Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, August 22, 2012

Soarele în semnul Fecioarei 22 august 2012, ora 20:07


    Semnul Fecioarei este o zodie a perfecţiunii, al spiritului critic, al sănătăţii, vitalităţii dar şi al echilibrului, amabilităţii şi bunăvoinţei. Soarele în semnul Fecioarei aduce dorinţa de a spori cunoaşterea , de a disciplina viaţa, o mai mare nevoie de exprimare  a propriilor idealuri . Neliniştea latentă şi rezerva conduc la dificultăţi de adaptare şi integrare în mediul ambiant. Este o nevoie de retragere in Sine, folosind mecanisme de protecţie împortiva instinctelor.
   În momentul intrarii Soarelui în semnul Fecioarei, Neptun se află în conjuncţie cu ascendentul acestui moment (în semnul Peşti), Soarele se află în opoziţie cu Neptun ceea ce amplifică starea de pesimism, tristeţe, senzaţia de neputinţă, de dezamăgire dar şi presentimente care caută să invadeze sufletul, să întunece drumul. Suntem într-un moment de derivă, simţim , auzim, trăim , avem sentimente şi emoţii contradictorii, greu de definit. Fiecare pas facut acum pare că se afundă tot mai mult. Suntem invitaţi să acţionăm. Neptun retrograd ne dă încă răgaz să privim dincolo de aparenţe, să percepem lucruri nevăzute într-un mod conştient, suntem ajutaţi să ne conectăm la lumile nevăzute, dar în acelaşi timp primim avertismentul de a nu ne arunca în relaţii şi activităţi iluzorii, de a nu accepta orice ni se oferă acum, ci mai întâi trebuie să analizăm, să lăsăm să treacă un oarecare  timp până la a lua o decizie fermă. Trebuie să abordăm un alt punct de vedere decât cel de până acum : Unde greşim? Ce trebuie să transformăm la noi?
   Dacă Soarele în semnul Leului ne mobiliza voinţa, ne îndeamna să acţionăm energic, iată că a venit timpul să fim prudenţi, să reflectăm înaintea oricărei acţiuni chiar cu tendinţa de a desface firul în patru. Trebuie să găsim echilibrul necesar pentru a ne mobiliza pentru următoarele evenimente.
   Marte va intra, în data de 23 august, în semnul Scorpionului, unde se află în domiciliu şi va avea destul de multe lucruri să ne spună. Vom trece de la şovăială la violenţă, se va simţi dorinţa de a-i doborî pe ceilalţi pentru a-i conduce folosindu-se, nu de puţine ori minciuna, manipularea tocmai pentru a putea obţine ceea ce se doreşte. Marte în Scorpion degajă multă forţă, energia acestuia  poate fi orientată într-un mod atât distructiv (apelând la tertipuri,şiretenie, la forţa pusă în slujba pasiunilor sociale sau personale)  cât şi constructiv  dacă energia este direcţionată către spiritualitate.
   Triunghiul minor , format în acest moment, între planetele Mercur,Jupiter şi Uranus- ne  permite să ieşim din cercul vicios şi să ne exprimăm calităţile creatoare, să le concretizăm. Jupiter (în Gemeni) aflat în relaţie benefică cu Uranus şi Mercur ne ajută să ne exprimăm, să transmitem mai departe ceea ce primim din astral.
  Suntem acum într-un moment de deschidere către celălalt, către nevoile şi sentimentele celui de lângă noi, comunicarea devine mult mai profundă, plină de patos reuşind să ne spunem punctul de vedere, doar că  trebuie să fim atenţi la felul în care transmitem , să evităm agresivitatea în planul verbal, şi nu numai.
   În această perioadă,  mijloacele de expresie sunt mult mai dezvoltate în cadrul activităţilor legate de audiovizual, învăţământ, scris, medicină.
    Mercur (guvernator al semnului Fecioarei) se află în careu cu planeta Marte ceea ce ne îndeamnă să gândim înainte de a spune ceva. Starea de spirit este impulsivă, sarcastică, certăreaţă. Dorinţele sunt foarte puternice dar cu efect stimulativ asupra intelectului, având totuşi grijă la a nu ne risipi în mai multe acţiuni odată.
   Pot apărea pericole în timpul călătoriilor, răniri ca urmare a folosirii uneltelor, instrumente şi dispozitive electrice, dar şi folosirea neadecvată a medicamentelor. Relaţia de careu dintre Mercur şi Marte predispune la obstacole şi lipsa de organizare în activităţile desfăşurate pe parcursul acestei zile.
    Lilith aflată în careu cu Soare provoacă la distorsiuni în comunicare ca urmare a senzaţiei de imposibilitatea de a ne detaşa de evenimentele care ne iau prin surprindere. Lilith vine să ne spună că este timpul să privim dincolo de ceea ce vedem în mod direct, este momentul să conştientizăm că evenimentele pot lua amploare în sensul negativ, neconstructiv dacă nu intervenim cu prudenţă. Lilith ne duce până în pragul de unde să putem observa tainele, răspunsurile şi de acolo  să decidem dacă putem depăşi sau nu momentul, dacă renunţăm la ce avem..., dacă acest “ceva” nu ne mai aduce împlinirea, să-l lăsăm în trecut tocmai pentru a renaşte mai curajoşi şi plini de viaţă.
     Lilith facând alianţă cu Soarele, este prezentă şi ne alungă comoditatea. Lilith ne ajută să devenim conştienţi prin sacrificiu, să atingem spiritualitatea învăţând să nu mai punem pe primul plan latura materială. Acum este o tensiune  destul de puternică tocmai pentru a ne convinge să luăm decizii ferme. Dorinţa de a transcede se naşte în momentele de tensiune, iar fără sacrificiu nu putem intra în lumea transcedentală.
   Soarele în semnul Fecioarei ne pregăteşte pentru vremea culesului, sunt roade ale spiritualităţii, ale  luminii revărsate necontenit peste noi...omenirea.
        Lăsaţi lumina să se reverse în voi!


No comments:

Post a Comment