Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, March 2, 2012

Mercur în zodia Berbec - impulsul de a fi


            În data de 2 martie Mercur intră în zodia Berbec unde va sta destul de mult timp, având în vedere şi perioada lui de retrogradare când acesta va reintra în zodia Peşti. Va avea trei săptămâni de retrogradare 12.03 – 4.04.2012 şi mers direct între 2.03 şi 12-03 în Berbec şi între  4-04 şi 23-04 -2012 iar în 17.04 revine în Berbec. Pare un drum oarecum complicat şi complex dar plin de informaţii necesare în evoluţia noastră.
            În momentul intrării planetei Mercur în zodia Berbec ascendetul se află în Rac, mesajul gradului: “Întrunirea unei societăţi literare”. Poeţii, nuveliştii şi criticii unei societăţi reprezintă strădania indivizilor mai senzitivi şi dotaţi intelectual de a da o formă şi sens situaţiilor şi relaţiilor interpersonale cele mai caracteristice societăţii şi culturii lor. Ei oglindesc societatea şi, în acelaşi timp, îţi influenţează şi ghidează dezvoltarea. Individul face concret ceea ce pentru majoritatea oamenilor poate fi doar o aspiraţie sau imbold subconştient (O mandala astrologică, Dane Rudhyar).
            Mercur în Berbec amplifică dorinţa de a ne expune ideile, căpătăm curaj în exprimarea opiniilor,   a venit momentul de a pune în practică ceea ce am gândit şi proiectat până acum.  Conexiunile şi schimbul de idei capătă forţă, totul se face mult mai rapid. Exprimarea devine oarecum repezită, parcă nu ne ajunge timpul de a spune ceea ce avem de spus. Mercur în Berbec este neliniştit, trezit la viaţă se rostogoleşte prin lumea concretă prinzând din zbor orice informaţie necesară punerii în practică a tot ceea ce am lăsat într-un ungher al minţii.
            În curând, 5 martie, Mercur se va afla în conjuncţie cu octava lui superioară - Uranus, ceea ce va aduce inovaţii, idei noi, evenimente neprevăzute care dau forţă idealurilor noastre. Posibil să ne confruntăm cu necesitatea de a alege o cale nouă din punct  de vedere profesional. Vom căpăta mult mai mult curaj în a ne exprima în public, în a ne confrunta opiniile noastre cu ale celorlalţi. Vom promova idei, dorinţa de a ne integra într-un grup. Dispare teama, neîncrederea în propria persoană. Se cere cumpătare tocmai pentru a observa oportunităţile care apar în calea noastră. Starea de furie creează neclaritate în gândire putând pierde informaţii valoroase pentru proiectele noastre. Curiozitatea, curajul de a căuta în locuri neexplorate până acum, informaţiile sosite pe căi ciudate, prin întâmplări neaşteptate, ne vor lumina drumul pe care l-am ales. Vom primi raspunsuri clare la întrebări pe care  le adresăm.
             Începe o perioadă în care munca în planul ideilor, comunicarea de orice fel, capătă o conotaţie specială, alta decât eram învăţaţi până acum. La capătul tranzitului prin acest semn, implicit prin reîntoarcerea lui Mercur în Peşti, vom constata că suntem mai plini de informaţii; cunoştinţele asimilate în toată această perioadă vor fi destul de bogate, chiar dacă în tot acest timp ne vom confrunta cu situaţii conflictuale. Să nu uităm că toate evenimentele existenţiale ne sunt date cu scopul de a ne descoperi şi  dezvolta neîncetat.
            Revenirea lui Mercur în Peşti, din data de 23 martie  până în 17 aprilie 2012 ne cere o reevaluare a sentimentelor, a ideilor care au fost trecute prin filtrul raţiunii pe perioada trecerii lui Mercur în Berbec (2 -23 martie). Astfel că ni se vor revela tot felul de informaţii cu privire la ceea ce trebuie să facem de acum înainte, ce trebuie să lăsăm în urmă, să schimbăm în mentalul nostru, în modul de a percepe lucrurile, viaţa, pe noi înşine. Avem posibilitatea de a percepe drumul, de a primi mesajele necesare prin intermediul visului, prin evenimente aparent banale. Cu cât vom acorda mai multă atenţie mesajelor, cu atât vom primi răspunsul care ne trebuie.
             Dacă Universul ne dăruieşte necondiţionat posibilitatea de a evolua, de ce nu ne-am deschide şi am accepta aceste daruri?
            Acceptă mesajul, deschide-ţi inima şi priveşte cu sinceritate gândul tău aflat în conexiune cu Universul!
            Pace, lumină şi iubire!
            Ella

No comments:

Post a Comment