Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, June 3, 2016

Luna Nouă în Gemeni




            „Identitatea, personalitatea, iubirea și participarea individuală la viața organiză a Întregului, acestea sunt pietre fundamentale ale templului umanității realizate.”! Dane Rudhyare

            În data de 5 iunie 2016, la ora 5:59', are loc fenomenul de Lună Nouă la grad 14°53' în semnul Gemeni; ascendentul momentului se află  în semnul Gemeni, Luna Nouă în conjuncție cu Venus în casa a XII-a.
          Luna Nouă se află în semnul Gemeni, casa a XII-a, Casa Sacrificiilor și a Izolării, a vicisitudinilor și a dușmanilor ascunși dar și a magiei negre, a suferințelor cronice,  boli karmice și a situațiilor în care trebuie să dăm dovadă de compasiune și umanitarism. În casa a XII-a ne întâlnim cu rezultatul eșecurilor și frustrărilor sociale și profesionale. La un nivel mai profund ea este casa integrării în universul spiritual și a acelor inamici care sunt ascunși în propria noastră ființă. Este asociată și cu karma, cu trecutul obscur din alte vieți, cu inconștientul colectiv și cu lumea viselor sau cu legăturile noastre cu planul astral. Această casă de finalitate implică multe lucruri aparent rupte de realitatea concretă, greu de înțeles și controlat. În casa a XII-a ne confruntăm cu un sfârșit ce poate să ne deschidă calea către un nou început, putând fi vorba de  momentul „crucificării” trecutului dar și al intereselor egoiste. Ne întâlnim cu rezultatul acțiunilor din trecut, cu persoane față de care avem datorii karmice. Poate avea loc un moment al transformării absolute, ce ne poate ridica spre un nou răsărit, spre lumină sau ne poate coborî în infern, atingând starea de dezintegrare, de renunțare, întâlnindu-ne cu rezultatele acumulate ale pierderilor, eșecurilor.
            Luna Nouă în Gemeni este puternic activată de Crucea Cosmică pe semne mobile (Neptun careu Venus, Luna nouă careu Saturn retrograd) aspect care favorizeaza „cutremurele” interioare, ieșirea din adâncurile finței noastre a celor mai profunde trăiri, dorințe, sentimente greu de accesat, de exprimat. Această configuraţie planetară este necesară pentru evoluţia spirituală. Deşi nu este deloc plăcută, energia pe care o generează ne ajută să depăşim ceea ce ne limitează, ce ne ţine încă în ignoranţă. Aceste depăşiri nu se mai petrec în condiţii armonioase dacă evenimentele cu care ne confruntăm pe durata unei astfel de configuraţii sunt total neplăcute, asta înseamnă că saltul pe care suntem acum „obligaţi” să-l realizăm trebuia făcut mai demult. Ne confruntăm cu pierderi în plan sentimental, amoros, impactul evenimentelor este trăit dur, amintiri afective ale relațiilor primordiale pe care le-am avut, cu persoane care au avut un rol important în viața noastră și iată, revin acum în forță să ne răscolească întreaga ființă, dezechilibrându-ne la nivel mental, sufletesc, răscolind emoții, sentimente, trăiri. Comportamentul nostru, în absenţa unui auto-control conştient, poate fi marcat de dorința de răzbunare, de înverşunare, de  lipsă de chibzuinţă, de mânie sau de un spirit de competitivitate obsesivă.
            Iluzia puterii (Neptun în casa X-a) și dificultățile ce țin de împărtășirea sentimentelor, așteptări, dorințe (Venus, Luna Nouă opoziție Saturn) poate conduce la pierderi de statut, despărțiri, renunțări, retrogradări din funcție, atacuri venite din partea dușmanilor ascunși.
            Această Lună Nouă în Gemeni începe un ciclu cu tendința constantă de finalizări, revolte menite să destabilizeze familia, siguranța națională, relațiile, cariera, sănătatea, relația cu autoritățile statului. Elementul pozitiv al acestui moment poate fi dat însă de Mercur care face parte din Piramida pe semne de Pământ, trigon cu Pluton retrograd trigon Jupiter fiind astfel favorizate acțiunile, proiectele ce au la bază munca, răbdarea, efortul susținut, rațiunea, dedicarea efortului în folosul celorlalți, implicarea în activități de voluntariat, inițiative ce vizează obținerea de rezultate privind agricultura, activitățile de ecologizare.
            Se pot produce acum evenimente greu de controlat ce au impact puternic asupra maselor de oameni, asupra populației dar care, cu siguranță, ne vor scoate din starea de: „nu mă bag”, „nu îmi pasă”, „nu mă interesează”. Se discută mult în culise, se caută să se distrugă ceva despre care nu există dovezi concrete, palpabile încă fapt care va conduce la multe greșeli, alegeri, decizii de natură juridică ce pot afecta pe termen îndelungat persoane ce nu au acceptat compromisul. Se inventează argumente, se caută scuze pentru acțiuni injuste dar, de fapt, rezultatul final este lupta pentru câștigul de moment ce vizează puterea, satisfacerea egoului.
Pe de o parte se dorește distrugerea unui sistem ce nu își are rostul, nu are o direcție clară fiind provocate scandaluri ce țin de educație (este afectată axa gândirii, a educației, a călătoriilor), de transporturi, comerț, colabărări în plan internațional dar și instituții ce țin de religie, studii superioare; pe de altă parte se caută înlocuirea cu un sistem puternic, stabil dorindu-se trecerea la fapte mari dar și renunțarea la promisiuni deșarte. Au loc schimbări în propria conștiință, adaptarea la circumstanțe de moment. Se discută mult despre clasa muncitoare, despre reforme ce trebuiesc făcute în domenii ce țin de asistență socială, educație, sistemul sanitar. Schimbările care se fac au rolul să zguduie din temelii oamenii care dețin funcții importante în stat.
            Se anunță o perioadă în care vom asista la schimbări importante ce au menirea să răstoarne iluzii care au fost foarte bine hrănite, susținute din umbră, menite să ne insufle starea de neîncredere în propria ființă, starea de frică. Este adusă în discuție necesitatea de a pune bazele unei noi societăți, de noi grupări secrete, asistăm la construirea unei noi politici, asocieri în interesul atragerii succesului în plan public. Însă lucrurile stau cât se poate de prost, în ceea ce privește națiunea, omul de rând. Sunt folosite mijloace obscure, menite să afecteze în mod profund stabilitatea la nivel individual dar și național pentru  a fi atinse obiectivele propuse în favoarea celor aflați la putere în stat. Vom auzi tot mai frecvent expresia „Mori cu dreptatea în mână!”, iar ceea ce se construiește acum sau se pune la cale în această perioadă de Lună Nouă în Gemeni își va arăta roadele, rezultatele în preajma datei de 14 decembrie 2016, atunci când va avea loc Luna Plină în Gemeni, când Jupiter se va afla deja în Balanță, lipsit de putere.
            Saturn retrograd în casa a VI-a, opoziție cu Luna Nouă și Venus, ne avertizează că ceea ce s-a discutat despre drepturile și obligațiile ce vizează locul de muncă, relația cu subalternii și colegii dar și probleme de sănătate, tratamente, diete alimentare, preocupări legate de medicină, alimentație, agricultură, ce s-a propus,  promis în preajma datei de 19 ianuarie și nu s-a ajuns la o concretizare a acelor dorințe, așteptări se reia acum în forță, căutându-se soluții urgente.
            Ascendentul acestui moment de Lună Nouă în Gemeni se află în Gemeni, anunțând o perioadă ce predispune la schimbări, necesitatea de adaptare la noi situații dar și dorința de acumulare de noi cunoștințe, de comunicare. Nu va lipsi  instabilitatea, nehotărârea, răzgândiri, dualitate, minciună trecând cu ușurință de la o extremă la alta. Se manifestă pasiunea pentru ocultism, astrologie, pentru arte secrete, riscuri sau aventuri secrete, pierderi ce pot apărea ca urmare  unor calomnii venite din partea dușmanilor ascunși, ca urmare a unor acțiuni din trecut (guvernatorul ascendentului în casa XII opoziție aplicantă cu Marte retrograd).
            Este un eveniment astrologic ce ne îndeamnă la transformarea lăuntrică prin abordarea problemelor dintr-o nouă perspectivă asupra propriei vieți. Poate fi vorba de pierdere dar nicidecum de înfrângerea definitivă, cât timp accesăm cele mai frumoase trăiri, debarasându-ne de orgoliu, egoism, dorința de răzbunare. Este vorba acum despre momentul de ardere a ceea ce ne blochează să ne împlinim destinul dar și de conștientizare, de sondare a celor mai întunecate trăiri.
            Îndemnul Lunii Noi din 5 iunie 2016 se adresează în primul rând nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești mai ales celor născuţi în apropierea datei de 5 (± 3 zile) dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte), ascendent și descendent se află la 15° în semne cardinale (± 3 grade).


No comments:

Post a Comment