Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, March 7, 2013

Luna Nouă în semnul Pești 11 martie 2013, ora 21:51





            ”Iubirea este un act de iertare nesfârșită”(Peter Ustinov)

          În data de 11 martie 2013, la ora 21:51, are loc Luna Nouă  la grad 21:24 în semnul Pești, având ascendentul în semnul Scorpionului. Urmează o perioadă de aproximativ o lună de zile (până la următoarea Lună Nouă) în care ne vom dedica timpul împlinirii celor mai profunde trăiri, dorințe, emoții. Suntem atrași de lucruri secrete, învăluite în mister. Ceva magic plutește în aer și simțim cum viața capătă sens prin cele mai neînsemnate evenimente, primim mesaje interesante prin cele mai ciudate moduri.
          Guvernatorul  ascendentului – Marte se află în semnul Pești în casa a V-a, iubirea capătă conotația de mister, se desfășoară departe de ochii lumii. Emoțiile sunt trăite cu intensitate, fiind vorba de atracție impulsivă, pripită care ar putea aduce destul de multe necazuri mai devreme sau mai târziu. Marte în semnul Pești provoacă dezamăgire în dragoste, aducând starea de dezorientare în luarea unor decizii legate de relația de dragoste.
          Pluto, cel de al doilea guvernator al ascendentului aflat în Scorpion, se află în casa a III-a  momentului de Lună Nouă ceea ce aduce în prim plan necesitatea de a schimba modul de a comunica cu celălalt, suntem provocați să adoptăm o nouă atitudine față de  vecini, de rudele apropiate adoptând acum un nou comportament.  Vor fi încercări vizavi de examene, probleme legate de transport, al schimbului de informații.
          Luna Nouă aflată în casa a V-a a momentului aduce în prim plan legăturile sentimentale, creativitatea dar și relația cu copiii. Sunt favorizate întâlnirile romantice, suntem puși în fața unor situații în care trebuie să decidem ce trebuie să facem  vizavi de relația de iubire, care este direcția acestei relații, dacă mai merită să ne mai implicăm și să continuăm să iertăm greșelile partenerului/partenerei.
          Momentul de Lună Nouă marchează un nou început, influența energetică simțindu-se cu câteva ore înainte (cam 18 ore) dar și după acest moment. Este momentul în care energia este minimă și este cel mai potrivit să nu acționăm acum, dar să fim foarte atenți la ceea ce gândim, ce simțim, acordând o atenție deosebită propriului corp, mintea trebuie să fie în armonie cu  Universul. Să pregătim acțiunea acum, să ne deschidem mental și afectiv, să ne clarificăm cu foarte mare atenție ceea ce ne dorim de la viață, ceea ce vrem noi de fapt.  Începând cu a doua, chiar a treia zi după Lună Nouă, când deja energia minimă este depășită este bine să punem în aplicare planul, strategia. Trebuie totuși să avem în vedere faptul că Mercur încă se află în retrogradare și să nu încheiem acum noi afaceri, parteneriate, sau să cumpărăm un imobil sau alte lucruri de valoare. Se recomandă să derulăm  proiectele începute înainte ca Mercur să intre în  faza de retrogradare, respectiv 23 februarie.
      Mercur retrograd în semnul Pești aflat în careu cu Jupiter din semnul Gemeni aduce în prim plan proiectele care trebuie regândite, refăcute, depistăm acum greșeli ce trebuie remediate cât mai curând posibil. Apar multe probleme la suprafață ca urmare a încheierii unor parteneriate mai puțin favorabile. Afacerile externe sau tot ce ține de latura financiară se cer acum clarificate, corectate. Au loc transformări subite de situație și schimburi de mesaje, scrisori, mailuri care sunt mai puțin favorabile.
       Saturn în relație armonioasă cu Chiron din semnul Pești, casa a IV-a a momentului predispune la evenimente care pot produce transformări profunde vizavi de relația cu familia, țara, locul unde am crescut. Apar probleme legate de părinți, de familie, mama fiind pusă acum în prim plan. Este o stare de derivă, de nesiguranță emoțională menită să aducă la vedere dorința de schimbare vizavi de cele mai profunde trăiri față de tot ce am trăit alături de cei dragi în copilărie, ce  rană nu am reușit să vindecăm și este necesar să o conștientizăm acum pentru a ne vedea de drum în siguranță, cu sufletul deschis, renăscuți. Este un moment de revelație, de dor față de familie, de patrie, de tot ce înseamnă ACASĂ.
     Luna Nouă este perturbată de Lilith aflată în Gemeni în casa a VIII-a. Se simte teama, starea de neputință care ne împresoară, parcă din tot ce ne-am propus până în acest moment, pare că se scufundă. Încercăm să reconfigurăm principiile de viață ca urmare a atâtor evenimente neprevăzute. Este un moment de conștientizare a ce anume a declanșat atâtea pierderi, fie ele emoționale, relaționale, de afaceri, de sănătate. Evenimentele de acum ne aduc în legătură cu amintirile, cu trecutul ce se cere lămurit, adus la suprafață, analizăm trecutul pe care se pare că am vrut să-l îngropăm fără a înțelege că multe traume, neplăceri, neîmpliniri ne vin de acolo.
      Se formează configurația holostică ”Yodul” sau ”Degetul lui Dumnezeu”: cele două plaente aflate în sextil -Saturn în semnul Scorpion, casa a I-a și Pluto în semnul Capricorn, casa a III-a, ambele aflate în inconjucție cu planeta focar Jupiter aflată în semnul gemeni, casa a VIII-a a momentului de Lună Nouă. Este un aspect ce subliniază încă o dată necesitatea transformării cât mai rapide, pornind acum pe o nouă direcție, având șansa să primim tot felul de semnale prin care să ne rupem de trecut, să renunțăm să ne mai adâncim în propriile iluzii.  Avem parte de o puternică energie creatoare ce ne poate permite să renaștem, să prindem oportunitățile, să acceptăm ca persoane noi să intre în viața noastră, lăsând acum la o parte orice teamă, neîncredere în propria ființă. Suferință trebuie să se stingă ACUM. Apelând la meditație, la rugăciune, Universul ne va răspunde în mod favorabil, de noi depinde să credem că fiecare dorință a noastră poate să se concretizeze.
        Planeta Marte aflată la grad 29 și 39’este conjunctă cu steaua fixă Scheat. Această stea reprezintă piciorul ”Calului Înaripat Pegas”; ”Cel ce pleacă înainte și revine”, așa cum este el prezentat în legendele lui Perseu și Bellerophon, se referă la capacitatea înnăscută pe care o au unii oameni de a învinge dificultățile, înălțându-se deasupra lor, dar pe de altă parte, de a întrece  măsura.
    Pegas, prin naștere, este copilul Meduzei și a lui Neptun, care simbolizează înțelepciunea și emoția. Bellerophon a încercat să ajungă prin zbor în Olimp, astfel supraapreciindu-și potențialul. Acesta crede că Pegas este supus voinței sale, dar cu toate acestea Pegas este cel care a ajuns în Olimp, în timp ce Bellerophon a fost aruncat de-a berbeleacul înapoi pe Pământ, ajungând șchiop și ținta tuturor reproșurilor celorlalți.
     Pegas simbolizează o anumită misiune în viață, pentru care căutătorul va găsi întotdeauna timpul și energia necesară împlinirii ei, deși calea poate fi brăzdată cu piedici, limitări. Sindromul Pegas constă în pretinsa capacitate de a trece  ușor peste orice situație, deși reversul poate fi o lecție de umilință, care să mai taie un pic din mândrie.
          Despre steaua fixă Scheat (beta Pegas) se spune că nu este de bun augur, motivul fiind probabil gaura neagră situată în apropierea acestei stele. Astfel că planeta Marte, guvernatorul ascendentului aflat în conjuncție cu steaua fixă Scheat predispune acum la nereușită, pericolul de a produce victime ca urmare a naufragiilor, accidente miniere, aviatice, tendințe de suicid.
       Simbolul sabian pentru gradul 22 în Pești unde se află Luna Nouă:”Un profet cară tăblițe ale noii legi, coborând pantele Muntelui Sinai.”Acest tip de cunoaștere revelată contrastează cu genul de cunoaștere născut din experiența sentimentului, căldurii contactului cu informația, studiul celor mai mari mistere ale lumii. Viața capătă sens dacă ești dedicat cunoașterii permanente, dar nimic din ceea ce ne este dăruit nu trebuie păstrat doar pentru noi înșine. Trebuie să învățăm să dăm mai departe din darurile noastre spirituale. Este o misiune care cere o mare responsabilitate și nu putem face acest lucru până când nu renunțăm la mândrie, la orgoliu, la dorința de a ne folosi de aproapele nostru pentru a ne împlini propriile scopuri obscure.
        Influența majoră a acestei energii a Lunii Noi în semnul Pești, va fi simțită asupra semnelor mutabile: Pești, Fecioară, Gemeni, Săgetător, în special asupra celor născuți în preajma datei de 11 (± 3 zile), dar și asupra celor care au planete, ascendent, descendent în preajma gradului 22 din orice semn zodiacal.

No comments:

Post a Comment