Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, June 19, 2016

Luna Plină în Săgetător



Viața îți va oferi acele experiențe, oricât de ciudate ar fi ele, care îți sunt cele mai folositoare pentru evoluția conștiinței.” Eckhart Tolle

            Aspectul exact de Lună Plină în Săgetător (al doilea aspect de acest fel în Săgetător, după cel format pe 22 Mai 2016), se formează pe 20 iunie 2016, la ora 14:02,  la 29° 32’ și activează casele a III-a si a IX-a, axa gândirii și a comunicării,  cu ascendentul în semnul Balanță.   
            Energiile opoziției dintre Soare si Luna, pe Axa Cunoașterii și a Comunicării,  indică  nevoia de cunoaștere elevată și de sinteză. Este o axă ce corespunde planului gândirii, religiei, esoterismului, sistemului legislativ, relațiilor în plan internațional. Luna Plină realizează conexiuni între cunoașterea materială (terestră) și cea subtilă (cosmică). Astfel suntem expuși informațiilor de orice tip, din orice domeniu, cele mai multe contradictorii, fără o bază reală sau tratate cu superficialitate. Soarele se află în Gemeni, zodie în care se află și Mercur (în domiciliu). Suntem curioși să descoperim informații secrete (Mercur guvernează și casa a XII-a din Fecioară), poate că în felul asta ne dorim să deținem controlul asupra celorlalți, acționând din „culise”, mai puțin corect, din punct de vedere moral, social. Luna în Săgetător accentuează nevoia de sinteză, dorința de a găsi sensul lucrurilor, al ideilor, de a formula o filozofie proprie de viață sau de a afla o cale spirituală care să ne ajute să ne regăsim starea de liniște și împlinire. Luna Plină face lumină în tot ceea ce are legătură cu mass-media, călătoriile, schimburile comerciale, comunicarea, relația cu rudele apropiate, studiile manifestându-se mai mult setea de cunoaștere, de abandonare a vechilor concepte, de adoptare a unui nou mod de a gândi, de a transmite informația.  Se resimte tot mai profund nevoia de a ne desprinde de vechi tipare ce au legătură cu religia, filozofia, studiile superioare dar și relația cu alte culturi, cu alte popoare.
            În astrologie, gradul anaretic la care se află Luna Plină este considerat un grad de criză, aspect ce ne duce cu gândul la apariția unor situații de viață ce ne vor lua prin surprindere, fiind considerat un grad karmic, de destin, care ne forțează să luăm decizii urgente, putând fi vorba de sfârșitul unor relații, renunțarea la unele idei, promisiuni. Cuvântul „anaretic” vine de la „anarietes„ (gr.) și înseamnă distrugător; se credea că orice corp ceresc aflat la 29° se comporta ca un malefic, un fel de „călcâi al lui Ahile”. Luna Plină aflată la grad anaretic ne îndeamnă să punem capăt unor situații care ne blochează propria transformare către o direcție în care putem să ajungem în acord cu Divinitatea, cu Universul. Suntem astfel obligați să luăm decizii de ultim moment sau să pornim pe un drum aparent necunoscut. Este o perioadă de renunțare la atașamente, resimțind în mod profund teama că nu putem face față noilor situații de viață.
            Ascendentul momentului este în Balanță astfel că se realizează o simbioză între „ceea ce simțim” (Venus în Rac) și nevoia de „a echilibra” situațiile cu care ne confruntăm în prezent, obligându-ne să ne schimbăm atitudinea, devenind mult mai conștienți de propriile așteptări dar și de atașamentele noastre. Suntem puși în situația să acționăm în conformitate cu dorințele noastre fiind important să ne adaptăm la un nou sistem de valori, la noi principii sociale și morale. Avem șansa acum să adoptăm o nouă filozofie de viață, una care să ne permită exprimarea sentimentelelor, a dorințelor, chiar dacă acestea nu sunt pe plac celor cu care interacționăm.
            Jupiter, guvernatorul semnului Săgetător la momentul de Luna Plină, se află în Casa Sacrificiilor și a izolării, a dușmanilor ascunși, a bolilor cronice, karma. Jupiter este  implicat în crucea pe semne mobile dar realizează și un frumos trigon cu Pluton retrograd din Capricorn și ne transmite că toate aceste sacrificii, renunțări, eșecuri, distrugerea unor speranțe, așteptări au, de fapt, conotații mult mai profunde, aspecte astrale ce lucrează în mod subtil, pe termen lung, în ființa noastră. Energia jupiteriană, susținută de Pluton retrograd din Capricorn, ne ajută să tratăm cu înțelepciune schimbările, în ceea ce privește viziunea despre credință, spiritualitate, transformările de mentalitate la care suntem supusi.
            Crucea mobilă (Mercur careu Jupiter, Nodul Nord Lunar careu Saturn retrograd careu Neptun) este un aspect care favorizează „cutremurele” interioare, ieșirea din adâncurile ființei noastre a celor mai profunde trăiri, dorințe, sentimente greu de accesat, de exprimat. Deşi nu este deloc plăcută, energia pe care o generează această configurație ne ajută să depăşim ceea ce ne limitează, ceea ce ne ţine încă în starea de ignoranță față de transformările ce se produc tot mai frecvent la nivel mondial. La nivel mundan este vorba despre campanii de presă calomnioase, știri eronate, incidente misterioase, furturi, fraude de tot felul, abuz de încredere, comerț ilicit, creșterea frecvenței incidențelor legate de contrabandă, traficul ilegal de droguri. Sunt aspecte destul de dure care pot afecta relațiile politice pe plan internațional. La nivel individual aceste aspecte generează neatenție, confuzie, lipsă de concentrare,  pierderea/furtul de obiecte, apariția de șantaje, atacuri la persoană, scrisori anonime, amenințări. Suntem puși în fața unor schimbări ce depășesc puterea noastră de înțelegere, capacitatea de a interveni, simțindu-ne oarecum „luați pe sus”. Pot apărea schimbări ce vizează planul sentimental, acțiuni neplăcute în zona religiei, legislație, procese, călătorii, studii superioare, evenimente neplăcute ce au legătură cu diferite instituții, conflicte care ne scot de pe o direcție deja aleasă.
            La câteva ore după momentul maxim de Lună Plină în Săgetător are loc Solstițiul de vară (intrarea Soarelui în semnul Rac, 21 iunie, ora 1:34), marcând începutul verii. Ascendentul momentului este în Berbec, cu Luna aflată la Zenit, în opoziție cu Venus și care anunță o vară nu tocmai plăcută, în care ne vom confrunta cu răsturnări de situație, în plan politic dar și financiar.           
            Simbolul Sabian pentru  gradul la care se află Luna  în Săgetător este: „Preoții, binecuvântând credincioșii.” Acesta ne spune despre nevoia de a aduce un omagiu valorilor tradiționale, prin care ne apropiem mai mult de adevărata esența a spiritului, a credinței, a iubirii de Dumnezeu.  Este momentul în care avem ocazia să vedem binecuvântarea sau, în unele cazuri, un blestem.
            Energia acestei Luni Pline se dovedeşte benefică pentru cei care sunt capabili să prezinte în faţa celorlalţi un program propriu de acţiune în beneficiul tuturor. Este însă un moment foarte bun doar pentru cei care au argumente solide şi oneste pentru a susține transformarea lumii în care trăim, concentrându-se spre binele umanității, a promovării iubirii universale și acceptării că fiecare dintre noi joacă un rol bine definit în acestă existență. Oricât de frumoase ar suna promisiunile făcute la Luna Nouă în Săgetător, din data de 11 decembrie 2015,  dorința de a concretiza anumite idei, proiecte importante  va fi supusă unor încercări majore pentru cei care caută succesul, recunoașterea în plan public, doar de „ochii lumii”, fără ca acestea să reprezinte, de fapt, dorința reală de progres în plan spiritual și intelectual.
            Această Lună Plină în Săgetător are o influenţă semnificativă pentru nativii din semnele mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 20 dar şi pentru cei care au axele principale, Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală aflate în jurul gradului 29°.



No comments:

Post a Comment