Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, July 3, 2016

Luna Nouă în Rac



„Deciziile sunt importante atunci când vrei să o rupi cu trecutul, alegerile sunt esențiale când vrei să îți creezi viitorul.” Andy Szekely

          Luna Nouă în Rac se produce pe 4 iulie 2016, la ora 14:01. Conjuncția luminariilor se formează la 12° 54', în Rac, ascendentul momentului este la 18° 25' în Balanță.
          Luna Nouă se află în semnul Rac, casa a IX-a, casa înțelepciunii și a progresului. Asociată, în general, cu explorările în domenii vaste și îndepartate.  Este casa călătoriilor lungi, a relațiilor cu străinătatea, a limbilor străine dar și a științelor și a studiilor superioare, a filosofiei și religiei. Putem acum hotărî brusc să reluăm unele studii sau să facem călătorii inițiatice, să întâlnim un mentor, un ghid spiritual, luând acum decizia să-l urmăm, să ne lăsăm ghidați de învățăturile acestuia acumulând astfel noi cunoștințe în plan spiritual și nu numai. Zodia Racului este zodia familiei, a neamului, a primelor emoții din viața noastră; este zodia care pastrează vie, în ființa noastră, legătura strânsă cu mama, trecutul, amintirile, locul și țara natală.
          Conjuncția Soare - Lună se află în opoziție cu Pluton retrograd din Capricorn și în casa a III-a. Pluton, cel care „dărâmă” prezentul pentru a-l reconstrui „din propria cenușă”. În acest context astral el indică necesitatea de a transforma anumite „programe” mentale pe care ni le-am implementat în structurile noastre, programe care ne ghidează acum acțiunile. Pluton ne cere să identificăm și să transformăm anumite atitudini, un anumit mod de a vedea lucrurile, viața, oamenii, să eliminăm prejudecățile astfel încât în urmatoarea perioadă este important să punem semințele unei noi atitudini și a unui nou mod de a gândi pentru a reuși să concretizăm propriile idei, proiecte, în sensul evoluției fiecăruia dintre noi. Energiile acestei Luni Noi sunt amplificate şi de conjuncţia cu Mercur și opoziția cu Pluton.  Schimbările nu sunt niciodată uşoare şi, pentru a avea un efect pe termen lung, este necesar ca acestea să se producă în profunzime.
          Ascendentul în Balanță indică necesitatea relaţionării cu cei din jur şi în special cu partenerul de viaţă. Acest eveniment astrologic vizează relațiile noastre și echilibrul care se creează în cadrul relațiilor pe care le avem sau pe care urmează să le începem, indiferent dacă vorbim despre relații de cuplu, de prietenie sau de parteneriate de afaceri. Tot ceea ce înseamnă relaționare stă acum sub semnul începutului. Acțiunile noastre vor fi puternic motivate de nevoi emoționale, de impulsul de a exprima sentimente și emoții.
          Unele acțiuni, atitudini și reacții pot fi mai dure ca de obicei (Venus careu Uranus), impulsive, cu tendința de a pune stăpânire pe lumea înconjurătoare, de a ne impune propria personalitate, propria voință, mai presus de relațiile noastre, de nevoile celorlalți. În unele situații, unele persoane vor încerca să preia conducerea în relații, indiferent de natura lor, cu scopul de a-și atinge scopurile  de natură materială, financiară.
          De constatat că Venus se află în conjuncție cu steaua fixă Castor (Geamănul muritor, fiul „Templului Suprem” din Constelația Alfa Gemini). Este considerată o stea a violenței, a accidentelor și neplăcerilor, este purtătoare de răutate. Venus se află aproape de Zenit (cel mai înalt punct al cerului) astfel că se poate vorbi despre dorința acerbă a unora de a obține faimă și onoruri, prin mijloace mai puțin cinstite, succes ce poate fi urmat de cădere și dizgrație. Steaua fixă Castor sugerează mai ales trăiri psihice, evenimente inexplicabile dar cu impact social puternic și care pot afecta relațiile, în plan politic, la nivel internațional. Nu ar trebui să ne mirăm dacă, în această perioadă, unii oameni vor da dovadă de multă pasiune pentru o cauză sau vor relata experienţe de viață, greu de crezut.
          Venus în trigon cu Marte ne oferă posibilitatea de a ne manifesta clar și corect emoțiile, sentimentele, să vorbim despre experiențele noastre cu ceilalți descoperind astfel că nu suntem singurii în „suferință”, că fiecare dintre cei care ne înconjoară are propriile dureri emoționale. Energia venusiană determină raportarea noastră la suferință cu demnitate și cu grație ajutându-ne să conștientizăm  valoarea anumitor experiențe sociale și integrarea acestora armonios în corpul nostru emoțional. Putem vorbi,  în următoarea perioadă, despre întâlniri neașteptate și chiar despre ruperea bruscă a unor relații de parteneriat, mariaj (Venus careu Uranus în Berbec, casa a VII-a), revederea cu persoane din trecut sau cu personalități care reprezintă repere solide în domeniile de viață care ne interesează. Putem face călătorii pe distanțe lungi, ce ne pot da perspective interesante, din punct de vedere material dar și relațional.
          Un alt aspect important în astrograma momentului este trigonul dintre Luna Nouă în conjuncție cu Mercur (din casa IX-a în Rac) trigon Neptun retrograd (în casa a V-a, în Pești). Acest aspect potențează credința, creativitatea, încrederea în forțele proprii și în cunoașterea acumulată, în relația cu Universul, cu Divinitatea, pe care am dobândit-o îndeosebi după anul 2011, odată cu intrarea  lui Neptun în zodia de domiciliu - Pești. Este un aspect astral care ne dă imboldul să călătorim, chiar dacă doar la nivel mental sau prin intermediul carților, a filmelor sau meditațiilor, artei, muzicii și poeziei. Ne dă capacitatea de a accepta, cu mai multă ușurință, transformările bruște, menite însă să ne schimbe anumite tabieturi, obiceiuri, modul de a relaționa cu ceilalți. Primim astfel un imbold pentru a putea să ne ridicăm deasupra problemelor și să înțelegem că exista un Plan mult mai înalt,  pentru fiecare dintre noi. Ne dă curajul de a acționa și a ne transforma, pentru binele nostru dar și al întregii lumi.
          Simbolul sabian pentru Luna Nouă în Rac este: „O mână cu un deget mare proeminent este întinsă pentru studiu.”  Este nevoie de voință, curaj, de dorința de a ne schimba atitudinea pentru a reuși să facem față obstacolelor ce apar în calea noastră. Cu cât deținem mai multe informații despre o anumită situație, și/sau persoană, cu atât mai mult avem șanse de reușită.
          Triunghiul minor (Jupiter, Nodul Nord lunar sextil Marte trigon Luna Nouă și Mercur) este o configuraţie formată dintr-un trigon şi două sextile care antrenează Semne zodiale de natură energetică fie numai YANG, fie numai YIN (ca în acest moment de Lună Nouă în Rac). Planeta - focar, cea care realizează sextilele, este „receptorul energetic” al configuraţiei şi totodată motorul ei, în cazul de faţă planeta Jupiter și Nodul Nord Lunar. Configuraţia ne permite să ne manifestăm creator şi obiectiv, plini de inventivitate şi capabili să concretizăm idei, decizii, iniţiative, dornici să comunicăm şi totodată să ne punem în practică idei, fiind mult mai atenți la detalii, la ce se află dincolo de aparențe reușind astfel să ne împlinim idealul propus. Triunghiul Minor ne certifică reuşite, adeseori rapide, ca urmare a acţiunilor noastre începute la jumătatea lunii martie 2016, când Jupiter retrograda la gradul unde se află acum (17°33')  .     
          Primele 14 zile ale ciclului Lunar indică o perioadă de manifestare a Lunii în creştere care este bună pentru a pune în practică proiectele, dorințele, gândurile, pentru a începe o relație de dragoste, pentru o schimbare de domiciliu putând dezvolta acum acţiuni noi, importante și care presupun un grad mare de dificultate. Primele rezultate ale acestor acțiuni vor fi observate la Luna Plină în Capricorn din data de  2o iulie 2016 dar și în preajma datei de 12 ianuarie 2017, atunci când va avea loc Luna Plină în semnul Rac și se poate vorbi despre realizări, rezultate ale ideilor, proiectelor începute în această perioadă.
          Această Lună Nouă în Rac realizează o simbioză între „a simți” și „a echilibra”. Venus, susținută atât de Marte cât și de Chiron, aduce aspecte astrele ce ne ajută să obținem vindecarea, de pe urma unor suferințe de natură emoțională, prin capacitatea de a renunța la anumite aspecte ale personalității care, în mod aparent, ne sunt necesare în relația cu ceilalți dar care, de-a lungul timpului, s-a demonstrat că ne-a creat serioase probleme. Mesajul de care ar trebui să ținem cont acum este: „Mă detașez de trecutul meu și de cei din jurul meu pentru a-i iubi pentru ceea ce sunt și nu pentru ce îmi aduc. Îmi exprim emoțiile regăsindu-mi astfel echilibrul.”
          Îndemnul Lunii Noi din 4 iulie 2016 se adresează în primul rând nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricon, mai ales a celor născuţi în apropierea datei de 4 (± 3 zile) dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte), ascendent, MC, descendent se află la 13° în semne cardinale  (± 3 grade).

No comments:

Post a Comment