Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, December 18, 2015

Luna Plină în Rac

„Prima conditie a bunătății sufletului omenesc este să aibă ceva de iubit; a doua, să aibă ceva de respectat. ”George Eliot

          În data de 25 decembrie 2015, la ora 13:11´, are loc momentul de Lună Plină în semnul Rac, Luna aflându-se la grad  3°19´ în semnul Rac, în opoziţie cu Soarele aflat în semnul Capricorn la grad 3°19´.
          Influenţa energetică se simte cu câteva ore înainte și după aspectul maxim de Lună Plină (14-18 ore). Emoţiile sunt trăite cu intensitate; vor fi stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap. Este vorba de tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în această perioadă, existând un risc crescut de hemoragie. Luna Plină însă poate să confere intuiţie clară, minte deschisă, obținerea de recompense, ca urmare a unei munci susținute, începută la faza de Lună Nouă în semnul Rac,în preajma datei de 16 iulie 2015. Luna Plină predispune la confuzie, instabilitate şi ezitare, acțiuni pripite, impulsivitate, risc crescut  de accidente.
          Luna Plină în Rac pe axa cunoaşterii, casele III-IX, reprezintă încercarea de a găsi  echilibrul între viața de familie și viața profesională. Suntem prinși în mrejele trecutului dar și ale familiei; dorul de casă, de locul natal, de propria țară ne cuprinde întreaga ființă.  Emoțiile sunt exprimate direct, deschis, se remarcă sensibilitate accentuată, ne dorim să petrecem mai mult timp alături de familie, de casă, de oameni dragi, povestim, ne reamintim, retrăim emoții, amintiri ce ne răscolesc sufletul, în mod profund. Luna reprezintă inconștientul, impulsurile lăuntrice care ne conduc, adesea fără sa ne dăm seama, către ceea ce avem de îndeplinit în viață, prin intermediul trăirilor și reacțiilor noastre psihice. Luna guverneaza viața emoțională și sufletească și tot ce ne hrănește rădăcinile, incluzând ereditatea, maternitatea, mediul de origine și comunitatea în care trăim. Este momentul în care vedem  rezultatul acțiunilor noastre din trecut, al implicării  în viața de familie dar și în viața socială și profesională. 
          Ascendentul în semnul Taur, semn fix, de pământ, guvernat de Venus ne îndeamnă să ne axăm pe lucruri concrete, clare fiind mult mai practici, realiști, fiind important să folosim, în sens constructiv, latura materială a existenței. Se remarcă prudența, atunci când vine vorba de bani, de senzualitate, de proprietăți și chiar de artă folosind în mod instinctiv abilitățile și talentele de care dispunem pentru a atrage câștigul în plan financiar.Ascendentul în trigon, Soarele în Capricorn (casa a IX-a, a credinței, spiritualitate, străinătatea);ni se întinde o mână de ajutor, pentru a reuși să străbatem un drum destul de incert, învăluit în ceață, moment în care ne lăsăm conduși de iubire și credință reușind astfel să depășim încercările la care suntem supuși. Este lecția încrederii și a iertării, a redescoperirii propriei direcții.
          Guvernatorul ascendentului, Venus (aflat în casa a VII-a, a relațiilor) este, de fapt, planeta-focar a configurației astrale „Triunghiul minor”, cea care realizează sextil cu Mercur (în Capricorn, casa a X-a, popularitate, carieră, ambiție, putere) și Jupiter (în Fecioară, casa a VI-a, loc de muncă, casa datoriilor, a problemelor de sănătate), configurație astrală cene ajută să exprimăm calitățile creatoare conferind obiectivitate, inventivitate, capacitatea de a concretiza ideile abstracte, curajul de a lua decizii,  să concretizăm planurile, proiectele importante. Relațiile capătă o conotație aparte putând fi un moment favorabil pentru observarea a ceea ce avem cu adevărat nevoie pentru a ne simți împliniți într-o relație de mariaj, de colaborare, de afaceri. Se poate vorbi despre conflictul între ceea ce vrem și ceea ce ni se poate oferi, între ceea ce suntem și ceea ce se așteaptă de la noi. Se discuta tot mai frecvent despre relație, ce implică aceasta, despre modalități de a încheia parteneriate, tratate, înțelegeri. Relațiile de cuplu, de mariaj capătă o profundă conotație, insistându-se acum pe discuții sincere, în mod deschis despre ceea ce trebuie schimbat în cadrul relației, pentru a readuce starea de armonie.
          Uranus staționar își reia mersul direct câteva ore mai târziu decât faza maximă de Lună plină în Rac, în 26 decembrie 2015, ora 5:52. Uranus(octava superioară a lui Mercur), guvernator al zodiei Vărsător, reprezintă schimbările buște, manifestările independente, originale, atitudinea de revoltă, revoluție socială și tehnologică, interesul și abilitățile pentru astrologie și pentru științele oculte. Aflat în zodia Berbec,casa a XII-a, (casa sacrificiului și a izolării, karma, casa dușmanilor ascunși, crize morale și fizice) în careu cu Pluton (aflat la Zenit) și în opoziție cu Lilith ne dă tendința de a  lua decizii pripite, sub impulsul de moment, acțiuni bruște, din dorința de a ne atinge scopul propus sau, pur și simplu, din dorința de a ne elibera dintr-o situație ce ne blochează propria evoluție, spunând destul de vehement: „M-am săturat!”Sunt aduse „la lumină” răspunsuri răscolitoare ce țin de lumea politică, de tratate, alianțe ce se pot rupe, decizii ce se iau la nivel înalt și privesc direcția unei națiuni. Intuiția și inspirația sunt importante pentru a ne atinge obiectivele în plan profesional, relațional dar și financiar.
          Energie cardinală puternică trebuie gestionată cu mare atenție, cu atât mai mult, în acest moment de staționare a lui Uranus în semnul de foc Berbec și casa a XII-a, o casă a necunoscutului, a secretelor, o casă întunecată ceea ce predispune la acțiuni ale căror efecte sunt greu de prevăzut. Se poate vorbi de acțiuni, decizii care au legăturăcu perioada în care Uranus s-a mai aflat la acest grad 16°33’ (în preajma datei de 8 aprilie 2015).În expresia sa cea mai negativă, această configurație (Uranus staționar careu Pluton careu Lilith) se poate exprima sub forma unor acțiuni motivate de temeri sau de dorințe subconștiente iraționale, a unei auto-amăgiri legate de ceea ce ne dorim cu adevărat, ba chiar a tendinței de a evita orice confruntare care ne-ar putea aduce cu picioarele pe pământ.
          Este important să analizăm cu luciditate problemele cu care ne confruntăm, să ne eliberăm de gânduri negative, de expresia „Nu pot!”și să ne urmăm calea prin muncă, dedicare, prin eliberarea de idei fixe, prejudecăți, învățând și acceptând că nimeni nu are dreptul să ne constrângă la ceva care este împotriva modului nostru de a gândi, simți, de „a fi”. Pentru a ne împlini un ideal chiar nu trebuie să facem compromisuri. Este trezirea la realitate, o realitate nu prea frumoasă dar cu siguranță deținem suficiente resurse pentru a concretiza proiecte curajoase iar starea de optimism și încredere în propriile abilități, capacități creatoare, dar și de muncă, ne va conduce către evoluție  personală (atât mentală cât și spirituală) constatând, în mod uimitor, că reușim să atragem norocul de partea noastră(Mercur trigon Jupiter).
          Steaua Vega („Vulturul care se năpustește”) aflată în Constelația Lyra, este de natură combinată Venus - Mercur. Kabbaliștii asociază Constelația Lyra cu Arcana Majoră din Tarot „Împăratul”, ce reprezintă nevoia de siguranță și continuitate, reprezintă dorința de a dobândi independența, nevoia de a fi respectat, scoate la suprafață lumina, adevăratul mod de a fi. Este necesitatea de a pune în practică proiectele, dorințele noastre arzătoare.
           Pentru templele din Denderah, cel mai probabil în urmă cu 9000 de ani, împreună cu Deneb (din Cygnus) și Altair (din Aquilla), steaua Vega formează marele „Triunghi de vară”; este cea mai strălucitoare stea de pe cerul nordic. Ptolemeu consideră că steaua Vega are o natură combinată Venus - Mercur. Această stea dăruiește suflet caritabil, starea de optimism, rafinament, tendința de transformare, seriozitate, dorința de a ne urma propriile idealuri de viață.
          Steaua Vega, aflată în conjuncție cu Pluton (în conjuncție cu Mijlocul Cerului), predispune la critică, pierderea imaginii publice, căderi din funcții publice,  probleme în plan socio-profesional provocat de inamici, adversari, pericol de accidente, moarte violentă (Pluton, steaua Vega careu Uranus). Ne lăsăm conduși de ambiții, dorință de răzbunare, de frustrări, evenimentele se derulează  rapid, confruntările se fac pe față, în public, dușmanii se manifestă fără scrupule. Este un aspect astral ce reprezintă eliberarea, renunțarea dar, mai ales, transformarea bruscă în cadrul relațiilor de orice fel. Toată această acumulare dar și manifestare a energiei se face simțită la nivel profund, zdruncinând propriile valori, principiile de viață.
          În următoarea perioadă sunt aduse la lumină multe secrete, în mod neașteptat, în circumstanțe neplăcute. Luna Plină în Rac are grijă să ne readucă mai aproape de familie, de țară, de locul natal, răscolind evenimente din trecut, revenind în viața noastră, în mod oarecum neașteptat, persoane dragi, cărora le-am simțit lipsa. Primim mesaje importante, venite pe orice cale, chiar și prin intermediul viselor, o carte deschisă la întâmplare, mesaje menite să ne readucă într-un loc uitat, o amintire dragă care să ne redea căldura, pacea, emoția de care avem atât de multă nevoie, mai ales acum, în această zi magică de Crăciun.
          Avem șansa să descoperim cum forța iubirii vindecă rănile, traumele, reușind să iertăm ce este de iertat și să înțelegem că nimic nu este mai important decât iubirea și împăcarea cu noi înșine și cu ceilalți. Este momentul să vedembeneficiilea ceea ce am gândit, planificat, rezultatul proiectelor puse în practică  în preajma datei de 16 iulie 2015.
          Această Lună Plină în semnul Rac acționează, în mod deosebit, asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Balanţă, Rac, Capricorn. Acest lucru este valabil şi dacă aveţi axele principale (Ascendentul, Mijlocul Cerului, Descendentul) sau orice altă planetă personală în jurul gradului 4 sau asupra celor născuţi în jurul datei de 25 (± 3 zile).



No comments:

Post a Comment