Floarea vietii

Floarea vietii

Sunday, July 29, 2012

Luna Plină în semnul Vărsătorului, 2 august 2012, ora 6:27


  Nu poţi avea experienţa miracolului decât dacă eşti dispus să-l primeşti!

    În faza de Lună Plină se realizează aspectul de opoziţie dintre Soare aflat în semnul Leului (grad10:15) şi Luna aflată în semnul Vărsătorului (grad10:15). Influenţa energetică se simte cu câteva ore înainte (14-18 ore) dar şi după acest moment. Emoţiile  se manifestă la un nivel maxim. Este recomandat să nu răspundem la provocări, acţiunile noastre, în această perioadă, fiind impulsive. În faza de Lună Plină se recomandă evitarea intervenţiilor chirurgicale. Atenţie la accidente de orice fel, se pot solda cu urmări destul de grave.
    Acestă Lună Plină are loc pe semnele fixe Leu - Vărsător, în casele VI-XII. Semnifică stabilitatea, planificarea şi insistenţa în îndeplinirea ţelurilor. Sunt momente în care evenimentele sunt impregnate cu conştiinţa de sine. Un aspect semnificativ va fi observat în legătură cu sănatatea dar şi vizavi de muncă, constrângeri şi sacrificii. Sunt lecţii de viaţă  ce ne vor face să apreciem valorile spirituale ale lumii şi să le utilizăm într-un mod altruist, în folosul celorlalţi.
    Mercur aflat în casa a XII-a, aflat în semnul Leului, încă retrograd, dezvoltă pasiunea pentru artele secrete, pentru riscuri şi aventuri cu caracter secret şi periculos. Suntem atraşi acum şi susţinuţi în cercetarea ştiinţelor oculte şi de tot ce ţine de formele gândirii superioare. Sunt susţinute câştigurile din sfera invenţiilor, speculaţiile financiare iau amploare, simţindu-se tot mai frecvent iniţiativele unice. Aspectul benefic dintre Uranus şi Mercur aduce oportunităţi venite din preocupări ce ţin de imaginaţie, gândire şi intuiţie, acestea putând fi direcţionate într-un mod original .
   Ceres aflat în casa a XI-a a momentului de Lună Plină în Vărsător, alimentează nevoia de dreptate socială. Ceres se află în casa prietenilor şi a speranţelor, favorizând căutările, aflarea informaţiilor necesare în aplicarea proiectelor.  Ceres vine cu dorinţa de a atrage, de a cuceri prietenii făcând în aşa fel să ne simţim bine în compania acestora. Este o  perioadă de comunicare şi deschidere către celălalt, ne dorim  să călătorim mai mult, să  transmitem informaţii pe orice cale. Cuvintele lui Ceres aflat în semnul Gemeni au tendinţa de a fi transmise ca un răsunet, ca un ecou ajungând acolo unde trebuie pentru a fi apreciate.
   Jupiter aflat în casa a XI-a momentului, fiind şi focarul Triunghiului minor ( Uranus-Jupiter-Soare) ne transmite că tot ceea ce vrem să punem în practică acum, se concretizează prin intermediul prietenilor, al parteneriatelor şi persoanelor cu putere de decizie obţinând succes şi popularitate dar şi încrederea celorlalţi dacă ne-am implicat cu sinceritate în relaţiile respective.
    Planeta Marte continuă să susţină proiectele prin trigonul cu Jupiter, dându-ne energie, curaj şi încredere în forţele proprii. Se va simţi energie în comunicare dar trebuie să fim atenţi la ceea ce spunem, ceea ce transmitem, Luna Plină poate predispune la certuri între partenerii de discuţie, conversaţia putând aluneca uşor către agresivitate.
   Opoziţia dintre Uranus şi Marte pe axa gândirii III- IX sunt semnalate evenimente bruşte, neaşteptate, evenimente ce pot răsturna planurile făcute până în acest moment, obligându-ne să luăm decizii de ultim moment. Sunt realizate conexiuni importante între latura materială ( terestră) şi cea subtilă   ( cosmică). Lecţia pe care trebuie să o învăţăm, din aceste evenimente, vizează dezvoltarea abilităţii de a comunica şi transmite exact ceea ce simţim, trăim şi experimentăm cu Sinele nostru, să conştientizăm trăirile renunţând la sentimentele contradictorii.
    Configuraţia astrală numită „Cortul” (Jupiter sextil Uranus sextil Luna opoziţie Soare sextil Jupiter ): Luna Plină constituie motivaţia pentru a atinge scopul propus ( Uranus sextil Jupiter). Astfel că suntem ajutaţi să împlinim tot ceea ce ne-am propus, primim sursa de energie creatoare, acţionând adesea la nivel mental, intelectual şi raţional.  Această configuraţie din astral ne permite atingerea unei bune stăpâniri în relaţia cu celălalt prin intermediul unei largi deschideri de spirit şi a mijloacelor  de expresie dezvoltate în cadrul unei activităţi de comunicaţie, învăţământ, audiovizual, scris, medicină.
    Aspectul de trigon realizat între Venus şi Saturn ne dă optimismul şi bucuria de a fi în preajma celuilalt, de a împărtăşi speranţe şi de a proiecta pe termen lung, sentimentele fiind exprimate cu mult mai multă uşurinţă.
    Soarele realizează conjuncţia cu steaua fixă Giansar - stea mică aflată în coada Dragonului. În ebraică Giansar se traduce ca fiind „inamicul pedepsit”, arabii o numeau Al Dib- reptila, El Altik – tâlharul. Este o stea de natură Saturn - Marte. Dragonul dăruieşte măiestrie, o natură artistică, emoţională dar şi sumbră, o minte penetrantă şi analitică, multe călătorii, mulţi prieteni dar în acelaşi timp pericol de jefuire sau otrăvire accidentală. Poziţia Soarelui în casa a XII-a a momentului de Lună Plină amplifică pericolul de a fi trădaţi, constrânşi în orice fel. Poate fi vorba de experienţe care ne pot afecta la nivel spiritual dar şi în modul de a privi lumea, toate acestea având rolul de a ne deschide un nou drum pe calea transformării şi acceptării noului în viaţa noastră. Acum vom vedea care ne sunt adevăraţii prieteni, dacă mai merită să împărţim acelaşi drum cu aceştia. Este momentul în care trebuie să renunţăm la relaţiile ce ne împiedică să evoluăm din punct de vedere spiritual.
     Această Lună Plină în Vărsător are o influenţă semnificativă asupra celor născuţi în semnele : Leu, Vărsător, Taur, Scorpion dar şi pentru cei care au axele principale: ascendentul, descendentul sau orice planetă personală aflate în jurul gradului 11.
    Simbolul sabian pentru gradul 11 din Vărsător : ”De-a lungul unei ore liniştite un om primeşte o nouă inspiraţie ce-i poate schimba viaţa”. Este foarte important să rămânem deschişi la coborârea forţelor spirituale sau sufleteşti, în special când individul este pe punctul de a începe o nouă perioadă de activitate individuală. Există în interior o putere creativă, o putere ce poate fi deschisă sau nu, mai degrabă, căreia ar trebui să curgă în forme originale în conştiinţa raţională, în mâinile care scriu. Acest simbol se referă la ECLIPSAREA conştiinţei individuale de către o putere interioară şi totuşi transcendentă.
  Nu poţi avea experienţa miracolului decât dacă eşti dispus să-l primeşti!
 Lasa-ţi sufletul să se manifeste!
   

No comments:

Post a Comment