Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, January 9, 2016

Luna Nouă în Capricorn

„Viata este aici si acum!” – Osho

          Pe 10 ianuarie, la ora 3:30’, are loc faza de Lună Nouă, la 19°13’ în semnul Capricorn, începând un ciclul lunar care se va încheia la următoarea Lună Nouă din Vărsător, în data de 8 februarie 2016.
          Ascendentul în Scorpion marchează necesitatea de analiză profundă a propriei ființe,  dorința de a accesa o lume misterioasă, lucruri bine ascunse de ochii lumii, contactul cu „lumea de dincolo” realizându-se cu mai multă ușurință. Sunt aduse la suprafață atașamentele, fricile, dependențele, dorințele chinuitoare de care vrem să scăpăm. Putem avea vise premonitorii, pline de simboluri accesând astfel informații prețioase care ne pot oferi soluțiile la probleme sufletești pe care le trăim în prezent.Guvernatorul ascendentului Marte se află în Scorpion, casa a XII-a și este interiozat, ne ajută să descoperim secrete prindepășirea oricăror limite, blocaje chiar și cele autoimpuse. În această perioadă întâlnim persoane sau să ne confruntăm cu evenimente ce ne ajută să descoperim în propriul suflet sentimente de ură, de răutate, dorința de răzbunare, de manipulare și de distrugere, unele persoane pot manifesta chiar dorința de autodistrugere.        Pluton (al doilea guvernator al Scorpionului) este în conjuncție cu Luna Nouă în Capricorn și în careu cu Lilith și Uranus și ne îndeamnă la transformare dar și la acceptarea unei noi direcții ce vizează planul financiar, adoptarea de noi strategii pentru a reuși să valorificăm cu adevărat resursele, talentele și abilitățile de care dispunem.Este necesară o metamorfoză, o acceptare a rănilor personale și o reorientare a energiei de care dispunem către realizarea cu succes a  obiectivelor propuse. Fie că vrem sau nu, chiar este momentul să adoptăm noi principii și reguli ce vizează planul material dar și relațional, să renunțăm la prejudecăți acceptând noul, ceea ce este original, inedit în viața noastră, fără a ne lăsa dominați de ceea ce ar trebui să fie pentru noi doar un exemplu de urmat.
          Este important ca, în acest moment de Lună Nouă, să folosim (Capricorn) ceea ce deținem (informații, experiență de viață, resurse materiale) pentru a obține ceea ce ne dorim cu adevărat (ascendentul în Scorpion).
          Luna nouă în aspect benefic cu Jupiter și Nodurile lunare pe axa Pești- Fecioară, casele IV-X, Jupiter(guvernatoarea casei a II-a, câștiguri materiale, financiare) în conjuncție cu Nodul Nord lunar; se produc schimbări de lungă durată care vizează cariera, familia, țara natală, transformări favorabile, pe termen lung, ce pot aduce  câștiguri materiale și financiare. Emoţiile sunt reduse în intensitate și se observă o stare de dezorientare, de confuzie în plan mental, dar și o oarecare încetinire în reacții, existând posibilitatea să ne concentrăm mai mult pe propriile aspirații.
        Este o perioadă detrăiri intense, de implicare sentimentală într-o nouă relație, reușind astfel să vedem partea frumoasă a vieții, să trecem cu mai multă ușurință peste orice dificultate, găsind soluții la probleme, situații de viață ce păreau greu de rezolvat (Saturn și Venus trigon Uranus, în casa a V-a, a iubirii, creativității). Energia saturniană are ca efect creșterea discernământului și posibilitatea de a ține sub control entuziasmul de moment, suntem ajutați să găsim răspunsuri la întrebări ce vizează relația de dragostea. Careul dintre Venus și Saturn cu Neptun este avertismentul să ne ancorăm totuși în realitate, fără a ne mai lăsa purtați de fantasme, visând cu ochii deschiși, amăgindu-ne singuri.Traversăm o perioadă în care vedem ce suntem și ce anume trebuie să modificăm în propria atitudine, mentalitate pentru a face față schimbărilor permanente,  eliberându-ne acum de atașamente spirituale și afective, descoperind ce anume ne ține blocați într-o anumită relație, grup, mediu profesional și în ce direcție trebuie, de fapt, să investim sentimentele.
          Abilitățile relaționale, empatice și creativitatea ne pot ajuta în atingerea unor scopuri practice (conjuncție Luna Nouă, Pluton sextil Chiron) dar și în conștientizarea unor traume, suferințe care ne-au afectat în mod profund sufletul, având ocazia acum să pătrundem în cele mai profunde amintiri, fie prin intermediul visului, fie prin trăirea unor evenimente asemănătoare cu cele care ne-a provocat suferință în trecut sau printr-o conversație sinceră, deschisă cu un ghid, mentor, psiholog. Pot apărea evenimente perturbatoarea sau schimbări neașteptate la care ar fi bine să ne putem adapta din mers, ținând cont de intuiție (careu Luna Nouă - Uranus). Cu toate că putem întâmpina obstacole inevitabile, activitatea s-ar putea finaliza nesperat de bine, cu rezultate frumoase (Luna Nouă trigon Jupiter), având ocazia să constatăm că „tot răul a fost spre bine”.  Este important să ne păstrăm încrederea în noi și în susținătorii noștri, să acționăm în spiritul legii și al bunului simț, menținând o comunicare deschisă și o atitudine optimistă în orice împrejurare.
          Luna Nouă în Capricorn din acest an este un eveniment astrologic care ne trimite cu gândul la succesul profesional, la atingerea unui statut social la care visăm, pentru care am muncit şi am investit resurse mentale şi emoţionale importante. Avem mai mult curaj, voință să ne implicăm în afaceri, să negociem, să facem noi investiții, iar starea de optimism, diplomație și umor, ne va ajuta să depășim cu bine eventualele obstacole. Recomandarea este să apelăm la voință, perspicacitate, îndemânare, diplomație, principii morale șiîn general abilitățile practice pe care le avem pentru a construi un proiect pe termen lung. Se va observa o oarecare oscilare între repaus și activitate intensă, energiile puse în mișcare de aceste aspecte astrale putând determina schimbări bruște, neașteptate ale dispoziției, nervozitate, sensibilitate dusă la extrem. Este important să fim atenți la propria atitudine, la ceea ce și cum spunem și mai ales cui ne confesăm.
          Aspectul de Lună Nouă în Capricorn, vizează în mod deosebit nativii semnelor cardinale: Berbec, Balanță, Rac, Capricon, mai ales a celor născuţi în apropierea datei de 10 (± 3 zile), dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte), ascendent și descendent se află la grad 19 în semne cardinale (± 3 grade).

Mesajul transmis de Luna Nouă pentru fiecare semn zodiacal :

          Berbec-ești mult mai preocupat de afirmare, recunoaștere în plan socio-profesional, fiind momentul să-ți valorifici calitățile de lider. Este o perioadă de dinamism, de ambiție, voință în atingerea țelurilor, de progres în carieră dar și de schimbări bruște, devenind mult mai sigur de valoarea și capacitățile de care dispui pentru a obține succesul.

          Taur-este momentul potrivit să-ți redefinești conceptul despre lume și viață, despre relația cu Divinitatea, redescoperind o nouă dimensiune a existenței. Au loc schimbări importante ce vizează relația cu persoane aflate peste hotare, poți chiar să iei decizia bruscă de a pleca într-o excursie în străinătate, să urmezi cursuri postuniversitare, să abordezi noi domenii ce vizează dezvoltarea personală.

          Gemeni- este posibil să te gândești la urmarea un curs ce vizează domeniul spiritual sau de astrologie, tarot, numerologie  fiind mult mai deschis către cunoașterea unei dimensiuni mai greu accesibilă. Activitatea sexuală este și ea amplificată așa că nu este exclus să te implici într-o aventură erotică pasională, să revină în viața ta o persoană din trecut. Fii sincer cu tine și eliberează-te de anumite obsesii, atașamente, vezi ce anume trebuie să schimbi în mentalitatea ta, în modul de a vedea viața pentru a reuși să te detașezi de anumite persoane care îți blochează evoluția.

          Rac- este o perioadă de reconfigurare, de renunțare la anumite persoane din anturajul tău. Este momentul să renegociezi anumite contracte, să rediscuți termenii unor parteneriate și chiar să ajungi la un consens cu partenerul de viață, în ceea ce privește relația de cuplu. Este o perioadă de relansare în plan relațional, acceptând noi oameni, mai interesanți, de la care să ai ce învăța, oameni cu care să te simți pe aceeași frecvență, din punct de vedere intelectual, spiritual.

          Leu- ești mult mai concentrat pe obligațiile de serviciu, putând să apară schimbări care vizează locul de muncă sau chiar poți obține un nou post sau noi responsabilități. Tot în această perioadă ești mult mai preocupat de propria sănătate, mergi mai des la sala de gimnastică, ieși mai mult în natură, practici sporturi de iarnă, urmezi o nouă dietă, un nou tratament, fiind o perioadă bună de curățirea sufletului și a trupului.

          Fecioară- este o perioadă de amplificare a vieții sentimentale, poate chiar iei decizia să concepi un copil. Sunt favorizate activitățile de natură artistică, fiind momentul potrivit să-ți manifești calitățile creative, nelipsindu-ți inspirația, imaginația, dinamismul și ambiția de a-ți atinge scopul propus.Relația cu copiii este mult mai sinceră, deschisă, te joci mai mult cu aceștia, ești mai atent la ceea ce au nevoie, preocupându-te de educarea acestora.

          Balanță- sunt aduse acum în prim plan relația cu familia dar și problemele ce țin de casă, domiciliu, gospodărie, proprietate. Nu este ușor să faci față problemelor cu care te confrunți, mai ales dacă se mai și defectează un obiect electrocasnic de care te folosești destul de des. Dacă ești în străinătate s-ar putea să ți se facă dor și chiar să „dai o fugă” până acasă. Vrei să petreci mai mult timp cu părinții, familia, să vizitezi locul natal.

          Scorpion- este o perioadă de comunicare intensă, fie că este vorba de rude, vecini, fie că vorbești mai mult la telefon cu prietenii. Nu este exclus să iei hotărârea bruscă să te înscrii la un curs care te poate ajuta în plan profesional. Citești, înveți, călătorești, relaționezi, pui la cale o nouă afacere sau chiar poți lua hotărârea să ții un jurnal, să scrii o carte sau  vrei să asimilezi mai multe informații dintr-un domeniu pe care l-ai lăsat deoparte de ceva ani.

          Săgetător- este timpul să ai mai multă încredere în tine și să-ți valorifici talentele, abilitățile creative, să dai curs oportunităților legate de o nouă colaborare, să obții recompense în plan financiar. Este o perioadă bună de achiziții dar atenție la ceea ce semnezi și la ce cumperi, existând riscul ca, până în 25 ianaurie, orice bun cumpărat, mai ales dacă este un aparat electronic, automobil, riscă să se defecteze mai rapid decât credeai sau să constați că ai cheltuit nechibzuit banii.

          Capricorn- ești mult mai preocupat de propria imagine, luând decizia bruscă să îți schimbi look-ul, garderoba, să te ocupi mai mult de felul în care arăți și te prezinți în societate. Este o perioadă favorabilă schimbărilor, de implicare în noi acțiuni, fiind important ca acum să-ți manifești mult mai deschis personalitatea.

          Vărsător- deocamdată preferi să stai deoparte, să te preocupi mai mult de nevoile sufletului, să studiezi în solitudine, să citești, să acumulezi informații, să aprofundezi domenii din zona ocultismului, parapsihologiei, psihologiei, spiritulității. Poți avea vise premonitorii, care te vor ajuta să găsești răspunsuri interesante, vis-a-vis de oamenii cu care relaționezi, persoane despre care chiar vrei să afli informații importante pentru tine. Atenție la problemele legate de picioare și sistemul nervos.

          Pești- avem de-a face cu o perioadă în care ești mult mai interesat de oamenii din jur, oferindu-le ajutor celor care au nevoie, făcând acte de caritate. Se intensifică contactul cu publicul, cu clienții, poți primi mai multe  vizite, ieși cu prietenii la petreceri, spectacole. Faci noi cunoștințe, începi noi asocieri, poate chiar vei primi invitația să te integrezi într-un nou grup, asociație, organizație, partid politic.

          „Ai curajul să îți asculți inima și intuiția! Ele știu deja ce vrei tu să devii cu adevărat.” Steve Jobs

No comments:

Post a Comment