Floarea vietii

Floarea vietii

Tuesday, January 28, 2014

Luna Nouă în Vărsător



„Steaua de deasupra îşi amestecă razele cu tonalitatea Sinelui din interiorul inimii omeneşti!” (Dane Rudhyar)

       În data de 30 ianuarie 2014, ora 23:38' are loc fenomenul de Lună Nouă la grad 10:55' în semnul Vărsător,  având ascendentul în semnul Balanță.
       Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii care are influenţă asupra vieţii pe Pământ, datorită forţei de gravitaţie a Lunii. Acest moment de suspendare (prin echilibrarea a celor două energii Yin şi Yang) face ca forţa Universului să favorizeze folosirea corespunzătoare a liberului arbitru, să se manifeste energia tainică a unui nou început. Conştiinţa noastră trece prin profunde transformări spirituale. Este bine ca în acest moment să gândim pozitiv la orice proiect pe care îl vom pune în practică, să ne concentrăm voinţa, să ne programăm mental în direcţia aleasă. Trebuie să ne pregătim atât mental cât şi emoţional pentru proiectele pe care ne-am hotărât să le lansăm, să le punem în practică odată cu trecerea de faza maximă a Lunii Noi ce are loc cu câteva ore înainte (cam 18 ore) dar şi după acest moment.
       Luna Nouă în semnul Vărsător (semn fix, de aer, guvernat de planeta Uranus) ne dă o atitudine înţelegătoare, sociabilă, prietenoasă. Suntem mult mai independenţi manifestând atracţie către domenii mai puţin obişnuite, originale sau excentrice. Interesul este orientat către activităţi de cercetare, ştiinţă dar şi spre astrologie şi tot ce ţine de ocultism. Vărsătorul predispune la evenimente imprevizibile, dorinţa de a ne arunca în situaţii de viaţă inedite. Este momentul să acceptăm ceea ce vine spre noi şi să dezvoltăm către o nouă direcţie, ceva ce poate nu am mai încercat până acum, ceva care ne-a fost teamă că nu l-am putea finaliza.
Ascendentul în semnul Balanței ne dă dorința de armonie și echilibru cu ceilalți oameni, dorința de a ne asocia, de a colabora cu ceilalți. Sutem atrași de artă, de literatură, de divertisment. Iubim societatea și compania oamenilor deschiși, veseli. Este momentul să ne implicăm în activități care ne fac placere cu adevărat dar care ne și îmbogățesc sufletul, familia, casa. Este momentul să ne dorim mai aproape de cei dragi, de rudele apropiate. Ne place să fim la current cu tot ce se întâmplă în jurul nostru.
Simbolul sabian pentru gradul 11 în semnul Vărsător unde se află Luna Nouă: ”De-a lungul unei ore liniștite, un om primește o nouă inspirație care-i poate schimba viața.” Este foarte important ca acum să rămânem deschiși către spiritualitate. Nu trebuie să depindem de circumstanțele exterioare sau de stimulentele tradiționale. Există în interiorul nostru o putere creativă, ce poate fi deschisă sau căreia ar trebui să-i permitem a se manifesta în forma originală în conștiința rațională, prin ceea ce facem, prin munca depusă. Când avem de luat decizii importante, ar fi bine să ne retragem într-un loc unde nu suntem deranjați de problemele cotidiene.
Luna Nouă aflată în semnul Vărăstor și în casa a IV-a familiei, a începutului și sfârșitului; indică importanța familiei în viața noastră, fiind vorba de o perioadă în care pot fi rezolvate multe probleme pe care le avem cu membrii familiei noastre. Nu ar fi exclus să apară schimbări bruște de domiciliu. Poate fi vorba și de schimbări bruște ale dispoziției la nivel emoțional; emoțiile noastre inconștiente sunt aduse la suprafață în mod neașteptat.
Luna Nouă în sextil cu Uranus aflat în semnul Berbec stimulează intuiția, originalitatea, spiritul de initiativă ceea ce va atrage de partea noastră succesul și avantajele financiare. Susținerea o primim, în mod deosebit, din partea familiei, astfel că tot ce este nou, inedit poate deveni acum o sursă de profit. Luna Nouă în Vărsător ne va aduce multe lămuriri legate de proiectele noastre de viitor.
Guvernatoarea ascendentului acestui moment, Venus se află staționară în semnul Capricorn la grad 13.35', aflată foarte aproape de gradul la care a avut loc Luna Nouă din data de 1 ianuarie 2014, la grad 13:14' în semnul Capricorn. Acum ne aflăm în momentul de reanalizare a unor proiecte ce țin de sentimente, de relații de iubire, de punere în practică a unor proiecte ce țin de artă, de relația cu ceilalți oameni. Este momentul să corectăm ceea ce nu a mers începând cu data de 1 ianuarie 2014 și până în acest moment. A venit timpul să reprogramăm, să reproiectăm după o serioasă analiză, să rectificăm anumite colabărări ce țin de afaceri, de comerț, de călătorii.
Venus se află în acest moment în conjuncție cu asteroidul Psyche în semnul Capricorn. Legenda spune că Psyche a fost initial o muritoare. Psyche a fost o prințesă pe care, atunci când a crescut, datorită frumuseții ei, oamenii au început să o compare cu Afrodita, zeița iubirii și a frumuseții, iar muritorii și zeii care o iubeau pe Afrodita își întorceau cu admirație privirile spre Psyche, ceea ce a declanșat gelozia zeiței. Pentru a scăpa de Psyche, Afrodita i-a cerut fiului ei Eros să o facă pe aceasta să se îndrăgostească de cel mai urât om de pe pământ, însă Eros, din greșeală s-a rănit cu una din săgețile lui din aur și s-a îndrăgostit astfel de Psyche. Eros nu a suportat să-i facă rău lui Psyche, astfel că s-au căsătorit și au avut o fată, Hedone, aceasta reprezentând personificarea senzualității. Psyche a fost reprezentată în mozaicurile antice ca o zeiță cu aripi de fluture, în compania soțului ei Eros sau împreună cu fiica lor Hedone. Psyche reprezintă partea feminină, tânără și inocentă din noi, care amenință profund vechile obișnuințe, reprezentate de Afrodita. Psyche vrea să fie liberă și să iubească, dar Afrodita dorește ca ea să fie înlănțuită de stânca timpului, pentru a duce povara tuturor generațiilor anterioare de femei. Acesta este un mit universal al rănirii feminității, ce s-a perpetuat de la o generație la alta.
În astrologie, Psyche reprezintă o vătămare sufletească sau un prejudiciu, indicând adeseori o trauma psihică, de care nu ne putem vindeca cu adevărat. Conjuncția dintre Venus și asteroidul Psyche în semnul Capricorn, afectat de opoziția cu Jupiter retrograd din semnul Rac dar și de careul cu Uranus aflat în semnul Berbec din acest moment de Lună Nouă  în Vărsător,  amplifică și mai mult revenirea vechilor suferințe sau revenirea anumitor oameni care ne-au rănit în trecut. Se pare că situațiile de viață ce se vor derula, în această perioadă, au menirea să ne provoace răni adânci, greu de vindecat. Tot acum, Psyche creează un punct sensibil, venindu-ne greu să relatăm despre evenimentele ce se produc și care au  grijă să provoace serioase traume sufletești. Sentimentele de iubire ne sunt rănite, ne simțim trădați, respinși de cei dragi, de prieteni.
Marte aflat în casa XII-a sacrificiilor și izolării, dar și a bolilor cornice, a dușmanilor ascunși aflat în careu cu Lilith situat în casa cunoașterii și a progresului, a călătoriilor pe distanțe lungi, relațiile cu străinătatea, cu religia. Este o perioadă ce predispune la accidente, pericol de rănire, scandaluri, pierderea reputației, trădare din partea dușmanilor. În general este vorba de probleme datorate impulsivității, atac verbal sau fizic asupra celuilalt, fără a ne gândi la consecințe. Lilith aflată în casa a IX-a subliniază întrebările noastre legate de credință, de Dumnezeu, de cercetarea originii și a propriilor rădăcini. Devenim adevărați căutători, vrem să găsim sensul vieții prin tumultul problemelor cotidiene. Călătoriile și întâlnirile cu culturile străine pot deveni adevărate experiențe de viață. Poate fi vorba de întâlnirea unor personae de pe alte meleaguri sau de altă religie ce vor provoca schimbări profunde. Este o perioadă de dezrădăcinare, de desprindere de un loc drag, luăm decizia bruscă de a emigra, de a evada dintr-un mediu în care nu ne mai găsim locul. Sunt luate decizii importante la nivel înalt, oamenii importanți în stat iau decizii care pot afecta natiunea, poporul ce este luat prin surprindere.  Acceptăm lucrurile așa cum sunt, așa cum ni se prezintă, fără a reacționa dar și fără a crede că ni se vrea cu adevărat binele. Ce se decide acum, în această perioadă, din punct de vedere politic, economic, ne va afecta pentru mult timp. Rezultatele la ceea ce s-a gândit, proiectat acum la Luna Nouă în Vărsător din data de 30 ianuarie 2014, le vom vedea în mod deosebit în preajma datei de 10 august 2014, la Luna Plină din semnul Vărăstor.
Careul în T pe semne cardinale: Jupiter retrograd (în semnul Rac) careu Uranus (în semnul Berbec) careu Venus-staționar direct, Pluton (în semnul Capricorn); acest careu în T pune accent pe identitatea individuală. Este o perioadă în care suntem mult mai impulsivi, nerăbdători în rezolvarea problemelor ce țin de locul de muncă, de sănătate, de relația cu străinătatea, cu rudele apropiate; comunicarea este destul de greoaie. Uranus ne dă impulsul, neliniștea, ne împinge să acționăm în mod pripit, dorind neapărat să schimbăm ceva în viața noastră; Jupiter ne impulsionează să ne extindem în noi domenii de experiență, fie că este vorba de religie, fie că este vorba de călătorii îndepărtate. Venus încearcă să ne dea acea retragere în lumea frumoasă a artei, a iubirii pentru a ne echilibra cu noi înșine dar și cu Universul; Pluton aduce la suprafață trauma și o transformă (încet…dar sigur) terminând astfel un vechi mod de a fi, de a ne  manifesta. Este o perioadă de claritate, de conștientizare a faptului că ne cramponăm prea mult de anumite obiceiuri, lucruri care ne blochează evoluția personală, spirituală. Trebuie să vedem că în ființa noastră se îmbină trei planuri: fizic-mental- spiritual. Până nu ne desprindem, nu ne vindecăm anumite răni, atașamente, nu vom reuși să găsim echilibrul între toate aceste trei planuri. Astfel că trebuie să evităm, în această perioadă de Lună Nouă în semnul Vărsător, nerăbdarea, luarea deciziilor pripite pe care cu siguranță că le vom regret mai târziu.
Familia reprezintă locul în care ne adunăm forțele pentru a iniția un nou plan de acțiune, de avânt. Trăirile interioare sunt analizate cu intensitate reușind să comunicăm cu cei dragi despre cele mai originale idei. Chiar dacă ne simțim oarecum neînțeleși de către grupul în care muncim sau desfășurm o anumită activitate, noi ne simțim mult mai dornici să ne exprimăm propriile temeri, așteptări față de cei dragi, față de familie.
Neptun aflat în casa V-a, a creației și a dragostei, ne spune despre implicarea în activități menite să ne încânte sufletul (artă, literatură sau tot ce este legat de domeniul spiritual). Intuiția și senzualitatea joacă un rol deosebit în realizarea unor activități de creație. Puterea de seducție este destul de ridicată, reușind să atragem de partea noastră persoane care ne interesează de ceva timp. Atenție însă, poate fi vorba de o relație iluzorie, menită să ne aducă dezamăgiri, trădări în planul amoros. Suntem susținuți acum să ne împlinim propriul drum prin detașarea de lucrurile mai puțin importante, menite să ne destabilizeze la nivel emotional.
Simbolul sabian pentru grad 23 în Balanță, la care se află ascendentul acestui moment de Lună Nouă în semnul Vărsător: ”Glasul cocoșului vestește răsăritul soarelui.” La nivel de ego, cocoșul poate simți că el face să răsară Soarele dar, într-o zi, va învăța prin experiențe dureroase, că a crea înseamnă doar a revela ceea ce există în mod esențial. Este foarte important ca acum să vedem că reînnoirile sunt ciclice, predictibile deși întotdeauna noi, întotdeauna creative.
Îndemnul Lunii Noi din 30 ianuarie 2014 se adresează în primul rând semnelor fixe: Vărsător, Leu, Taur, Scorpion, mai ales celor născuţi în apropierea datei de 10, plus minus trei zile, dar şi pentru cei ale căror planete personale, Luna, ascendentul, MC se află pe gradul 11 în semne fixe  (plus minus trei grade).

          ” Cea mai prețioasă călătorie este aceea către sufletul nostru, către noi înșine, călătorie ce o facem în singurătate.” Mircea Eliade

No comments:

Post a Comment