Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, March 13, 2013

Marte în Berbec, 12 martie 2013 ora 8:25

        Planeta Marte ora 8:25, intrat în zodia Berbec, semn de foc, cardinal masculin. Și-a schimbat vibrația trecând de la starea de introspecție, simțind starea de oboseală, sau tendința de a ne îndrepta către trecut. Ne simțim dintr-odată plini de energie, începem să ne dorim acțiunea, luăm măsuri de corectare, de remediere vizavi de situații mai puțin plăcute, pe care le-am tot amânat de ceva timp.
        Reacțiile sunt vii, simțim nevoia de a ne manifesta sau adapta la situațiile de viață care par a ne lua prin surprindere. Ne exprimăm prin intermediul divertismentului, sport, preferăm libertatea în contactul cu lumea. Ne manifestăm în domenii noi, ne dorim să explorăm dincolo de mediul în care trăim și muncim. Curajul este pus pe primul plan, gândirea, rațiunea ia amploare în acțiunile noastre. Deciziile sunt clare vizavi de profesie, de relațiile cu ceilalți.
       Marte- Ares apare în mitologie ca fiu a lui Jupiter și al Yunonei-Hera. De educația lui s-a ocupat un titan care l-a învățt dansul, iar pe lângă exercițiile necesare luptei, Marte caută discordia, războiul și tot ce ține de conflict, apărând adeseori într-un car de luptă condus de fiii săi, Teroarea și Spaima. Zeul Marte iubește bătăliile, se înconjoară cu vacarm, adesea învins, se ridică întotdeauna pentru a învinge. Este certăreț, dar este și curajos, gata oricând de luptă, să își apere teritoriul, să își apere familia, neamul. Excelează în a distruge, dar știe să și construiască, să utilizeze mijloace de acțiune. Este sensibil la aspectele fizice, carnale. Marte exprimă capacitățile unui zeu teribil, agresiv, gata oricând să înfrunte dușmanul. Trebuie să vedem și partea bună a lui Marte, acesta aducând voința, spiritul temerar, energia necesară susținerii oricărui demers.
    Intrarea planetei Marte în domiciliu, semnul Berbec acționează cu o puternică determinare, curaj, ne dă posibilitatea de a acționa căutând acum soluții practice. Toată starea de nemulțumire care mocnea până în acest moment, este adusă la suprafață, încât se cere cu insistență controlul asupra emoțiilor, asupra cuvintelor. Exprimarea nemuțumirii poate duce la adevărate izbucniri ce se pot transforma în agresivitate, care din păcate nu se va opri doar la cea verbală...
       Marte semnifică obstacole de orice fel. El ne indică risipirea, duelul, manifestările scandaloase, sau cuceririle pozitive obținute prin efort. Accidentele, ostilitățile întâmplătoare, sexualitatea, procesele, operațiile , incendiile, delapidările pot fi determinate de poziția lui Marte în semne sau case astrologice.
     Ascendentul  acestui moment de intrare în semnul Berbec, ora 8:25, se află în semnul Taur. Marte se află în casa a XII-a, astfel că subliniază pericolul rănirii, calomnierii, pierderea reputației, trădarea din partea dușmanilor, probleme grave apărute ca urmare a impulsivității sau naivității. Este un aspect care ne aduce în contact direct cu lucrurile mai puțin plăcute din viața noastră, pe care le intuiam sau nu aveam curaj de a ne exprima punctul de vedere, pe parcursul tranzitului lui Marte prin semnul Pești (2.02.2012- 12.02.2013).
      Planeta Marte guverneaza și semnul Scorpionului. Saturn retrograd se află în acest moment la gradul 11:08 în Scorpion. Simbolul sabian:”Un om pe cale de a se îneca este salvat”. Aduce în prim plan iubirea bazată pe simțul responsabilității, produs de un simț viu de legătură cu celălalt. Pentru a merge mai departe este nevoie de încredere că suntem susținuți de iubirea aproapelui nostru, că acesta nu ne lasă în momentele nostre de cumpănă. Este un simbol ce subliniază umanitarismul. Trebuie să  conștientizăm faptul că viața capătă sens dacă ne dedicăm celuilalt.

         
         

No comments:

Post a Comment