Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, December 12, 2012

LUNA NOUĂ în semnul Săgetător, 13 decembrie 2012, ora 10:41, grad 21:45



   În data de 13 decembrie 2012, ora 10:41, are loc Luna Nouă în semnul Săgetător, pe grad 21:45, în casa a XI-a a momentului, cu ascendentul în Vărsător. Sunt puse în prim plan dorinţele, proiectele, noile începuturi, relaţia cu oamenii într-un sens larg, impersonal. Prietenii şi relaţiile care ne intensifică sensul identităţii şi al unicităţii noastre. Simţim acum nevoia de a-i întâlni pe cei care gândesc şi simt asemeni nouă, să împărtăşim cu aceştia aceleaşi idealuri, planuri de viitor.  
   Luna Nouă aflată în semnul Săgetător ne aduce alături de oamenii cu o înaltă dorinţă morală, persoane care ne pot stimula din punct de vedere spiritual. Este o perioadă în care ne dorim să călătorim mai mult, fie fizic, fie intelectual pentru a acumula cât mai multe cunoştinţe din orice domeniu. Trebuie însă să acordăm o atenţie deosebită colaboratorilor, prietenilor tocmai pentru a evita elementele negative din jurul nostru, cerându-se prudenţă în acceptarea unor  oameni „superiori”  ca drept modele de urmat.
    Luna Nouă aflată în casa a XI-a a prietenilor, spranţelor şi a iubirii pe care o primim de la ceilalţi, ne aduce sau readuce oameni cu care vom dori să pornim pe un nou drum, cu noi concepţii despre viaţă. Experienţele de viaţă din preajma acestei zile ne vor schimba modul de a gândi despre societate ca un întreg dar să vedem cu adevăratul locul nostru în această lume, partenerii cu care merită să relaţionăm în mod deschis, sincer, fără prejudecăţi.
     Din punct de vedere astrologic Luna Nouă este momentul în care Luna se află în conjuncţie cu Soarele, cele două astre se suprapun, manifestând o complementaritate specială a energiilor yin – yang din natură. Este un moment magic în care vom percepe cele mai profunde emoţii, trăiri, manifestându-se energia tainică a începutului. Influenţa energetică a Lunii Noi se simte cu câteva ore înainte (cam 18 ore) dar şi după acest moment. In aceste perioadă este bine să nu acţionăm, întrucât energia este minimă dar este indicat să pregătim strategia, să notăm dorinţele noastre, să le analizăm deschis dar mai ales să gândim pozitiv lăsând deoparte orice nemulţumire concentrându-ne atenţia către propria fiinţă, primind lumină din noi încercând să ne detaşăm de orice ar putea să ne întunece gândirea. Acum ne pregătim mental şi afectiv pentru noile acţiuni. Luna Nouă favorizează renunţarea la obiceiurile negative (vicii, automatisme, obsesii), recomandându-se acum o oarecare detaşare de valorile materiale în sensul integrării lor în planul spiritual.
     Acest moment este revelat în tradiţia spirituală orientală, cu câteva ore înainte de maximul de Lună Nouă, sub numele de Shiva Ratri sau sărbătoarea tainică a lui Shiva, „noaptea revărsării  Graţiei divine”; este un moment magic în care putem simţi iubirea şi Graţia infinită a lui Shiva (cel bun, cel blând). Shiva este zeul distrugerii celor răi şi ignoranţi şi descompunerea a ceea ce este impur. El este o forţă infinită binefăcătoare, care îndepărtează adeseori fulgerător Avidya sau ignoranţa înlănţuitoare. Shiva este însuşi Brahman, Dumnezeu Tatăl care, în jocul divin al creaţiei, coboară în planuri din ce în ce mai joase pentru a se manifesta în diferite aspecte.
    Este important ca acum să ne armonizăm cu ritmurile naturii şi să punem în practică orice proiect în faza de creştere a lunii, începând cu a doua sau a treia zi după Luna Nouă, când faza de energie minimă este depăşită.
    Ascendentul în Vărsător, semn de aer, fix, guvernat de planeta Uranus ne predispune acum la a ne exprima propriile idei într-un mod spontan, original, fără prejudecăţi. Vin spre noi informaţii prin care vom înţele ce anume trebuie să schimbăm în modul nostru a a percepe propria existenţă. Conştientizăm că trebuie să dăm mai departe cunoştinţele acumulate, să ne implicăm în viaţa socială. Schimburi de idei valoroase se vor remarca mai ales în sfera spirituală, ocultă a vieţii, considerând ca fiind foarte necesar să ne spunem punctul de vedere din dorinţa de a cunoaşte cât mai mult despre noi înşine dar şi de culege informaţii din societate. Semnul Vărsătorului activează sfera socială, colectivitatea, prietenii. Cuvăntul este chibzuit şi folosit cu pricepere în direcţia prieteniei, ideile sunt prezentate direct şi agreabil.
     Uranus aflat în semnul Berbecului îşi reia mersul direct în această zi, se află în aspect în trigon cu Mercur, ceea ce ne dă claritate în gândire, în expunerea ideilor, apelând la intuiţie în vederea atingerii scopului propus. Se observă acum o oarecare forţă mentală, dinamism, energie, resurse dar şi capacitate executivă. Poate fi vorba de capacitatea inventivă, câştigul fiind asigurat din sfera afacerilor, ocultismului, astrologie, compoziţii de natură muzicală (Uranus trigon Venus).  Dar trebuie să acordăm o atenţie deosebită întrucât se pot produce acum oscilaţii în sfera finanţelor, din prea mult entuziasm putem să cheltuim mai mult decât câştigăm. Banii pot veni acum şi prin intermediul prietenilor dar nu trebuie să uităm să privim cu mare atenţie ce se află în spatele acestor favoruri. Există acum un risc crescut al producerii accidentelor.
    Pars Fortuna se află în conjuncţie cu Ascendentul ceea ce favorizează atingerea oricărui ţel propus ţinând  cont că  nimic nu vine de la sine însă  fiind  foarte important să luăm în considerare orice oportunitate care vine spre noi.
      Nodul Nord lunar conjunct cu Venus ne spune că menirea noastră spirituală este  să învăţăm să ne asumăm, în mod conştient, o devenire profesională, o poziţie socială, devenind conştienţi de puterea exemplului personal. Trebuie să avem acum curajul să acţionăm având încredere că urmând un drum clar definit vom primi sprijinul de care avem cu adevărat nevoie. Au loc acum evenimente cu impact deosebit care ne vor afecta (fie pozitiv, fie negativ) pentru mult timp de acum inainte.
    Mercur aflat în casa a X-a acestui moment de Lună Nouă, favorizează activităţile ce ţin de sfera  religioasă,  creaţii şi succese literare, dar şi de călătorii, preocupări legate de ocultism. Gândirea este rapidă, adaptabilă favorizând deciziile rapide, eficiente. Este momentul descoperirilor, inovaţiei. Nu vom fi scutiţi însă de obstacole apărute ca urmare a îndoielii ce suprimă iniţiativa, voinţa, lipsa de concentrare, putând aluneca uşor spre stări de visare sau nehotărâre. Există acum predispoziţia de a trece la stări inexplicabile, lipsă de precauţie, precum şi o oarecare tendinţă de a ne lăsa conduşi de impulsuri şi senzaţii care nu vor face decât să ne diminueze energia creativă.
       Jupiter aflat în conjuncţie cu Lilith în casa a IV-a a momentului, a rădăcinilor, indică locul unde toate amintirile devin sentimente, iar idealurile realităţi sociale. Apare conflictul între viaţa interioară şi viaţa socială. Este momentul în care călătorim cu mintea în trecutul nostru pentru a accesa amintiri, emoţii, ataşamente faţă de eul interior, experienţe care ne-au marcat existenţa, încercând să reconstruim propria imagine. Au loc acum transformări, călătorii şi schimburi de mesaje care afectează relaţiile de familie. Există acum predispoziţia de a judeca într-un mod nedrept învăţăturile însuţite de la un mentor, profesor. Este necesar să acceptăm în aceste momente trecutul personal dar şi pe cel al celor apropiaţi.Suntem puşi în situaţia de a trece prin evenimente ce vor aduce la suprafaţă cele mai intime trăiri, cele mai profunde vise, nelinişti, frici legate de propriul trecut. Lilith reprezintă una din umbrele noastre majore dar şi capacitatea de a pune în valoare intuiţia precum şi talentul de a analiza psihologic lucrurile şi oamenii. Acum au loc evenimente ce ne vor avertiza asupra însuşirii lecţiilor spirituale, precum şi punerea în practică a talentelor ce ţin de sfera filozofică, literară, creaţii inedite. Este momentul să aducem la suprafaţă tot ce am asimilat, interiorizat conştientizând că a venit momentul să punem în practică proiectele apelând la experienţa noastră din sfera personală sau profesională. Trebuie să anihilăm frica, emoţiile noastre manifestând înţelegere şi iubire necondiţionată faţă de aproapele nostru.
    Marte aflat în casa a XII-a ne avertizează asupra pierderii reputaţiei, a trădării din partea duşmanilor, al afecţiunii investite greşit dar şi pericolul de a fi victime ale hoţilor. Marte se află în exaltare în acest semn. Amplificînd dinamismul, starea de optimism, dându-ne siguranţa că putem face faţă oricăror încercări. Trebuie să acordăm o atenţie deosebită relaţiilor din sfera familiei existând riscul de a fi implicaţi în conflicte apărute din senin, neînţelegeri sau despărţire bruscă.
    Luna Nouă se află în conjucţie cu steaua fixă Ras Alhague sau “Capul fermecătorului Şarpe” din constelaţia Ophicus. Se spune că acestei stele i se atribuie natura combinată Saturn-Venus (Ptolemeu), dar Alvidas considera că acest astru are mai degrabă influenţe asemănătoare sextilului dintre Jupiter şi Marte. Conjuncţia acestei stele cu Luna Nouă favorizează studiul, domeniile ce ţin de sfera religiei dar şi tot ce ţine de sfera publică.
   Această Lună Nouă din Săgetător are o influenţă deosebită asupra semnelor Săgetător,  Gemeni, Peşti, Fecioară în special asupra celor născuţi în jurul datei de 13 (plus, minus cinci zile).
    Trebuie să acceptăm importanţa ancorării în prezent lăsând la o parte trecutul de unde readucem durerile, neputinţa şi frica. Încercând să ne iertăm pe noi înşine vom înţelege mult mai uşor rolul şi locul nostru în această lume. A venit momentul să ne ancorăm în realitate cu o luciditate uimitoare, aproape magică, în care fiecare gând, emoţie, sentiment, experienţă de viaţă capătă o însemnătate deosebită direcţionându-ne către oamenii şi conjuncturile favorabile evoluţiei personale. Ne aflăm pe un prag încercând să îl depăşim, mai puternici, mai curajoşi lăsând la o parte tot ce ne provoca durere.
    Acum este momentul să ne privim şi să ne înălţăm!
   

No comments:

Post a Comment