Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, September 1, 2016

Atmosfera astrală septembrie 2016




sau…”Ce am avut și ce am pierdut?”


          Luna septembrie aduce cu ea pe lângă Eclipsele de Soare și de Lună (din 1 septembrie și respectiv 16 septembrie), Echinocţiul de toamnă (ingresul Soarelui în Balanţă din 22 septembrie) și intrarea lui Jupiter în semnul Balanță (9 septembrie), Revenirea la mers direct  lui Mercur în Fecioară (22 septembrie), intrarea lui Venus în Scorpion ( 23 septembrie), revenirea la mers direct a lui Pluton ( 26 septembrie), pentru ca în 27 septembrie Marte să se hotărască să intre în semnul de exaltare Capricorn (după multe luni de ”distracție” prin semnele Scorpion și Săgetător).
Astfel că ne așteaptă o lună septembrie, în care nu avem decât să ne facem curaj și să luăm inițiative, dar nu până nu am făcut corecțiile necesare, nu am revizuit, reorganizat anumite obiective, strategii, îndeosebi în intervalul 1-16 septembrie, pentru ca din 22 septembrie să pornim cu motoarele turate la maxim către noi inițiative, colaborări, implicarea în noi parteneriate, noi acțiuni cu impact pe termen îndelungat. Este o lună în care tot ce avem de făcut este să acționăm cu mai mult curaj, asta pentru că tot ceea ce îndrăznim acum să facem pe cont propriu, va avea mare greutate pe viitor. Se poate observa trezirea unei energii a propriei inițiative (activarea vibrației cardinale prin intermediul semnelor Balanță,  Capricorn dar și Berbec prin prezența lui Uranus retrograd). Intrarea lui Jupiter în Balanță conduce automat la formarea unui alt careu în T, de data asta pe semne cardinale: Jupiter (Balanță)-Uranus (Berbec)-Pluto (Capricorn), făcându-se resimțit mult mai puternic în luna noiembrie-decembrie 2016 și în luna martie 2017, când Jupiter va intra în retrogradare.  Această configuraţie conduce către evenimente conflictuale ce ne vor ajuta să depășim propriile slăbiciuni, să schimbăm direcția, să ne asumăm responsabilități, fiind puși să ducem la îndeplinire ceea ce suntem oarecum obligaţi să facem, având loc transformări importante în existența noastră. 
Prezența planetelor în semne cardinale, pe parcursul acestei luni, ne ajută nu numai să ne descoperim potențialul  de transformare și progres– pe care fiecare dintre noi îl are- dar să și creștem, să devenim mai buni, conștienți de propria misiune în această existență.
Pe nativii Fecioară, Jupiter-Marele Benefic îi părăsește pentru 12 de ani, putând profita încă de beneficiile acestuia până pe 9 septembrie. În schimb, e rândul Balanțelor să  se agite, să facă planuri, să acționeze, să riște, să câștige sau să piardă, în funcție de horoscopul personal al fiecărui nativ.  Oricum, cu Jupiter în zodia lor pentru un an de zile, vor resimti din ce în ce mai mult nevoia de libertate și de expansiune, nativii din Balanță vor fi mai optimiști, mai entuziaști, dornici de instruire și călătorii, vor avea mai multe ocazii interesante atât în plan profesional, cât și financiar, social și relațional, spiritual. Din păcate, vor avea și o mare poftă de mâncare care amenință să le aducă kilograme în plus.
Trecerea Soarelui de la Zodia Fecioarei la Zodia Balanţei (Echinocțiul de toamnă din 22 septembrie), în mod simbolic, arată că omul şi-a depăşit înlănţuirile prin supunerea şi răbdarea Fecioarei, iar acum după ce şi-a depăşit instinctul critic, perfecţionist, doreşte să împartăşească  cu ceilalţi tot ce e mai frumos. Se trezeşte aspiraţia către armonie, echilibru cu ceilalți, se conștientizează  mult mai ușor nevoia de a iubi și de a fi iubiți, de a ne dedica celorlalți în acest fel regăsindu-ne mai buni, mai împliniți). Influenţa specifică a energiilor zodiei Balanţei ne atenţionează asupra responsabilităţii cu care trebuie să cultivăm relaţiile cu ceilalţi şi mai ales relaţia de cuplu.
Odata cu intrarea lui Jupiter în Balanță, unde se află deja Venus, celelalte semne de aer, Gemeni și Vărsător, se mai învioreaza și ele, prind forțe și începe să le surâdă norocul. Leii și Săgetătorii primesc de asemeni un impuls semnificativ și încep să-și vadă planurile demarând, concretizându-se mai rapid decât au preconizat. Săgetătorii au un avantaj suplimentar, deoarece la ei acasa se află Saturn, impregându-le acestora ordinea, organizarea dar și luarea deciziilor înțelepte, acesta își va uni forțele cu cele ale lui Jupiter în favoarea lor, nimic nu le va mai stă în cale, doar că trebuie să fie atenți să nu se lase amăgiți de unele promisiuni de ”mai bine” până nu au analizat în amănunțime cu cine stau de vorbă…! Berbecii devin dinamici, se impun, se remarcă, dar pentru ei și riscurile cresc (excese, probleme relaționale și contractuale, posibile daune financiare sau fizice) și doar cei care au un horoscop personal armonios au șansa de a stabili contracte și relații cu adevărat profitabile. Pentru Taur, Rac, Scorpion și Capricorn, situația nu e prea îmbucuratoare - plecarea lui Jupiter (și în plus a lui Venus, și Soare) din Fecioară îi lipsește de un sprijin prețios, în schimb vor primi noi forțe din 27 septembrie când Marte va intra în semnul Capricorn. În plus, Racii și Capricornii se trezesc cu o complicație în plus: Jupiter începe să-i sâcâie, (pentru aproximativ un an de zile) prin careul care-l formeaza cu zodiile lor. Nativii Pești se pot oarecum destinde, deoarece zodia opusă-Fecioara se va elibera de planete, Mercur retrogradând totuși în Fecioară până pe 22 septembrie, ceea ce îi va ține pe nativii Pești într-o stare de încordare, de neliniște în ceea ce privește relația de cuplu, afaceri, parteneriate și asocieri de tot felul. Pentru ei se recomandă prudență în ceea ce spun dar și la mesajele ce le vin pe diferite căi, mai mult sau mai puțin direct. 
În prima parte a lunii septembrie se remarcă starea de neliniște, de agitație, dorința de a mai trage de timp, nevoia de a face curățenie în relații dar și în suflet. Resimțim nevoia puternică să mai prelungim vacanța de parcă nu ne-am săturat de odihnă, de iubit și călătorit, iată că în a doua parte a lunii, mai exact din 23 septembrie, se pare că avem șansa să demarăm acțiuni importante, să ne dedicăm plini de energie, să ne adunăm forțele pentru concretizarea proiectelor pe care le-am tot gândit și râzgândit, încă din primăvara acestui an.


Vă doresc o lună septembrie plină de iubire și împliniri!










No comments:

Post a Comment