Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, July 28, 2012

Conjuncţia dintre Soare şi Mercur în semnul Leului


      “O dimensiune nouă a fiinţei”
   Conjuncţia inferioară dintre Soare şi Mercur are loc la ora 22:57  pe gradul 6:08 în semnul Leului. Este o perioadă asemănătoare cu Luna în creştere. O perioadă de libertate a inteligenţei, de curaj, de căutări , de a începe noi acţiuni, acum îndrăznim şi reuşim să ne exprimăm, să fim noi înşine. Prima conjuncţie inferioară dintre Soare şi Mercur a avut loc în data de 21 martie pe gradul 1:35  în semnul Berbec, următoarea perioadă va avea loc în data de 17 noiembrie 2012.
  Mesajul gradului sabian al conjuncţiei dintre Soare şi Mercur “Constelaţiile stralucesc puternic în întuneric pe cerul nopţii”. Reprezintă puterea valorilor spirituale fundamentale ce se referă la caracterul obişnuit al omului şi la arhetipurile durabile. Cuvantul cheie: PERMANENŢA.
    Este un moment foarte bun  pentru a ne retrage din agitaţia cotidiană pentru a ne acorda un moment de linişte, de detaşare. Se recomandă meditaţia în prejma acestui moment de conjuncţie dintre Soare şi Mercur. Cel mai bine ar fi dacă am reuşi să ascultăm cu adevărat glasul nostru interior, să percepem mesajul, să alegem drumul care ne aduce adevarata  împlinire. Este un moment de claritate mentală, de revelaţie, percepem ceea ce trebuie să păstrăm  în viaţa noastră, ce trebuie să eliminăm definitiv, acceptând cu mult mai multă uşurinţă finalul anumitor lucruri din viaţa noastră, reuşind să lăsăm deoparte resentimente, gânduri care ar putea să ne sugrume libertatea în gândire,  în exprimarea de a fi noi înşine.
      Este o perioadă foarte benefică pentru împărtăşirea cunoştinţelor spirituale ce au fost acumulate până acum, precum şi un studiu destul de bogat în ceea ce priveşte latura spirituală de valoare. Este indicat ca acum să acordăm o atenţie deosebită cercetării Sinelui, să vedem dacă suntem mulţumiţi de ceea ce am ales să facem cu propria noastră existenţă.  Astralul ne ajută acum să primim oportunităţi ce ne vor ghida către evoluţia noastră, fie că am pornit sau nu pe o cale spirituală. Suntem predispuşi în a simţi la un nivel subtil transformarea, dorinţa de a porni pe un alt drum, dacă cel de până acum nu ne-a mulţumit suficient din punct de vedere al împlinirii sufleteşti. Tot ceea cea vom clădi acum va fi de durată.
     În momentul producerii acestei conjuncţii, se formează aspectul holistic numit “Zmeul” format din Piramida de foc Luna-Uranus- Soare şi Mercur şi Triunghiul minor Uranus- Jupiter- Soare, Mercur. Această configuraţie dinamizează acţiunile de orice fel, dar mai ales tot ce ţine de sfera creativităţii, a exprimării şi punerii în valoare a tot ce ţine de exprimarea liberă, lipsită de bariere convenţionale, ideile devin aplicabile fiind susţinute din astral pentru a se împlini. Focarul acestei configuraţii este planeta Jupiter aflată în semnul Gemeni, semn dual, de aer, dornic de a se exprima, de a etala ceea ce cunoaşte din orice domeniu, de a împărtăşi celorlalţi din cunoaşterea lui. Jupiter primeşte susţinere, multă energie din partea planetei Marte aflată în semnul Balanţei. Este un moment de conştientizare , de acceptare şi de evoluţie.
   Planeta Marte se află în conjuncţie cu Steaua fixă Merga din constelaţia “Văcarul”  aflată în semnul Balanţei. Merga predispune la prosperitate prin muncă, dorinţe puternice, tendinţa spre excese dar şi atracţie către ocultism. Merga este asociată planetelor Mercur şi Saturn.
     Conjuncţia inferioară dintre Soare şi Mercur are loc în casa a V-a a momentului, este un domeniu al creativităţii, dragostei şi al copiilor. Căutăm să excelăm şi suntem în stare să ne avântăm în activităţi prin care să ne descoperim talentul, abilitatea de a construi ceva inedit. Este locul unde ne dezvoltăm un mod creativ de a ne exterioriza ceea ce cunoaştem despre noi înşine că este adevărat, frumos şi unic. Suntem chemaţi acum să ne observăm, în sensul sucesului sau al eşecului. Chiar dacă experienţele de viaţă de până acum ni s-au părut ca fiind sortite eşecului, iată că ni se mai dă o şansă, un timp în care să avem puterea să vedem cum să ne alegem conştient un nou drum, fără a ne împiedica în iluzii.
    Gradul sabian al ascendentului acestui moment “Un triunghi cu aripi”  reprezintă capacitatea transcederii de sine. Este simbolul dorinţei de a atinge un nivel mai înalt al existenţei, al aspiraţiei sau devoţiunii pure. Acest grad exprimă : O DIMENSIUNE NOUĂ A FIINŢEI!
    Astfel că....cel mai bine ar fi :
 LĂSĂM  LUMINA   NE  INUNDE  SUFLETUL, GÂNDUL!
  



No comments:

Post a Comment