Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, October 13, 2016

Luna Plină în semnul Berbec




            „Viața este un joc cu bumeranguri. Gândurile, cuvintele și faptele noastre se întorc la noi, mai devreme sau mai târziu, cu acuratețe năucitoare.” Neale Donald Walsch

          Pe 16 octombrie 2016, la ora ora 7:23’, se formează aspectul exact de Lună Plină, la 23° 14’, în semnul Berbec activând axa caselor I-a și a VII-a, axa relațională. Ascendentul momentului se află la 20° 29’ în Balanță și este guvernat de Venus care se află în Scorpion.    
          Luna Plină este un eveniment astrologic al lucrurilor care ies la lumină, se fac remarcate, se concretizează anumite proiecte, idei. Opoziția luminariilor pe axa Berbec-Balanță, casele I-VII, axa Eu-Tu aduce în prim plan modul în care vedem o relație în care suntem implicați, fie că e vorba de un parteneriat sau o relație de mariaj cert este că a venit momentul în care conștientizăm nevoile și așteptările pe care le are partenerul de la noi, dacă ceea ce am investit într-o relație a fost făcut cu folos sau trebuie, de fapt, să punem punct și să schimbăm direcția. Acum este momentul culminat al unor acțiuni începute chiar în primăvara acestui an, atunci când a avut loc Luna Nouă în zodia Berbec (7 aprilie 2016). Este timpul să fie aduse la lumină anumite acțiuni ce s-au derulat până acum în culise, percepând cu greu cu cine avem de-a face. Sunt văzute acele aspecte ale sinelui pe care doream să le ascundem de ceilalți. Poate fi vorba despre o perioadă în care luăm decizia bruscă de a rupe o relație de mariaj, de cuplu, de a renunța la o afacere (Uranus în conjuncție cu Luna din casa a VII-a). Acum se poate vorbi despre manifestarea pe față a sentimentelor, trăirilor, dușmăniile sunt manifestate confuntându-ne cu dorința de a distruge, de a ne răzbuna pentru anumite fapte din trecut. 
         Venus (guvernatoarea zodiei Balanță) se află în Scorpion, casa a II-a, a resurselor și valorilor personale, bani și venituri din muncă proprie.  Se pune mai mult accent pe câștiguri, pe ceea ce se poate obține din valorificarea unor abilități pe care le deținem și de care nu prea am fost conștienți până acum.  Urmează o perioadă în care există tendința de a apela la tactici de manipulare de genul „totul sau nimic” sau „ce îmi iese din asocierea asta?”. Pe de altă parte, poate ieși la suprafață tot ceea ce nu este funcțional în relația cu ceilalți deschizându-se astfel drumul spre vindecare. Ne preocupăm mai mult de latura materială, suntem atenți la ce anume trebuie să schimbăm în propria atitudine, ce modificări trebuie aduse pentru ca munca să dea roadele mult așteptate. Atenție la gelozie, posesivitate și la tendința spre jocurile de putere. Este important să ne concentrăm acestă energie a lui Venus în semnul Scorpion către activități creative, menite să ne readucă starea de echilibru și de armoinizare cu ceilalți. Am putea fi surprinși de ceea ce suntem în stare să realizăm.
          Marte în zodia Capricorn este supus provocărilor, opozițiilor fățișe cerându-și drepturile, remarcându-se forța în atingerea scopurilor. Nevoia de mobilizare și de acțiune ia amploare fapt care poate conduce la decizii luate sub impulsul de moment. Marte (guvernator de Berbec și casa a VII-a) în conjuncție aplicantă la Pluton (în semnul Capricorn, casa a III-a) pune ambiția în prim plan. Suntem dispuși să facem schimbări în plan relațional, în parteneriate. Vin către noi informații neplăcute, bârfe, calomnii menite să ne dea avântul către acțiune, către transformare (Mercur careu Pluton). Nu mai există „sau-sau” ci se  acționează, este un imbold care ne scoate din starea de nehotărâre sau de „las că merge și așa!”. Marte (guvernator de casa a VII-a și a II-a) și Pluto în zodia Capricorn ne împing către redescoperirea a ceea ce suntem și necesitatea de a ne pune în valoare, chiar și prin ceea ce ni se revelează din toată această agitație, prin acțiunile celorlalți asupra noastră.    Este momentul să ne mobilizăm pentru a face marele salt către un nou început, un viitor care, la prima vedere, pare destul de sumbru, lipsit de speranță. Ne lăsăm conduși de emoții, de trăiri, de gândul „acum sau niciodată” ceea ce ne ajută să luăm decizii vis-a-vis de o relație, o afacere, un parteneriat. Nu mai este vorba despre teste, ci decizii de desprindere, de renunțare dar și de reactivare a unor adversități, dușmănii.
          Simbolul Sabian al Gradului la care se află Soarele în Balanță este: „Glasul cocoșului vestește răsăritul soarelui.” Este, de fapt, imboldul către un nou început, șansa de a o lua de la capăt, după ce ne-am eliberat de noapte, de rătăciri. Acest simbol ne îndeamnă să gândim din nou la lucruri pe care prea des le luăm de bune, deși realitatea este cu totul alta. Este importantă însă reacția fiecăruia dintre noi la nevoia de schimbare, de trezire la realitate, acceptând că viața înseamnă reînnoiri care sunt ciclice, predictibile toate acestea făcând parte din procesul de evoluție.
          Simbolul Sabian al gradului la care se află Luna în Berbec este: „Suflată de vânt înăuntru, perdeaua unei ferestre deschise ia forma unui corn al abundenței.”  Este nevoia de deschidere către afluxul energiilor spirituale. Mesajul acestui simbol se referă la dezvoltarea interioară ce solicită nu doar o minte deschisă ci și una capabilă să accepte necesitatea de a progresa în plan spiritual. Pentru cei ce știu să se elibereze de poveri, care cu siguranță că sunt inutile și acceptă să-și limpezească sufletul pot vedea mult mai clar perspectivele de evoluție, bucurându-se de tot ceea ce le poate oferi viața.
          Luna Plină în semnul Berbec ne aduce mesajul de a ne echilibra, armoniza în relația cu ceilalți regăsindu-ne astfel mai împăcați cu noi înșine. Înainte de a face schimbări importante în viața personală este cazul să ne armonizăm cu mediul în care ne aflăm, să conștientizăm că nu suntem singuri și că fiecare decizie pe care o luăm poate afecta, în sens bun sau rău și pe ceilalți.  Vine acum spre noi ceea ce am dăruit, ce am pus la fundamentul propriului Eu. Dacă primim din partea celuilalt agresivitate înseamnă că  trebuie să învățăm să ne iubim mai mult, să ne iertăm și cu siguranță vom primi iertarea și iubirea de care avem atâta nevoie: „Ceea ce oferi, la fel vei primi!”, Acesta este mesajul acestei Luni Pline în zodia Berbec.
          Lună Plină în semnul Berbec are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 16 dar şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună , Mercur, Venus, Marte) în preajma gradului 24.


No comments:

Post a Comment