Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, July 31, 2016

Luna Nouă în semnul Leu„Iubirea este aripa dăruită de Dumnezeu sufletului, ca să urce până la El.” Michelangelo

          Luna Nouă în semnul Leu are loc în data de 2 august 2016, ora 23:45’. Conjuncția luminariilor se formează la 10° 58', în zodia Leu, ascendentul momentului este la 5° 02' în semnul Taur.
          Luna Nouă în semnul Leu, un semn fix, guvernat de Soare,  dinamizează, ne dă dorința de expansiune, implicându-ne cu încredere și optimism în noile proiecte, beneficiind de forță creatoare, voință, hotărâre, afectivitate, entuziasm, generozitate dar și orgoliu, mândrie, egoism, încăpățânare, extravaganță, opulență. Dorim să fim în centrul atenției, să ne fie recunoscută valoarea. Trebuie ținute însă sub control încăpățânarea, sarcasmul, tendința de a ne crede cei mai buni și corecți fiind important să ne aplecăm cu înțelegere asupra celor mai puțin favorizați de soartă.
          Prezența Lunii Noi în casa a V-a, a dragostei și copiilor, a creativității, manifestării în plan afectiv, dar și a petrecerilor, riscuri și legături amoroase lipsite de obligații. Este important ca, în perioada analizată, să ne concetrăm atenția pe relația de iubire, educația și grija față de copii. Suntem avertizați să fim atenți și să nu ne lăsăm dominați numai de intersele din planul material, punându-l mai presus de iubire. Ceea ce sădim în această perioadă vom culege la Luna Plină din data de 11 februarie 2017, atunci când are loc Luna Plină în Leu.
          Ascendentul în semnul Taur arată, pe de o parte, dorința de confort, posesiune, atracția față de latura materială a existenței iar pe de altă parte se vrea stabilitate, pragmatism, acțiuni bine gândite, urmărirea realizării obiectivelor cu multă tenacitate. 
          Energia Micului benefic - Venus, guvernatoarea ascendentului în zodia Taur, se află tot în casa a V-a,  a iubirii, creativității astfel că amplifică dorința pentru lux și de manifestare excesivă a sentimentelor. Multe relații de dragoste se pot confrunta cu transformări bruște, despărțiri neașteptate. Energiile venusiene pot să activeze niște temeri mai vechi legate de bani și bunuri personale dar și de planul relațional astfel că atașamentele legate de partea materiala a vieții se pot transforma în blocaje care ne pot afecta relația de mariaj, probleme în relația cu ceilalți oameni, probleme de partaneriat sau de afaceri (Venus careu Marte din casa a VII-a).
          Aspectul armonios pe care Luna Nouă îl formează cu Saturn retrograd din semnul Săgetător și cu casa a VIII-a (casa resurselor celorlalți, a morții și renașterii, a sexualității, dimensiunile oculte, transformări profunde de conștiință) este un aspect astral ce arată modul în care se poate realiza echilibrul în relația cu persoana iubită și anume prin identificarea cauzelor care conduc la probleme de natură materială dar și relațională. Sunt ocrotite relațiile de căsătorie în care iubirea este bunul comun. Sub influenţă pozitivă, manifestările sunt cele de iubire, de grijă, de demnitate, respect, creativitate. Soarele și Luna în trigon cu Saturn retrograd implică acțiuni legate de relații sentimentale, revenirea unor persoane din trecut, relație karmică, trăită cu intensitate. Pot apărea însă și tentații, ispite, aventuri sexuale extraconjugale, sarcini nedorite care pot duce la ruperea unor relații de cuplu (Venus în careu cu Marte, guvernator de casa VII-a a momentului, Lilith se află și ea în casa a VII-a). Dacă ne lăsăm conduși de rațiune și nu te instinct, de pasiune, de impulsul de moment avem șansa să evităm viitoare conflicte în plan sentimental, relațional. Mercur aflat în domiciliu (în semnul Fecioară), în sextil cu Yunona (asteroidul căsătoriei), ne întinde o mână de ajutor pentru a salva o relație de mariaj, printr-o comunicare sinceră, directă, fiind mult mai atenți la detalii, la ce se vrea, de fapt, de la noi.
          Luna Nouă în trigon cu Saturn ne îndeamnă la înțelepciune, la experiență de viață. Oricât de presantă ar fi nevoia de schimbare este necesar ca acest lucru să nu se facă brusc ci cu multă înțelepciune, măsurând de mai multe ori pașii pe care trebuie să îi facem înainte de a porni la drum. Este un aspect astral ce pune foarte mult accent pe modul în care folosim resursele financiare,  pe felul în care ne implicăm în relații dar și importanța pe care trebuie să o acordăm schimbărilor ce apar în plan social, în carieră, și în relația de cuplu.
          Uranus retrograd în zodia Berbec, casa a XII-a, predispune la infracționalitate, incendii, explozii, dezordine în instituții de ajutor social, spitale, pușcării, azile. Această configuraţie ne forțează să acționăm, să luăm decizii rapide. Acest moment astrologic poate avea ca rezultat conștientizarea unor probleme profunde de viață, poate declanșa simptome fizice pentru anumite forme de gândire sau pentru comportamente emoționale reținute, refulări sau frustrări. Toate acestea ne oferă energiile subtile de care avem nevoie pentru a ne depăşi slăbiciunile, neîncrederea în propriile capacități de a crea, iubi și ierta.
          Simbolul gradului Sabian al Lunii Noi în Leu este: „Copiii jucându-se într-un leagăn atârnat de ramurile unui stejar uriaș.” Pe măsură ce un om își începe călătoria spirituală, el se simte ca un copil care încearcă să facă primii pași din viața lui. La început timid, ezitând dar, odată ce se simte susținut de părinți (ramurile stejarului uriaș), el va păși cu mai multă încredere. Astfel se întâmplă și cu această călătorie pe calea spirituală, cu cât ascultăm mai mult de sfaturile înțelepților, a celor trecuți deja prin viață, cu atât ne vom simți mai protejați de ceea ce-ar putea să ne distrugă speranța de mai bine, frumos. Este cazul să nu ne mai înverșunăm pentru a ne împlini un ideal ci să privim viața precum un copil care se avântă fericit spre cer, lăsându-se purtat de leagănul vieții.
          Urmarind aceste aspecte astrale din momentul întâlnirii dintre cele două luminarii desprindem faptul că planul relațional poate fi predispus la schimbări care ne pot afecta, în mai mică sau mare măsură. Se poate ca în urma unor discutii, a unor informații primite pe căi mai mult sau mai puțin directe sau doar a unor reflecții personale să constatăm adevărata stare a unei relații importante din viața noastră și să acționăm în consecință.
          Această Lună Nouă în Leu ne dă imboldul de a găsi echilibrul între ceea ce vrem și ceea ce avem, concentrându-ne energia în direcția obținerii a ceea ce ne dorim cu adevărat. Dar nu se poate obține starea de mulțumire, de echilibru cât timp ne manifestăm starea de ego, de orgoliu, dorința de a obține anumite beneficii în plan material cu orice preț, chiar și cu prețul iubirii, renunțând la valori, la respectul de Sine. Mesajul acestei Luni Noi este: „Mă individualizez și găsesc sursa iubirii în mine. Devin conștient că sunt un creator."
          Îndemnul Lunii Noi, din data de 2 august 2016, se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător mai ales a celor născuţi în apropierea datei de 2 (± 3 zile) dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte), ascendent, MC, descendent se află la 10°58’ în semne fixe (± 3 grade).  
No comments:

Post a Comment