Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, July 29, 2013

29 iulie 2013 - STEAUA LUI DAVID sau MARELE SEXTIL



       Inițial se știe că acest model geometric ( două triunghiuri suprapuse) era folosit pentru a întări scuturile de luptă ale evreilor, o asemenea structură de rezistență permitea scutului să nu poată fi îndoit sau deformat de loviturile primite. Scuturile construite astfel, având șase puncte derezistență, erau deosebit de puternice.
     O a doua interpretare istorică a acestui semn, Regele David și schimbarea alfabetului ebraic. Regele David ar fi avut imprimate pe scutul de luptă prima și ultima literă din numele său, adică din două litere ”D”. În vechiul alfabet ebraic, litera ”D” era reprezentată sub forma unui triunghi echilateral. Cele două litere ”D”, în forma lor ebraică veche au fost suprapuse, dând astfel naștere semnului numit ”Scutul lui David”.
          Cabala, carte mistică iudaică, folosește acest semn, interpretându-l : lupta dintre bine și rău, dintre material și spiritual. Acest semn este văzut ca semn al relației dintre dumnezeu și poporul evreu, poporul înălțându-se către dumnezeu, iar dumnezeu coborând spre popor.
          În astrologie, această configurație este formată din două Piramide, astfel că azi 29 iulie 2013, Steaua lui David se formează : pe semne de pământ (Luna-în Taur, Venus în Fecioară, Pluto în Capricorn), cea de a doua Piramidă  pe semne de apă (Jupiter conjunct cu Marte în Rac, trigon Saturn în Scorpion trigon Neptun în Pești), acestea activând MARELE SEXTIL format din șase sextile, cu șase planete în semne feminine( Luna în taur, Jupiter, Marte în Rac, Venus în Fecioară, Saturn în Scorpion, Pluto în Capricorn, Neptun în Pești). Aceste planete sunt amplasate pe cercul zodiacal din 60 în 60 de grade. Cele trei diagonale ale hexagonului sunt opozițiile (Luna opoziție Saturn, Marte, Jupiter opoziție Pluto, Venus opoziție Neptun) iar laturile opuse ale hexagonului alcătuiesc dreptunghiuri mistice.
          Marele sextil ne oferă șansa de a putea concretiza cele mai curajoase planuri, de a pune în practică cele mai mărețe gânduri. Această configurație ne poate aduce pe cât de multe oportunități de expansiune, tot atât de multe controverse, conflicte, tensiuni, tot felul de încercări (opozițiile: Marte, Jupiter opoziție Pluto; Venus opoziție Neptun) menite să ne schimbe modul de a gândi, obligându-ne astfel să alegem să ne  transformăm.
          Imensa energie degajată de această configurație trebuie orientată cu mare atenție în sensul creativității, în sensul valorificării propriilor talente. Este vorba de energii ce trebuie valorificate, altfel riscăm să ne pierdem în activități care nu prezintă un interes deosebit pentru dezvoltarea personală. Este timpul sa depunem un efort mai mare în direcția finalizării proiectelor începute. Este avertismentul că nimic nu este simplu acum, dar tot ce vine spre noi are menirea să ne pună la treabă, fiind momentul să luăm decizii ferme de dezvoltare, de implicare în construcția unui destin universal.
        În această configurație- Marele Sextil- predomină elementele feminine (Yin) ceea ce face ca propria exprimare să fie mult mai subtilă, mai puțin evidentă, propriile talente, abilități, dorințe, trăiri să se realizeze departe de ochii lumii, mai mult spre interior, spre evoluția propriului suflet, astfel că exprimarea poate deveni mai greoaie.  Este important ca acum să ascultăm ceea ce ne spune propriul suflet, ce vrem noi cu adevărat, percepând în mod miraculos dorințele, cele mai profunde emoții pentru a împlini un destin. Ne folosim acum de darurile universului prin iubire, dăruire, conștientizând că fericirea nu poate fi împlinită până nu ne contectăm la binele Universal. Suntem în situația de a alege între bine și rău, între lumină și întuneric,  între a  cădea și a  ne înălța.
       Combinația dintre semnele de apă ( Rac, Scorpion, Pești) și pământ(Taur, Fecioară, Capricorn) aduce în vedere că atingerea scopului nu este ușor de atins , deși sunt numeroase oportunitățile.
          În această zi se formează  un careu în T cardinal : Marte, Jupiter (în Rac) careu Uranus (în Berbec) careu Pluto (în Capricorn) cu focarul Uranus în (Berbec semn de foc, masculin, cardinal). Ceea ce poate provoca acțiuni bruște, dar care dinamizează acțiunile, acționând acum cu mult mai multă energie. Este un aspect planetar ce predispune la situații de criză, evenimente mai puțin plăcute ( Marte opoziție Pluto predispune la accidente).
           Cel de al doilea careu în T pe semne fixe: Luna (în Taur) careu Soare (în Leu ) careu Saturn (în Scorpion) dezvoltă puterea de concentrare pentru realizarea propriilor dorințe, proiecte. Evenimentele ce ne iau acum prin surprindere au menirea să ne învețe detașarea de planul material.
          Astfel că beneficem acum de o mare ocazie de a vedea că transformarea vine prin eliberarea de emoții negative, de obsesii, de atașamente care ne blochează evoluția personală. Luna în Taur ne aduce hotărâre pe drumul pe care am pornit, existând riscul de a  opune rezistență la schimbările ce apar acum în mod neașteptat, forțat. Jupiter și Marte în Rac ne dă ambiția și energia necesară pentru a investi în plan intelectual și social, reușind astfel să obținem beneficii personale. Venus în Fecioară ne dă capacitatea de a empatiza cu ceilalți oameni. Suntem îndemnați acum să ne dăruim iubirea în mod necondiționat. Saturn în Scorpion ne dă încredere în resursele proprii și prudența necesară pentru a atinge scopul propus. În urma piedicilor, a obstacolelor de tot felul, vom dobândi încredere în propria persoană, disciplină, înțelepciune. Pluto în Capricorn ne aduce puterea de înțelegere că fiecare pas pe care îl facem în această viață are un rost bine definit. Transformarea se produce în mod profund, inevitabil până în temelii. Neptun în Pești ne dă capacitatea de a transcede prin iubire, de a dărui celorlalți cele mai profunde emoții, sentimente, suntem dedicați iubirii universale. Beneficiem acum de un potențial creativ extraordinar, se dezvoltă capacitățile de medium și capacități oculte, suntem dedicați laturii spirituale a existenței.
          În această configurație sunt aduse la suprafață conflictul între Yin și Yang, între principiul feminin și masculin ce reiese din cele două careuri în T (Luna în Taur- yin careu Soare în Leu- yang careu Saturn în Scorpion- yin) și Marte ( guvernator al semnului Berbec- yang, Jupiter guvernator Săgetător- yang) opoziție cu Pluto ( Scorpion – yin). Iată că cele două principii yin și yang nu se află în armonie totală  în această configurație care se formează azi, 29 iulie 2013.
          Guvernatorii Nodurilor lunare ( Nodul Nord aflat în Scorpion guvernat de Pluto și Nodul sud aflat în Taur guvernat de Venus) se află în opoziție ( Venus opoziție Neptun; Marte în conjuncție cu Jupiter fac opoziție la Pluto), ceea ce ne face să ne întrebăm : oare drumul  pe care am pornit este în conformitate cu destinul personal?
           Este timpul să conștientizăm provocările care vin acum spre noi, este momentul să ne asumăm responsabilitatea că nu poate exista binele universal dacă nu reușim să obținem un echilibru cu noi înșine, nu reușim să ne armonizăm cu universul dacă nu avem  încredere în noi. Trebuie să avem credința că noi toți suntem conectați prin fire nevăzute și contribuim ( inevitabil) la marea transformare. Este momentul să acceptăm că nu orice final ( fie el legat de profesie, de o relație de iubire, sau desprinderea din planul fizic) reprezintă sfârșitul tuturor lucrurilor, ci este doar cerința Universului de a ne adapta pe noua CALE.
          Universul ne oferă multe daruri cu ocazia acestui MARE SEXTIL sau STEAUA LUI DAVID, dar... noi suntem pregătiți să  le primim?

         


No comments:

Post a Comment