Floarea vietii

Floarea vietii

Tuesday, June 25, 2013

Mercur retrograd în semnul Racului- 26 iunie 2013- 20 iulie 2013



       ”Ia-ți puterea și răbdarea din liniște și folosește-te de ea prin limpezimea gândului tău, căci nu tulburarea izvorului roade stânca, ci limpezimea sa.”

          Mercur este planeta cea mai apropiată de Soare, fiind și cea mai mică dintre planetele  Sistemului solar. Se rotește în jurul propriei axe în 59,7 zile și în jurul Soarelui în 87,98 zile. Deci, în timp ce  execută trei rotații în jurul propriei axe, ea se rotește de două ori în jurul Soarelui.             
         Ideograma planetei Mercur se formează pe trei nivele: crucea ce reprezintă valorile de bază, valorile mentale legate de planul fizic; cercul ne dă percepția întregului, mintea este controlată, odonată și controlată de voință; semicercul ce reprezintă identificarea, fuzionarea perfectă cu obiectul concentrării. Această ideogramă reprezintă: trup, suflet și spirit, cele trei aspecte fundamentale ale ființei umane.
              Planeta Mercur guvernează zodiile Gemeni și Fecioară. Reprezintă planeta comunicării, a mentalului, a călătoriilor, tot ce ține de latura intelectuală, de studii. Mercur oferă o adaptabilitate deosebită la evenimente, intuiție în cercetare, el ne dă grație și ușurință în prezentarea ideilor.
          Mercur reprezintă personificarea cunoștințelor, în special a celor secrete, el poate cunoaște totul și poate face totul. Mercur (Hermes) fiul lui Zeus și al nimfei Maia, patronează furturile și aventurile galante nocturne, este protectorul turmelor și al călătorilor întârziați pe drum. El nu se rătăcește noaptea, pentru că știe locurile și se poate orienta în situațiile cele mai grele. Mercur este mesagerul zeilor, cât și călăuzitorul morților în lumea de dincolo. Are puterea de a se face nevăzut, el dă capacitatea de stăpânire a științelor oculte.
          În data de 26 iunie 2013, ora 16:07 Mercur își începe mișcarea aparent retrogradă în semnul Racului la gradul 23º06’perioadă de retrogradare care se va încheia în data de 20 iulie 2013, ora 21:22, la grad 13º21 în Rac.
          Simbolul sabian pentru gradul 23 în Rac, unde își începe planeta Mercur mersul retrograd: ”Întrunirea unei societăți literare” subliniază importanța culturii, a educației în viața noastră. Individul operează aici atât ca minte obiectivă, cât și ca participant emoțional la întâmplările și speranțele zilei sale. El face în mod concret ceea ce pentru majoritatea oamenilor ar putea fi doar o aspirație sau un imbold subconștient.
          O planetă retrogradă este planeta care pare să se mişte în sensul invers al zodiacului (de la Berbec la Vărsător prin Peşti). Mişcarea aparentă în sens invers este rezultatul compunerii mişcării Pământului în jurul Soarelui cu cea a planetei respective în jurul Soarelui (care pe anumite porţiuni pare să fie mai lentă). De aici rezultă că cele două luminarii – Soarele şi Luna – care au mişcări (aparente) simple, necompuse în jurul Pământului (din punct de vedere geometric), nu sunt niciodată retrograde.   Mai întâi planeta pare să stea pe loc (staţionar) apoi se mişcă înapoi prin semne (retrograd), rămâne pe loc din nou (staţionar) şi apoi revine la mişcarea sa de mai înainte.
          Mercur are trei perioade de retrogradare în acest an și toate se petrec în semne de apă ( Pești, Rac și Scorpion) aducând la suprafață emoții, trăiri, mesajele sunt percepute cu foarte mare sensibilitate. Acționăm sub impulsul emoției, bazându-ne pe trăirile subiective și pe factorii emoționali.
          Se consideră că în perioada de retrogradare a unei planete culegem semințele faptelor ”bune” sau ”rele” pe care le-am plantat în perioada de mers direct a planetei. Este foarte important să fim atenți la mesajele care vin acum spre noi, este momentul în care putem corecta, puteam recupera obiecte sau documente pierdute.
          Prezența lui Mercur în semnul Racului ne orientează către latura spirituală a existenței, către reflecție, ne dă o stare mentală de neliniște, simțim dorința de a transimte propriile emoții prin intermediul muzicii și a poeziei. Este o perioadă în care ne simțim bine în mijlocul familiei, ne exprimăm visele , idealurile față de cei dragi.
          Odată cu intrarea planetei Mercur în mers aparent retrograd în semnul Racului devenim mult mai interioarizați, gânditori, suntem în starea de așteptare, avem  senzația că trebuie să se întâmple ceva și ...acel ceva nu mai apare. Este vorba de sondarea sufletului, a emoțiilor, percepem acum adevărata noastră relație cu familia, cu locul de naștere, cu propria țară. Sunt aduse la suprafață dureri legate de trecut, este o perioadă de profundă conștientizare a necesității de a schimba direcția, de a face  alegeri ferme.
          Însă, pe seama retrogradării lui Mercur sunt puse eșecurile legate de afaceri, de transport, de schimb de informații, de semnarea de parteneriate. Este o perioadă în care se strică aparatura electronică și tot ce ține de transmiterea infomației (calculatoare, telefoane). Apar probleme de comunicare, de percepție, ni se transmite ceva și înțelegem cu totul altceva. Este o perioadă în care simțim nevoia de odihnă mentală, de retragere,de relaxare în mijlocul naturii.  Acum parcă nu reușim să luăm decizii, sau luăm o decizie după care ne răzgândim. Putem întâmpina piedici la drum, se strică mașina sau nu putem efectiv să ne deplasăm din diverse motive. (în funcție și de harta personală a fiecăruia dintre noi).
          Profesiile cele mai dezavantajate din această perioadă de retrogradare a lui Mercur în semnul Racului: cadre didactice, șoferi, bibliotecari, notari, curieri, oratori, în general activități intelectuale, sau oricare profesii în care comunicarea, deplasarea și relaționarea sunt esențiale.
          În data de 9 iulie 2013, ora 21:40, la grad 17:42 în semnul Racului are loc conjuncție inferioară dintre Soare și Mercur retrograd, cu Mercur în spatele Soarelui.(răsare înaintea Soarelui). Este o perioadă de căutări, de curaj, voință, de pregătire a unui nou drum. Avem acum capacitatea de a fi noi înșine, de a ne contura bine planurile, pentru a le pune în aplicarea odată cu reluarea mersului direct al planetei Mercur în data de  20 iulie 2013 la grad 13º 21’ în Rac. Acest aspect de conjuncție inferioară este privit asemeni  aspectului de Lună Nouă când trebuie să ne dedicăm timp pentru a ne nota proiectele, dorințele, idealurile, chiar dacă acestea par imposibil de îndeplinit. Acest aspect ne susține la nivel spiritual, amplifică percepțiile, este momentul în care trebuie să ascultăm și să aplicăm ce ne spune intuiția. Este bine ca acum  să ne detașăm de ideile obsesive, de relații care nu ne mai mulțumesc, de mediul care a devenit poate prea apăsător pentru propria existență.
          Simbolul sabian pentru gradul 13º21 din semnul Racului unde își va relua planeta Mercur mersul direct : ”Reunind spațiul fizic și distincțiile sociale, doi oameni comunică telepatic.” Este un moment de transcedere a limitărilor fizice, puteam vedea acum potențialul unei tehnici noi. Aceasta poate duce la confuzie și eșecuri, dar și la pretenții iluzorii și înșelarea de sine. Dar vine o vreme când individul poate transcede granițele limitatoare ale culturii și ego-ului. Ar trebui atunci să facă un efort pentru a intra pe tărâmul conștiinței în care comunicarea de la minte  la minte poate lua o formă mai directă.
          Astfel că ne așteaptă o perioadă de călătorie către trecut, către acel... ceva pe care am uitat să-l luăm, să îl privim și să-l acceptăm așa cum este. Este o perioadă de introspecție, de descătușare a celor mai profunde emoții, de conștientizare a unui drum ce părea absent până în acest moment. Ne vom întâlni  într-un mod miraculos cu mesagerul lui Dumnezeu, îi vom întinde mâna și vom alege să zburăm alături de el punându-ne aripile și acceptând că nimic, dar absolut nimic nu se împlinește până când nu te-ai cercetat și iubit pe tine și implicit pe ceilalți.

           Să aveți zile plină cu lumină!
           

         

No comments:

Post a Comment