Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, February 13, 2015

Luna Nouă în Vărsător



“Traieste viața pentru tine și nu pentru alții.“Sonya Parker
În data de 19 februarie 2015, la ora 1:47', are loc fenomenul de Lună Nouă, la grad 29°:59´ în semnul Vărsător, Soarele urmând să intre în semnul Pești la ora 1:49´. Ascendentul momentului se află  în semnul Săgetător, la grad 1°:41´.
           Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii care are influenţă asupra vieţii pe Pământ, datorită forţei de gravitaţie a Lunii. Acest moment de suspendare (prin echilibrarea a celor două energii Yin şi Yang) face să se manifeste energia tainică a unui nou început. Conştiinţa noastră trece prin profunde transformări spirituale. Este bine ca în acest moment să gândim pozitiv la orice proiect pe care îl vom pune în practică, începând cu faza de creștere a Lunii, respectiv din data de 20-21 februarie 2015. Este important să ne concentrăm voinţa, să ne programăm mental către direcţia aleasă, fiind necesar să ne pregătim, atât mental cât şi emoţional, pentru proiectele pe care ne-am hotărât să le lansăm.
       Luna Nouă în semnul Vărsător (semn fix, de aer, guvernat de planeta Uranus, Saturn-tradițional) ne dă dorința de a ne recâștiga independența, libertatea de exprimare, de avânt, manifestând atracţie către domenii mai puţin obişnuite, originale sau excentrice. Vărsătorul predispune la evenimente imprevizibile, dorinţa de a ne implica în acțiuni de viaţă inedite. Este momentul să acceptăm ceea ce vine spre noi şi să dezvoltăm propria atitudine, modul de a gândi către o nouă direcţie, ceva ce poate nu am mai încercat până acum, investind într-un proiect despre care ne-a fost teamă că nu-l vom putea finaliza.Ideograma semnului Vărsător sugerează valurile apei cunoașterii curgând din ulciorul omului, cele două linii ale fizicului și metafizicului, valurile energiei divine care curg în sufletul omului, ca într-un vas ales. Ideograma simbolizează undele electrice și magnetice. Apa Vărsătorului reprezintă revărsarea cunoașterii care trebuie răspândită în lume. Cele două linii pot reprezenta noul și vechiul care pot coexista. Vărsătorul este o zodie a imaginației creatoare, a spiritului științific și nonconformismului, a dorinței de schimbare, a libertății de exprimare și de manifestare, a revoltei în plan personal și social, dar și o zodie a dezordinii, a îndrăznelii, a curajului nemăsurat. Vărsătorul dă naștere ideilor avansate din punct de vedere științific, el este cercetătorul, astronomul, astrologul, el deschide noi orizonturi, stârnește mari revoluții științifice și în plan social. Vărsătorul dorește să facă o lume mai bună, din toate punctele de vedere. A doua Lună Nouă în Vărsător vine ca o a doua șansă de a ne reașeza pe un nou drum, de a corecta demersuri pornite greșit, încă de la începutul lunii februarie 2015. Este un moment de derută, de ezitare dacă are sau nu rost să facem corecțiile necesare sau să lăsăm în urmă definitiv oameni, locuri, o veche mentalitate și să acceptăm toate aceste tranformări care ne iau pe sus și ne conduc către o direcție greu de perceput în acest moment. Rezultatul evenimentelor, negocierilor ce se fac acum, vor fi observate cu claritate în vara acestui an.
Luna Nouă aflată în casa a III-a, a momentului aduce în prim plan dorința de a ne informa, de a relaționa cu ceilalți oameni, gândirea fiind mult mai dinamică, oarecum indiscretă, dornică de a explora noul, de a aborda noi direcții de mentalitate. Se observă o oarecare inconsecvență în realizarea unor proiecte ce țin de finalizarea unui curs. Călătoriile se dovedesc a fi neplăcute, având parte de tot felul de obstacole în această perioadă. Ne putem confrunta cu discuții sau certuri inutile cu rude apropiate sau/și cu vecini. Luna Nouă în Vărsător, în careu cu Saturn (în Săgetător), ne spune despre gestionarea cu atenție a resurselor de care dispunem, fie ele materiale, financiare sau sufletești dar și de folosirea propriilor abilități de comunicare în relația cu ceilalți. Este o perioadă pe care o vom resimți cu multă intensitate, dacă ne lăsăm cuprinși de trecut, de lucruri care au rămas neexprimate, ceea ce atrage după sine destul de multe probleme de relaționare. Este o perioadă dură în care ne putem confrunta cu persecuții, atac la persoană,în scris sau verbal, predominând starea de neîncredere, de frică, de neputință simțind în mod trist că„ni s-au înnecat corăbiile”.  În ciuda acestui sentiment, vom remarca că multe din evenimente așa zis „dure”, aduc cu sine o oarecare trezire la viață, o readucere cu picioarele pe pământ, fiind absolut necesar să vedem cu claritate rezultatul acțiunilor noastre din trecut. Saturn (Cronos-timpul, ghidul) reprezintă efortul pe care îl facem să ieșim dintr-un cerc vicios, având rolul să ne scoată din obișnuință, din tabieturile noastre, din starea de comoditate și ne aruncă către o lume necunoscută dar demnă de explorat. Poate fi vorba acum de anumite circumstanțe exterioare care ne obligă la confruntare cu diferite situații concrete de viață. Este timpul să conștientizăm necesitatea de a construi un nou „Eu” prin eforturi concentrate, devenind mult mai introspecți, mai atenți la ceea ce suntem și ceea ce vrem să devenim. Este într-adevăr o perioadă de criză (veți spune:„Iar?!”) dar, în același timp, de trezire la realitate, de conștientizare că procesul de renaștere a început, renunțând astfel la vechea structură,la modul nostru de a fi și de a ne comporta în societate.
Simbolul sabian pentru gradul 30 în Vărsător, la care se află Luna Nouă: „Adânc înrădăcinată în trecutul unei culturi antice, o frăție spirituală în care multe minți individuale se unesc într-o licărire de lumină a unei conștiințe unanime, se revelează celui care a emers cu succes din metamorfoza proprie.” Este mulțimea de oameni care pășește pe un nou drum, folosindu-se de evenimente, experiențe de viață, pentru a atinge starea de metamorfoză finală, o unitate de conștiință și suflet- de aici unanimitatea. În acest întreg spiritual, fiecare unitate este o „formă” sau entitate ce se poate recunoaște, dacă se privește la ea cu ochii personalității, dar atunci când este văzută printr-o viziune spirituală unificatoare sau de la distanță, întregul apare a fi o singură zonă de lumină radiantă.
Guvernatorul ascendentului este Jupiter, aflat în mers retrograd în semnul Leu, în trigon cu Uranus (în Berbec) și ne dă speranța că, dincolo de pierderile suferite, se construiește un nou edificiu, pe care, dacă îl privim cu credință, ne putem bucura de rezultate notabile care se vor vedea pe termen îndelungat. Ni se întinde acum o mână de ajutor, totul este săfim pregătiți a ne debarasa de trecut pentru a accepta o nouă viziune de viață, un nou mod de a fi într-o lume aflată în continuă și profundă transformare. Putem să privim acest aspect astral ca pe o oportunitate de evoluție ca urmare a cunoștințelor acumulate de-a lungul vremii, dar și ca pe un noroc venit în momente de cumpănă. Ne putem bucura de rezultate notabile ca urmare a  unor descoperiri științifice, călătorii pe plan internațional, succes venit din funcții guvernamentale, rezultate favorabile în urma unor procese juridice. Jupiter retrograd ne avertizează însă că este timpul să răspundem pentru faptele noastre din trecut și că ar fi bine să ne asumăm respunderea față de propriile noastre acțiuni ce țin de justiție, de relația cu străinătatea, de religie.
Simbolul sabian pentru gradul 2 în Săgetător, la care se află ascendentul Lunii Noi în semnul Pești: „Valuri înspumate arată puterea vântului asupra mării.”În simbolism vântul este asociat cu dinamismul spiritual; amestecarea energiilor profunde pe care le produce acest dinamism se supune ritmurilor cosmice sau suprapersonale a căror putere este irezistibilă.
Steaua Dabih situată în constelația Capricorn, purtând și numele de Al Sad al Didih (Jertfa Aleasă). Influența constelației Capricorn este asociată de kabaliști cu a X-a arcană majoră din tarot, „Roata norocului”. Roata reprezintă simbolul reînnoirii permanente. Ne aduce schimbări nesperate, evenimente care se vor produce, indiferent că vrem sau nu. Universul este într-o continuă mișcare, iar o situație limită ne poate conduce la o schimbare în bine. Nu folosește la nimic să ne agățăm de lucruri, de oameni, de evenimente din trecut care nu mai corespund drumului ales. Astfel că este foarte important să mergem în ritmul vieții și să descoperim că fiecare zi ne poate aduce ceva nou, lăsându-ne surprinși de schimbările ce se produc odată cu apariția noilor evenimente. Influența generală a stelei Dabih se referă la sacrificiul celebrat de arabi, atunci când la orizont apărea constelația Capricorn. Importanța constelației Capricorn este focalizată de această stea, iar în urmă cu 3-4000 de ani Soarele intra în această Constelație, odată cu solstițiul de iarnă. În acord cu Ptolemeu, această stea are influență planetară Saturn-Venus, indicând tendința către melancolie. Steaua Dabih în conjuncție cuMercur ne dă puterea de concentrare pe realizarea propriilor obiective, reușind să atragem atenția celorlalți prin modul de a ne expune propriul punct de vedere. Suntem însă prea neîncrezători, când este vorba de încheierea unor parteneriate. Nu va lipsi invidia, orgoliul dar și dorința de a atrage câștigul punându-ne la  contribuție rațiunea, spiritul de inițiativă.
Mercur (în Vărsător) în sextil cu Saturn (în Săgetător) este un aspect ce conferă dorința de studiu, de metodă, de rațiune și perseverență în ceea ce privește câștigul financiar. Beneficiem acum de voință, de hotărâre în realizarea propriilor scopuri. Sunt favorizate afacerile ce țin de comerț, de călătorii, de transport, publicistică.Ni se dezvăluie acum informații importante despre persoane pe care le-am cunoscut, întâlnit și cu care am purtat discuții importante, în preajma zilei de 4 ianuarie 2015.
Marte la grad anaretic, considerat grad karmic (29°:13´în Pești) în conjuncție cu Venus (la grad 27°:44´ în Pești), în decanul lui Marte, în semn de apă este un aspect astral care ne poate provoca o oarecare stare de nesiguranță, nu putem exprima cu certitudine ceea ce vrem, ce simțim, ce anume vrem de fapt să împărtășim cu o persoană dragă, față de care ne simțim atrași în mod inexplicabil. Apa poate reflecta dorințele celorlalte persoane cu care interacționăm, reacționând astfel la intențiile și dorințele celuilalt înainte de a descoperi care sunt,de fapt, sentimentele personale. Astfel că Marte și Venus își unesc forțele într-un semn profund intuitiv, într-un semn în care emoțiile sunt simțite în mod profund, împărtășind iubirea mai mult la nivel spiritual. Vom oscila între „a da” și „a primi”, apelând mai mult la intuiție, la șiretenie pentru atingerea scopurilor personale. Energia fizică este stimulată de cele mai profunde dorințe, de intensitatea experiențelor emoționale. În acest moment de suspans (Luna Nouă în Vărsător, la grad anaretic, decanul Lunii în Vărsător, Marte aflat la grad anaretic, decanul lui Marte în Pești), sondăm în mod dureros, dar profund, propria conștiință, propriul trecut, trăind cu intensitate evenimentele contrastante ce pun în balanță verbele „a cunoaște” și „a crede”, privindu-ne în oglinda propriului destin, dorindu-ne cu atâta putere să ne redefinim, să ne regăsim propria cale(și cum nimic nu este întâmplător: Venus guvernează Nodul Nord Lunar aflat în tranzit în semnul Balanță, iar Marte guvernează Nodul Sud lunar, karma, ce se află acum în semnul Berbec)

Îndemnul Lunii Noi din 19 februarie 2015 se adresează în primul rând nativilordin semnele mutabile: Pești, Fecioară, Gemeni, Săgetător, în special celor născuți în preajma datei de 19 (± 3 zile), dar și celor care au planete personale(Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte), ascendent, descendent, Mijlocul cerului în preajma gradului 29 (± 3 grade) din orice semn zodiacal.

”Multe din cele care au fost de mult îngropate vor învia și multe din cele ce sunt onorate astăzi vor fi îngropate.” Horațiu 

No comments:

Post a Comment