Floarea vietii

Floarea vietii

Tuesday, December 8, 2015

Luna Nouă în Săgetător



„Dacă mi-am pierdut încrederea în mine, voi avea universul împotriva mea.” (Ralph Waldo Emerson)

            Luna Nouă în Săgetător (gradul 19:03’) se formează în data de 11 decembrie la ora 12:29’.Ascendentul momentului este la gradul 16:59’ în Pești, iar conjuncția luminariilor se produce în casa a IX-a, a cunoașterii și progresului, orice fel de explorare în necunoscut, de la explorarea potențialului spiritual sau intelectual, până la explorările ce țin de călătoriile lungi, relația cu străinătatea și cu alte culturi.
            Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii care are influenţă asupra vieţii pe Pământ. Acest moment de suspendare (prin echilibrarea a celor două energii Yin şi Yang) face să se manifeste energia tainică a unui nou început. Este bine ca, în această perioadă, să gândim pozitiv la orice proiect pe care îl vrem să îl punem în practică, începând cu faza de creștere a Lunii, respectiv din data de 13-14 decembrie 2015. Este important să ne concentrăm voinţa, să ne programăm mental și emoțional către direcţia aleasă. Ceea ce sădim în această perioadă, vom culege  în preajma datei de 22 mai 2016, când are loc Luna Plină în semnul Săgetător.
            Luna Nouă aflată în semnul Săgetător, în casa a IX-a (semn mobil, diurn, guvernat de Jupiter), simbolul hibernării naturii, al evoluției în plan intelectual și spiritual, simbolul libertății depline, al încrederii și jovialității, al optimismului și aventurii, al bucuriei de viață. Legea, filosofia,călătoriile în străinătate, cunoașterea altor culturi, religia, spiritualitatea, domeniile abstracte sunt domenii care ne atrag în această perioadă. Această Lună Nouă aduce în prim plan necesitatea de a conștientiza care este sensul evenimentelor cu care ne confruntăm în prezent („aînțelege” este verbul zodiei Săgetător),că trebuie să ne concentrăm asupra realizării țelului propus, către care putem să ajungem depășind propriile limite sau/și limitele impuse de societate, menite să ne blocheze propriul mod de „a fi” și de „a gândi”. Să înțelegem că dincolo de lumea materială, putem accesa, în mod magic, o altă dimensiune a vieții, o lume în care se întâlnesc emoțiile, sentimentele, dorințele, iubirea Universală și credința, iertarea și înălțarea, sensibilitatea și vindecarea, conectarea la sentimentele semenilor noștri, dar și starea de nehotărâre, de frică că tot efortul nostru, pentru a construi o lume mai dreaptă și mai bună, este în zadar (ascendentul în Pești).
            Simbolul Sabian al gradului la care se formează Luna Noua este: „Pelicanii amenințați de comportamentul și refuzul oamenilor caută zone mai sigure pentru a-și crește puii.” Întreaga specie animală și umană riscă dispariția, datorită societății noastre tehnologice ce polueză nu numai mediul, ci și mintea și sentimentele noii generații. Este necesară o schimbare de atitudine și implicit de direcție, un avertisment că trebuie să menținem sub control viața pe Terra.
            Triunghiul minor este o configuraţie alcătuită dintr-un trigon şi două sextile, care antrenează Semne zodiale de natură energetică fie numai YANG, fie numai YIN, ca în cazul de față. Planeta-focar, cea care realizează sextilele, este „receptorul energetic” al configuraţiei şi totodată motorul ei(în cazul de faţă, planeta Mercur aflată în semnul Capricorn).  Avem astfel ocazia să ne reconfigurăm propria existență la nivel mental (Mercur), sentimental (Venus) și spiritual (Neptun), fiind stimulate inventivitatea, creativitatea, inspirația;avem capacitatea să concretizăm idei, proiecte, să luăm decizii ferme, curajoase, comunicând cu mai multă sensibilitate și intuiție. Schimbând modul de a vedea lumea și viața, de a percepe propriile trăiri, dorințe, sentimente vom reuși să observăm oportunități și conjuncturi favorabile în carieră și în viața publică pe care să le materializăm apoi cu ușurință.
            În mitologie Chiron a fost cel mai în vârstă și mai înțelept dintre centauri. Este fiul lui Cronos (Saturn) și fratele vitreg al lui Zeus mama lui Chiron - nimfa Philyra. Aceasta era prinsă în vârtejul dragostei, împreună cu Cronos, când soția acestuia, Rhea, a apărut pe neașteptate. Pentru a nu fi obligat să înfrunte furia soției sale, Cronos s-a transformat într-un cal, iar din acest motiv fiul său Chiron s-a născut jumătate om și jumătate cal. Părinții l-au respins pe Chiron datorită urâțeniei lui, acesta devenind însă un student dornic să învețe. A fost mentorul mai multor eroi mitologici (Asclepios, Ahile, Tezeu, Hercule). Hercule l-a rănit accidental pe Chiron, cu o săgeată otrăvită cu sângele Hidrei, care a trecut prin brațul unui centaur (Elatus) și s-a înfipt astfel în genunchiul lui Chiron. Rana era incurabilă, durerile îngrozitoare, însă Chiron fiind nemuritor a putut să îndure toate acestea cu stoicism, nu a renunțat la speranță, încercând să găsească leacul care l-ar putea ajuta să scape de durerea insuportabilă. Astfel că asteroidul Chiron simbolizează găsirea puterii prin suferință, dorința noastră de a sonda propria conștiință, reușind să găsim astfel resursele necesare propriei vindecări. Indiferent de rănile noastre, Chiron ne încurajează să depășim propria suferință și să mergem mai departe. El leagă sănătatea și boala de călătoria noastră spirituală prin viață și reflectă energiile vindecătorului rănit și ale învățătorului potențial care sălășluiește în fiecare din noi. În timpul marilor crize existențiale are loc o profundă investigare a sufletului și personalității, în scopul dezvăluirii propriei ființe, astfel că putem obține libertatea interioară și înțelegerea  propriei suferințe, odată ce am acceptat să ne transformăm, conștientizând pierderile ca fiind, de fapt, treptele urcate către propriul progres în plan spiritual.        
            Chiron se află în semnul Pești (în conjuncție cu ascendentul) sextil Pluton (în Capricorn). Energia degajată de acest aspect astral,ne pune față în față cu propriile răni, traume, fiind ajutați să armonizăm și să remodelăm fluctuațiile noastre emoționale, să corectăm atitudinile, comportamentele mai puțin plăcute și care ne împiedică în evoluția noastră spirituală. Se atrage atenția asupra efortului de a lupta cu structurile limitatoare ale ego-ului, pentru a ne purifica ființa și pentru a ajunge la revelarea Sinelui.Configuraţia conţine şi totodată conferă un mare potenţial de introspecţie şi de focalizare pe propriile emoții, trăiri, ajutându-ne să transmutăm  angoasele şi conflictele interioare în esenţă şi energii eliberatoare ale spiritului.
            Careul în T pe semne cardinale: Uranus retrograd (în Berbec) careu Pluton (în Capricorn) careu Marte (în Balanță), vizând domeniul relațional, asocierile și colaborările, anunță o perioadă de renunțare, de conflicte, are loc un schimb energetic extrem de dinamic ce se poate manifesta prin renunțări, decizii radicale, bruște, sub impulsul de moment. Ne lăsăm conduși de ambiții, de dorința de răzbunare, frustrări, evenimentele se derulează  rapid, confruntările se fac pe față, în public, dușmanii se manifestă fără scrupule. Este un aspect astral ce reprezintă eliberarea, renunțarea dar, mai ales, transformarea bruscă în cadrul relațiilor de orice fel. Toată această acumulare dar și manifestare a energiei se face simțită la nivel profund, zdruncinând propriile valori, principii de viață.
            Este o perioadă trăită cu intensitate în care ne vom pune întrebările: „Ce se vrea de la mine?”, „Care este direcția pe care trebuie să o urmez acum?”. Dacă privim la: Jupiter, Nodul Nord, Vertex, Lilith, Marte, asteroidul Junona în casa a VII-a, a colaborărilor și asocierii, lucrurile nu par a fi deloc simple, când vine vorba de relația de mariaj, de parteneriate, de colaboratori.Este un moment deosebit în care este important să acționăm ACUM, să ne eliberăm din relațiile care ne blochează propria evoluție, renunțând la orgolii și ambiții prostești, concentrându-ne pe cultivarea iertării ce trebuie orientată atât către sine, cât și către ceilalți. Este recomandat să facem transformările care ulterior ne vor conduce la lumină, bucurie și iubire. Situațiile în care suntem puși acum pot părea fără ieșire, datorită stării de agitație și a fricii, apărute în urma evenimentelor neașteptate. Dacă ne detașăm și  încercăm să privim lucrurile dintr-o cu totul altă perspectivă,acceptând să ieșim dintr-un cerc vicios, cu siguranță vom reuși să ne vedem sensul evenimentelor de acum.
            Acest careu în T pe semne cardinale ne forțează să ne îndepărtăm de trecut, având ocazia să facem loc noilor experiențe, oamenilor care ne pot da sentimentul de siguranță, de împlinire, de progres. Acest aspect provocator indică, de fapt, faza de evoluție, de creștere în plan spiritual în care atitudinea fiecăruia dintre noi poate fi transformată radical, permițându-ne să ne eliberăm de vechile structuri existențiale.
            Marte este cunoscut drept planeta acțiunii, a energiei și a dorințelor nestăvilite; aflat în Balanță, ne îndeamnă la echilibru cu Sinele nostru prin relația cu ceilalți. Venus, stăpânește simțurile noastre, ceea ce prețuim și plăcerile spre care ne orientăm în viață, guvernează dragostea și banii, aflat în Scorpion înseamnă intensitate, implicare trup si suflet, pasiunea, iubirea care arde și renaște din propria cenușă. Cele două planete se află în recepție mutuală: Marte (în Balanță) și Venus (în Scorpion) și în exil; Marte (în opoziție cu Uranus retrograd) dorește să schimbe ceea ce trebuie în plan relațional pe când Venus vine cu iubire și iertare (Venus trigon Neptun-octava superioară a lui Venus), pregătit să dăruiască necondiționat. Are loc schimbul de energii dintre „eu” (Berbec guvernat de Marte) și „tu”(Balanță guvernat de Venus), dintre „a dori” (Scorpion) și „a echilibra”(Balanță) propriile emoții, dorințe, sentimente, dar și de a împărtăși toate acestea cu celălalt, cu cel pe care îl considerăma fi jumătatea noastră, alături de care ne simțim împliniți. Marte este suținut de Luna Nouă în Săgetător, dându-ne posibilitatea de a porni pe un nou drum, fiind ajutați astfel să ne schimbăm modul de viață, acceptând frumosul, binele, oamenii buni, altruiști ca fiind lucruri firești, ce trebuie să se manifeste în mod natural  în existența fiecăruia dintre noi. Ne exprimăm propriile sentimente în mod deschis, direct, avem curaj să ne implicăm într-o nouă relație de dragoste(Luna guvernează casa a V-a, a iubirii, creativității, copiilor). Suntem mult mai sensibili la frumos, la tot ce înseamnă senzualitate, emoție, dorindu-ne să iubim și să fim iubiți.
            Luna Nouă în Săgetător favorizează evoluția, expansiunea, călătoriile, explorarea necunoscutului, credința, dorința de cunoaștere și de descoperire a potențialului latent din noi dar și valorificarea acestuia. Este curajul de a reconfigura relația în care suntem implicați, de a ne urma propriul vis, ideal și de a crede în ceea ce clădim în fiecare moment. Este momentul să ne punem dorințe în care să credem cu tărie, înfruntând astfel propriile frici, obsesii, lăsându-ne conduși spre împlinirea propriului destin, prin iubire și iertare.
            Cu Luna Nouă aflată la 19°03’ în Săgetător, cei născuţi în jurul datei de 11 (± 3 zile), în zodiile mobile: Gemeni, Săgetător, Fecioară, Pești, vor simţi influenţa acestei energii mult mai intens. Este valabil şi pentru cei care au planete personale, axe principale (Ascendent, Descendent, Mijlocul Cerului - casa carierei) în preajma gradului 19.


Horoscopul pentru Luna Nouă în  Săgetător
din  11 decembrie 2015

         Domeniile din viața noastră influențate de către Luna Nouă în Săgetător, plecând de la zodia în care suntem născuți (poziția Soarelui) și/sau ascendent.

            Berbec/Ascendent în Berbec -este momentul să fii mult mai deschis către latura spirituală și abstractă a vieții, fie citind o carte de filosofie, fie poți să începi un curs de specializare sau te înscrii la o facultate. Se poate vorbi acum despre decizii neașteptate, în ceea ce privește studiile, călătoriile îndepărtate, explorând noi orizonturi, prin studiu și cunoaștere. Este șansa ta să te eliberezi de anumite restricții morale și sociale autoimpuse, devenind mult mai matur și mai înțelept. Ieși mai mult în natură, faci mai multă mișcare, excursii fiind dornic să cunoști multă lume. Perioada analizată pune accentul pe studii, călătorii, spiritualitate, libertate de mișcare și expresie, cunoaștere, comunicare la nivel abstract, speranțe, noi idealuri.


            Taur/Ascendent în Taur-perioada pe care o analizăm te avertizează asupra problemelor financiare, credite, moșteniri dar și probleme care pot veni din anumite relații de parteneriat, necesitatea de a reformula anumite acorduri. Pot apărea acum crize de natură emoțională. Există șanse sporite de a te implica într-o aventură de natură erotică; viața sexuală crește în intensitate. Ești mult mai atras de necunoscut, de mister, de bârfe, dorind să descoperi partea nevăzută, ascunsă din viața unor persoane. Putem vorbi și despre o întâlnire neașteptată, despre un mesaj important, venit din partea unei persoane de sex opus. Perioada pune accentul pe subconștient, impozite, taxe, sexualitate, datorii, moșteniri, moarte, renaștere, accidente, datorii karmice.

            Gemeni/Ascendent în Gemeni -munca în echipă, în această perioadă, este mult mai importantă, fiind un moment bun pentru a încheia parteneriate pe termen lung sau chiar să renunți la o colaborare. Este momentul să fii mai deschis către ceilalți, către societate, oameni ce îți pot veni în ajutor, în momentele mai puțin plăcute, simțind  nevoia de susținere, de colaborare, acceptând mult mai ușor compania celor din jur. Acorzi mai multă atenție felului în care arăți,  cunoști oameni noi, mergi la petreceri, spectacole, expoziții, socializezi mai mult. Așteaptă-te însă  la surprize, mai puțin plăcute, în relația cu partenerul de viață dar și în orice formă de colaborare.Asta nu înseamnă că trebuie să te descurajezi și să spui că nu merită nimeni încrederea ta. Pleacă din viața ta acum cine trebuie pentru a face loc oamenilor de calitate, care te vor ajuta să progresezi, din punct de vedere material dar și spiritual. Accentul acestei perioade se pune pe tot ceea ce este legat de mariaj, relația cu societatea, cooperare, petreceri, felul în care te percep ceilalți, parteneriate, schimbul de idei.

            Rac/Ascendent în Rac -ești preocupat de muncă, organizare, responsabilitate, igienă, alimentație, curățenie, plante, animale, sănătate.  Se poate vorbi despre o perioadă în care acorzi mai multă importanță relației cu colegii, îndatoririlor tale legate de locul de muncă, anumitor proiecte profesionale. Tot acum este momentul să acorzi mai multă atenție către curățirea sufletului și a trupului, urmând o nouă cură de dezintoxicare, de slăbire, un tratament eficient pentru a rezolva o  problemă  de sănătate. Ești mult mai conștiincios, concentrându-te pe muncă, pe o mai bună organizare a timpului dar și a spațiului în care muncești. Putem vorbi acum despre noi relații profesionale, dar și de dedicarea față de ceilalți, simțindu-te mult mai mulțumit, cât timp reușești să le fii celorlalți de ajutor.

            Leu/Ascendent în Leu-este operioadă pe care o dedici iubirii, creației, artei, creativității, educației, legăturii cu copiii, afirmării sociale, jocului, teatrului, hobbyurilor. Te simți mult mai inspirat iar asta te va ajuta să-ți pui în practică abilitățile, remarcându-te mult mai ușor în grupul din care faci parte. Planul sentimental este și el amplificat, bucurându-te de atenția venită din partea sexului opus. Putem vorbi despre o nouă iubire, o relație karmică ce sfidează timpul, fiind gata să sacrifici multe lucruri, preocupări tocmai pentru a fi alături de persoana dragă. Este vorba de o perioadă care te ajută să conștientizezi ce vrei cu adevărat de la viață, de la tine, ce anume te poate face fericit. Speranța de a avea un copil  poate fi îndeplinită acum, o veste legată de o sarcină sau chiar o adopție. Te poți bucura de copii, de succesul acestora. Ești atras de artă, te recreezi mai mult, redescoperind frumosul și armonia din jurul tău.

            Fecioară/Ascendent în Fecioară-este o perioadă în care se pune accentul pe tot ceea ce este legat de familie, casă, trecut, copilărie, amintiri, locuință, părinți, locul și țara natală, tradiție, alimentație, subconștient. Acum sufletul este pe primul plan, având  mai mare nevoie de ocrotire, de dragoste și înțelegere din partea familiei. Relația cu familia este intensificată, astfel că este momentul să fii alături de părinți, să faci o vizită la locul natal, casa părintească, țara natală având parte de momente de revelație, de redescoperire a propriei ființe. Tot acum te gândești să redecorezi casa, fiind mult preocupat  de gospodărie, poțieventual să schimbi domiciliul. Trebuie să acorzi mai multă atenție studiului, spiritualității dar și relației cu străinătatea.

            Balanță/Ascendent în Balanță-accentul se pune pe informație, comunicare, scris și vorbit, relația cu rudele apropiate, vecinii,colegi, călătorii, comerț, seminarii, conferințe, mass-media, vânzări-cumpărări.Este o perioadă  de renunțări dar și de noi începuturi, în tot ceea ce ține de studiu, corespondență, examene, învățământ. Este momentul să pui în valoare ceea ce ține de scris, abilitățile de orator, scriitor, participarea la conferințe, simpozioane. Trebuie să fii atent la mesajele care vin acum către tine, oportunități care te pot ajuta să progresezi, să te pui în valoare prin ceea ce ai acumulat la nivel intelectual.  

            Scorpion/Ascendent în Scorpion-este o perioadă decâștig financiar, confort material, securitate materială și emoțională, afecțiune, achiziții, merite prin muncă dar și de valori, nevoi personale, de valorificarea abilităților și talentelor personale. Este important să fii mult mai atent la ceea ce cumperi, achizițiile pe care urmează să le faci. Poți să pornești o nouă afacere, să faci o tranzacție importantă care îți va aduce câștiguri importante în viitor, trebuie însă să fii mult mai atent cu cine te asociezi. Este momentul să găsești noi mijloace pentru a câștiga din muncă personală, eventual să-ți schimbi locul de muncă, să ceri o mărire de salariu sau chiar să găsești un al doilea job.

            Săgetător/Ascendent în Săgetător -urmează o perioadă în care vei pune mai mult accent pe propria persoană, pe curaj, dorința de a acționa într-o nouă direcție, ești mult mai preocupat de felul în care arăți și de felul în care te percepe lumea. Pot apărea noi începuturi, noi direcții și transformări în plan personal, este șansa ta de a renaște prin iubire, de a da un nou sens propriei vieți. Ești ghidat către progres, evoluțieiar aceasta se va observa și în relația cu ceilalți. Se poate vorbi acum despre prietenii utile propriei evoluții, de valorificare a propriilor talente. Te vei preocupa mai mult imaginea personală, deci nu ar strica să mergi la un salon de cosmetică sau/și să-ți reînnoiești garderoba. Dacă ceva din trecutul tău îți creează încă emoții grele, această perioadă poate  să îți ofere  soluția, intuiția necesară echilibrării tale sufletești. Prietenii te susțin pe calea propriei transformări.

            Capricorn/Ascendent în Capricorn -în această perioadă poți fi pus în fața unor adevăruri dureroase, secrete dezvăluite, relații, mesaje care vin peste tine, realizând astfel consecințele unor acțiuni din trecut. Această energie te ajută să te eliberezi de ceea ce îți blochează evoluția în plan spiritual. Simți nevoia de a fi singur, departe de cotidian, analizându-ți cu sinceritate sufletul. Poți primi mesaje importante prin intermediul visului, a premonițiilor care te pot îndruma către o nouă direcție. Ai șansa de a întâlni un ghid, care te poate ajuta să redescoperi o nouă dimensiune a existenței. Este momentul oportun să-ți analizezi cu mai multă atenție comportamentul și modul de a gândi, acordând mai multă atenție Sinelui. Inspirația creatoare se află la cote înalte astfel că este momentul să-ți manifești talentul într-o formă artistică (pictură, muzică, poezie). Perioada va pune accentul pe spiritualitate, aflarea unor secrete, probleme de sănătate, premoniții, trădare, datorii karmice, frici care se cer exprimate, traume de care trebuie să te eliberezi, să le vindeci.

            Vărsător/Ascendent în Vărsător -se poate vorbi despre o perioadă de socializare intensă, dorința de a te integra într-un nou grup dar și de renunțare la vechi prietenii, alianțe care nu mai corespund așteptărilor tale. Se pot rupe acum legături de prietenie dar poți și să te implici în noi relații de prietenie, grup, asociație, să legi alianțe importante. Descoperi o nouă fațetă a unei relații, au loc întâlniri cu persoane influente, care vor juca un rol esențial în evoluția ta personală dar și profesională. Poți primi vești importante, în legătură cu o asociație, un grup de prieteni, bani care ți se cuvin. Îți dorești să ieși mai mult cu prietenii, să inițiezi noi proiecte, să pui în practică idei noi, originale. Această perioadă pune accentul pe grupul de prieteni, idealuri, relația cu societatea, distracții, originalitate, dorința de independență și de socializare.

            Pești/Ascendent în Pești -este o perioadă de transformări profunde în carieră, activitate socio-profesională, tot ceea ce este legat de statut, reputație, imagine publică. Beneficiezi acum de energii care te obligă să schimbi direcția, să-ți manifești cu adevărat talentele de care beneficiezi în plan profesional. Este timpul să nu mai stai în umbră și să arăți lumii de ce ești capabil, rupându-te de un mediu profesional unde ai simțit că bați pasul pe loc. Ai șansa să devii mult mai sigur de valoarea ta, având ocazia să aduci la lumină calitățile tale de lider. Perioada analizată pune accentul pe ambiții în plan social, responsabilități sociale, viață publică, carieră, onoruri, destin, relația cu superiorii.








           

No comments:

Post a Comment