Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, December 28, 2016

Luna Nouă în semnul Capricorn



„Cine privește în afară, visează. Cine privește înăuntru, se trezește.”  C.G. Jung
Luna Nouă în zodia Capricorn se formează în data de 29 decembrie, la ora 8:53’, la 7°59', în zodia Capricorn. Luna Nouă se formează în casa a XII-a (a sacrificiilor și izolării, a dușmanilor ascunși, boli cronice, karma, a meditației si a relației cu Dumnezeu). Ascendentul se află în semnul Capricorn.
          Zodia Capricorn reprezintă structurile, instituțiile care legiferează și se ocupă de respectarea actelor de guvernamânt, zodie condusă de înțeleptul Saturn. Luna Nouă în semnul Capricorn ne vorbește despre necesitatea de a construi o nouă fundație, după ce ne-am confruntat cu pierderile, renunțările, suferința. Avem ocazia să dăm startul unor noi fundații contruite în propria conștiință. Este șansa de a clădi un templu, ca și casă a sufletului și spiritului nostru, alăturându-ne, mai puternici, mai conștienți de propria valoare la grupul, mediul, la societatea  pe care o clădim în fiecare moment, punând cărămidă peste cărămidă, aliniindu-ne la conștiința colectivă. Amplasarea luminariilor (Luna și Soarele) în casa a XII-a (o casă a izolării, sacrificiilor, a secretelor, karmei dar și a relației cu Divinitatea) ne indică dorința de izolare, de retragere din agitația cotidiană, dorința de introspecție, de solitudine, o perioadă care ne ajută să ne reformulăm propria filosofie de viață, credință, să descoperim ghidul, maestrul interior. Ambițiile, valorile, prioritățile, activitățile și convingerile care dădeau sens până acum încep să se dizolve. Este momentul de clarificare a dimensiunii subtile a vieții, care este sursa interioară de putere ce ne ajută să ne continuăm creșterea spirituală în mijlocul obstacolelor cu care ne confruntăm acum. Casa a XII-a astrologică conține germenele unei renașteri, trebuie însă să avem curajul să dăm la o parte lucrurile nespuse, gesturile netrăite, iubirea neexprimată și să acceptăm un final, pe baza aceea ce am putut trăi, crea, concretiza.
Guvernatorul Ascendentului în Capricorn este Saturn (ghidul, înțeleptul dar și provocatorul de obstacole, limitări) și se află în zodia Săgetător, în casa a XI-a, a idealurilor, a prietenilor, în relație armonioasă cu Jupiter din semnul Balanță, casa a VIII-a (moarte și renaștere, calamități naturale, taxe și impozite). Este un aspect astral care ne ajută să ne ridicăm deasupra pierderilor, să descoperim marile taine ce sălășluiesc în fiecare din noi, să urmărim propriul drum cu mai multă înțelegere și înțelepciune. Este momentul să identificăm propriile valori (Jupiter guvernator de casa a II-a în semnul Pești) și pe care să le sporim, să le folosim spre binele nostru dar și al celorlalți. Marele Benefic arată că principala cale de evoluție și de atingere a unui grad înalt de spiritualitate, este în strânsă legatură cu capacitatea noastră de a iubi.
Saturn, ca și guvernator al zodiei Capricorn, (mediază opoziția dintre Uranus și Jupiter), ne îndeamnă să încheiem socotelile cu trecutul, să punem capăt unor situații care ne dau sentimentul că  „ne învârtim în cerc”, tocmai pentru a reuși să dăm startul unor proiecte de anvergură, pe termen îndelungat, să ne împlinim un vis, un ideal.
Luna Nouă, alături de Mercur retrograd, mediază opoziția dintre Nodul Nord Lunar și conjuncția dintre Marte, Neptun și Nodul Sud Lunar (din semnul Pești, casa a I-a) fapt care subliniază că deciziile, acțiunile din această perioadă, ne aduc într-un punct de final, menit să ne oblige să schimbăm atitudinea, vis-à-vis de propria viață dar și față de ceilalți. Ar fi bine să reflectăm cu mare atenție la ce decizii luăm, ce acțiuni demarăm acum fiind important să privim cu sinceritate în propriul suflet, înainte de a porni către o direcție despre care nu știm prea multe sau pentru care nu avem o strategie bine conturată. Este posibil să regretăm mai târziu deciziile luate acum, sub impulsul de moment. Cel mai probabil să ne confruntăm cu rezultatul acțiunilor de acum este în preajma datei de 9 iulie 2017, atunci când are loc Luna Plină în zodia Capricorn.   
În plan social, se poate vorbi despre ieșirea la suprafață a unor demersuri socio-profesionale incorecte, bine ascunse de ochii lumii,  de ceva timp. Ne vor ajunge la urechi căderi din funcții, răscolirea unor informații menite să conducă la blocaje în plan social sau politic, manifestarea unor ambiții nemăsurate legate de carieră. Cu prezența lui Lilith în casa a X-a (realizări sociale și profesionale, popularitate; în astrologia mundană: autoritatea, primul ministru, guvernul, poliția, armata) în careu cu Venus (în casa I-a, din semnul Vărsător) ne putem aștepta la un final destul de zgomotos, cu impact puternic la nivel social, înșelăciuni, acțiuni economice ilegale, defăimări la nivel înalt, evenimente contradictorii, menite să știrbească imaginea publică, cariera unor personaje importante în plan politic, social. Lilith are grijă să răscolească probleme din trecut, să favorizeze acțiunile venite din partea dușmanilor ascunși (Pluton guvernatorul casei a X-a aflat în casa a XII-a) dar care, cu siguranță, va grăbi arderea karmei prin distrugere, transformare având capacitatea de a renaște mai puternici și mai buni, cât timp ne debarasăm de materialitate, ridicându-ne mai presus de răzbunare, orgoliu. Se remarcă acum o sete maladivă de putere, dorința de a „călca pe cadavre” pentru atingerea propriului scop.  
Simbolul Sabian al acestei Luni Noi în semnul Capricorn este: „Într-un cămin inundat de Soare, păsări domestice cântă voioase.” Este îndemnul că fiecare moment trebuie trăit cu intensitate, bucurându-ne de lucrurile simple ale vieții. E timpul să ne bucurăm de viață, permițând valorilor spirituale să ne umple conștiința. În fiecare eveniment, acțiune, relație ființa umană poate regăsi starea de bucurie, de împlinire, cât timp nu se lasă copleșită de obstacolele vieții.
Mesajul acestui moment de Lună Nouă în semnul Capricorn este să ne folosim de resursele noastre interioare pentru a redescoperi ceea ce este frumos și bun în noi dar și în mediul în care trăim. Eliberându-ne de gânduri și emoții negative avem ocazia să culegem roade bogate ajungând astfel la sentimentul de împlinire și mulțumire sufletească.
Îndemnul Lunii Noi din data de 29 decembrie 2016 se adresează, în primul rând, nativilor semnelor cardinale: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn, mai ales a celor născuţi în apropierea datei de 29 (± 3 zile) dar şi celor ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte) dar și Ascendentul, Descendentul se află la 8° în semne mobile (± 3 grade). Toți nativii zodiacului vor resimti, mai mult sau mai puțin, efectele acestui aspect de Luna Nouă în zodia Capricorn, în funcție de astrograma natală.

No comments:

Post a Comment