Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, March 2, 2013

Venus în semnul Pești



26 februarie 2013-20 martie 2013 
    Description: C:\Users\Ella\Desktop\images.jpgIdeograma  reprezintă cercul spiritual al infinitului deasupra crucii materiei  încercând să acceadă la infinit. În tema natală, Venus arată plăcerile, tipul de persoană de care individul este atras, aptitudinile, valorile, sentimentele individului (simbolul sexual feminin). Unele interpretări îl văd ca pe o imagine a oglindei lui Venus, simbol al frumuseţii dar şi al vanităţii şi plăcerilor. Efortul de ridicare deasupra materiei se bazează mai mult pe lucrurile concrete, pe emoţiile legate de planul material. Această pictogramă este folosită şi în biologie ca simbol al sexului feminin.
      Venus și-a schimbat vibrația odată cu trecerea în semnul Pești, lăsând la o parte sensibilitatea spiritualizată  trecând la sentimentul și impulsul de a demonstra dragostea, aducându-ne dorința de a ne sacrifica în numele iubirii. De aici apar problemele fiind posibil să ne trezim dintr-o mare iluzie. Ne vom întreba în curând: a meritat efortul?
        Trăirile devin subiective, lipsite de motivație, sunt trăite în profunzime, departe de ochii lumii, suntem noi și dragostea, noi și iubirea pe care o împărtășim în gand, în scris, în șoaptă. Este o perioadă în care  dăruim iubirea în mod necondiționat, apelăm poate prea puțin acum la raționament și ne lăsăm duși de sentiment, de emoție sau de val.
      În semnul Pești se află în acest moment cinci planete: Venus, Neptun, Mercur, Marte și asteroidul Chiron. Suntem aduși față în față cu propriile trăiri, cu propriile noastre alegeri, cu trecutul nostru, cu spaimele noastre, cu vise și dorințe. Este un amalgam de emoții, de evenimente, încercăm să ne ordonăm ideile, încercăm să planificăm întâlnirile dar totul pare că alunecă, că se duce într-o direcție greșită. Și spunem: STOP. Luăm pauză, măcar căteva secunde, câteva minute, ne conectăm la propriul suflet, ne conectăm la Univers și ascultăm pulsul cosmic. Ființa noastră se aliniază energiilor interminabile, sondăm infinitul și ne reorganizăm întreaga ființă. Cam în acest fel ne ajută semnul Pești să percepem viața, mediul, lumea în care ne învârtim, trăim, iubim. Este acel moment de suspans în care alegi să rătăcești, să te simți complet neputincios, luat de val sau... apelezi la meditatie, la rugaciune, te armonizezi cu Divinitatea, cu natura și în felul acesta conștientizezi ca organizarea vine din pacea cu tine însuți.
    Venus se alătură planetei Neptun aducând acel suav gând, trăire, acel sublim sentiment de înalțare prin iubirea Divinității. Reușim să transpunem iubirea către copilul, bătrânul, bolnavul, orice ființă care are nevoie de căldură și de cuvântul bun aducător de sănătate și lumină. Urmând ca apoi Venus să se alăture lui Chiron vindecătorul aflat în Pești. Aduce un strop de lumină, acea lumină blândă, vindecătoare, plăcută sufletului însetat de dragostea vindecătoare a sufletului ce a pătimit atât de multe și parcă prea greu își poate găsi alinarea.                     Venus se alătură lui Mercur în data de 7 martie și aduce la vedere capacitatea de exprimare a propriilor sentimente, primim mesaje de unde ne așteptăm mai puțin,  mesaje revelatoare.
      În 20 martie 2013, Venus aflată încă în semnul Pești se apropie grăbită de Soare care tocmai se pregătește de echinocțiu de primăvară la ora 13:01 când va intra în semnul Berbec. Suntem încântați sufletește, sociabili, plini de bucuria renașterii. Sentimentele amoroase devin idealiste, se pune  mare accent pe artă, ia amploare  exprimarea prin orice formă. Suntem acum în comuniune cu natura.
       În data de 22 martie 2013, ora 5:15, planeta Venus părăsește semnul Pești și intră plină de avânt în semnul Berbec alăturându-se Soarelui unde capătă forță de exprimare, vigoare și lumina unui nou și măreț început.
      ”Cea mai mare fericire a vieții este convingerea că suntem iubiți pentru noi înșine, sau că suntem iubiți în pofida a ceea ce suntem noi înșine.”
         
 Astrolog Ella

   

No comments:

Post a Comment