Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, December 12, 2016

Luna Plină în semnul Gemeni



„Mă mișc între Dumnezeu și neamul din care fac parte. În afară de acești termeni nu văd nimic semnificativ între cer și pământ.” Petre Țuțea
Luna Plină în semnul Gemeni, din data de 14 decembrie,  are loc la ora 2:02’, cu Luna la 22° 26’ în zodia Gemeni și Soarele la 22° 26’ în zodia Săgetător, pe axa cunoașterii cu Soarele în casa a III-a și Luna în casa a IX-a, Ascendentul momentului aflându-se în semnul Balanță.
Opoziţia luminariilor, pe semnele Gemeni (Luna) și Săgetător (Soarele), activează  axa cunoașterii și a călătoriilor (casele III-IX), Soarele fiind în casa a III-a, în conjuncție cu Saturn și Luna aflată în casa a IX-a. Este vorba de informații, credințe, principii, filosofia, călătoriile peste hotare, învățătura de bază și cea specializată, pe care le-am dobândit pe parcursul existenței precum și capacitatea de a analiza, de a fi flexibili, de a ne adapta la mulțimea de informații care vin spre noi. Această Lună Plină în semnul Gemeni are menirea să ne pună la încercare capacitatea noastră de a alege, de a discerne între adevăr și minciună, între bun și rău, între iubire și ură, între folositor și nefolositor propriei evoluții. Este un moment  bun să observăm care sunt idealurile noastre legate de iubire, de acceptare, dăruire, filosofiile și principiile de viață, esența experiențelor trecute și posibilitatea de a concretiza ideile, propriul ideal. Este o lună Plină în semnul Gemeni care ne îndeamnă la găsirea echilibrului în plan relațional, prin înțelepciune și cunoaștere.
Ascendentul momentului se află în zodia Balanță, în conjuncție cu Jupiter în aspecte benefice cu Luna plină din semnul Gemeni astfel că putem beneficia de susținere pentru atingerea propriilor scopuri, cât timp ne raportăm și la nevoile celorlalți, suntem deschiși către oameni, acceptăm cu sinceritate, onestitate mediul în care ne aflăm. Echilibrul, diplomația, dorința de dreptate, adevăr sunt doar câteva aspecte pe care se va insista în această perioadă. 
Venus, guvernatoarea Ascendentului, se află în zodia Vărsător, în casa a IV-a, imprimând nevoia de libertate, de independență, originalitate în plan sentimental dar și de atașament față de familie, de trecut (casa a IV-a), față de locul și țara natală, de tradiții. Există oameni și locuri de care ne readucem aminte cu plăcere simțind acum nevoia să ne întoarcem la locuri dragi, să împărtășim cu oameni dragi propriile trăiri, sentimente.   
Cu Mercur (guvernatorul Lunii pline din semnul Gemeni), în conjuncție cu Pluton din zodia Capricorn și în careu cu Jupiter (din semnul Balanță) este posibil să asităm la un dialog al puterii, poate fi vorba despre tensiuni, conflicte la nivel poilitic, economic, în familie, la locul de muncă. Mercur nu primește suficientă susținere și astfel pot apărea lipsa de încredere, stresul, tentativele de manipulare, manifestările verbale agresive. Este posibil să apară confruntări de idei, mai ales că participanții la dialog vor fi tentați să creadă că opinia lor este unicul adevăr din lume.
Opoziția Luminariilor se află, în acest moment, în cuadratură cu  Chiron din semnul Pești, din casa a V-a a momentului, formându-se astfel un Careu în T mobil. Acest aspect atrage atenția asupra dorințelor și speranțelor noastre, legate de iubire. Este un eveniment astrologic care ne îndeamnă să reformulăm obiectivele și speranțele, în ceea ce privește o relație de dragoste, care sunt de fapt dorințele, așteptările noastre, dacă nu cumva suntem victimele propriilor vise, dorințe, refuzând realitatea. Cu cât amânăm mai mult eliberarea dintr-o relație complicată, care nu ne aduce prea mari împliniri, în plan emoțional, personal, cu atât mai greu ne va veni să ne redresăm, să ne regăsim echilibrul.
Acest Careu în T mobil indică energiile de care avem nevoie pentru a putea depăși falsele temeri, minciunile, fricile, confuziile din viaţa noastră afectivă dar şi din viaţa noastră spirituală. Este de așteptat să ne punem întrebări legate de scopul și rolul relațiilor noastre, în evoluția noastră spirituală (Chiron în semnul Pesti, casa a V-a).
În această perioadă de Lună plină în semnul Gemeni se formează configurația astrologică Dreptunghiul mistic (Saturn conjuncție Soare sextil Jupiter trigon Luna sextil Uranus retrograd). Semnificaţia ei este aceea de a facilita şi susţine punerea în practică a cunoaşterilor intelectuale şi spirituale superioare. În această perioadă se poate vorbi despre posibilitatea de a rezolva anumite tensiuni din cadrul unor relații de cuplu care au de rezolvat tensiuni de lungă durată, probleme create în intervale mai lungi de timp și care acum impun obligatoriu o rezolvare elevată, de bun simţ.
Indiferent de rezultat, aceste rezolvări sunt neapărat necesare, deoarece ele pot elimina din viaţa acestor cupluri starea de dualitate, lipsa de direcţie a relaţiei, stagnarea într-o zonă energetică moartă a cuplului, compromisurile de orice fel. Dacă relaţia poate face un salt, discuţia deschisă, „cu cărţile pe masă”, este cu atât mai binevenită. Dacă relaţia trebuie să consemneze finalul ei, acum e timpul să se spună adevăruri dureroase dar profund eliberatoare.  
Opoziția Jupiter – Uranus retrograd ne va impulsiona astfel  să aducem la suprafață energii noi, pline de viață, din ființa noastră, vrând nevrând aflându-ne în vâltoarea schimbării, mai mult sau mai puțin neașteptată. Forțele uraniene din interiorul nostru vor fi probabil trezite la viață prin încleștarea cu cele Jupiteriene simțind în mod profund nevoia de dreptate, de adevăr, producând astfel mici revoluții de natură energetică și conceptuală în ființa noastră.
Simbolul Sabian al gradului la care se află Luna în zodia Gemeni ne spune: „Cupluri dansând la o sărbătoare a recoltei.” Este un simbol care anunță momentul de bucurie, venit ca urmare a unor realizări, împliniri.  Este momentul de abundență, atunci când avem ocazia să observăm că cele mai bune rezultate le obținem atunci când lucrăm în colaborare cu ceilalți oameni, pentru binele comun.  
Luna Plină din semnul Gemeni ne aduce la îndemână informațiile necesare pentru a afla care sunt soluțiile la problemele cu care ne confruntăm. Ceea ce ne lipsește, de fapt, pentru a ajunge la adevărata credință, să recâștigăm încrederea în noi înșine dar și în ceilalți. Este încercarea de a da o direcție clară experiențelor acumulate, de a trece de la „a gândi” la „a înțelege” regăsindu-ne echilibrul în relația cu ceilalți prin comunicare și deschidere în plan spiritual.  
Luna Plină în semnul Gemeni are o influenţă semnificativă asupra nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești, în special asupra celor care sunt născuți în preajma datei de 14 decembrie şi pentru cei care au axele principale: Ascendentul, Descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală (Soare, Lună, Mercur, Venus, Marte) în preajma gradului 23°.

No comments:

Post a Comment