Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, April 18, 2016

Luna Plină în Scorpion



”Privește omule, poți crea viața. Poți distruge viața. Dar iată, n-ai decât de ales să trăiești viața. Și în aceasta stă atât cea mai mare forță cât și cea mai mare slăbiciune a ta.” - Dune. Casa Harkonnen - B. Herbert și K. J. Anderson

Aspectul de Luna Plină se formează în data de 22 aprilie 2016, la ora 8:36’, la2°30’, în Scorpion, pe axa sănătății și a limitărilor VI-XII, cu ascendentul în semnul Gemeni.
Luna Plină în Scorpion aduce la lumina conștiinței atașamente, obsesii, gelozii, frici, aspecte întunecate al propriei ființe, ceea ce refuzăm să acceptăm că ne aparține de fapt. În casa a VI-a, a bolilor acute, a tratamentelor ocazionale, alimentație, agricultură. Este casa locului de muncă, a subalternilor, colegilor, aducând în atenția noastră necesitatea de a ne îngriji mai mult de aspecte ce țin de sănătatea propriului organism, de respetarea programului de muncă dar și de relaxare. Este adusă la lumină relația cu colegii,dacă suntem sau nu mulțumiți de mediul în care lucrăm, ce anume trebuie schimbat în propria atitudine pentru a avea mai mult randament  în câmpul muncii. Ne preocupăm mai mult de problemele de sănătate și necesitatea de a lua măsuri cât mai urgente: un nou tratament, un nou set de analize medicale, fizioterapie sau mai multă mișcare în natură, o alimentație mai sănătoasă.
Soarele aflat în Taur, casa a XII-a, o casă a sacrificiilor, a dușmanilor ascunși, a bolilor cronice, a bolilor karmice, o casă astrologică asociată cu inconștientul colectiv, cu lumea viselor, legătura cu planul astral. La nivel profund este o casă a integrării în universul spiritual, al sondării subconștientului, tărâmul problemelor rămase nerezolvate sau al experiențelor netrăite. În casa a XII-a Soarele ne aduce față în față cu rezultatele eșecurilor noastre, frustrările sociale și profesionale. Poate fi un moment de metamorfozare, de schimbare în ceva mult mai înalt, după ce am străbătut abisul. Este un tărâm, pentru mulți, înspăimântor dar care ne poate ajuta să primim informații despre propria ființă, lucrurile nefăcute, cuvintele nespuse, dorințele netrăite, tot ceea ce nu am avut curajul să înfăptuim,  o stare de frică, de prejudecăți care s-a întors, de fapt, împotriva noastră cu multă înverșunare. Luna plină în Taur ne dă ambiție, hotărâre, răbdare dar și atașament de materialitate, dorința de „a avea”, de a deține orice (casă, familie, partener)  simțindu-ne astfel ancorați în concret.
Ascendentul momentului este în Gemeni, semn de aer, mobil, guvernat de Mercur; suntem într-o continuă mișcare, ne adaptăm mult mai ușor la schimbările inevitabile comunicarea dar și umorul jucând un rol esențial pentru a ieși din situațiile limită. Mercur aflat în casa a XII-ane aduce dorința de a ne retrage departe de lumea dezlănțuită, de a ne rezolva problemele singuri, mai ales dacă vizează latura materială, documente importante, informații la care nu trebuie să aibă acces oricine. Ne putem confrunta cu o oarecare stare de incertitudine, percepem că suntem limitați, constrânși de evenimente, obligații ce nu țin neapărat de noi ci de cauze externe, trebuind însă să găsim soluții salvatoare. Se fac jocuri de culise deslușind cu greu anumite informații, fiind necesar să ținem cont de intuiție, de „prima impresie” înainte de a ne implica într-o relație, parteneriat, afacere, înețelegeri care țin de acte, documente importante.
Suntem susținuți să vindecăm răni emoționale, traume, să conștientizăm sensul unor suferințe, pierderea unei ființe dragi (Chiron sextil Mercur). Mercur în trigon cu Nodul Nord Lunar (Fecioară) și Pluton retrograd (Capricorn)este îndemnul să învățăm cum să ne exprimăm adevăratele trăiri, dar și renunțarea la atitudinea de respingere a celor care, de fapt, ne-au susținut și continuă să ne suțină pentru a evolua în plan spiritual. Avem ocazia să ne descoperim adevărata sursă a iubirii, învingând limitările mentale, sociale, renunțând la obiceiuri care ne-au sufocat ființa. Este momentul să ne lăsăm purtați de sentimente frumoase, pure, de descoperire a valorii personale, de explorare a emoțiilor prin conversații sincere, deschise cu cei despre care simțim că ne pot înțelegecu adevărat și accepta așa cum suntem.
            Manifestăm mult mai firesc, mai direct și mai deschis nevoile noastre emoționale, sentimentale,  dorința de a face un pas important într-o relație de dragoste,oficializarea relației, manifestându-ne  pasiunea, aprecierea față de sexul opus. Venus în conjuncție cu Uranus, trigon Saturn retrograd este unaspect ce înclină către loialitate, dorința de siguranță în plan sentimental dar și decizii bruște, dragoste la prima vedere (Venus guvernează casa a V-a, a momentului). Nevoile noastre emoționale sunt puternice, având o notă aparte, oscilând între dorința de stabilitate și pasiune, între agitație și relaxare, între neîncredere și nevoia de argumente că merită să investim într-o relație ce pare a fi „de cursă lungă”. Este momentul de conștientizare a ceea ce vrem, de fapt, de la celălalt prin identificarea adevăratelor noastre dorințe, prin reformularea jurămintelor, a promisiunilor.
Saturn aflat în apropierea descendentului, care semnifică relația de parteneriat, mariajul îndeamnă la transformarea atitudinii față de parteneri, față de ideea de parteneriat, de mariaj. Curajul de a ne asuma responsabilitatea într-o relație, să ne implicăm în relații de lungă durată, să punem bazele unui nou parteneriat depășind astfel frica de a renunța la  anumite tabieturi, la un mediu în care ne simțeam aparent liberi, independenți. Saturn este ghidul, profesorul, înțeleptul care ne conduce către un tărâm nou dar care ne și forțează să ne maturizăm, să descoperim că nu se poate construi o relație solidă fără un oarecare efort în plan emoțional și material. Timpul nu stă pe loc iar Saturn semnifică timpul, este Cronos, știe atât de bine să ne organizeze, să ne așeze pe direcție, trebuie doar să avem mintea și sufletul deschis pentru a vedea ce vrea, de fapt, să ne spună. Această planetă ne atrage atenția asupra hotarelor ființei noastre dar șia responsabilităților și obligațiilor față de partenerul de viață.
Simbolul Sabian la 2°30’ Scorpion, gradul Lunii Plineeste: „O petrecere cu ocazia ridicării unei case, într-un sat se bucură de cooperarea vecinilor.” având mesajul cheie: sentimentul de comunitate demonstrat printr-un efort comun.
Simbolul gradului sabian al Soarelui în Taur este: „Terase naturale duc la o pajiște înflorită.” Mesajul cheie este: expansiunea graduală a conștiinței individuale după o experiență revelatoare.
            Putem primi acum răspunsuri la întrebări, proiecte, culegem roadele muncii depuse încă din preajma datei de 11 noiembrie 2015, când a avut loc Luna Nouă în semnul Scorpion. Este o perioadă de aducere în lumină a lucrurilor ce, până de curând, păreau imposibil de accesat. Nu este suficient să ne dorim trebuie să avem suficientă dorință pentru a ne îndeplini un vis, un ideal, să înțelegem rostul evenimentelor, să vindecăm rănile dezvoltând propriul simț al valorilor, regăsindu-ne astfel sensul în lume. Este o Lună Plină menită să ne ajute să vedem care este rostul efortului depus pentru a acumula în plan material. Oare merită tot acest efort? Suntem recompensați pe măsură? Primim ceea ce merităm? Care este valoarea mea? Merită să-mi sacrific sănătatea și timpul pentru ceea ce mi se oferă? Sunt întrebări la care vom primi răspunsuri în această perioadă, totul este să ne și dorim să privim în față realitatea, oricât de dură ar fi ea.
Această Lună Plină în Scorpion are o influenţă semnificativă asupra nativilor din semnele fixe: Taur, Scorpion, Leu, Scorpion, în special a celor care sunt născuți în preajma datei de 22dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală aflate în jurul gradului 3°.

„Cele mai grele teste ale căii spirituale sunt răbdarea de a aștepta momentul potrivit și curajul  de a nu fi dezamăgit de ceea ce întâlnim. ” Paulo Coehlo


No comments:

Post a Comment