Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, January 15, 2014

Luna Plină în semnul Rac

”Celui ce și-a transformat sufletul într-un altar sfânt care și-a dilatat circumferința Sinelui astfel încât să includă întrgul Univers, Dumnezeu îi răspunde întotdeauna sub forma grației divine.” (din lucrarea Tripticul)

          În data de 16 ianuarie 2014, ora 16:52´ are loc momentul de Lună Plină în semnul Rac, la grad 25:58´, ora 25:58´. În faza de Lună Plină se realizează aspectul de opoziţie dintre Soare și Luna, ce ajunge la maximul de luminozitate.
          Influenţa energetică se simte cu câteva ore înainte de aspectul maxim ( 14-18 ore) dar şi după acest moment. Emoţiile sunt trăite cu intensitate, stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap. Este vorba de tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în perioada de Lună Plină, existând  risc crescut de hemoragie. Luna Plină însă, poate să confere intuiţie clară, minte deschisă,  obiectivitate şi simţul perspectivei. Poate aduce însă şi confuzie, instabilitate şi ezitare. Luna Plină aduce putere şi energie să se împlinească tot ceea ce am planificat, gândit, iniţiat în perioada de Lună Nouă.
          Simbolul sabian pentru gradul Lunii Pline în semnul Rac: ”Oaspeți citind într-o bibliotecă a unei case luxoase.” Ne spune că a venit ocazia să punem și la dispoziția altora resursele bogate cu care am fost înzestrați, fie că este vorba de abundență materială, fie de una spirituală. Nu este vorba acum de conducători ai comunității intelectuale, ci de oaspeți ce caută aparent, să se dezvolte intelectual sau să țină pasul cu orientările intelectuale ale timpului.
          Acest moment de Lună Plină vizează viaţa particulară, viaţa publică şi familială, grija maternă. Semnul Racului vizează tradiţia, amintirile, trecutul, el guvernează lumea sentimentelor şi a familiei. Racul este încăpăţânat dar şi conciliant. Luna aflată în zodia ei de domiciliu, ne arată, la nivel individual femeia, mama, căminul, hrana,  la nivel social semnifică neamul, poporul, publicul. Suntem puşi în postura de a alege între o carieră de prestigiu sau familia care ne asigură protecţie şi echilibru sufletesc. Apar acele evenimente de viaţă ce ne ajută să conştientizăm acceptarea propriului loc în lume. Experienţele, mai puțin plăcute, legate de familie, ne vor maturiza reușind să vedem acum,  cu claritate, rolul nostru în familie.
     Luna Plină pe axa Rac - Capricorn indică împăcarea cu sinele şi cu familia prin conflictul creat între viaţa interioară şi viaţa publică.
      Luna Plină pe casele I-VII- axa relațională, indică raporturile cu ceilalți oameni. Este foarte important să reușim să transmitem sentimentul, emoția de iubire pentru a reuși să menținem echilibrul în mariaj. Este momentul să ne vedem adevăratul drum prin colaborarea cu ceilalți, ne descoperim prin atitudinea celorlalți față de noi. Zi de zi suntem supuși la transformare, la evoluție, acceptăm evenimentele de viață conștienți fiind de importanța relaționării cu ceilalți oameni. Că este vorba de grupul de colegi, de grupul de prieteni, noi ne manifestăm propria identitate fiind observați și chiar corectați de către ceilalți. Evenimentele de viață au menirea să ne maturizeze, să ne ajute să alegem direcția potrivită dezvoltării personale. Luna Plină, pe axa relațională, aduce la lumină menirea noastră fie în cadrul unei relații de căsătorie, fie în cadrul unui parteneriat sau pur și simplu ne lovim de tot felul de evenimente contradictorii, de oameni care ne spun pe față ceea ce gândesc despre noi, ceea ce îi deranjează de fapt vis-a-vis de persoana noastră.
           Ascendentul  Capricorn ( semn  de pământ, cardinal, feminin, guvernat de Saturn ), suntem înclinați spre mai multă organizare, principii, seriozitate, ambiție, perseverență, reușind să ducem la bun sfârșit activități dificile. Suntem capabili să concretizăm proiectele,  fiind mult mai cumpătați, harnici, analizând cu mare atenție fiecare subiect pe care l-am ales să-l aprofundăm în această perioadă. Voința este puternică, ne ajută să ne urmăm scopurile cu mare tenacitate. Predomină însă dorința de îmbogățire, de putere, de coordonare a celorlalți. Totul este calculat, apelând acum la forța mentală, reușind astfel să obținem echilibrul interior prin împlinirea scopului propus.
          Guvernatorul ascendentului aflat în semnul Capricorn este Saturn aflat în Scorpion, casa a X-a a momentului de Lună Plină. Satrun ne ajută acum să punem bazele unei noi cariere, apelând la cunoștințele deja dobândite, la răbdare și autodisciplină. Reușim să culegem roadele unei munci susținute. Succesul obținut acum se datorează efortului peraonal, fiind favorizată acum dorința de ascensiune profesională, atragerea popularității realizându-se cu tact, apelând la persoane cu experiență de viață dar și în plan profesional.
          Simbolul sabian pentru grad 9 în Capricorn, la care se află ascendentul acestui moment: ” Un înger ducând o harpă.” Ni se dezvăluie sensul și țelul spiritual din miezul oricărei situații de viață. Este timpul să ascultăm armonia vieții, este o armonie în care noi oamenii jucăm un rol necesar desăvârșirii. Pentru a face acest lucru trebuie să ne abandonăm conștiința egotică. Astfel că a venit timpul să ne acordăm la ritmul universului.
          Luna în conjuncție cu steaua fixă Procyon este considerată o stea norocoasă. Prezice sănătate, renume dar și temperament iute, imprudență existând persoane care vor să treacă prin anumite evenimente fără să țină cont  de rațiune. Este important să evităm acum imprudențele de orice fel. Poate fi vorba și de nestatornicie, de conflicte cu partenerii de afaceri, cu prietenii. Steaua fixă Procyon face parte din ”grumazul” Câinelui Mic – fiind steaua pricipală a acestuia. Este considerată ca aducând pericolul în legătură cu mușcături de câini. Împreună cu Câinele Mare, această constelație este asociată de kabaliști cu Arcana Majoră din Tarot ”Luna” aceasta fiind cartea minciunilor, a înșelăciunii și temerilor ce vin din suflet ca urmare a unor traume psihologice suferite în trecut. Pentru cei care sunt implicați într-o relație, se simt acum părăsiți. Pentru cei singuri este vorba de teama de a încerca acum o nouă relație pentru că se pare că în trecut au avut parte de multe dezamăgiri.
          Marte aflat în conjuncție cu steaua fixă Seginius are  influență planetară Mercur-Saturn. Numele Seginus provine din latină și înseamnă talent pentru scris, mass-media. Această stea predispune la pierderile provocate de prietenii de condiție dubioasă. Kabaliștii asociază  constelația gama Bootes, din care face parte  steaua fixă Seginus, cu Arcana Majoră a IX-a din tarot- Eremitul- ce reprezintă cartea reflecției și a căutării unui răspuns de unul singur. Vine o perioadă în care simți nevoia să te izolezi pentru a lua o hotărâre importantă legată strict de viața ta. Lasă timpul să treacă și hotorăști singur ce ai de făcut, pentru că de data asta nu trebuie să te lasi influențat de cei din jur. Eremitul îți dă puterea de a alege singurătatea pentru a afla un răspuns. Nu este ceva impus, este dorința de a lua o pauză pentru a face o alegere importantă în viață.
          Mercur ( în Vărsător) aflat în sextil cu Uranus (în Berbec) ne dă posibilitatea de a evolua, din punct de vedere personal, ca urmare a inițiativelor originale. Este un aspect astral ce  ne conferă percepție intuitivă, atracție pentru tot ce este nou, spiritul de observație este foarte dezvoltat. Suntem mult mai comunicativi, deschiși către abordarea de noi domenii de cunoaștere, ne lăsăm prinși ușor în discuții, fiind atrași de tot ce ne stimulează din punct de vedere mental. Veștile vin în mod neașteptat, călătoriiile și evenimentele au caracter ciudat. Suntem mult mai atrași de astrologie, de esoterism.
          Jupiter retrograd în casa a VII a parteneriatelor și a mariajului, unde se află de fapt  și Luna Plină a acestui moment, ne spune că a venit timpul să culegem roadele acțiunilor noastre inițiate la Luna Nouă din data de 8 iulie 2013 dar și de la Luna Nouă din data de 1 ianuarie 2014. Jupiter reprezintă transformarea convingerilor și aspirațiilor noastre, precum și a planurilor pe termen lung care ne promit, într-un fel sau altul un anumit gen de îmbunătățire în  plan relațional. Astfel că Jupiter retrograd ne pune la dispoziție energia necesară reexaminării proiectelor în legătură cu parteneriatele, cu relația noastră de cuplu reușind acum să vedem unde trebuie să mai lucrăm, să corectăm. Sunt aduse la lumină nedreptăți, fie ele de natură juridică, morală,  sancționarea acțiunilor ilegale. Ne confruntăm cu evenimente inevitabile, primind astfel răspunsuri la anumite întrebări, știind cu claritate ce avem de făcut de acum înainte, vis-a- vis de relația noastră.
          Careul în T pe semne cardinale: Jupiter retrograd în Rac careu Marte în Balanță careu Venus retrograd în Capricorn, ne forțează să facem schimbări, în urma încercărilor la care suntem supuși, în această perioadă. Este foarte important să explorăm lumea dincolo de ceea ce cunoaștem, să avem curajul să aprofundăm noi domenii de activitate. Acum sunt frecvente călătoriile pe distanțe lungi marcate de obstacole, pericole, nu vor lipsi disputele ce se referă la legi. Acest aspect astral ne ajută să conștientizăm însă posibilitățile noastre de progres. Acum descoperim că există mai mult decât ceea ce ne oferă mediul în care trăim sau profesăm. Este momentul să fim deschiși către noi relații, către noi idei care ne-ar putera face viața mai frumoasă.
          Luna aflată în decanul Lunii în semnul Rac și în conjuncție cu Lilith, în casa a VII- a  momentului accentuează emoția, sensibilitatea, dorul de casă, de țară, de mamă. Ne simțim expuși la tot felul de probleme legate de relațiile de parteneriat sau de relația de cuplu. Nu vor lipsi dezamăgirile ce ar putea provoca starea de depresie, dezechilibru la nivel emoțional. Ne exprimăm cu foarte mare greutate propriile dorințe, așteptări pe care le avem de la celălalt. Una spunem, alta se înțelege, ne grăbim să ne manifestăm starea de nemulțumire.  Luna reprezintă trecutul, emoțiile noastre, Lilith indică umbrele noastre, greșeala pe care tindem să o facem în mod repetat până când ne dăm seama de aceasta și reușim astfel să o eliminăm.  Acum,  cu Luna Plină în semnul Rac se face lumină asupra propriului trecut dureros, sunt răscolite emoțiile, suferința, dezamăgirea legată de un fost partener.
           Chiron reprezintă maestrul nostru spiritual, fie sub forma unei persoane, fie sub forma unor împrejurări de viață ce ne determină să învățăm legile și lecțiile existenței noastre. Înțelegând acum lecțiile oferite de Chiron (aflat în Pești, în casa a II-a ce reprezintă resursele personale:aptitudini, talente; veniturile materiale obținute din muncă proprie), vom obține astfel vindecarea  prin compasiunea față de ceilalți oameni. Ne este greu să ne desprindem de trecut pentru a reuși să trecem într-o etapă superioară, din punct de vedere spiritual. Acum  putem obține vindecarea prin ajutorul oferit celorlalți folosindu-ne de propriile noastre talente, de darurile primite de la Dumnezeu, reușind astfel  să atragem de partea noastră ce este mai bun pentru noi.
          Această Lună Plină în semnul Rac afectează, în mod special, nativii semnelor cardinale: Berbec, Balanţă, Rac, Capricorn. Acest lucru este valabil şi dacă aveţi axele principale (ascendentul, mijlocul cerului,  descendent ) sau orice altă planetă personală în jurul gradului 25:58´ sau cei nascuţi în jurul datei de 16 ( plus sau minus trei zile).


Ia-ți puterea și răbdarea din liniște și folosește-te de ea pentru limpezimea gândului tău!


                                                                                           Astrolog, Cernat Gabriela

No comments:

Post a Comment