Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, July 6, 2013

Luna Nouă în semnul Rac, 8 iulie 2013, ora 10:14`



 ”Dacă omul nu știe către ce port se îndreaptă, nici un vânt nu-i este favorabil.” Seneca
          Luna se află în conjuncţie cu Soarele în semnul Rac pe gradul 16:18`. Luna se află între Pământ şi Soare şi nu va putea fi vizibilă de pe pământ. Acest moment de Lună Nouă are loc la ora 10:14’.Influenţa energetică a Lunii Noi se simte cu aproximativ 18 ore înainte şi după momentul maxim. In această zi energia este minimă aşa că este bine să proiectăm acţiunea, să gândim un nou început, să stabilim cu claritate ceea ce dorim de fapt de la viaţă. Luna Nouă favorizează renunţarea la obiceiurile negative. Trebuie să pregătim mental şi emoţional terenul pentru noile proiecte, activităţi, să avem o alimentaţie uşoară. Este foarte important să începem orice acţiune în faza de creştere a Lunii.Trebuie să fim foarte atenţi la ceea ce ne dorim, ceea ce vizualizăm căci şansele de împlinire a acestor dorinţe sunt mult mai mari decât în alte perioade. Sunt facilitate acum vindecările, starea de armonie, procesele de purificare, obţinerea unei stări de mulţumire se obţine acum prin realizarea conexiunii cu universul.
       Ascendentul momentului de Luna Noua este situat la gradul 7:53 în semnul Fecioarei, ceea ce aduce stabilitate, metodă, organizare, gândire practică, raţiune dar şi dificultăţi în comunicare, starea de negativism, pesimism.  Suntem mult mai orientaţi către suflet si analiză, căutăm echilibrul, ne retragem din agitaţia cotidiană , preferăm să acordăm mai multă atenție familiei. Acum percepem cu intensitate prezentul si din acest motiv riscăm să pierdem viziunea de ansamblu asupra lucrurilor, împotmolindu-ne în detalii minore.
          Planeta Mercur, guvernator al ascendentului, se află în zodia Racului  in casa a XI-a a momentului si ne transmite mesajul că trebuie să acționăm, să experimentăm, să învățăm să ne concentrăm pe un obiectiv clar, reușind în acest fel să ducem la bun sfârșit proiecte de un real succes.
          Luna Nouă aflată în casa a XI-a a momentului aduce dorința de redefinire a relației cu lumea, fiind un moment deosebit în care ne putem dedica  celorlalți, să punem în practică proiecte cu caracter umanist, caritabil. În această perioadă este posibilă întâlnirea cu  persoană importantă care apare în mod neașteptat în viața noastră. 
          Mercur în conjuncție cu Luna Nouă în Rac ne aduce mesaje venite atât în mod subtil, cât și de la prieteni, de la grupul unde ne desfășurăm munca de zi cu zi. Ne exprimăm emoțiile si sentimentele catre ceilalti si ne orientăm către suflet. Este o perioadă în care ne simțim sprijiniți în demersurile noastre legate de înțelegerea unei relații, primim răspunsuri în cele mai ciudate momente. Sunt răspunsuri care ne rănesc în primul moment, dar care ne dau puterea de a ne desprinde, de a ne rupe în mod firesc de ce nu ne mai face bine, ce ne rănește. Chiron aflat în trigon cu Luna Nouă ne trimite ajutorul pentru a ne vindeca, pentru a ne vindeca de complexe. Este momentul să ne definim relația cu ceilalți, să ne păstrăm propria personalitate și să vedem exact ce vor ceilalți de la noi, reușind acum să stabilim granițele în cadrul anumitor realații de parteneriat ( fie ele profesionale sau legate de mariaj). Deciziile luate acum trebuie să se bazeze pe logică, pe analiză atentă a evenimentelor.
          Lilith aflat în conjuncție cu Jupiter în casa a X-a a momentului de Lună Nouă aduce complicații legate de dorința de manipulare a celorlalți pentru a obține popularitate , renume. Poate fi vorba de reușită obținută cu mari eforturi conștientizând că pot fi obținute favoruri, beneficii financiare sau asigurate prin intermediul profesiei dar și a superiorilor.
          Marte în casa a X-a aduce starea de neliniște excesivă datorată dorinței de deține puterea, popularitatea pe orice cale. Predomină impulsul, lipsa de rațiune, agresivitatea, ne lăsam purtați de latura pasională a ființei.
           Lilith împreuna cu Jupiter se află în vârful Piramidei pe semne de apă: Lilith conjunct cu Jupiter trigon Neptun (în Pești) trigon Saturn (în Scorpion) aducându-ne energia necesară pentru a ne susține în demersurile noastre ce țin de creativitate, de spiritualitate, de cercetarea sufletului. Suntem susținuți să ne înfrângem teama de nou, să ne confruntăm deschis, sincer cu situații mai puțin plăcute de viață.
          Venus aflată în casa a XII-a predispune la relații sentimentale secrete, implicarea în povești de dragoste sau intrigi care nu ne vor lăsa prea indiferenți, luând parte la conflicte mai puțin dorite. Este un aspect ce atrage intrigi și dușmănii secrete ca urmare a manifestării în plan erotic și sentimental, fiind atrași puternic de sexul opus.
          Mercur se află în conjuncție cu steaua fixă Wasat din semnul Rac, facând parte din constelația Delta Gemeni, situată în brațul drept al Geamănului de Nord. Kabaliștii asociază constelația cu a XIX-a arcană majoră din tarot –”Soarele” semnificând fericirea pe plan sentimental, cât și în plan material. Mesajul cărții ne spune că ”totul este bine când se termină cu bine”. După noaptea grea vine dimineața, învățăm să ne bucurăm de momentele frumoase ale vieții.  Steaua Wasat  are legătură cu otrăvurile, cu violența, cu distrugerea. Dar poate să ne ofere abilitatea de a vorbi clar și cu autoritate în momentele de criză, putând să ne aducă realizări în afaceri și tot ce este legat de management.
          Simbolul sabian pentru gradul 17 la care se află Luna Nouă în semnul Racului: ”Dezvoltarea potențialității multinivelare iesite dintr-un germene original”. Este vorba despre impulsul vieții de a ne actualiza potențialul înnăscut. Are loc un proces de reconfigurarea a eului, expansiunea egou-lui prin înțelegerea evenimentelor de viață. Este momentul în care evoluăm, creștem.
          Am ajuns într-un punct în care încercăm se ne adaptăm noului mod de a trăi, noului mod de a relaționa, de a iubi, de a trăi în echilibru cu noi înșine. Ne confruntăm cu momente de dezorientare, simțim că totul alunecă pe o pantă și nu mai putem avea controlul asupra evenimentelor de viață. Dar..., când credem că nimeni și nimic nu mai este de partea noastră, să încercăm  să ridicăm privirea către răsărit, să simțim cu inima  primele raze de soare ce ne invăluie întreaga ființă, încremenită în eternitate... iubind.
          Influenţa majoră a acestei energii va fi resimţită asupra semnelor cardinale: Rac, Capricorn, Berbec, Balanță mai ales de cei născuţi în apropierea datei de 8, plus minus trei zile, dar şi pentru cei care au planete personale, ascendentul, MC, pe gradul 17 în semne cardinale. ( plus minus trei grade).

No comments:

Post a Comment