Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, March 6, 2016

Luna Nouă și Eclipsa de Soare în semnul Pești



          „Orice drum ai alege, urmează-l cu toată inima” Confucius

            În data de 9 martie 2016, la ora 3:54´, se produce Luna Nouă în semnul Pești, la grad 19°56´, urmată de o Eclipsă parțială de Soare (pe teritoriul României), faza maximă având loc la ora 11:56´. Luna Nouă se află în apropierea Nodului Sud Lunar, aflat în semnul Pești, la 22°.  Ascendentul momentului de Lună Nouă este în semnul Capricorn, la  16°04'.
          O eclipsă de Soare are loc în momentul de Lună Nouă, când Soarele și Luna ocupa același grad zodiacal, în apropierea Nodului lunar.
       Este vorba de o Eclipsă totală de Soare,vizibilă din Oceanul Indian, Pacific, Sumatra și Indonezia. Eclipsa se vede parțială din China până în Australia, Oceanul Pacfic, inclusiv Hawaii. Această eclipsă Solară nu va fi vizibilă pe teritoriul României dar fiecare nativ va resimți efectele acestui fenomen, din punct de vedere astrologic.
         În astrologie, eclipsele sunt configurații astrale ce prevestesc începuturi, evenimente importante, atât la nivel personal, cât și la nivel social. Eclipsa de Soare este un eveniment deosebit, având o calitate karmică, predestinată, fiind vorba de un eveniment care ne poate aduce un nou capitol în viața noastră, ne dă o nouă direcție. Efectul eclipsei poate fi simțit, în general, pentru o perioadă de aproximativ 6 luni, până la următoarea eclipsă care va reașeza energiile cosmice. Pentru unele persoane eclipsa poate fi subtilă în timp ce, pentru alte persoane, poate fi trăită cu destul de multă intensitate, indicând noi începuturi, reconfigurări, schimbări radicale, surprize de tot felul, vești neașteptate, persoane ce apar subit în viața noastră, oameni pe care nu i-am văzut de foarte mult timp sau poate fi vorba de așa zisele întâlniri predestinate, întâlniri karmice. Nodul Sud Lunar este Nodul considerat în astrologia occidentală ca fiind unul dintre indicii karmici ce ne informează despre greșelile pe care le avem de îndreptat în această existență. În cazul de față, ne confruntăm cu evenimente neașteptate, pierderi ce ne obligă să adoptăm un nou mod de viață, o nouă atitudine, un nou mod de a ne comporta în societate, de a administra resursele de care dispunem.
         Luna Nouă în semnul Pești (semn mobil, de apă, guvernat de Jupiter-tradițional și Neptun) aduce în prim plan nevoia de liniște, de retragere, dorința pentru confort, diversitate, frumusețe și echilibru. Se remarcă manifestarea imaginației, intuiției, atracția către ocultism, paranormal, receptivitate la lucrurile misterioase. Se observă o oarecare stare de nehotărîre, de instabilitate, trecerea de la o extremă la alta. Depresiile, obsesiile sunt mult mai accentuate în această perioadă.  Se manifestă atracția către literatură, muzică, tot ceea ce este legat de artă, de explorarea și descoperirea frumosului. Se remarcă o oarecare fragilitate, fiind mult mai sensibili la contractarea unor viruși, sistemul imunitar este destul de scăzut, sistemul nervos este și el mult mai sensibil. Zodia Pești(semn de apă) reprezintă tărâmul emoției profunde și a răspunsurilor emoționale, întinzându-se de la pasiuni compulsive și frici copleșitoare până la acceptare și o iubire ce îmbrățișează întreaga creație. Este un semn profund intuitiv, sensibil din punct de vedere al capacității de vindecare, de conectare cu unitatea întregii creații, ne dă capacitatea de a empatiza, de a ne racorda la sentimentele semenilor noștri.
          Cum semnul Pesti este dual (simbolul pestilor reprezintă doi pești legați care înoată în direcții opuse; unul se îndreaptă spre marginea universului iar celalalt coboară pe fundul mării) ne putem întâlni cu obstacole în ceea ce privește realizarea propriului ideal, blocaje venite din partea unor prieteni, a unor așa-ziși binefăcători, favoruri false venite din partea unui președinte, a unui superior. Mare atenție la promisiunile ce  se fac în această perioadă, modificările ce au loc în plan legislativ (guvernatorul casei a XII-Jupiter careu Saturn și opoziție Eclipsa de Soare) întrucât există riscul să fie luate decizii împotriva poporului, a oamenilor de rând, decizii ce vizează munca, salariile, decizii pe termen lung, greu de rectificat.
         Eclipsa de Soare produsă pe Nodul Sud Lunar în conjuncție cu Chiron, (în semnul Pești, în casa a II-a), eveniment astrologic ce vizează veniturile proprii, modul în care ne raportăm la bani și bunuri materiale, la cum gestionăm resursele personale dar și propriile abilități, talente, dacă suntem în stare să punem în practică experiența de viață, capacitățile creatoare pentru a ieși din situațiile critice ce vizează planul material. Cheltuielile trebuie gestionate cu mai multă chibzuință fiind momentul să ne schimbăm modul de a percepe lucrurile, oamenii, comportamentul individual legat de bani, se simte acum necesitatea de a face o schimbare radicală.  Fiind vorba de casa a II-a, a veniturilor personale, este bine să ne frânăm tendințaspre acțiuni mai puțin constructive, legată de bani: de la cheltuieli nejustificate sau care nu își au rostul pe termen îndelungat, până la tendința de a „colecționa” obiecte fără valoare. În spatele oricărui comportament care pune în pericol resursele și rezervele personale se află, de cele mai multe ori, o durere, o traumă, un „gol” afectiv.  Casa a II-a se referă la folosirea a ceea ce ființa individuală găsește la îndemână pentru a se exterioriza,bunurile și banii obținuți prin efort propriu, folosirea și exploatarea resurselor personale.
           Aceasta Lună Nouă în Pești, în conjuncție cu asteroidul Chiron, ne transmite mesajul că tot ceea ce începem acum ne poate lovi sufletul. Așa cum viața lui Chiron a început cu o durere în suflet tot așa și această Luna Noua și Eclipsă de Soare în Pești în casa a II-a va putea provoca durere, pierderi în plan material, incapacitatea de a înțelege anumite eșecuri ce vizează munca, propriile resurse materiale și personale. Dar cum Chiron este vindecătorul rănit și în sextil cu Pluton  această Luna Nouă în Pești ne poate aduce oportunitățide vindecare, trezire spirituală, reușind astfel să învățăm cum ne ne iertăm, să ne acceptăm așa cum suntem, dând un nou sens propriei vieți. Recunoștința și compasiunea dar și acceptarea propriei transformări este ceea ce ne poate vindeca acum, este un bun moment pentru a vedea și recunoaște modul în care fiecare eveniment,  acțiune,  persoană ne-a fost de folos în călătoria noastră de vindecare. Putem alege această cale sau putem să continuăm în rolul de vitimă, accentuând astfel și mai mult starea de frică, neputință, neîncredere în propriile abilități de a găsi soluții salvatoare. 
         Legenda spune despre Chiron că, odată ce a fost rănit grav de o săgeată cu otravă a lui Hercules, a renunțat la nemurirea lui în favoarea lui Prometeu care fusese legat de o stâncă deoarece a dat „focul” omenirii. Deci Chiron a găsit permanent o cale de ieșire din suferința lui, nu s-a lăsat învins. El a fost părăsit la naștere dar nu și-a plâns de milă, a învățat la școala lui Apollo și a devenit un mare profesor, un ghid. A căpătat înțelepciune prin studii și prin cunoștințele acumulate. Chiron în Pești este întoarcerea la credință, la Dumnezeu. Vom obține vindecarea dacă credem în posibilitatea de a ne ridica deasupra suferinței, a rănilor, învățând să iertăm, să ne acceptăm și să-i acceptăm pe ceilalți așa cum sunt. 
Relația Lunii Noi cu Axa Nodurilor Lunare, aflată pe casele a II-a și a VIII-a, cu Nodul Nord conjunct cu Jupiter retrograd, avertizează asupra schimbărilor ce se vor produce la nivelul resurselor materiale și personale dar și în ceea ce privește resursele celorlalți, moștenirile, sexualitatea și latura ocultă a vieții, evenimente ce aduc în prim plan nevoia de transformare a imaginii de sine, de metamorfoză, de moarte și de renaștere.
            Nodul Nord Lunar(Destinul) în conjuncție cu Jupiter retrograd ne arată direcţia, misiunea  pe care trebuie să o urmăm în această perioadă, evenimente de destin. Suntem ajutați să ne schimbăm direcția, dacă ne aflăm pe o cale greșită. Nodul Nord are influenţă subtilă, el acţionează prin avertismente. Dacă Nodul Nord Lunar ne arată noua cale pe care trebuie să pornim, ei bine, Nodul Sud Lunar ne aduce față în față cu trecutul karmic, ne dă„întâlnire” cu persoane, acțiuni ce s-au mai petrecut (în această viață sau în alta), ne ajută să reglăm „conturile” cu trecutul. Nodul Nord în Fecioară ne aduce la cunoștință faptul că,dacă muncim, ne dedicăm timpul și energia de care dispunem în folosul semenilor, a grupului, dacă ne asumăm responsabilități față de meseria pe care o practicăm și nu considerăm că facem sacrificii prea mari, cu siguranță ne vom bucura de  succes, vom primi roadele muncii depuse.  Stăpânirea Nodului Sud în Pești (obsesii, amăgirea, iluziile, magia, viciile, fuga de realitate, secretele) și realizarea Nodului Nord în Fecioară (igiena, sănătatea, locul de muncă, relația cu colegii), ne pot conduce către adevăratele soluții, ne ajută să ne găsim sensul, direcția, să întâlnim persoanele de care avem nevoie (cu adevărat) în această existență, să ne facem utili prin contribuția noastră pentru binele întregii lumi.
          Jupiter retrograd la 18°13' în Fecioară, grad la care s-a aflat în preajma datei de 10 noiembrie. Este o perioadă în care sunt reluate unele întâlniri, discuții ce vizează legea, procesele, locul de muncă, o reorganizare a activității, contracte, documente, discuții legate de împrumuturi, taxe și impozite, cu intenția de a rectifica, de a finaliza anumite acțiuni, de a pune capăt unor probleme de natură legislativă sau pur și simplu suntem puși față în față cu un trecut mai puțin plăcut dar pe care trebuie să îl acceptăm așa cum este și să ne desprindem definitiv de un anumit mediu, să găsim soluții la acțiuni ce ne-au provocat tot felul de pierderi. Tot ceea ce nu am rezolvat la timp devine o prioritate acum. Este momentul să închidem proiecte păguboase pentru a putea merge mai departe, eliberați de un trecut destul de presant, epuizant, din punct de vedere material și sufletesc.Jupiter retrograd, în opoziție cu Eclipsa de Soare, ne poate conduce la acceptarea unor promisiuni neîntemeiate, ce vizează planul financiar, credite, moșteniricare ne pot aduce în viitor neplăceri de natură juridică și administrativă, desfacerea unor contracte, asocieri nepotrivite, sancționarea unor greșeli juridice, dezacorduri în relații, mai ales cele în care se pune un accent deosebit  pe latura materială.
           Careul în T mobil pe Semnele zodiacale Fecioară, Săgetător, Pești:  Jupiter retrograd careu Saturn-planeta focar careu Eclipsa de Soare și Chiron reprezintă energia care ne ajută să depăşim orice obstacol afectiv în relaţia directă de la suflet la suflet cu ghidul nostru spiritual sauputem fi ajutați să parcurgem drumul până la sursa divină. Saturn (Cronos) este responsabil cu organizarea timpuluidar și cu obstacolul și blocajele cu care ne confruntăm. Lucrurile pot aparea destul de neclare, cerându-ne insistent să ne regăsim echilibrul, să ne adunăm forțele continuându-ne drumul cu mai multă voință și încredere în noi. El are abilitatea de a utiliza trecutul și a crea o nouă fundație pentru viitor aruncând din viața noastră tot ce este nefolositor dezvoltării noastre, din toate punctele de vedere. Sub influența acestor energii putem să învățăm că dorințele noastre trebuie disciplinate acordând mai multă atenție sufletului, dorinței de evoluție în plan spiritual dar ținând cont și de necesitatea de a ne urma glasul sufletului.
          Pluton în Capricorn, în conjuncție cu ascendentul, are rol de mediator, un aspect eliberator, prin opoziția dintre Eclipsa de Soare și guvernatorul zodiei Pești(Jupiter retrograd). Ni se dă astfel șansa de a depăși încercările, limitările cu care ne confruntăm prin credință, înțelegere, reprezintă soluţia conflictului sau adversităţii create de către planetele aflate în opoziţie. Suntem aşadar ajutaţi să rezolvăm tot ce ne frământă sau tot ceea ce necesită armonie, atât în noi cât şi în afara noastră, prin eliberare de constrângeri și prin aspirația interioară fermă, de a ne transforma  profund si complet. Și totuși, sunt încă multe lucruri de reglat cu trecutul, fiind vorba de o perioadă de purificare, de „ardere” a unor reziduuri în plan personal și material.Este momentul în care se face lumină în adâncurile subconștientului, vedem clar unde trebuie să privim și ce trebuie să vindecăm. Evenimentele care au loc acum ne ajută să clarificăm propriile trăiri, sentimente, să observăm și să exprimăm nevoile și obsesiile noastre, revolta care nu trebuie  înnăbușită, ci înțeleasă. Putem observa cele mai întunecate și ascunse emoții, dorințele instinctuale, negarea sau acceptarea propriului drum, reînnoirea sau transformarea la nivel emoțional, spiritual și material. Cercetarea domeniului spiritual poate aduce acum momente de înaltă conștientizare, înțelegînd cu mult mai multă ușurință tot ce ține de rostul elementelor oculte, de întâlnirile karmice. Vor fi amplificate activitățile cu tentă erotică, este o perioadă ce poate conduce la obsesii sau excese în relația cu sexul opus.Pluton ne dă puterea de a accesa informații din subconștient, reușind ca, prin cunoaștere, să găsim  răspunsuri la unele întrebări despre propriile temeri, eșecuri, ce anume ne poate ajuta să facem un salt important pe calea redescoperirii Sinelui. În urmatoarea perioadă, se va observa  nevoia  de a găsi un nou sens pentru viața noastră, în acord deplin cu legile universale. 
            Este demn de remarcat simbolul sabian al gradului corespunzator Lunii Noi, la grad 18°56´, în semnul Pești: „Un maestru îndrumându-și discipolul.”Este mesajul despre șansa de a primi îndrumarea necesară de la persoane experimentate, trecute prin viață sau ne putem găsi ghidul, îndrumătorul către o nouă cale. Avem ocazia să învățăm ceva nou fiind important ca fiecare moment, eveniment să-l trăim la maxim și să privim dincolo de aparențe, să percepem adevărata învățătură. Ne confruntăm cu evenimente, întâlnim oameni, persoane ce pot juca rolul de profesor, ghid sfatul acestora fiindu-ne de un real folos pentru a putea merge mai departe pe drumul ales sau pentru a ne alege adevărata menire. Avem ocazia să participăm la „transferul de putere și cunoaștere, ce menține activ și autentic impulsul spiritual originar și creator”. Este ocazia de a renaște prin acceptarea noilor învățături, de a ne redescoperi mai înțelepți, dincolo de materialitate, în acord cu divinitatea.
          Jupiter se află în Casa a VIII-a, casa transformării și renașterii, a identitatii personale (ceea ce rezulta din Casa a VII-a) pe diverse planuri, moșteniri, sexualitate, metamorfoză, moarte și renaștere. La baza fiinţei umane există o credinţă puternică pe care un Ghid spiritual autentic va şti s-o scoată la lumină, în urma unor traume, eșecuri (opoziția, dintre Jupiter şi Chiron), generând naşterea spirituală autentică (aspectul benefic de trigon dintre Jupiter în Casa a VIII-a şi Pluto în conjuncție cu ascendentul).
          Este important să fim atenți șila lucrurile ascunse care înconjoară relațiile noastre parteneriale.  Dacă vrem să ne implicăm într-o  relație de asociere, dacă avem vreo îndoială, dacă există vreo suspiciune legată de vreun detaliu în cadrul unui proiect saudespre o persoană e mai bine să ne spunem părerea, să nu  ignorăm propria intuiție, să nu adoptăm metoda “rezolvării de la sine”. Există riscul să ne implicăm în acțiuni, relații care par lipsite de importanță și să nu le acordăm atenția necesară. Un eveniment, chiar dacă este mic și nesemnificativ, nu înseamnă că nu ne poate afecta la nivel emoțional,sufletesc și/sau material, pe termen îndelungat. 
Marte în Săgetător şi pe Casa a X-a, a carierei, imaginii publice atrage atenţia că individualismul, egoismul, lipsa de chibzuinţă şi, mai ales, nevoia patologică de putere, de ascensiune socială pot fi în totală disonanţă cu destinul spiritual. Compromisurile pe care le facem în plan profesional, dorința de putere,fără să ne gândim la consecințe ne poate aduce mari pierderi în plan spiritual, relațional, pierderea direcției de dragul unor reușite de moment.
          Această Eclipsă de Soare în Pești sancționează abaterea de la credință, de la compasiune, înțelegerea față de valorile morale și spirituale ale existenței. Este momentul să cultivăm respectul față de legile superioare ale vieții, conștientizând că a pierde ceva în plan material poate fi un mare câștig în plan spiritual. Karma se referăla consecințele noastre din trecut și cu cât ne vom încăpățâna mai mult să ocolim lecția ce trebuie învățată, cu atât vom suferi și vom adânci și mai mult propriile răni, doar din teama de a nu ne desprinde dintr-un vechi mod de a fi. Suntem ajutați de Divinitate, de către Univers să conștientizăm ce anume trebuie să corectăm, dacă alegerile făcute în trecut au fost sau nu benefice pentru noi. Este o energie nouă ce ne spune foarte clar: Iubește și iartă, pentru a regăsi drumul către tine!
        Influența majoră a acestei energii, a Eclipsei de Soare în semnul Pești, va fi simțită, în mod deosebit, de către nativii zodiilor mutabile: Pești, Fecioară, Gemeni, Săgetător în special asupra celor născuți în preajma datei de 9 (± 3 zile), dar și asupra celor care au planete personale, ascendent, descendent, în preajma gradului 19.

            „Iertarea este cheia către acțiune și libertate!” Hannah Arendt



No comments:

Post a Comment