Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, August 28, 2016

Mercur retrograd în semnul Fecioară

” Limba mea e nedesăvârșită. Vorbesc în pilde, nu din dorința de a străluci prin cuvinte, ci din neputința de a găsi acele cuvinte. Pentru că nu altfel pot rosti cuvintele adâncului. ”Carl Gustav Jung

          În data de 30 august 2016, Mercur își începe mersul aparent retrograd, la ora 16:03´, la 29° 04´,în semnul Fecioară și va dura până în data de 22 septembrie 2016, ora 8:30´,  Mercur ajungând la  14° 49´ Fecioară. Perioada de ”umbră” a lui Mercur a început în data de 10 august 2016; în acel moment Mercur a trecut prima dată peste gradul final al mișcării lui retrograde (14° 49´ Fecioară).
În acest an, Mercur are patru perioade de retrogradare: între 5 ianuarie și 25ianuarie (în Vărsător și Capricorn); 28 aprilie și 22 mai (în Taur); 30 august și 22 septembrie (în Fecioară); 19 decembrie 2016 și 8 ianuarie 2017 (în Capricorn).
Mercur este "mesagerul zeilor", fiind asociat simbolic cu gândirea și comunicarea, cu procesele intelectuale, cu călătoriile și mobilitatea, cu veștile, mesajele și informațiile, cu simțurile și percepțiile, cu schimburile de orice fel între oameni. Mercur are două domicilii pe zodiac: unul este în Gemeni, semn masculin, iar celălalt este în Fecioară, semn feminin. Ambele semne sunt mutabile, în acord cu vibrația dinamică, flexibilă, uneori oscilantă,  a lui Mercur. Vibrația Gemenilor este  înclinată spre vehicularea informației și spre căutarea ei cu interes, în general fără prelucrarea ei. Vibrația Fecioarei este pasivă, înclinată spre recepționarea și clasificarea informației, dar într-un mod mai responsabil, selectând informațiile utile și refuzându-le pe cele inutile.
Perioada cu Mercur retrograd este o perioadă de  revizuire, reorganizare, redefinire a acțiunilor și intențiilor noastre din ultimele luni (de la ultima perioada de retrogradare, mai exact din luna mai 2016), ajutându-ne să percepem și alte perspective ale vieții noastre.
Mercur retrograd are și efecte mai puțin dorite, neplăcute asupra propriilor acțiuni, predispunând la încurcături în tot ceea ce planificăm, amânări și situații neprevăzute legate de întâlnirile personale sau profesionale, defecțiuni ciudate ale echipamentelor electronice și electrocasnice, tot felul de obstacole legate de călătorii, comerț, transmiterea sau/și primirea de mesaje, informații. Se recomandă ca în această perioadă a lui Mercur retrograd, să evităm achiziția de noi echipamente sau alte bunuri de valoare, să evităm sau să amânăm  semnarea de contracte sau înțelegeri. Promisiunile făcute în această perioadă nu sunt ținute, confruntându-ne cu tot felul de răzgândiri, cu starea de nehotărâre, de blocaje în concretizarea unor proiecte.  Trebuie să fim atenți și la ceea ce și cum spunem, deoarece ne sunt răstălmăcite ideile, cuvintele, ni se pot aduce acuzații nefondate sau suntem nevoiți să ne justificăm pentru acțiuni de care nu suntem direct responsabili. Fecioara este semnul analizei și a detaliului, în această perioadă ar fi bine să revizuim  modul în care analizăm anumite aspecte ale vieții și să încercăm să privim anumite relații, acțiuni, evenimente de viață, dintr-o altă perspectivă decât suntem obișnuiți s-o facem.
Cert este că, în perioada de retrogradare a lui Mercur, multe probleme din cadrul unor relații de prietenie, de cuplu, mariaj, parteneriate, afaceri, probleme din politică, din sistemul sanitar, loc de muncă, sunt aduse la suprafață, analizate și rediscutate, se cer tot felul de explicații, se pun multe întrebări, se caută soluții, se emit tot felul de ipoteze fără să fie găsite răspunsuri clare, viabile. Fecioara este strâns legată și de a activități de rutină și administrative. Aceste probleme trebuiesc privite ca indicii pentru o schimbare a rutinei și a creșterii eficienței muncii. Este o perioadă buna pentru a reflecta asupra propriei sănătăți, o perioadă în care putem să găsim alternative mult mai eficiente la tratamentul pe care îl urmăm deja, să ne reorganizăm propriul stil de viață, fiind mai preocupați de propriul organism. Este momentul să ne gândim la acele activități care ar trebui să le facem pentru a avea mai multă energie și implicit pentru a fi mai sănătoși. Axa Fecioară-Pești este o axă a imunității,  iar prezența lui Mercur în semnul de domiciliu și exaltare-Fecioară, aflat în retrogradare, ne aduce semnalul clar că trebuie să schimbăm ceva în propria existență pentru ca noi să fim în armonie cu propria persoană, dar și cu ceilalți oameni.

Există trei faze importante ale acestui ciclu de retrogradare a lui Mercur:

          Prima perioadă, cuprinsă între 10 august 2016 – 30 august 2016 , reprezintă prima trecerea lui Mercur, în mers direct, de la 14°49´ la 29° 04´  în Fecioară. Este o perioadă de inițiere a unor proiecte, semnare de contracte, înțelegeri, negocieri, toate acestea vor fi rediscutate, reanalizate și reorganizate din 22 septembrie 2016. Este trecerea de la starea de muncă, efort, de concretizare a ideilor, la starea de exaltare, de exprimare în mod deschis a ceea ce gândim, ne dorim de la propria persoană dar și de la ceilalți.
A doua perioadă, când Mercur intră în mers retrograd, în perioada 30 august – 22 septembrie 2016,  ianuarie 2016, de la 29° 4´  la 14° 49´ în semnul Fecioară. Astfel că se poate vorbi de o perioadă de dezorientare, de oboseală la nivel mental, reușind cu greu să ne concentrăm pe realizarea unor obiective, acțiuni ce necesită efort mental. Nu este cel mai bun timp pentru decizii importante , pentru schimbare loc de munca, orice schimbare nu oferă o garanție sigură.
       În această perioadă, mai exact în data de 13 septembrie, are loc conjuncția inferioară dintre Soare și Mercur retrograd (în Fecioară), momentul în care Mercur începe să răsară înaintea Soarelui. Este o perioadă de revelare a unor adevăruri. Este nevoie de curaj și de voință pentru a putea face față confruntărilor, dezamăgirilor, neplăcerilor venite din partea celorlalți, bârfe și calomnii, dezaprobări pe față din partea unor persoane de la care avem așteptări destul de mari.(conjuncția inferioară Soare-Mercur în careu cu Marte  din Săgetător). Această conjuncție inferioară închide ciclul deschis în 9 mai 2016, deschizând un nou ciclu până în data de 28 decembrie 2016, când are loc conjuncția inferioară în semnul Capricorn.
Conjuncțiile inferioare din acest an, dintre Soare și Mercur retrograd, au loc în data de: 14 ianuarie, la 10º:20`,ora 16:00 în semnul Capricorn; în data de 9 mai 2016, la 19º:25`Taur, ora 19:19’;  în data de 13 septembrie, la  20º:37`, ora 2:40’ în semnul Fecioară; 28 decembrie 2016,  la 7º:29’ Capricorn, ora 21.

A treia perioadă este cuprinsă între 22 septembrie și 6 octombrie, când Mercur va traversa pentru a treia oară ( acum în mers direc), intervalul cuprins între 14°49´  la 29° 4´ în semnul  Fecioară. Avem ocazia să lămurim anumite probleme, relații, proiecte, ce anume trebuie să păstrăm în viața noastră, sau la ce să renunțăm. Înțelegem mult mai clar cu ce anume ne confruntăm, ce avem de negociat și cum; poate fi vorba acum  de finalizarea unor parteneriate. Se poate vorbi despre închiderea unor proiecte ce au fost rediscutate în perioadele anterioare, pentru a da curs alto idei mult mai eficiente, fiind momentul să înțelegem mai bine ce s-a întâmplat, care a fost, de fapt, rostul producerii unor conflicte, dezamăgiri, din perioada de retrogradare. Este perioada de clarificare a unor acțiuni începute în prima parte a lunii august 2016.
Retrogradarea lui Mercur în zodia Fecioară, este ca o șansă de a ne schimba modul de a gândi, de a reconfigura principiile de viață și de a folosi cu mai mult discernământ instrumentele pe care le deținem în plan social, economic, politic, în sistemul sanitar, în educație,  în alimentație, în plan profesional dar și personal, pentru a atrage mai multă bunăstare în viața fiecăruia dintre noi.
În general persoanele născute în semnul Gemeni și Fecioară (Mercur guvernând cele două zodii), sau cele care au planete personale și axele principale (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte, Ascendent, Descendent) în zodia Fecioară, sunt predispuse, în acest interval 30 august-22 septembrie, la probleme legate de comunicare și tot ceea ce ține de manifestarea lui Mercur retrograd.


No comments:

Post a Comment