Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, July 17, 2016

Luna Plină în semnul Capricorn



           Aspectul  de Lună Plină în Capricorn se formează în data de 20 iulie 2016, la ora 1:56’, la 27°40’ în Capricorn, activând casele a III-a și a IX-a, axa gândirii și a comunicării, cu ascendentul în semnul Gemeni.  
          Energiile opoziției dintre Soare și Lună pe Axa Cunoașterii și a Comunicării,  indică  nevoia de cunoaștere elevată și de sinteză. Este o axă ce corespunde planului gândirii, religiei, esoterismului, sistemului legislativ, relațiilor în plan internațional. Luna Plină realizează conexiuni între cunoașterea materială (terestră) și cea subtilă (cosmică) astfel că avem la îndemână informații, cele mai multe contradictorii, fără o bază reală sau tratate cu superficialitate. Luna Plină aflată în casa IX aduce la suprafață încrâncenarea dintre ceea ce gândim și ce înțelegem, de fapt, din evenimentele cu care ne confruntăm. Sunt repuse acum pe scena social-politică discuții, tratative,  găsirea unor răspunsuri în relația cu  persoane importante din viața noastră. Saturn retrograd, dispozitorul Lunii, în casa a VII-a, în Săgetător, face apel la înțelepciune, la abordarea parteneriatelor cu simț de răspundere, evitarea iluzionării (Saturn retrograd careu Neptun) fiind necesar să ne adaptăm schimbărilor inevitabile ce vin spre noi. Este cazul să ne concentrăm asupra țelului propus, fără a ne limita. Dezvoltăm acum o mai mare încredere în Univers, având ocazia să vedem rezultatul concret al acțiunilor din trecut, cât timp acționăm mai presus de  dogme, punând pe prim plan valorile umane, iubirea, credința.  
          Învăluit într-o aură aparte, uneori greu de înțeles, Saturn retrograd  recepționează conjuncturile favorabile, oferite de trigonul cu Mercur și Venus din semnul Leu, creativitate și iubire,  autocontrol și ambiție și le folosește pentru a transforma starea de instabilitate, de dezamăgire a momentului (Saturn retrograd careu Neptun retrograd) într-un nou început. Saturn retrograd, în trigon cu Mercur și Venus (din Leu, în casa a IV-a) favorizează logodnele, căsătoriile, întemeierea unei familii, comerțul, creativitatea, arta, negocierile, schimbarea de domiciliu, relația cu părinții, călătoriile în locul natal, țara natală. Se observă abordarea, cu mai multă maturitate, a relației de cuplu, se manifestă deschis pasiunea, promisiunile de dragoste sunt respectate, pot fi reluate anumite relații de dragoste, de parteneriat, materializându-se cu mai multă ușurință dorințele ce țin de întemeierea unei familii.
          Luna Plină aduce la suprafața conștiinței sentimente înăbușite, trăiri, dorințe ce nu au fost exprimate, gânduri reprimate, ceea ce ne-a fost interzis de familie, societate, de anturaj. Luna Plină ne apare ca un test al propriilor valori și principii de viață, aduce necesitatea de a observa cât de valabile sunt regulile după care ne conducem viața, dacă am folosit în mod corect informația, experiența de viață. 
          Ascendentul în Gemeni ne dă mobilitatea, inteligența, abilități de comunicare, de relaționare, curiozitate, curajul de a lua inițiativa dar și o oarecare dualitate, superficialitate, tendința de înșelătorie, reușind astfel să găsim soluții ingenioase la probleme ce țin de relații, parteneriate, alianțe, colaborări. Comunicarea joacă un rol esențial pentru a reuși să ne ducem la îndeplinire proiectele propuse astfel că sunt favorizate procesele de vindecare a modului de a gândi și a ne exprima, regăsindu-ne împliniți acasă, în familie, alături de persoane dragi, în locul natal, amintirile legate de copilărie revenind clar în mintea și sufletul nostru. Este susținut modul în care reușim să ne exprimăm gândurile, acțiunile, dorințele reușind să luăm decizii și să acționăm mult mai eficient pentru a putea atrage resursele de care avem nevoie.  Mercur (guvernatorul ascendentului) în conjuncție cu Venus (în semnul Leu, casa a IV-a) trigon Marte (în Scorpion, casa VI-a) este un aspect ce activează relația cu părinții, cu trăirile cele mai profunde legate de sexualitate, moarte și renaștere, de eliberare și vindecare emoțională la nivel profund („Mă individualizez și găsesc sursa iubirii în mine. Devin conștient că sunt un creator.”).
          Careul în T pe semne cardinale: Uranus (planeta focar) careu Luna Plină în Capricorn ne pune în situația de a experimenta situații conflictuale ce ne vor ajuta să vedem adevărata față a adversarilor. Se poate vorbi acum despre acțiuni ce pot avea impact pe termen îndelungat, afectând imaginea publică, cariera, relația cu superiorii, puterea, autoritatea, guvernul, forțele de ordine (poliția, armata), șeful de stat, reputația țării. Uranus în casa a XII-a predispune la infracționalitate, incendii, explozii, dezordine în instituții de ajutor social, spitale, pușcării, azile. Această configuraţie ne forțează să acționăm, să ne adaptăm situațiilor cu care ne confruntăm, obligaţi de împrejurări. Este momentul de conștientizare a unor probleme ce marchează profund existența. Acest moment astrologic poate avea ca rezultat conștientizarea unor probleme profunde de viață, poate declanșa simptome fizice pentru anumite forme de gândire sau pentru comportamente emoționale reținute, refulari sau frustrari. Toate acestea ne oferă energiile subtile de care avem nevoie pentru a ne depăşi slăbiciunile, neîncrederea în propriile capacități de a crea, iubi și ierta.
          Configuraţia planetară Zmeul este mai dinamică decât Piramida deoarece dispune de opoziţie şi de o planetă-focar care canalizează şi împing spre acţiune energiile planetelor implicate. Ea conţine o Piramidă (Soare trigon Marte trigon Chiron) şi un Triunghi minor (Marte sextil Luna sextil Chiron); conștientizat și integrat, Zmeul conferă o reuşită sigură. Este momentul să regândim rolul social pe care ni l-am asumat cândva, să găsim soluțiile optime de ieșire din impas, rezolvări ce se pot afla chiar în „miezul” problemelor, al dificultăților cu care ne putem confrunta.  Totul este să  distrugem barierele autoimpuse, să  descoperim cine suntem cu adevărat, ridicându-ne astfel mai presus de frică, de iluzii, de slăbiciuni, de ceea ce ne face vulnerabili în fața obstacolelor.
            Simbolul Sabian pentru  gradul la care se află Luna în Capricorn este: „O colivie mare”. Există riscul să ne complacem într-o situație, într-un anunit mediu care, deși nu ne mai aduce nimic bun, ne mințim cu ideea că ne aflăm totuși în siguranță. Colivia ne blochează evoluția, progresul în plan mental, social, spiritual care poate fi obținut doar prin ruperea gratiilor, prin eliberarea de constrângeri, de reguli ce ne frâng zborul către libertate. Este important ca acum să ne înălțăm mai presus de limitările impuse de ceilalți. Oricât de mare ar părea o colivie, ea tot colivie rămâne, indiferent de mărimea ei. Spiritul trebuie să simtă libertatea, să cerceteze nemărginirea, oricât de mult timp iar lua aceasta.
          În această perioadă putem experimenta  conflictul între  ceea ce gândim și ceea ce  vrem, de fapt, dacă rolul pe care ni l-am asumat într-un grup, mediu, într-un parteneriat, mariaj, ne-a adus rezultatele dorite iar dacă nu, atunci ne vom pune întrebarea: „Cum aș putea să folosesc ceea ce dețin pentru a obține ceea ce vreau, de fapt?”. În acest context astral avem posibilitatea să descoperim barierele din relația cu ceilalți și modul în care le putem depăși. Limitările pot fi învinse prin voință, prin comunicare, diplomație, cultivându-ne tăria de caracter. Stimulați de Marte, care joacă rolul de mediator, în acest moment de Lună Plină în Capricorn, activează un potențial de dezvoltare pe care nu l-am putut percepe până în acest moment, din cauza neîncrederii în propriile capacități de evoluție, de progres. Marte reprezintă acțiunea, energia, sexualitatea, determinarea, curajul, dăruirea, puterea, spiritul de competiție, agresivitatea și afirmarea ca persoană. În antichitate, Marte era zeul războiului și stăpânul tuturor lucrurilor asociate cu ideea de luptă totuși, fructificarea energiei acestuia presupune efort, implicare și, nu în ultimul rând, discernământ în alegerea dintre oportunități reale și cele înșelătoare, pentru a reuși să ne împlinim un ideal.
          Această Lună Plină în Capricorn ne aduce în fața rezultatelor acțiunilor, a proiectelor începute în preajma datei de 10 ianuarie 2016, atunci când a avut loc Luna Nouă în Capricorn.
          Această Lună Plină în Capricorn are  influenţă semnificativă pentru nativii din semnele cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 20 dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală în jurul gradului 28.

No comments:

Post a Comment