Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, March 20, 2016

Luna Plină în Balanță și Eclipsa de Lună prin penumbră





„Că ai căzut nu are nici o importanță deoarece numai modul în care te ridici contează!” Nelson Mandela

          În data de 23 martie 2016,  la ora 14:00´, se formează Luna Plină în semnul Balanță, la 3°17' și Eclipsa de Lună prin penumbră (nu este vizibilă din România), pe axa cunoașterii, cu Luna în semnul Balanță și în casa a III-a, a comunicării, în opoziție cu Soarele și Mercur în Berbec,casa a IX-a(călătoriile lungi, studii superioare, spiritualitate). Ascendentul acestui moment se află în semnul Leu.
          În momentul Eclipsei de Lună, efectele sunt foarte puternic accentuate astfel că nu este bine să luăm decizii acum, nu se recomandă intervențiile chirurgicale (decât dacă este absolut necesar). Eclipsa de Lună amplifică temerile interioare, emoțiile, riscând să luăm decizii pripite; conjuncția dintre Soare și Mercur în Berbec amplifică starea de derută, putem acționa acum fără a calcula prea mult riscurile la care suntem predispuși. Sunt accentuate curajul, voința, dorința de a ne implica în acțiuni cu grad mare de risc, se amplifică și mai mult predispoziția către accidente, starea de agitație, migrene, insomnii, depresie, anxietate, predispoziție către suicid, probleme cardiace.
          Este o perioadă deosebit de interesantă, trăită cu intensitate, mai mult sau mai puțin, de fiecare dintre noi. Locul din harta natală unde este localizată această Lună Plinăși Eclipsă de Lună prin penumbră (casele care sunt tranzitate de către Nodul Sud, de Soare, de Nodul Nord și de Lună) reprezintă părți ale vieții noastre unde această influență se simte foarte puternic.
        Dacă vreți să porniți pe un nou drum, să începeți o nouă afacere, o nouă carieră, o nouă relație, să puneți în practică un nou proiect de la care sperați să obțineți rezultate cât mai favorabile este indicat să așteptați până la următoarea Lună Nouă,ce va avea loc în semnul Berbec, în data de 7 aprilie, ora 14:23’.              
Luna Plină pe axa Berbec – Balanţă(axa relațională) indică raporturile cu ceilalți oameni. Este nevoia de a înțelege că, înainte de toate, iubirea implică comunicarea sentimentelor pentru a reuși să ajungem la un echilibru. Sunt activate Casele a III-a (în Balanță, unde se află Luna) și a IX-a (unde se află Soarele), axă ce corespunde planului gândirii, idealurilor, religiei, esoterismului,  călătoriilor îndepărtate dar și relației cu rudele apropiate (frați, verișori primari), vecini, comerț, examene, studii. Suntem puși astfel în situația de a conștientiza ce anume avem de corectat, ce ne deranjează în relația cu ceilalți oameni, dacă merită sau nu să mai urmăm anumite studii, cursuri. Luna eclipsată în casa a III-a (a comunicării, comerțului) avertizează asupra riscului de a ne implica în acțiuni nu tocmai legale, suportând consecințele, mai devreme sau mai târziu. Este  bine să fim atenți la ce documente semnăm dar și ce anume ne-a determinat să ne implicăm în anumite colaborări, parteneriate, dacă a meritat tot acest efort. Este o perioadă trăită cu intensitate care ne va ajuta să cunoaștem mai bine propriile nevoi, dorindu-ne o schimbare esențială în viața personală și relațională dar și în plan spiritual.
          Ascendentul acestui moment se află în Leu (semn fix, de foc, guvernat de Soare) și aduce dorința de a străluci, de a fi în centrul atenției, suntem puși în fața unor situații inedite, având loc o schimbare de direcție în urma deciziilor bruște dar cu impact profund asupra proprilor emoții, trăiri. Suntem plini de energie, voința ne ancorează în concret, explodează dorința de a învinge obstacolele cu orice preț. Guvernatorul Ascendentului în Leu este Soarele aflat în Berbec (casa a IX-a, a filosofiei și a religiei, esoterismului, relația cu străinătatea) și reprezintă energia ce ne reexaminează credințele, speranțele, cea care aduce la suprafață dorințe pe care poate că nu am avut curaj să le exprimăm deschis până acum. Nu va lipsi nici starea de confuzie, de dezorientare în plan mental, existând riscul să fim repeziți, să spunem „vorbe negândite”, să rănim oameni dragi sau chiar persoane care au jucat un rol important pe calea propriei perfecționări, în plan spiritual și nu numai.Se recomandă diplomație, bun simț, o oarecare detașare de oameni și lucruri care ne îndepărtează de starea de calm, de bună dispoziție. Este foarte important să privim acum viața cu bucurie și înțelepciune, regăsindu-ne mai presus de egoism, orgoliu, mai presus de tot ce ar putea declanșa starea de rău celor din jurul noastru și implicit propriei ființe.
          Este accentuată atracția față de ce este străin, dorința de a călători în alte țări dar și înclinația de a accesa noi domenii (esoterism, căutări filosofice și religioase). Este momentul să dăm curs marilor vise evitând însă dorința de preamărire, de glorie, magalomanie, ceea ce ne-ar putea îndepărta de adevărata misiune.
          La câteva ore de la Luna Plină în Balanțăse va forma conjuncția superioară dintre Soare și Mercur (la ora 22:00). Când Mercur se află în conjuncție cu Soarele nu poate fi văzut de pe Terra. Se spune că este „ars” de Soare sau în combustie.Conjuncția superioară dintre Soare și Mercur în mers direct este momentul în care Soarele răsare înaintea lui Mercur, perioadă asemănătoare cu Luna în descreștere, în care este oportun să ne analizăm trecutul. Nu este bine să inițiem proiecte fiind vorba de o perioadă grea, lipsită de energie, de voință, de susținere.
          Mercur reprezintă mentalul, comunicarea, se ocupă de coordonarea, analiza și sistematizarea ideilor el ajutându-ne să analizăm, să grupăm (atunci când este bine aspectat), să aducem la suprafață semnificația lucrurilor, a evenimentelor. În momentul de combustieintelectul nu se mai poate concentra la parametrii optimi riscând să luăm decizii greșite, nu ne mai putem concentra pe concret, mintea este dezordonată, haotică, observându-se starea de agitație, de neliniște sau pur și simplu o stare de oboseală la nivel mental.
          În acest an au loc trei conjuncții superioare dintre Soare și Mercur: în data de 23 martie, la 3°37', în semnul Berbec; pe 7 iulie, la 15°26', în semnul Raciar ultima conjuncție superioară din acest an are loc în data de 27 octombrie, la 4°39' , în semnul Scorpion. În intervalele 23 martie - 9mai, 7 iulie - 13 septembrie și 27 octombrie-28 decembrie 2016,vorbim despre perioade epitemiene, de retragere, nesiguranță, blocaje în care ar fi bine să ne concentrăm pe finalizarea unor activități, pe reevaluarea unor proiecte evitând începerea de noi activități. În aceaste intervale de timp ar fi bine să ne concentrăm pe ce anume trebuie să corectăm, ce a declanșat producerea unor pierderi, blocaje, dezamăgiri. Depistăm acum mult mai ușor minciunile, adevărata față a persoanelor cu care relaționăm. Nu este bine să facem promisiuni în aceste perioade fiind important să ținem cont mai mult de intuiție, de ce anume are nevoie sufletul.
          Marte mediază această Lună Plină fiind astfel ajutați să găsim soluții de rezolvare a problemelor care ne destabilizează la nivel emoțional în relația cu familia, propria țară (Marte în casa a IV-a). A venit momentul să ne confruntăm cu trecutul și să îl acceptăm așa cum este el, conștientizând că sunt multe pierderi, eșecuri, dezamăgiri pe care mai nu putem să le corectăm dar putem să adoptăm totuși o nouă atitudine față de aceste pierderi. Este momentul în care se face lumină în adâncurile subconștientului reușind să obervăm ce trebuie să iertăm și să vindecăm. Evenimentele care au loc acum ne ajută să clarificăm propriile trăiri, sentimente să observăm și să exprimăm nevoile și obsesiile noastre, revolta care nu trebuie înnăbușită, ci înțeleasă. Putem observa cele mai întunecate și ascunse emoții, dorințele instinctuale dar și capacitatea de a descoperi o nouă formă de energie, de care poate că nu am fost conștienți până acum, putând-o folosi pentru a accesa un nou mod de a fi și acționa. Marte în Săgetător ne spune ca soluția, în acest moment, ține de asumarea relațiilor sănătoase și a responsabilității față de propria familie, țară, o trezire la timp prin credință și încredere că nu putem fi înfrânți de obstacole, cât timp ne urmăm glasul inimii.
          Simbolul sabian pentru gradul 3 în semnul Balanță este:”Zorii unei zile noi dezvăluie o lume schimbată.”Este un mesaj care ne spune despre posibilitatea de a începe ceva nou, ori de câte ori simțim nevoia de a face acest lucru, pe o temelie nouă a valorilor. „Ceea ce a ieșit la suprafață, ezitant, din oceanul infinit al potențialității (1°Berbec), se confruntă acum cu  lume complet nouă, într-o formă de existență cu adevărat individualizată”. O mandala astrologică, Dane Rudhyar.Suntem gata să acționăm într-un mod plin de sens, alături de ceilalți oameni, jucându-ne, de fapt, adevăratul rol, regăsindu-ne pe o direcție ce dă sens propriei existențe.
          Jupiter, regele mitologic al zeilor, guvernează în astrologie zodia Sagetatorului, tradițional zodia Pești.  Planetă a belșugului, se remarcă prin toleranță și efuziune, fiind asociat cu norocul și abundența, optimismul și evoluția personală. Jupiter ne ajută să regăsim credința. Cuvintele cheie ce tind a defini planeta Jupiter: speranța, recunoștința, justiția,moralitatea, împlinirea și deschiderea către toate căile posibilului.
          În acest moment Jupiter face parte din Triunghiul minor: Jupiter retrograd (în Fecioară) sextil asteroidul Yuno sextil Pluton în același timp făcând parte din Careul în T: Jupiter retrograd (în fecioară, exil) careu Saturn(în Săgetător) careu Venus (în Pești, exaltat).
          Pe de o parte se observă o mai mare nevoie de manifestare a propriilor abilități, talente, capacitatea de a atrage câștigul prin muncă proprie dar și de a ne ocupa mai mult de rezolvarea problemelor de sănătate, depășirea obstacolelor ce vizează locul de muncă, relația cu colegii, colaboratorii, căutarea și găsirea unor soluții în ceea ce privește posibilitatea de a crește veniturile.  Se remarcă necesitatea de a găsi noi paliere care să ne conducă la rezolvarea, într-un timp scurt, a problemelor cu care ne confruntăm, încă din toamna anului trecut (mai exact de la Luna Nouă din Balanță din data de 13 octombrie 2015).  Pe de altă parte, ne lovim de tot felul de obstacole, un „zid nevăzut” se pune în calea proiectelor noastre. Este, de fapt, impulsul lăuntric de a ne opune schimbărilor, frica de a ne abate de la un vechi mod de a fi. Este teama de a ne debarasa de vechi obiceiuri pentru că simțim, în mod inconștient că, odată cu acceptarea noului, va trebui să lăsăm definitiv în urmă oameni și locuri, un mediu în care ne aflăm poate de foarte mult timp (chiar dacă acest lucru nu ne mai provoacă liniște și echilibru) și ne vine destul de greu să plecăm către „noi orizonturi”.
          „Graba strică treaba” este un proverb de care ar trebui să ținem cont în această perioadă.  Chiar şi în cazul aspiraţiei de a ne accelera evoluţia în plan spiritual. Suntem acum însoțiți de emoții puternice, trăiri intense greu de ținut sub control, gândurile dar și acțiunile noastre sunt precipitateriscând să ne lăsăm purtați de impresii de moment. Este necesar să „fim în gardă”, să apelăm la autocontrol, la răbdare, înțelegere și iertare, la orice atitudine care ne-ar putea conduce la o mai bună armonizare cu ceilalți oameni, cu propriul suflet. Dumnezeu este în noi iar mulțumirea față de acesta este, de fapt, mulțumirea față de noi înșine; iubirea față de El, este iubirea față de propria persoană. Iubirea profundă, rugăciunea şi meditaţia pot fi remedii bune,  în astfel de zile, pentru că ele pot transforma o posibilă perioadă  „cenuşie” într-o perioadă de lumină și bunătate, în care ne putem învălui în lumină.
          Această Lună Plină în Balanță face lumină în problemele ce țin de cunoaștere, înțelegere a lumii în care trăim. Influența acestui moment va avea efect îndeosebi asupra nativilor născuți în  semnele cardinale: Berbec, Balanță, Rac, Capricorn, dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală aflate în jurul gradului 3 și asupra nativilor: Berbec, Balanță, Rac, Capricorn născuți în preajma datei de 23 (± 3 zile).

          „Timpul este suficient pentru cei care chiar îl folosesc.” Leonardo Da Vinci

No comments:

Post a Comment