Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, April 6, 2016

LUNA NOUĂ ÎN SEMNUL BERBEC



”Dacă vrei să ai lucruri pe care nu le-ai avut, trebuie să începi să faci lucruri pe care nu le-ai făcut.” Lorand Szasz

În data de 7 aprilie 2016, la ora 14:23', are loc fenomenul de Lună Nouă la grad 18:04' în semnul Berbec; ascendentul momentului se află  în semnul Leu.
           Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii care are influenţă asupra vieţii pe Pământ, datorită forţei de gravitaţie a Lunii. Acest moment de suspendare (prin echilibrarea a celor două energii Yin şi Yang) face să se manifeste energia tainică a unui nou început. Este bine ca în acest moment să gândim pozitiv vis-a-vis de orice proiect pe care îl vom pune în practică. Este important să ne concentrăm voinţa, să ne pregătim mental, cât și la nivel emoțional către direcţia aleasă.
          Luna Nouă se află în semnul Berbec, casa a IX-a, a studiilor superioare, călătoriilor în străinătate, putem hotărî brusc să reluăm unele studii sau să facem călătorii inițiatice, să ne întâlnim cu învățători, un mentor pe care dorim să îl urmăm. Căutăm o cale de regăsire a libertății, dar și a credinței.
Casa a IX-a este asociata Sagetatorului, semn în care se afla Marte (guvernatorul zodiei Berbec) aspect care îndeamnă la filosofie și spiritualitate, la nevoia de cunoaștere,  de autodepașire. Există însă riscul  de a ne angaja pe o direcție pe care să o confundăm cu spiritualitatea,  sau să credem că ne-am găsit cu adevărat mentorul (Marte careu Neptun). Avem nevoie însă să ne privim cu sinceritate și să vedem ce anume ne ajută  să mergem mai departe, ce balast  în plan intelectual, informațional,  spiritual, am acumulat și de care trebuie acum să ne debarasăm. 
Această Lună Nouă în Berbec pune accent pe curaj, voință. Zodia Berbec reprezintă forța vitală, dorința de a atinge noi țeluri prin ambiție, curaj, încăpățânare, fiind siguri pe propriile forțe, dând dovadă de multă îndrăzneală.  ”A fi” se împletește cu dorința de acțiune, de relaționare pentru a ne regăsi, pentru a ne redescoperi prin intermediul noilor acțiuni.  Această Lună Nouă, ne pune în fața descoperirii propriilor emoții, trăiri de iubire, a propriei creativități, prin curaj, voință sau prin experiența de iubire. Se spune că stresul și curajul sunt o pereche potrivită. Dar escaladarea unui vârf, a unei situații tensionate nu poate fi făcută fără curaj, iar de stres nu ne putem lipsi atunci când este vorba de zodia Berbec. Energic, plin de inițiativă, acest semn cardinal, de foc, ne îndeamnă să escaladăm propria frică, iar odată depășit acest ”munte”, ne vom simți ridicați, maturi, transformați  în numele iubirii  și al regăsirii de Sine.
Conjunctia Soare-Luna și Uranus  în relație armonioasă  cu Ascendentul, dar și cu Saturn retrograd, aspect astral ce favorizeaza călătoriile îndepărtate, relația cu străinătatea,  îmbunătățirea acestora, vindecarea rănilor emoționale în cazul relațiilor de  dragoste, dar și rezolvarea unor probleme ce vizează educația, relația cu copiii . Are loc  o redefinire a propriei atitudini față de spiritualitate, a  principiilor ce vizează modul în care ne implicăm mai mult în viața de familie.
Se produc schimbări bruște, ce vizează relațiile pe plan internațional. (Luna Nouă în conjuncție cu Uranus în casa a IX-a careu Pluton). Ne putem aștepta la o revizuire a unor parteneriate, colaborări, necesitatea de a adopta noi legi, apar ordonanțe de urgență în urma unor ”dezamorsări”, atacuri mai mult sau mai puțin vehemente, ce au legătură cu politica la nivel internațional. Acum se sfârșește ceva pentru a face loc noului, ineditului, nu fără a ne răscoli la nivel emoțional, sufletesc. Familia, țara natală,  proprietatea, casa, dar și călătoriile și spiritualitatea sunt subiecte principale de discuție, căutându-se răspunsuri într-un timp cât mai scurt. Este nevoie de încredere în capacitatea de a depăși cu succes situațiile tensionate, primind acum susținere venită în împrejurări pe care le numim ”miraculoase”. Suntem susținuți de Univers, să ne împlinim obiective importante, atâta timp cât lăsăm provocările să vină spre noi, fără a cădea pradă disperării și fricii.
Ascendentul momentului se află  la  16º55´ în Leu, aduce în prim plan iubirea, creativitatea, nevoia de a fi în centrul atenției, capacitatea de a iubi, de a ne manifesta sentimentele, trăirile dar și de a ne manifesta în mod deschis egoul, dorința de ”a fi cel mai..”. Suntem îndemnați să ne acceptăm așa cum suntem, cu defecte și calități, conștientizând că nimeni nu este perfect și  darul cel mai de preț este să trăim cu iubire.
Planetele Jupiter retrograd, Saturn retrograd şi Pluton și Luna Nouă și Uranus,  antrenează semnele de pământ (Fecioară și Capricorn), dar și semnele de foc ( Berbec și Săgetător), acțiune și dorința de stabilitate într-o configurație astrală numită ” Aripi mari de Pasăre”. Această configurație astrală acţionează în analogie cu Elementul Aer şi planeta Mercur, facilitând orice înţelegere, orice formă de expresie, orice modalitate de comunicare, modelând supleţea de spirit, toleranţa, adaptabilitatea, puterea de pătrundere mentală, amplificarea sferei de cuprindere intelectuală, transfigurarea. Este vorba despre o cunoaştere durabilă şi stabilă (Fecioară), exprimată într-o manieră directă, de natură spirituală (Săgetător), făcută conștient, cu discernământ şi care vizează transformarea după ce ne-am eliberat de obiceiuri ce ne-au blocat propria evoluție ( Capricorn), tocmai pentru a ne regăsi, a ne vedea așa cum suntem de fapt (Berbec). Suntem ajutați să aducem la suprafață darurile cele mai de preț și să le valorificăm în interes personal. Este momentul de înălțare și de regăsire a propriei ființe, de conștientizare a unor obiceiuri, preocupări, relații ce ne împiedică să privim dincolo de zidul autoimpus. Avem șansa acum să urmăm o cale la capătul căreia ne vom simți mult mai luminoși, maturi, înțelepți.
Simbolul sabian pentru Luna Nouă în Berbec: ”Un hamac gol întins între doi copaci.” Este nevoia de a ne retrage din cotidian, din starea de agitație la care suntem supuși zi de zi, fiind momentul să ne  regăsim pacea și liniștea sufletească, în mijlocul naturii. Nevoia de a fi în comuniune cu natura, redescoperindu-ne dincolo de orice activitate profesională, dincolo de obligațiile sociale. Înaintea oricărei acțiuni importante este absolut necesar să luăm o scurtă pauză pentru a medita, pentru a ne regăsi și încărca cu lumină și iubire, ceea ce ne va ajuta să depășim cu mai multă ușurință obstacolele apărute.
Primele 14 zile ale ciclului lunar indică perioada de manifestare a Lunii în creştere, care este cea mai bună perioadă pentru a pune în practică proiectele, dorințele, gândurile noastre, putând dezvolta acum acţiuni noi, importante ce presupun un grad mare de dificultate. Primele rezultate ale acestor acțiuni vor fi observate la  Luna Plină în Scorpion, din data de  22 aprilie 2016, dar și în  preajma datei de 18 august 2016, când va avea loc Luna Plină în semnul Berbec, când se poate vorbi de realizări, rezultate ale ideilor, proiectelor începute în această perioadă de Lună Nouă în Berbec.
Această Lună Nouă poate trezi în noi dorința de a ne asuma responsabilitatea pe o nouă cale, observând cu mai multă claritate ce anume ne-a determinat să batem pasul pe loc, învârtindu-ne în cerc, în mod obsesiv. Este important să ținem sub control starea de agresivitate și să ne concentrăm efortul, energia către concretizarea proiectelor, fără a mai ține cont de ”ce crede lumea”.  Luna nouă în Berbec, ne poate da bucuria de ”a fi”, înțelepciunea de a ne lăsa ghidați de vocea sufletului, de lumina  credinței, ajutând ca trăirile să se manifeste, dorințele să se materializeze.
Îndemnul Lunii Noi din 7 aprilie 2016, se adresează în primul rând nativilor semnelor cardinale: Berbec, Balanță, Rac, Capricon, mai ales celor născuţi în apropierea datei de 7 (± 3 zile), dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte), ascendent și descendent se află la 18º în semne cardinale  (± 3 grade).

No comments:

Post a Comment