Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, May 27, 2012

Planeta Mercur în semnul Gemeni – 24 mai 2012



    Planeta Mercur a intrat în semnul  Gemeni în data de 24 mai unde va sta până în data de 7 iunie 2012. Este vorba de un tranzit relativ rapid, fără perioadă de retrogradare în acest semn. Simţurile noastre se află în alertă, vom conştientiza cu claritate situaţia în care ne aflăm. Dorinţa de a ne informa cât mai mult şi din cât mai multe domenii ,ne va urma destul de des în tot acest timp. Spiritul este viu, dorinţa de a ne spune punctul de vedere, de a ne expune planurile, idealurile, independenţa se exprimă într-un mod direct, fără menajamente. Se va observa o oarecare abilitate financiară, sunt avantajate speculaţiile. Apar impulsurile legate de preferinţele zburdalnice de moment.  Se va simţi cum primează dorinţele asupra inteligenţei.  Cu siguranţă că nu ne vom plictisi. Vom vrea tot mai mult să legăm parteneriate din care să câştigăm, mentalul este solicitat la maxim, iar informaţia va circula foarte rapid. Sunt avantajate domeniile legate de jurnalistică, literatură, călătoriile, şcoala, învăţământul , tot ce ţine de exprimarea scrisă şi prezentarea de proiecte, planuri. Veşti sosite pe neaşteptate,vom percepe realitatea cu o acuitate deosebită. Vom fi poate uimiţi de cât de des vom folosi telefonul. Este vorba de viteză, de curiozitate, de nelinişte mentală. Din cauza atracţiei spre mai multe domenii simultan, putem fi predispuşi la a nu finaliza proiectele odată începute, plictisindu-ne prea repede şi orintându-ne atenţia către altceva.  
    În data de 27 mai 2012 are loc conjuncţia superioară dintre planeta Mercur şi Soare pe gradul 6 în semnul Gemeni. Acum şi până în data de 28 iulie, culegem roadele proiectelor, activităţilor legate de spiritualitate, planurile noastre gândite, proiectate şi exersate prin muncă susţinută, odată cu echinocţiul de primăvară din data de 21 martie 2012 când a avut loc conjuncţia inferioară dintre Mercur şi Soare în semnul Berbec.
   Simbolul gradului sabian 6 Gemeni  “ Muncitori forând în căutarea ţiţeiului” .  Se referă la aviditatea pentru acea cunoaştere ce asigură prosperitate şi putere. Se referă la imboldul de nestăpânit pentru putere şi bunăstare, gata de a accepta riscul eşecului. Forarea ţiţeiului poate reprezenta încercarea de penetrare a învelişurilor mai adânci ale Inconştientului colectiv şi de redeşteptare a puterilor psihicului. Acest grad simbolizează ambiţia .
  Semnul Gemeni este semnul fundamental de curiozitate de nestăpânit şi aviditate de cunoaştere.
  Nodul Sud Lunar ( Ketu- în astrologia hindusă)-  acesta accentuează egoismul, dezinteresul faţă de familie, favorizează escrocheria dar în acelaşi timp ne obligă să evoluăm, să aspirăm către valori superioare, ne ajută să ne schimbăm natura interioară. Este esenţa karmică şi guvernează activităţile instinctuale plăcute sau neplăcute ce apar pe parcursul unei zile, al unui an sau al unei vieţi. Nodul Sud Lunar realizează aspectul de conjuncţie atât cu Soare cât şi cu planeta Mercur, suntem  puşi în situaţia de a   atrage situaţii karmice care susţin transformarea ideilor şi a mentalităţii noastre vizavi de relaţii, de comunicare, dar şi asupra modului în care ne exprimăm sentimentele. Are loc acum, prin situaţii de neocolit, o ardere a ego-ului dar care are menirea să ne înalţe pe următoarea treaptă spirituală. Suntem ca într-un purgatoriu, ne vom simţi arşi, cu cât orgoliul este mai mare, cu atât ne va durea mai profund, tocmai pentru a simţi că este necesar să renaştem, ne obligă să luăm decizii ferme.
    “Ego-ul are impresia că el cunoaşte, decide şi controlează fiindcă nu percepe ceea ce îi este superior, adică spiritul. El foloseşte mintea senzorială şi se manifesta sub forma tuturor dorinţelor. Ego-ul este partea nostră terestră care nu ne însoţeşte în lumile subtile. Ne însoţesc însă energiile, consecinţele faptelor noastre realizate mental, afectiv, fizic. Ego-ul nu poate să iubească, el doar posedă. Sufletul însă este absolut fără iluzii, el percepe creaţia. “ ( Rodica Purniche )
    În data de 27 mai se formează aspectul de sextil dintre Soare , Mercur ( Gemeni) şi Uranus aflat în semnul  Berbec , ceea ce ne va da un imbold extraordinar către concentrare, având loc iniţiative spontane, idei unice, geniale.Acum avem  posibilitatea de a trece cu mult mai multă uşurinţă de anumite examene, interviuri, testări de orice fel. Puterea de înţelegere a lucrurilor (cândva inaccesibile mentalului nostru) se face într-un mod simplu, direct, având senzaţia de iluminare.
   Urmează o perioadă de aproximativ 30 de zile în care ne vom simţi  ajutaţi  din astral. Exprimarea se produce pe un fond de bună dispoziţie şi generozitate din punct de vedere relaţional.
   Mercur ( Hermes) fiul lui Zeus şi al nimfei Maia, este cel mai puţin olimpian dintre zei, apropiindu-se mult de oameni, faţă de care se comportă în egală măsură ca un zeu, un îndrumător .Hermes este zeul grec al comerţului şi denumit de romani Mercur, este mesagerul zeilor, este reprezentat cu aripi la picioare.
     Raporturile lui Hermes cu lumea oamenilor, o lume prin definiţie deschisă, mereu pe punctul de a se autodepăşi. Este patronul ştiinţelor şi are o imagine exemplară pentru o cunoaşterea ocultă. Este personificarea gândirii şi posesor al tuturor cunoştinţelor, în primul rând al celor secrete.
    Suntem chemaţi să ne apropiem de acele lucruri simple , să le atingem cu mintea, să le iubim, să le transformăm în lumină. Acele lucruri cu care interacţionăm zi de zi : de la flori şi iarbă până la zborul păsărilor, jocul copiilor. Suntem chemaţi să lăsăm mentalul să aducă din Univers informaţia şi s-o îmbinăm cu experienţa zilnică de viaţă, de relaţii, de iubire . Mercur are acea capacitate de a ne ridica mai sus şi mai profund decât am putea crede. Că este vorba  de visarea conştientă..., nu mai contează. Important este că se întâmplă!
    Să plutim în lumină!
   
   

No comments:

Post a Comment