Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, May 18, 2016

Luna Plină în Săgetător




            „Scopul disputei este să schimbe natura adevărului”  Brian Herbert
            Aspectul de Luna Plină, se formează în data de 22 mai 2016, la ora 0:14’, la 1° 14’, în Săgetător, pe axa familiei și carierei IV-X, cu ascendentul în semnul Capricorn, Pluton în conjuncție cu ascendentul.
            În general, când este Lună Plină nu este recomandat să începem noi proiecte sau să facem schimbări importante. Acțiunile noastre vor atrage atenția și va exista o mare probabilitate ca tensiunile acumulate să răbufnească acum cu foarte mare forță, declanșând rivalități, dușmănii, conflicte pe termen îndelungat. În ceea ce privește sănătatea, se vor evita intervențiile chirurgicale, acupunctura, extracțiile dentare și eforturile fizice prea mari care ne predispun la răniri, accidente. În zilele de 20, 21 și 22 mai putem observa roadele acțiunilor, proiectelor realizate în preajma datei de 6 mai, când a avut loc Luna Nouă în Taur. Provocarea constă în capacitatea de a rămâne concentrați pe finalizarea unor proiecte fiind acum mult mai agitați, impulsivi, cu tendința de a lua decizii pripite, sub impulsul de moment.
            Aceasta Lună Plină formată pe axa Săgetator - Gemeni, a cunoașterii, învățăturii, a călătoriilor, a profesorilor, a rudelor apropiate dar și a mentorilor spirituali, a studiilor superioare, călătoriilor îndepărtate, relația cu străinătatea face ca aceste sectoare de viață să fie puternic dinamizate. Luna în Săgetător accentuează nevoia de a găsi sensul lucrurilor, al ideilor, de a formula o filosofie de viață sau de a gasi o cale spirituală ale carei principii sa fie urmate, puse în practică. Luna guvernează viața emoțională și sufleteasă, ne pune în legătură cu trecutul, cu amintirile noastre astfel că Luna Plină pe axa gândirii realizează conexiuni importante între cunoașterea materială și cea subtilă, cosmică. Ne aduce în vedere necesitatea de a face lumină în trecutul nostru, nevoia de a transmite ceea ce am învățat dar și de a înțelege rostul anumitor evenimente din trecut. Se simte nevoia de evadare, setea de cunoaștere a lumii cu care interacționăm dar și de ascultare și de înțelegere a propriului suflet.
            Opoziția dintre Soare și Lună activează axa familială, casele IV-X, poate creea conflictul între viața interioară și cea publică indicând locul unde idealurile devin realități sociale iar amintirile devin sentimente. Pentru că la fiecare Lună Plină emoțiile noastre ies la suprafață și de această dată vom avea parte de manifestari în zona carierei, probleme în mediul social sau profesional pentru că deciziile care sunt luate acum nu vor da rezultatele așteptate sau vom întâmpina obstacole acolo unde ne așteptăm mai puțin încetinind astfel afirmarea în plan profesional. Este o axă a raporturilor familiale, a relaţiilor cu părinții dar şi a asumării responsabilităţilor de lungă durată. Este nevoia de a ne rupe de familie sau putem întâmpina greutăți în a face schimbări legate de casă, proprietate, schimbări ce vizează familia și cariera. Motivele se află în trecut, în comportamente iresponsabile care au dus la necazuri, pierderi, separări de țară, de neam, de casă și iată că acum deciziile din trecut ne afectează și creează reale conflicte ce se răsfrâng în prezent, în ceea ce vrem să clădim acum.
            Este posibil ca în urmatoarea perioadă să se arunce cu vorbe, adevărate sau false dar care au efectul unui bisturiu, din dorința de a demonstra cu orice chip că se poate deține supremația asupra celorlalți prin intimidare, manipulare, prin insistență și apelarea la tertipuri, acțiuni lipsite de scrupule. Mesagerul Zeilor, Mercur, staționar direct aflat în unul dintre domiciliile sale astrologice (casa a III-a în Berbec, guvernat de Marte retrograd aflat în casa a X-a) face ca lucrurile nespuse să nu rămână așa, face ca minciunile să nu ramână fără rezultat. În „joaca” sa permanentă, ca un adevărat magician Mercur, aflându-se acum și în relație de trigon cu Pluton retrograd (în Capricorn) și Jupiter (în Fecioară)  amplifică dorința de conștientizare a unei realități dure dar necesare, a unei profunde transformări în plan concret, material, ne ajută să sondăm cele mai profunde trăiri,  să călătorim într-o lume ce părea  aproape imposibil de accesat. Sparge, ca pe niște baloane de sapun, iluzii iar cel care le-a creat va avea parte de o „trezire” bruscă la realitate. Avem însă ocazia să punem în practică creativitatea, să ținem cont de inspirație, imaginație, intuiție, de informațiile acumulate de-a lungul timpului, tot ceea ce ține de comunicare, scris, oratorie, editură, mass-media, concursuri naționale și internaționale (Mercur trigon cu Jupiter și Nodul Nord Lunar aflat în Fecioară). Se poate vorbi și despre rezultate notabile dar care sunt obținute în urma unui efort îndelungat, o muncă migăloasă din care rezultă succesul dorit. Nu vor lipsi însă contestațiile, acuzațiile nefondate, atacurile venite din partea invidioșilor.
            Un aspect important al acestui eveniment astrologic este conjunctia lui Marte retrograd cu Luna în Săgetător. Conflictul nu mai este ascuns, este la vedere, în lumina reflectoarelor, pe scenă. Este vorba evident de conflictul intern care se reflectă în evenimentele de zi cu zi,  în planul social, carieră, în relația cu autoritatea, poliția, armata, probleme la nivel înalt ce vizează guvernul, președintele. Este tendința de a se impune cu forța propriul punct de vedere însă nu aceasta este soluția pentru a ne demonstra autoritatea. Sunt aduse acuzații pe față, se bate cu pumnul în masă, sunt încălcate tratativele, alianțele, dușmanii se manifestă acum fățiș și destul de agresiv (casa a VII-a în Rac, guvernată de Lună în conjuncție cu Marte retrograd în casa a X-a).  Este o situație destul de explozivă ce ar putea conduce la atacuri armate, amenințări ce pot pune în pericol națiunea, grupul, mulțimea de oameni.
            Soarele, în astrologia mundană, arată identitatea naţională, modul în care o naţiune se exprimă pe sine, mândria, suveranitatea şi independenţa, precum şi bunăstarea naţiunii, cea care descrie caracterul de bază al statului şi naţiunii, liderul ei (fie că e vorba de rege, regină, preşedinte sau primul ministru). Soarele aflat în casa a IV-a, afectat de Marte retrograd și Lună, subliniază puterea de însuflețire a experiențelor interioare, contactul vital cu casa și tradiția, cu cei care muncesc pământul. Se poate vorbi despre crize dureroase legate de cămin, de familie, despărțiri de părinți, pierderea unor drepturi legate de casă, necazuri în administrarea proprietăților imobiliare, căderi din funcții, respingerea dintr-o comunitate a unor persoane cu autoritate, cu putere de decizie.
            Venus (în astrologia mundană), reprezintă banii, finanţele, sistemul monetar, instituţiile bancare şi financiare. Venus poate semnifica şi războiul, mai ales atunci când acesta este pornit pentru a obţine resurse, din considerente financiare sau când implică negocieri care duc la armistiţiu deci, în ultimă instanţă, la pace astfel că Steaua Algol din Constelația beta Perseus (stea denumită și Demonul, Steaua Diavolului) în conjuncție cu Venus în casa a IV-a, a momentului de Lună Plină în Săgetător avertizează asupra posibilității producerii de conflicte care au la bază interese ce țin de pământ, proprietăți, piața imobiliară, agricultură, rezervele de gaz și rețelele de apă dar și tot ce are legătură cu conflictele din trecut și care iată, sunt acum reactualizate. Influența stelei Algol provoacă violență, ghinion, moarte prin decapitare, spânzurare. Astrologii din antichitate au ajuns la concluzia că steaua Algol este cea mai periculoasă stea, aceasta producând pagube însemnate. Conflicte care pot avea impact la nivel internațional,au legătură și cu afacerile din străinătate, legi internaționale, religia și instituțiile de natură religioasă, traficul aerian și maritim (Venus guvernează casa a IX-a din Balanță unde se află amplasată Lilith în conjuncție cu asteroidul Yunona).
            Ascendentul pentru Luna Plină în Săgetator se află la 19° 06’ al Capricornului. Aceasta ne sugerează că evenimentul astrologic din noaptea de 21 spre 22 mai este destinat unei construcții interioare. Și pentru că în casa I a identității se află Vărsătorul, putem să vorbim despre o „construcție” total nouă  și revoluționară. Schimbăm, forțat sau asumat, vechile structuri mentale făcând loc unei noi filosofii de viață inedite. Ne putem elibera de tipare vechi de gândire pentru a face loc unei noi viziuni, originale, unei vieți pline de speranța că „nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.” Antoine Laurent Lavoisier.
            Saturn retrograd (guvernatorul Ascendentului) în Capricorn, aflat în casa idealurilor, a speranțelor, casa iubirii primite, a prietenilor, grupului. Astrele ne aduc avertismentul, la nivel individual, că este timpul să ne revizuim atitudinea față de anumite relații de prietenie dar și renunțarea la proiecte, la anumite idealuri care nu mai corespund realității fiind necesar să ne readaptăm, să acceptăm viața și oamenii, realitatea în care trăim. Conștientizăm acum, într-un mod nu prea plăcut (Jupiter careu Saturn retrograd), modul de manifestarea unei relații fiind momentul să tragem linie și implicit concluzii, încercând să adoptăm o altă atitudine, să acționăm în alt mod decât am făcut-o până acum. La nivel colectiv se poate vorbi despre o perioadă de restricții în sectorul financiar (Jupiter guvernează casa a II-a, resurse din muncă personală și se află în casa a VIII-a, taxele, moștenirile, moarte și renaștere), indiferent că este vorba despre bugetul familiei, de stat, bănci sau instituții al asigurărilor. Se anunță o perioadă destul de tristă, de lipsită de speranță, cu modificări de strategii apărute în urma unor scandaluri publice între diferite firme sau organisme internaționale care au ca efect derularea unor procese, atacuri în justiție cu intenția de a face „curățenie” dar, de fapt, se dorește renunțarea la structuri vechi, la eliminarea din sistem a unor „personaje incomode”.
            Ascendentul în Capricorn şi Pluton retrograd în apropierea lui (la orb de 2° ) îndeamnă la o elaborare a problemelor cu care se confruntă fiecare la nivel individual, probleme de relaţionare, de percepţie a realităţii, manifestări personale surprinzătoare, atitudini îndărătnice, refractare sau dominatoare astfel că, în acest moment de Lună Plină în Săgetător, suntem puși în fața unei serioase transformări, mai mult sau mai puțin forțate. Este o perioadă ce necesită o reflecţie serioasă asupra propriei personalităţi, a Ego-ului mult blamat, a acelor aspecte care ne fac unici şi care definesc propria personalitate. Se cere toleranţă și flexibilitate, capacitatea de a găsi resurse interioare utile în demersurile de adaptare la situaţii noi, la grupuri noi şi, în general, la viaţa aflată în continuă mişcare dar și necesitatea de introspecție, de regăsire a celor mai profunde frici, traume ce trebuiesc aduse în lumină și vindecate. Pluton se află în casa a XII-a, o casă asociată cu karma, cu trecutul obscur, inconștientul colectiv, legătura cu planul astral, contactul cu realitatea greu de controlat. Este o casă a sacrificiilor, a marilor boli și crize existențiale, a dușmanilor ascunși. Iată că Pluton, guvernator al casei a X-a a momentului, ne aduce în vedere necesitatea de a ne transforma, de a aduce în lumină ceea ce ne doare cu adevărat, ceea ce ne-a provocat multă suferință în trecut. Are loc manifestare la nivel înalt a ceea ce numim „misiunea personală” reacționând destul de dur asupra celor pe care îi considerăm dușmani fapt care ne poate motiva în atingerea unor scopuri  greu de descifrat de către ceilalți. Se remarcă dorința de schimbare, dorința de putere ce duce la acțiuni extreme, de a domina și manipula pentru împlinirea propriului țel. Este tendința de a „călca pe cadavre” doar pentru că așa se consideră că se poate obține mai mult de la oameni, de la viață.
             Configuraţia astrală Piramida pe semne de pământ (Mercur staționar direct, trigon Jupiter, Nodul Nord trigon Pluton retrograd) este activă, susținându-ne să folosim în mod benefic vitalitatea, să obținem reuşita în orice domeniu, cât timp ne concentrăm energia pentru a concretiza idei, planuri, dorințe dedicându-ne timpul, efortul fizic și mental cu scopul de a construi o lume mai dreaptă, mai bună,  pentru orice acţiune de caritate, dacă avem o gândire pozitivă fiind lipsiți de ranchiună, dorință de răzbunare. Pe durata unei astfel de configuraţii relaţia cu planul fizic şi cu bunurile care există în viaţa noastră dobândeşte o înţelegere mai profundă. Elementul Pământ conţine în el toate celelalte elemente fundamentale care alcătuiesc lumea. Prin rezonanţa benefică şi armonioasă cu el intrăm şi ne menţinem în rezonanţă cu Întregul.
            Simbolul Sabian pentru  gradul Lunii Pline  în Săgetător este: „Veterani retrași din armată, împreună pentru a retrezi vechi amintiri.”  Mesajul cheie: Voința de a reafirma valoarea efortului pe care sunt întemeiate civilizația și realizările de grup. Grupările de veterani din toate țările caută să reaprindă în membrii lor vechiul foc al bătăliilor câștigate. Este un foc ce arde prezentul existenței naturale pentru a clădi un mâine mai măreț. Simbolul Sabian ne aduce în vedere nu doar revenirea vechilor camarazi ci se referă la adevărata putere implicată în procesul de civilizare ca opus al culturii, deci al perpeturării spiritului de luptă pentru putere.
            Nu este un eveniment astrologic uşor ci este unul plin de evenimente exterioare și/sau interioare cu consecinţe în sectorul familiei, al carierei, cu probleme în relaţia cu instituţiile bancare dar şi în sectorul relaţional, în special relaţiile care implică și o dimensiune erotică. Pot să apară tentaţii care vizează zona politicului, aventuri sexuale care nu vor rămâne ascunse ci vor avea impact asupra imaginii publice, defăimări ce pot afecta poziția în plan politic, guvernamental, dispute pe segmentul puterii de influență. Este o perioadă a riscurilor majore ce au ca substrat dorința de putere, acumularea de bunuri, folosirea sferei de influență pentru împlinirea scopurilor meschine.
            Această Lună Plină în Săgetător are o influenţă semnificativă pentru nativii din semnele mobile: Gemeni, Fecioara, Săgetător, Pești în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 22 dar şi pentru cei care au axele principale, Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală aflate în jurul gradului 2°.

No comments:

Post a Comment