Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, May 20, 2016

Intrarea Soarelui în semnul Gemeni




          „Nu-ți pierde timpul bătând într-un perete în speranța că se va transforma într-o ușă.” Coco Chanel

          În perioada 20 mai (ora 17:36’) - 21 iunie 2016 Soarele tranzitează zodia Gemeni.  Ascendentul acestui moment este în Balanță și arata perspectiva  unei confruntari  din  nevoia de a găsi un echilibru între planul material și dorința de a acumula și împărtăși cu ceilalți din informațiile pe care le-am acumulat de-a lungul timpului. Venus (guvernatoarea ascendentului în Balanță) se află în casa a VIII-a, în Taur. Astfel că pornim pe fondul unor puternice pasiuni, dorința de acumulare dar cu o falsă părere despre modul în care putem să ne asociem cu ceilalți pentru a atrage profitul mult dorit. Nu sunt excluse asocieri cu sexul opus din dorința de a ne bucura de câștiguri financiare, favoruri, popularitate, susținere în plan politic. Alegerile pe care le facem în următoarea lună de zile, în ceea ce privește încheierea de parteneriate, afaceri, oficializarea unei relații sunt doar rătăciri de moment, decizii luate sub impulsul unor dorințe mai vechi pentru a demonstra că suntem în stare să ne atingem anumite scopuri, dorințe. Venus este în conjuncție aplicantă la Soare aflat în opoziție cu Marte retrograd astfel încât putem vorbi despre pornirea cu stângul în relații care nu fac decât să ne creeze serioase probleme în plan financiar, moral, social, afectarea imaginii în plan public (Soarele guvernează MC aflat în Leu).
           Simbolul Sabian pentru gradul la care se află ascendentul în Balanță este: „Un vultur și un porumbel mare alb se transformă unul în altul.” Mesajul cheie: interacțiunea dintre voința spirituală și principiul iubirii atunci când apar nevoi critice. Conștiința operează dincolo de dualitate pentru că energiile polarizate ale Sufletului, Voința și Iubirea, chiar dacă mereu distincte, lucrează pentru un singur scop.
          Luna aflată în Scorpion iar Pluton retrograd în Capricorn, casa a III-a, aduce tendința de a acționa discret asupra celorlalți prin mijloace mai mult sau mai puțin directe, obținând informații, mesaje importante ce ne ajută pe moment pentru a ne împlinii ambiții din trecut. Se va observa dorința de a manipula prin mijloace mai puțin corecte ceea ce ar putea să ne îndepărteze de la adevăratul scop, pierzând oportunități importante de evoluție doar pentru a ne satisface plăceri de moment.
          Mercur retrograd (în Taur, casa a VII-a) se află în opoziție cu Luna (în Scorpion); se pare că ceea ce gândim nu este în acord cu ce simțim reușind cu greu să cădem de acord cu ceilalți, mai ales dacă este vorba despre partenerul de viață, relații de parteneriat, negocieri, afaceri, dușmanii se manifestă direct, fără scrupule. Nu va lipsi îndărătnicia atunci când este vorba să ne spunem punctul de vedere. La baza implicării într-o nouă relație (de afacere, de cuplu) se află  dorița de a rezolva probleme care țin de zona financiară dar care pot conduce însă la pierderi neașteptate, furturi sau cheltuieli ce au legătură cu încercarea de a rezolva probleme de sănătate. Se fac investiții în sistemul sanitar dar care nu vor rămâne fără ecou…negativ (guvernatorul casei a VI-a, Marte retrograd în casa a II-a opoziție Soare).
            Uranus, aflat în casa a VI-a, ne atrage atenția asupra problemelor neașteptate. Reacții ce ne vor bulversa peste măsură, decizii venite din partea superiorilor și care ne pot afecta veniturile din muncă personală (salariile). Se poate vorbi și despre apariția unor probleme de sănătate ce necesită cheltuilei neprogramate. Atenție la manifestările egocentrice, dorința de răzbunare, de manipulare, de a demonstra că merităm mai mult decât ni se oferă acum.
          Soarele în Gemeni (în casa a VIII-a) ne poate conduce către evenimente care ne pot pune viața în pericol, asumarea unor responsabilități ce depășeșsc capacitatea de a găsi soluții în situații limită doar din dorința de a „da bine la public”.  Este important să evităm luarea de decizii bruște, atacuri la persoană, calomnii, tendința de a ne impune punctul de vedere cu orice preț. În această poziție (Soare și Marte retrograd) suntem predispuși la acte necugetate, beneficiind de multă energie, dorință de acțiune și de a demonstra că ne implicăm într-o luptă pentru a face dreptate în numele unui adevăr suprem.
          Momentul intrării Soarelui în semnul Gemeni este însoțit de configuraţia planetară numită Zmeul alcătuită dintr-un Triunghi minor şi o Piramidă pe semne de pământ: Luna realizează sextile cu Jupiter și Nodul Nord lunar (în Fecioară) şi Pluton retrograd (în Capricorn) care la rândul lui este angajat în Piramida de Pământ prin trigonul dintre Mercur retrograd (din Taur) și Jupiter (din Fecioară). Semnele zodiacale angrenate în această configurație sunt: Taur, Fecioară, Capricorn şi Scorpion. Menţionăm că Zmeul este o configuraţie tipică pentru reuşită, foarte puternic dinamizată de opoziţia pe care Luna o face cu Mercur retrograd susţinând astfel  posibilităţile noastre creatoare în așa fel încât ele să fie nu doar exprimate ci şi concretizate în plan relațional. Este  important să realizăm un acord între minte (Mercur) și suflet (Luna), între ceea ce simțim și gândim.
          Este vorba despre o perioadă (o lună de zile, cât timp Soarele tranzitează semnul Gemeni, până în data de 21 iunie 2016) în care este important să fim atenți la ce și cui împărtășim dorințele, ideile, proiectele noastre, cu cine încheiem alianțe, de la cine avem așteptări și dacă merită să investim încredere în anumite persoane care, deși ne-au dezamăgit în trecut, au tendința să revină acum în viața noastră și să acționeze în același mod, destabilizându-ne din punct de vedere emoțional, mental dar și financiar.
          Zodia Gemeni, semn masculin, de aer, guvernat de Mercur („eu gândesc”), ne îndeamnă să punen mai mult accent pe comunicare, comerț, studii, călătorii, scris, citit dar se va face simțită și superificialitatea, tendința de înșelătorie, dualitate, instabilitate. Ne axăm pe ceea ce este nou, ne stârnește curiozitatea nesuportând rutina, fiind mult mai îndrăzneți fapt care poate favoriza acțiunile imprudente. Se remarcă dorința de a socializa mai mult cu sexul opus, îndeosebi după data de 24 mai, când Venus va intra în semnul Gemeni iar planeta Mercur va intra în Gemeni (în data de 13 iunie).
          Cei mai vizați de tranzitul Soarelui în următoarea lună sunt nativii din zodia Gemeni.


Astrolog, Gabriela Cernat - Ella

No comments:

Post a Comment