Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, August 1, 2013

Cum ne influențează Luna în august 2013



     Astrologia lunară este una din cele mai importante ramuri ale astrologiei, punându-ne la îndemână posibilitatea de a alege cele mai favorabile perioade pentru desfășurarea anumitor activități care să ne aducă rezultatele dorite de noi. Această metodă se bazează pe analiza Lunii în raport cu Soarele și celelalte planete din sistemul nostru solar.
          Luna aflată în faza descendentă (Lună plină- Lună nouă): 1-7 august, 21-31 august
          Este o perioadă bună în care putem renunța la relații sau activități care nu ne mai mulțumesc. Este o perioadă bună pentru a derula proiectele deja începute, pentru a le consolida, aducând acum ajustările necesare. Nu este o perioadă bună pentru implicarea în noi proiecte sau încheierea de parteneriate.
          În această perioadă de descreștere a Lunii este favorizată dezintoxicarea organismului, operațiile chirurgicale (inclusiv extracțiile dentare), curele de slăbire.

1,2 august (Luna în Gemeni, Luna careu Neptun retrograd) se cere prudență în exprimarea sentimentelor, existând posibilitatea de a ne implica într-o relație de iubire iluzorie. Pot apărea conflicte în cadrul parteneriatelor. Latura impulsivă o poate domina acum pe cea rațională, ceea ce va duce la imprudențe de tot felul.  Este  posibil  sa ne manifestăm acum nemulțumirea legată de relația cu sexul opus.

3,4 august (Luna se află în Rac, Luna trigon Saturn, Luna trigon Neptun retrograd în Pești) ne lăsăm purtați de inspirație, de optimism, de încredere în capacitatea de a construi ceva concret bazându-ne pe tact și diplomație. Este posibil ca în aceste zile să ne întâlnim cu persoane din trecut. Nu vom fi scutiți de surprize mai puțin plăcute (îndeosebi în ziua de 3 august). Ne putem aștepta la neplăceri din partea ”prietenilor”, relația cu sexul opus este destul de problematică, ajungând chiar la despărțiri, luarea unor decizii ferme de despărțire. Se mai liniștesc un pic apele în ziua de 4 august când ne revine buna dispoziție, dorim să socializăm mai mult, suntem atrași de tot ce ne poate bucura sufletul încercând să ne regăsim echilibrul cu noi înșine și cu ceilalți.

5,6,7 august (Luna în semnul Leului, înainte de Luna nouă din 7 august ora 0:50) este momentul în care ne pregătim proiectele, gândim să încheiem noi parteneriate, să începem noi afaceri, să achiziționăm bunuri de valoare. Dar este recomandat ca acestea să fie puse în practică abia în perioada de creștere a Lunii, respectiv din data de 9 august. Pănă atunci avem de trecut tot felul de teste, la nivel emoțional, financiar, profesional. Apar obstacole în mod neașteptat , dezamăgiri venite din partea persoanelor la care ne așteptam cel mai puțin. Este momentul să facem ”curățenie” în sufletul și viața noastră.

21,22 august ( Luna în Pești, Luna în conjuncție cu Neptun opoziție cu Mercur, Soare; Luna trigon Saturn în Scorpion, Luna trigon Jupiter în Rac). Ne este testată credința si încrederea în noi înșine. Este o zi a deschiderii către cele mai înalte, sublime sentimente, de deschidere către Dumnezeu. Putem să beneficem acum de curajul necesar pentru a depăși starea de nemulțumire, de tristețe venite datorită evenimentelor de viață. Pot apărea piedici, probleme menite să ne descurajeze. Relațiile sentimentale se caracterizează prin inconsecvență, nehotărâre. Suntem atrași de preocupări din sfera ocultismului, primim mesaje importante menite să ne determine să luăm decizii importante legate de propria viață.

23,24 august (Luna în Berbec, Luna în conjuncție cu Uranus, Luna opoziție Venus, careu în T: Jupiter ,Lilith în Rac careu Luna, Uranus în Berbec careu Pluto retrograd în Capricorn) suntem plini de viață, suntem dinamici, luăm inițiative, ne implicăm în tot felul de activități pe care cu greu vom reuși să le finalizăm în aceste zile. Ne implicam cu mult curaj la locul de munca, ne vin tot felul de idei originale dar care din păcate pot fi in  dezacord cu ideile șefului.Apar ghinioane de unde nici nu ne putem gândi, cert este că ține de implicarea în relații dubioase, sperând ca în acest fel să obținem beneficii în mod mult mai rapid. Nu este un moment benefic pentru a participa la jocurile de noroc, pentru a face investiții, speculații financiare. Atenție la sănătate, pot avea loc accidente vasculare.

25,26,27 august (Luna în Taur ) sunt zile dedicate plimbărilor în natură, a treburilor realizate în propria gospodărie, ne petrecem timpul mai mult alături de prieteni. Beneficiem in aceste zile de sprijin în achiziționarea de bunuri imobiliare si terenuri, dar numai daca suntem atenti si prudenti iar aceste oferte vin să ne asigure evoluție în plan material. În ziua de 27 august apar piedici din partea superiorilor, nu putem vedea de unde vin adevăratele probleme.

28, 29 august (Luna în Gemeni,  Luna în careu în T cu Uranus retrograd în Berbec și Soare în Fecioară) ne dedicăm preocupărilor intelectuale, scrisului, publicării, lecturii, adunăm informații de peste tot, transmitem informația, socializăm. Comunicarea se derulează cu o viteză uluitoare, cu cât mai multă lume. Câștigăm încrederea celuilalt. Atenție la ce spunem și cui spunem. Mai devrema sau mai târziu vom răspunde pentru această deschidere, stare de optimism exagerat. Sunt încălcate promisiunile.Trebuie să fim foarte atenți la ce semănăm, pot apărea pagube ca urmare a încheierii unor afaceri dubioase.

30,31 august (Luna în Rac, Luna în conjuncție cu Lilith și Jupiter trigon Saturn în Scorpion și Neptun retrograd în Pești, Luna sextil Soare, Mercur; Luna opoziție Pluto) suntem dedicați activităților desfășurate pe lângă casă, ne implicăm în activități legate de creativitate. Beneficiem acum de multă energie, de susținere pentru a învinge starea de teamă, de nesiguranță care ne încearcă în fiecare moment. Primim vești legate de o relație desfășurată în trecut, ceva nu s-a încheiat așa cum ne-am fi dorit. A mai rămas ceva de spus.
   
          Luna nouă :7 august

          Luna nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii. Este momentul să pregătim acțiunea, proiectul, să ne gândim la un nou început pregătindu-ne mental și afectiv pentru noile acțiuni. Începând cu a treia zi de la momentul maxim de Lună nouă, urmează perioada de creștere a Lunii când este bine să derulăm un nou proiect sau pentru a începe o activitate importantă.
          În data de 7 august, ora 0:50 are loc aspectul de conjuncție dintre Soare și Lună în semnul Leului, la grad 14:35’, casa a IV-a a lunației. Ascendentul acestui moment este în Gemeni. Efectele acestei Luni noi se vor face simțite până la următoarea Lună nouă din data de 5 septembrie 2013.
          Se pot rezolva multe probleme legate de familie care trenau de ceva timp. Este posibil  să apară schimbări legate de domiciliu, de locul natal, de țară.
          Suntem implicați în experiențe de viață prin intermediul cărora vom reuși să vedem adevăratele noastre nevoi, să vedem modul în care ne afectează mediul în care trăim, dacă suntem sau nu capabili să facem față noilor condiții de viață.
          Gândirea și inițiativa se află la cote înalte, fiind o perioadă benefică pentru noi descoperiri din domeniul astronomiei, aeronautică , astrologie. Au loc acum expediții și explorări în locuri prea puțin explorate, bucurându-ne de informații inedite.
          Este momentul să petrecem mai mult timp în mijlocul naturii, să ne dedicăm lecturii, acumulării de informații. Ne bucurăm acum de prezența celor dragi petrecând alături de ei la malul mării,  sau la munte, organizând călătorii pe care ni le-am dorit de ceva timp.
          Trebuie să fim atenți la tot ce ține de planificarea financiară, la investițiile pe care le facem în această perioadă.
          Cei mai vizați de această Lună nouă în Leu sunt nativii din zodiile: Leu, Vărsător, Scorpion și Taur.

   Luna aflată în faza ascendentă (Lună nouă- Lună plină): 7- 21 august

          Luna favorizează creșterea și regenerarea. Este momentul cel mai favorabil pentru a pune în practică proiectele , este momentul în care este bine să semnăm contracte pentru a obține rezultate concrete, favorabile. Este momentul bun pentru investitii, cumpărarea unui bun imobiliar, terenuri ( în funcție și de celelalte aspecte). Acum este bine să plantăm în grădină, să schimbăm pământul la flori. Orice semințe sădim în această perioadă, vom avea recoltă bogată. Este o perioadă bună pentru realizarea de contracte de parteneriat.
          Sunt favorabile regimurile de regenerare, de revitalizare, de asimilare a vitaminelor. Apa este mult mai ușor reținută în corp, pe perioada de creștere a Lunii. Este o perioadă de amplificare a activității organelor interne și a funcțiilor psihice.

          8,9 august (Luna în Balanță, Luna în conjuncție cu Venus sextil Saturn) ne dedicăm prietenilor, celor dragi, dar acordăm atenție şi nevoilor personale. Obținem sprijin din partea celor mai în vârstă. Este momentul să ne bucurăm de oportunitățile ce ni se oferă ca o răsplată pentru munca depusă în trecut. Ne putem
bucura de colaborări fructuoase, sunt rentabile  investițiile imobiliare și din domeniul bancar.

10,11 august (Luna în Balanță, Luna sextil Marte, Soare careu Saturn) sunt favorizate activitățile personale, inițiativele legate de publicitate, de relația cu publicul. Se poate obține succesul acum ca urmare a muncii și implicării personale. În data de 11 august se cere prudență, suntem predispuși la dezamăgiri venite din partea prietenilor, a grupului din care facem parte, apar pierderi de unde ne așteptăm mai puțin. Se cere prudență la volan sau în tot ce ține de transport (careul în T Marte în Rac careu Luna în Balanță careu Pluto în Capricorn).
          Pot fi provocate accidente vasculare, tulburări de stomac și/sau ficat. Se cere atenție sporită asupra organismului.

12,13,14 august ( din seara zilei de 12 august ora 23:30 Luna se află în Scorpion,Luna careu Mercur; Luna în conjuncție cu Saturn trigon Neptun retrograd în Pești, Luna trigon Jupiter în Rac) Prudență în ceea ce spunem și la călătoriile pe care le facem în aceste zile. Este timpul să ne dedicăm sufletului, relației cu Dumnezeu, să privim la ceea ce are nevoie de fapt propriul suflet. Suntem atrași de locașuri de cult unde ne vom încărca sufletul cu liniște și armonie. Este un moment de respiro, de relaxare a minții, sufletului și a  trupului.

15,16 august ( Luna se află în Săgetător, Luna în sextil cu Venus, Luna careu Neptun) beneficiem de suficientă energie pentru a ne dedica sportului, dorința de a călători cât mai mult și de a fi în mijlocul naturii. Comunicăm eficient cu ceilalți, încheiem contracte avantajoase acum. Suntem receptivi la tot ce se întâmplă în mediul în care ne desfășurăm activitatea. Trebuie acordată o mai mare atenție neplăcerilor ce pot veni ca urmare a entuziasmului exagerat. Riscăm să fim prea  încrezători în forțele proprii riscând să pierdem lucruri sau relații importante dacă nu luăm în calcul rațiunea.

17,18 august (Luna în semnul Capricorn, Luna opoziție Jupiter, Lilith, Marte,Luna careu Uranus, Luna sextil Saturn) tindem să ne dedicăm organizării muncii, acordăm mai multă atenie finanțelor, modului în care putem să obținem mai multe avantaje prin munca pe care o prestăm.Slabul control asupra propriilor dorințe poate produce neplăceri destul de mari ce pot aduce dificultăți legate de popularitate, de prestigiu social. Nu vor lipsi calomniile, certurile. Starea de impulsivitate, excesul de viteză predispune la accidente.

19,20 august (Luna se află în semnul Vărsător, Luna careu Saturn, Luna opoziție Soare și Mercur) chiar dacă lucrurile nu par atât de simple confruntându-ne cu situaţii de viață mai puțin dorite sau așteptate ( întârzieri, eșecuri și dezamăgiri în relații, împrejurări ostile etc), sunt doar câteva aspecte care ne vor pune serios pe gânduri să schimbăm ceva în propria atitudine. Simțim starea de neliniște provocată de vești mai puțin plăcute ce ne vor agita starea de spirit. Trecem ușor de la o extremă la alta, de la bucurie la tristețe, de la tăcere la dorința de a comunica, de a expune ceea ce gândim de fapt, de a ne manifesta în mijlocul grupului. Este ca și cum nu ne găsim locul, parcă totul se transformă rapid, de la o oră la alta.

          Luna plină: 21 august
          În general, cȃnd este lună plină nu este recomandabil să începeți noi acțiuni. Este momentul în care culegem roadele muncii noastre, a ceea ce am sădit la Lună nouă. Luna Plină reprezintă o perioadă de apogeu a influenţei Lunii asupra planetei noastre. Creşte receptivitatea, sensibilitatea organismului, majoritatea oamenilor manifestă în această perioadă tendinta către un comportament instinctual, afectându-le puternic puterea de decizie, de echilibru în relații, în manifestarea emoțiilor.
            Este o perioadă în care sunt amplificate procesele de preluare, de asimilare a informaţiilor, a vibraţiilor mediului, indiferent de natura lor. Este foarte important să observăm mediul în care ne desfăşurăm activitatea, cu cine inter relaţionăm. Avem tendinţa acum să împrumutăm din trăirile celuilalt, să preluăm starea de bucurie sau de tristeţe a celui de lângă noi.
          În dimineața zile de 21 august, ora 4:44, la grad 28:11’ are loc aspectul de Lună plină pe axa Vărsător- Leu ( casele II-VIII Placidus/ I-VII Case Intregi). Suntem puși în situația de a obține echilibrul între iubirea primită și iubirea dăruită. Predispuși la a fi martori la împliniri dar și dezamăgiri venite din zona relațională, afectivă, simțim limitări în ceea ce vrem să realizăm în această perioadă. Axa caselor II-VIII ne oferă condiționările ce vin să ne orienteze atenția către propriul suflet, iar ”zidul” de care ne lovim acum este menit să ne facă să percepem că tot ceea ce apare în mod neașteptat și dureros este menit să ne conducă spre purificarea fizică și sprituală.
          Există acum tendința de a fugi din fața greutăților, de a evada într-o lume iluzorie, lipsită de concretețe. Este posibil să ne lăsăm, în mod exagerat, pradă, stării de agitație interioară. Primim acum mesaje importante, fiind accentuate capacitățile extrasenzoriale
          Se cere mare atenție întrucât este o perioadă ce favorizează producerea de accidente (crucea pe semne cardinale:Uranus retrograd careu Jupiter,Lilith în Gemeni careu Venus în Balanță careu Pluto retrograd în Capricorn).
          Sănătatea trebuie să fie supravegheată cu atenție, chiar  și relația cu instituțiile medicale (poate fi stabilit un diagnostic greșit sau tratament necorespunzător).
          Cei mai vizați de această Lună plină în Vărsător sunt nativii din zodiile:  Vărsător, Leu, Scorpion și Taur dar și cei care au Luna sau ascendentul în aceste semne.

          Luna fără direcție

          Luna fără direcție ( void of moon) este o perioada cand acțiunile se vor concretiza mai greu și este bine ( dacă se poate) să nu acționăm în astfel de perioade. Lucrurile cotidiene nu pot fi realizate cu ușurință, relațiile care încep în această perioadă sunt, de obicei, sortite eșecului sau dizarmonioase. Este senzația de iesire din ritm, ne simțim ancorați de trecut, de aici și starea de confuzie și de lipsă de concentrare.
           Există și părți bune ale acestui aspect de ”Lună fără direcție”: stările conflictuale generate în aceste perioade se destramă mult mai ușor, crizele de orice fel au urmări minime. Tensiunea instalată se destramă cu ușurință. Somnul este odihnitor, sunt favorizate experiențele psihice.


1.08.2013 19:48 -  3.08.2013  7:29
 5.08.2013  9:49 -  5.08.2013 19:58
 7.08.2013  0:51 -  8.08.2013  6:57
10.08.2013  1:05 - 10.08.2013 16:08
12.08.2013  4:29 - 12.08.2013 23:18
15.08.2013  0:30 - 15.08.2013  4:04
16.08.2013 20:32 - 17.08.2013  6:25
18.08.2013 21:26 - 19.08.2013  7:07
21.08.2013  4:45 - 21.08.2013  7:43
23.08.2013  4:38 - 23.08.2013 10:13
25.08.2013 13:01 - 25.08.2013 16:13
28.08.2013  1:58 - 28.08.2013  2:08
29.08.2013  7:44 - 30.08.2013 14:33
  
Notă:
Sistemul de case folosit in analiza este Placidus

No comments:

Post a Comment