Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, February 20, 2016

Luna Plină în semnul Fecioară



        „Toate comorile Universului se află în tine.” L. Andronovici

          În data de 22 februarie 2016, la ora 20:19´, are loc momentul de Lună Plină în semnul Fecioară , la 3°33’. Ascendentul momentului se află în Balanță, Luna Plină activând axa afectivă: casa a V-a (a iubirii, creativității, copiilor, aventurii, hobby) și casa a IX-a (idealuri sociale și spirituale, prieteni, cauze comune, grupuri și organizații), cu Luna în casa a XI-a. Cu Soarele aflat în casa iubirii șia creativității sunt aduse în lumină relațiile de iubire, problemele legate de educația copiilor, de sănătatea acestora, lucruri ce se doresc rezolvate cât mai rapid. Primim răspunsuri la ceea ce am proiectat, gândit, început în preajma  datei de 13 septembrie 2015, când a avut loc Luna Nouă în semnul Fecioară.
          Luna în Fecioară(casa a XI-a) indică o viață emoțională intensă, dorința de a relaționa mai mult cu ceilalți dar și necesitatea de a vindeca anumite traume, suferințe. Soarele în Pești concentrează și mai mult nevoia de a ne implica în viața celorlalți, de a empatiza, ne dă mai multă sensibilitate, înțelegere față de suferințele celorlalți, este nevoia de purificare, de curățare a sufletului dar și a trupului (Fecioară), nevoia de  a face lumină și de a scoate la suprafață ceea ce ne „macină” în mod constant în plan relațional, afectiv.
          Luna Plină aflată pe axa sacrificiului și a vindecării ne pune în situația de a răspunde întrebării: la ce suntem în stare să renunțăm, pentru a obține vindecarea trupească și/sau sufletească? Este momentul să conștientizăm, că principala suferință vine de fapt din neascultarea sufletului, din refuzul de a vedea ce ne doare cu adevărat, ce anume ne-a adus în situația actuală. Este o perioadă în care emoțiile puternice reprimate dar și tendința de fugă, de izolare, de neacceptare a realității și de scufundare într-o lume iluzorie, nu face decât să ne îndepărteze de starea de împlinire, de împăcare cu noi înșine și implicit cu ceilalți.
          Soarele aflat în Pești, guvernat de Jupiter retrograd în Fecioară, casa a XII-a, a momentului (dușmani ascunși, secrete, suferințele cronice, crizele morale și fizice, sacrificiile forțate, exilul, prizonieratul) este, de fapt, necesitatea de a fi aduse la lumină suferințe, răni, traume greu de vindecat ( Jupiter opoziție Chiron în Pești). Se caută răspunsuri care nu vor întârzia să apară, ne vor lua prin surprindere, ne pun în situația de a lua decizii bruște, de a schimba direcția. Manifestămîn mod direct, fără menajamente, propriile opinii, gânduri, așteptări de la ceilalți.Este conflictul între ceea ce credem (Pești) și nevoia imperioasă de a cerceta, și analiza (Fecioară) dar și de a înțelege (Jupiter în Fecioară, guvernator Săgetător) situațiile în care ne aflăm și se pare că ne-au dat serioase „bătăi de cap” fără să vedem prea clar direcția către care trebuie să o pornim. Soarele în opozitie cu Luna ne cere implicare în activitățile zilnice, aduce nevoia de a sacrifica și de a vindeca, de a concentra sentimentele de bunătate, empatie și de a descoperi ce anume nepoate aduce boala fizică si psihică.
          Ascendentul în Balanțăeste dorința de echilibru, dreptate, nevoia de a relaționa cu ceilalți dar și necesitatea de a înțelege rostul anumitor relații (Venus, guvernatoare Balanță,în casa a V-a), ce anume trebuie să eliminăm din viața noastră pentru a ne regăsi starea de echilibru cu noi înșine și implicit cu ceilalți. Sunt multe întrebări la care cu mare greutate sau poate niciodată nu găsi răspunsul pe care ni-l dorim. Este dorința de a ne elibera de frici. Frica de a fi înțeleși, firespinși dintr-o relație, că nu putem să ne integrăm într-un nou grup, sau mediu, frica de drumul pe care l-am ales și care nu este tocmai ce ne-am dorit. Este nevoia de a ne redescoperi, de a ne simți împliniți, o împlinire ce vine prin iubire, din dragostea exprimată, împărtășită.
          Simbolul sabian pentru gradul la care se află Luna Plină în Fecioară este: „Doi îngeri păzitori”. Se spune că pe umerii unui om se află doi îngeri: în dreapta cel bun iar pe umărul stâng cel rău. Îngerul bun ne insuflă gânduri luminoase, starea de încredere și de optimism, numit și „Îngerul păzitor”, iar îngerul cel rău ne șoptește îndemnuri spre păcat, având ca scop căderea noastră în infern. Rolul unui „Înger păzitor” începe în realitate înainte de naştere. Până pe la vârsta de 7 ani copiii sunt, de regulă, mult mai conştienţi de prezenţa îngerilor. Îngerul păzitor ne veghează şi ne protejează pentru a ne împlini destinul. Conștientizând prezența îngerilor și puterea lor de a ne susține în perioadele de cumpănă ne putem elibera de sentimentul de singurătate, de disperare. Este, de fapt, mesajul de a redescopri puterea lăuntrică, cea care vine din iertarea de sine și a celorlalți dar și din iubirea pe care o putem dărui și care ne poate ajuta să ne ridicăm mai presus de pierderi și suferință.
          Soarele este în conjuncție cu steaua fixa Sadalmelik („Steaua Norocoasă” sau „Steaua Norocoasă a regatului”), stea fixă principală,aflată în Constelația alfa Aquarius. Stea care este de aproximativ 3000 de ori mai strălucitoare decât Soarele nostru. Influența acestei constelații face referire la legenda lui Ganymede, la frumuseţea şi zborul său prin spaţiu a condus, cu timpul, la credinţa că zodia Vărsătorului conferă un mare farmec personal precum şi o puternică aspiraţie de a „zbura” cu mintea către sublimele înălţimi spirituale ale Frumuseţii şi ale Cunoaşterii Divine. Mitologia greacă povesteşte că Zeus, regele zeilor, l-a admirat atât de mult pe cel mai frumos dintre muritori, Ganymede, încât l-a adus în Olimp ca purtător al cupei sale de ambrozie dătătoare a nemuririi spirituale. Ulterior,el l-a transformat în constelaţia „purtătorul/vărsătorul de apă”. Pentru vechii sacerdoţi şi înţelepţi, constelaţia Vărsătorului era revelatoarea atât a astronomiei, cât şi a ştiinţei oculte a astrologiei.
          Constelația Vărsătorul este asociată de kabaliști cu arcana din Tarot „Temperanța” numită și „Cumpătarea” sau „Măsura justă” și ne îndeamnă la echilibru, calm, armonie, liniște, împăcare, pragmatism,  modestie. Este cartea alchimiei interioare, a creației de sine, a renașterii și a fuziunii mistice. Conflictele își au rădăcina în interiorul omului; dacă omul este împăcat cu sinele poate trăi în armonie cu mediul și cu persoanele din jurul său. Iertarea și pacea cu sinele sunt primul pas spre a-i ierta și înțelege și pe ceilalți și de a construi, alături de aceștia, o lume mai bună. Soarele în conjuncție cu steaua Sadalmelik ne dă atracție către ocultism, câștiguri materiale prin asociații, dorința de a explora noi dimensiuni ale propriei existenței, ale lumii în care ne aflăm.
          Această Lună Plină în Fecioarăne dă energia necesară să aducem la lumină  arta, iubirea, creativitatea, înclinațiile artistice și să manifestăm în exterior dragostea și credința reușind astfel să ne concretizăm propriile idealuri. Împletim în mod armonios inspirația cu originalitatea, credința cu  dorința, pasiunea cu punerea în practică a propriilor abilități, talente. Cu cât ne vom deschide mai mult către nevoile celorlalți, cu atât mai mult avem ocazia să descoperim ce capacități avem fiind conduși, pas cu pas, către împlinirea propriului destin. Dacă avem curajul să ne deschidem către influențele îngerului nostru păzitor vom înțelege mai mult sensul acestei existențe. Este o perioadă în care poate avea loc trezirea sufletului, transformarea naturii interioare, o evoluție în plan spiritual, o stare de eliberare prin înțelegere și iertare.
          Această Lună Plină în semnul Fecioară acționează în mod deosebit asupra nativilor semnelor  mobile: Gemeni, Feciară, Săgetător, Pești. Acest lucru este valabil şi dacă aveţi axele principale (Ascendentul, Mijlocul Cerului, Descendentul) sau orice altă planetă personală în jurul gradului 3 sau asupra celor născuţi în preajma datei de 24 (± 3 zile).
          „Atunci când devine evident că ţelurile nu pot fi atinse, nu-ţi schimba ţelurile, ci mijloacele de acţiune.” Confucius

No comments:

Post a Comment