Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, April 22, 2013

Luna Plină şi Eclipsa Parțială de Lună în semnul Scorpion 25 aprilie 2013, ora 22:57




     ”Liniștea interioară este esența inimii”

     În data de 25 aprilie 2013, la ora 23:07, va avea loc ultima eclipsa parțială de Lună. Are o durată de parțialitate de doar 27 de minute și cu o mărime la momentul maxim de 1,48%. Eclipsa va putea fi observata din Africa, Europa de Est, Asia, Oceanul Indian, Australia.
      La ora 22:57 se produce aspectul de Lună Plină în semnul Scorpion, la gradul 5:46’. Luna se află în opoziție  cu Soarele din Taur, axa Nodurilor lunare    aflându-se la gradul 16:50, Nodul Nord lunar în Scorpion la grad 16:50’, iar Nodul Sud lunar la grad 16:50’ în Taur.
       Această Lună Plină se formează pe axa Scorpion-Taur, o axă a posesiunilor, a nevoilor celorlalți și a nevoilor personale, aceste sectoare vor fi dinamizate în această perioadă. Axa V-XI este puternic influențată de această Lună Plină aducând în prim plan creativitatea, relația cu copiii, dragostea, dar și cele mai profunde idealuri, experiențele colective prin intermediul afiliaților de grup. Simțim acum nevoia de a-i găsi pe cei care gândesc asemeni nouă, dar poate fi vorba chiar de o separare de grup și să ne identificăm acum ca individ. Acum putem descoperi un nou talent creativ. Dragostea este pusă în lumină, putem petrece mai mult timp cu copiii, descoperim  un nou hobby care să ne împlinească. Totul capătă o conotație karmică, de împlinire a destinului.
        Emoţiile sunt accentuate, este bine să conştientizăm acest aspect şi să evităm orice conflict, să nu răspundem la provocări, ci să fim toleranţi. Influenţa energetică se simte la fel, cu câteva ore înainte (14-18 ore) dar şi după acest moment. În ultimele 2-3 zile înainte de faza de Lună Plină este bine să evităm intervenţiile chirurgicale. Opoziţia dintre Soare şi Lună aduce înţelegere, adevăr, lumină în viaţa noastră, ne arată ceea ce este cu adevărat important acum să înțelegem sau să transformăm.
     Eclipsa de Lună în Scorpion amplifică intuiția, emoțiile, temerile referitoare la ce se întâmplă vizavi de iubire, de relația cu celălalt. Este momentul în care intuiţia ne va avertiza asupra adevăratelor intenţii ale celuilalt din relaţia în care suntem implicaţi. Este cel mai bine să nu acționați în timpul unei eclipse. Nu inițiați proiecte, nu luați decizii în această perioadă. Planificați, gândiți  dar nu luați hotărâri! Se spune că nici un proiect,o nouă relație, o slujbă care este începută acum, în timpul eclipsei sau în zilele de dinainte sau după acest moment, nu va aduce rezultatele dorite. Conștientizăm fapte, evenimente pe care le-am neglijat până în acest moment, dar care ne-au provocat suferinţă şi frustrări fără să înțelegem cauza acestora. Acum primim răspunsuri  legate de evenimentele din preajma zilei de 14 noiembrie 2012 când a avut loc eclipsa totală de Soare în semnul Scorpion. Ce am sădit atunci (fie că este vorba de proiecte noi, de relații sau de un nou loc de muncă) ne aduce acum răspunsuri simțind necesitatea de a lua decizii ferme, abordând acum o altă atitudine în urma răspunsurilor primite cu ocazia acestei Eclipse parțială de Lună în Scorpion. Această eclipsă este momentul declanșator prin care ni se transmite că este timpul să scăpăm de traumele emoționale, să alungăm starea de spaimă din suflet și să acceptăm că a crește din punct de vedere  spiritual nu are nimic în comun cu frica.
       Această eclipsă parțială de Lună în semnul Scorpionului ne aduce o profundă dorință de autocunoaștere și de introspecție, de retragere din mijlocul mulțimii și observăm care sunt de fapt dorințele noastre vizavi de prieteni, de relația de iubire în care ne aflăm, care sunt de fapt așteptările noastre referitoare la grupul din care facem parte. Suntem puși  în fața unui adevăr care doare dar care, în același timp, ne aduce conștientizarea schimbării atitudinii noastre față ceilalți oameni.
      Ascendentul pentru Luna Plină în Scorpion se află la gradul 8:10în semnul Săgetător (semn mobil, de foc, guvernat de planeta Jupiter), corespunde planului gândirii, a idealurilor, a religiei, esoterismului. Realizăm acum relații importante ce țin de cunoașterea materială dar și de cea subtilă. Provocările intelectuale sunt foarte importante acum, atât în mediul profesional, cât și în relațiile personale. Planeta Jupiter, se află la gradul 16:26’, unde se afla în momentul în care și-a început retrogradarea în preajma datei de 4 octombrie 2012. Jupiter ne aduce acum răspunsuri, rezultate fie legat de un curs pe care l-am început în acea perioadă și acum urmează să îl finalizăm, să punem în practică ce am învățat, fie finalizăm un proiect; ne pot fi returnați bani acum,  primim răspunsuri  vizavi de călătorii pe care le-am făcut în acea perioadă. Acum putem relua un contract tratând condițiile din cu totul alt punct de vedere. Între timp ne-am învățat lecția și știm cum să abordăm noul proiect, noua relație de iubire, o nouă călătorie îndepărtată. Îl lăsăm acum pe Marele Benefic - Jupiter să ne răsfețe întreaga ființă.
          Simbolul sabian pentru gradul 6 unde se află Luna: ”Goana după aur îi mână pe oameni departe de pământul lor natal”. Dincolo de această provocare a lăcomiei se află dorința profundă de a juca un rol important sau mai spectaculos în societate sau comunitate. La acest nivel al Scorpionului este dorul de o uniune mereu mai intensă și total acaparatoare cu o persoană sau comunitate. Este vorba de un dor ce motivează o căutare de mijloace mai eficace pentru a ajunge cât mai aproape posibil de trăirea unui sentiment.
        Planeta Saturn, retrogradă în semnul Scorpion, se află în conjuncție cu eclipsa parțială de Lună. Ne sunt aduși acum de destin ghizi, maeștri spirituali, oameni maturi, înțelepți care ne vor ajuta să pornim pe un drum absolut necunoscut până în acest moment. Înțelegem acum rostul suferinței. Cu cât înțelegem și acceptăm mai repede că trebuie să ne rupem de trecut, cu atât vom fi răsplătiți cu mai multă iubire și înțelegere.
          Planeta Marte aflată în conjuncție cu Soarele în semnul Taur, casa a V-a opoziție cu Luna și Saturn retrograd în Scorpion aduce tendința către agresivitate. Sunt momente de constrângere, de încăpățânare, apar provocări în relația de iubire  menite să ne facă acceptăm noile provocări. Este un aspect care aduce o mare doză de limitare, de întâmplări neplăcute ce pot duce la răniri grave, poate chiar detenție. Dorințele egoiste, înclinația către imoralitate vor distruge relații în mod brutal.
    Triunghiul minor Jupiter trigon Pluto sextil  asteroidul Chiron ne aduce oportunitatea de a ne vindeca printr-o nouă iubire. Ne implicăm acum în acțiuni ce   țin de creativitate sau ne dedicăm timpul  propriului copil/copii. Prin comunicare, descoperim și vindecăm o rană, ne transformăm în mod miraculos, simțim lumina în noi.
       Venus trigon Pluto, aspect ce ne predispune  să vedem ceea ce este mai bun și frumos în  oameni, în  relația de iubire. Se dezvoltă acum un atașament puternic față de o persoană apărută în existența noastră. Împletim iubirea cu poezia, suntem atrași de muzică, de tot ce înseamnă echilibru și armonie în natură. Viața capătă sens, suntem plini de romantism, primim și dăruim în egală măsură emoție, sentiment.
      Relația benefică dintre Mercur și Jupiter ne dă puterea de a  raționa clar, avem acum capacitatea de a ieși din situații  ce păreau imposibile. Călătoriile au un rol benefic, constructiv pentru cariera noastră. Ideile sunt orientate în mod deosebit către preocupări literare, științifice, juridice. Primim acum mesaje, viziuni, experiențe psihice care ne vor aduce răspunsuri ferme vizavi de familie și  de parteneriate.
     Dacă reușim să ne detașăm de durere și privim cu luciditate evenimentele din această perioadă, dacă apelăm la iubire, echilibru, comunicare armonioasă cu celălalt vom simți că toate aceste evenimente ne-au ajutat să urcăm încă o treaptă pe calea evoluției spirituale. Și cum nimic nu este întâmplător în viața noastră, trebuie să primim cu inima deschisă, cu încredere că absolut nimeni și nimic nu poate învinge lumina Divină care există în fiecare ființă aici... pe Terra.
        Influența majoră a Lunii Pline și a eclipsei parțiale de Lună în semnul Scorpion va fi asupra semnelor fixe : Scorpion, Taur, Leu, Vărsător,  dar şi cei ale căror planete din harta natală se află în apropierea gradului 6.

       “Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.”
          Să aveți parte de o eclipsă parțială de Lună... plină de revelații!


            Pace și lumină!

No comments:

Post a Comment