Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, January 26, 2017

Luna Nouă în semnul Vărsător



„Ai curajul să îți asculți inima și intuiția! Ele știu deja ce vrei tu să devii cu adevărat.” Steve Jobs

Luna Nouă în semnul Vărsător se formează pe 28 ianuarie 2017, la ora 2:07’, în casa a III-a, a momentului, având Ascendentul în Scorpion.
Ca orice altă Lună Nouă pune bazele unor începuturi. Conjunctia Soare-Lună în Vărsător, zodia schimbărilor, a  revoluțiilor, invențiilor, a nonconformismului, în casa  a III-a,  a comunicării și gândirii, a studiilor, orice relații bazate pe schimburi, fie ele de informații, servicii, valori sau obiecte. Se poate vorbi acum despre noi inițiative, menite să ne ajute să acumulăm mai multe cunoștințe, să progresăm în plan intelectual. Suntem mult mai preocupați să urmăm noi cursuri de specializare. Vărsătorul este zodia iubirii la nivel global fiind vorba de o perioadă intensă de socializare, o mai mare nevoie de a ne exprima deschis, sincer dorințele, trăirile, sentimentele. Ne putem aștepta la reacții contradictorii, atunci când ceea ce spunem, să fie contracarat cu agresivitate, impulsivitate declanșând certuri, despărțiri bruște în relația de mariaj și/sau de dragoste (guvernatorul Vărsătorului în careu aplicant cu Mercur și Pluton, Saturn guvernator tradițional careu cu Venus).
Ascendentul se află în zodia Scorpion astfel că sunt aduse la suprafață cele mai profunde emoții, dorința de reînnoire și de transformare la nivel emoțional și material, nu fără a ne confrunta cu negarea propriului drum. Înainte de acest lucru este important să vedem ce am lăsat în trecut, ce resurse mai avem de adus la suprafață pentru a ne îndeplini menirea, nu înainte de a accepta părțile întunecate, obsesiile, atașamentele. Este un proces dificil dar care merită să fie parcurs, tocmai pentru a ne regăsi în lumină, mai buni și curați, împăcați cu noi înșine.
Cu Marte (guvernator al Scorpionului) aflat în casa a IV-a, în semnul Pești, schimbarea vine odată cu conștientizarea și integrarea trecutului, atunci când ceea ce este vechi atinge apogeul și se formează o nouă posibilitate de explorarea a noului, de stabilire a unor noi obiective, a unui nou țel și de depășire a unor limite (auto) impuse.   
Marte (acțiunea, pasiunea, hotărârea, curajul, spiritul de competiție) se află la grad anaretic în zodia Pești (29:50’), în casa a IV-a, a familiei, casei, a locului natal, țara natală, sfârșitul, dar și clădirile, pământurile, rezervele de apă și de gaze. Marte se află la grad anaretic, considerat un grad critic (vine de la „anarietes” (gr.) = distrugător) și în conjuncție cu steaua fixă Scheat (din constelația beta Pegas), o stea violentă, predispunând la catastrofe (naufragii, accidente rutiere, aviatice, miniere, avalanșe, alunecări de teren, explozii) astfel că ne putem aștepta la evenimente nu prea plăcute. Rolul acestei stele este, de fapt, de a conștientiza nevoia de evoluție în plan spiritual. Steaua Scheat face parte din constelația Pegas („Calul înaripat”). Pegas simbolizează, de fapt, o anumită misiune în viață, pentru care căutătorul va găsi întotdeauna timp și energie necesare împlinirii ei, deși calea poate fi brăzdată de dificultăți, limitări. Sindromul Pegas constă în pretinsa capacitate de a trece mai ușor peste orice situație deși reversul poate fi o lecție de umilință.
Cu Saturn (guvernatorul tradițional al Vărsătorului, în casa a II-a) aflat în relație tensionată cu Chiron și Venus din semnul Pești și din casa a IV-a a momentului (casa familiei de origine, a sufletului si a relației cu locul natal) se poate vorbi despre lăsarea în urmă a unor valori, atașamente, desprinderea dintr-un loc, țară natală, casă, proprietate, ceea ce nu va fi prea ușor de suportat. Cheia rezolvării acestor probleme care pot produce răni profunde este comunicarea, relaționarea, încrederea, că există și alt ideal, țel de urmat. Totul ține de felul în care ne exprimăm acum trăirile, nevoile, curiozitătile, credința, îndoielile, așteptările. Se poate vorbi despre necesitatea de a clarifica tensiunile în relația cu familia, manifestate prin crize emoționale intense. Riscăm să devenim distructivi sau autodistructivi, dacă nu acceptăm necesitatea de a ne detașa de o situație incertă, fiind important să dăm dovadă de obiectivitate în deciziile pe care  le luăm.
Uranus în casa a V-a (schimbarea, independența, originalitate) susținut de Saturn în casa a II-a (înțeleptul, ghidul) dar în conflict cu Jupiter în casa a XI-a (autoritatea, legea, expansiunea), este îndemnul către iubire și iertare, către curaj și lupta pentru împlinirea unui ideal, pe care nu îl vom găsi până când nu ne schimbăm atitudinea, nu renunțăm la anumite obiceiuri menite să ne îngrădeze libertatea de exprimare și sentimentul de comuniune, de apartenență la un grup, la o societate în care fiecare are dreptul să fie lăsat să își exprime propriile idei, așteptări, dorințe, să clădească un nou edificiu bazat pe credință și iubire. La nivel personal ne putem aștepta la răsturnări de situație în privința relațiilor de iubire, cuplu dar se pare că tot răul este spre bine, cât timp ne lăsăm conduși de instinct, de ceea ce ne spune, de fapt, sufletul.    
Simbolul Gradului Sabian la care se afla Luna Noua este: „Un steag este văzut transformându-se într-un vultur”.  Tot ce trebuie să faci este să acționezi, în sensul celui mai măreț scop, și tot ce îți trebuie este curajul de a te înălța, asemeni unui vultur, peste obstacole. Reușita ta poate fi reușita unui grup, a poporului din care faci parte. Fiecare dintre noi poartă un stindard doar că trebuie să fim încrezători și curajoși pentru a-l putea dărui mai departe urmașilor noștri.
Luna Nouă în semnul Vărsător ne aduce mesajul fraternității și libertății, al marii revoluții la nivel personal și social, de transformare și de clădire a unei noi lumi, în care să ne exprimăm valorile și principiile de viață în mod deschis, liber. Înainte de a ne dori ceva, de a lua un nou start este important să știm ce vrem, să cunoaștem direcția clară, nu înainte de a ne cerceta sufletul, întreaga ființă. Mesajul de care trebuie să ținem cont acum este: „Devin din ce în ce mai clar și spontan în orice domeniu și mă dedic mai mult nevoilor ființei mele interioare”.
Îndemnul Lunii Noi în semnul Vărsător se adresează, în primul rând, nativilor semnelor fixe: Vărsător, Leu, Taur, Scorpion îndeosebi celor născuţi în apropierea datei de 28  (± 3 zile) dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte, Ascendentul, Mijlocul Cerului) se află la grad 9 în semne fixe  (± 3 grade). Un factor esențial în identificarea modului în care Luna Nouă își lasă amprenta la nivel individual este harta natală, modul în care planetele în tranzit formează aspecte cu planetele natale.

Mesajul transmis de Luna Nouă în semnul Vărsător pentru fiecare semn zodiacal:

          Berbec - ai ocazia să fii preocupat de noi asocieri, să îți faci noi relații de prietenie, să te integrezi într-un grup, asociație. Este posibil să-ți faci o nouă cunoștință care va juca un rol important în existența ta. Acordă o atenție deosebită la călătoriile îndepărtate, la relația cu străinătatea, studii superioare.

          Taur - vei pune mai mult accent pe carieră, reputație, imagine în plan social. Te ambiționezi și nu te lași până când nu concretizezi niște obiecteve ce țin de progresul tău în carieră. Ești mai sigur de proprioa valoare și nu te dai înapoi din fața obstacolelor. Atenție la anumite relații de prietenie care ar putea să îți creeze tot felul de probleme de natură relațională și financiară. Este recomandat să nu împărtășești proiectele tale decât cu oameni de încredere.   

          Gemeni - ești mult mai deschis către spiritualitate, dornic să explorezi noi orizonturi prin studiu și cunoaștere, prin călătorii. Este posibil chiar să începi acum un curs de specializare. Cert este că un nou țel se naște acum în mintea și sufletul tău. Acordă atenție la eventuale probleme care pot apărea în relația cu superiorii sau în carieră. Te poți aștepta la obstacole, răsturnări de situație în plan profesional.

          Rac - este o perioadă în care ești mult mai atras de ocultism, esoterism, de domenii abstracte reușind să descoperi adevărata față a lucrurilor. Nu este exclus să te confrunți cu crize de natură emoțională sau financiară. Este momentul unui proces interior profund având ocazia să descoperi de unde vin, de fapt, adevăratele blocaje. Atenție la călătoriile lungi, la examene dar și la relația cu colegii de muncă.

          Leu - urmează o perioadă bună pentru a da startul unor asocieri, parteneriate, unei relații de mariaj. Ești mai deschis cu lumea dorindu-ți compania celor din jur. Ești dornic să împărtășești cu ceilalți din cunoștințele acumulate de-a lungul timpului. Este timpul să te preocupi mai mult de felul în care arăți, poate chiar vei lua hotărârea bruscă să îți creezi un nou look, să mergi la spectacole, teatru, expoziții, dans. Acordă o atenție deosebită la eventuale probleme care pot apărea în plan sentimental.

          Fecioară - putem vorbi despre o perioadă în care îți îndrepți atenția mai mult către curățenia sufletului și a trupului. Ești preocupat să urmezi un nou regim alimentar sau de viață sau chiar poți găsi un tratament mult mai eficient pentru o anumită problemă de sănătate. Te dedici mai mult sarcinilor de serviciu, fiind mult mai conștiincios, având ocazia să preiei noi sarcini de lucru. Atenție la probleme ce pot apărea în relația de cuplu sau într-un parteneriat. Evită să închei acum contracte, până când nu cercetezi cu atenție despre ce este vorba.

          Balanță - este o perioadă dinamică; ești plin de energie, dornic să te implici în aventuri, relații de amor. Nu vei duce lipsă de creativitate, de joc și voie bună, alături de copii și prieteni. Viața sentimentală cunoaște o amplificare fiind mult mai deschis către implicarea în noi relații. Atenție la eventuale probleme de sănătate, cu care e posibil să te confrunți, în perioada următoare. Nici la serviciu lucrurile nu stau prea grozav.

          Scorpion -  urmează o perioadă în care relația cu părinții, cu familia se intensifică. Poate iei decizia să schimbi decorul prin casă, să faci o achiziție importantă care vizează casa, proprietatea. Cert este că ești mult mai preocupat de gospodărie. Atenție însă la eventuale probleme care țin de planul sentimental, de relația cu copii, probleme de sănătate legate de aceștia. 

          Săgetător - putem vorbi despre o perioadă favorabilă studiului, călătoriilor, relaționării cu rudele, vecinii. Ești mult mai comunicativ, dornic să acumulezi noi informații. Atenție la eventuale probleme care țin de casă, gospodăriie, este posibil să se strice un obiect electrocasnic sau să faci cheltuieli care nu erau programate. Nu este exclus să fie vorba despre un accident, tăieturi, lovituri, căzături în gospodărie, la bucătărie. Supraveghează-ți cu atenție aragazul și orice sursă de foc, încălzire.

          Capricorn - urmează o perioadă în care ai ocazia să valorifici abilitățile și talentele de care dispui pentru a atrage mai mulți bani în cont. Ai ocazia să pornești o nouă afacere, să faci achiziții rentabile. Atenție la eventuale probleme care pot apărea în relația cu rudele, vecinii, evită să te implici în polemici, certuri ce te pot destabiliza și din punct de vedere al sănătății.

          Vărsător - este o perioadă de afirmare, de relansare, noi începuturi manifestându-te cu mai mult curaj și voință. Ești mai preocupat de propria imagine. Ai ocazia să îți reînnoiești garderoba, eventual să mergi la un salon de cosmetică. Atenție la eventuale probleme legate de zona capului, lovituri, tăieturi dar și la cheltuieli neașteptate.

          Pești - vorbim despre o perioadă în care preferi izolarea, să stai departe de ochii lumii, să visezi mai mult, să te preocupi mai mult de propriul suflet. Este posibil să găsești acum un nou tratament, mult mai eficient, la o problemă mai veche de sănătate. În următoarele patru săptămâni, până la următoarea Lună Nouă, te poți aștepta la vise premonitorii, capacitățile extrasenzoriale sunt mult mai accentuate. Acordă atenție și la eventuale probleme din relația cu partenerul de viață dar și probleme legate de carieră.


No comments:

Post a Comment