Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, February 27, 2014

Luna Nouă în semnul Pești – 01 martie 2014



”Iubirea este un act de iertare nesfârșită”(Peter Ustinov)
          În data de 1 martie 2014, la ora 9:59', are loc Luna Nouă  la grad 10:39' în semnul Pești, având ascendentul în semnul Taur. Urmează o perioadă de aproximativ o lună de zile (până la următoarea Lună Nouă) în care ne vom dedica timpul împlinirii celor mai profunde trăiri, dorințe, emoții.
Momentul de Lună Nouă marchează un nou început, influența energetică simțindu-se cu câteva ore înainte (cam 18 ore) dar și după acest moment. Este momentul în care energia este minimă. Nu este cel mai potrivit moment să acționăm acum, dar să fim foarte atenți la ceea ce gândim, ce simțim, acordând o atenție deosebită propriului corp; mintea trebuie să fie în armonie cu  Universul. Să pregătim acțiunea, să ne deschidem mental și afectiv, să ne clarificăm cu foarte mare atenție ceea ce ne dorim de la viață.  Începând cu a doua, chiar a treia zi după Lună Nouă, când deja energia minimă este depășită, este bine să punem în aplicare planul, strategia de lucru.
          Simbolul sabian pentru gradul 11° în Pești: Oameni mergând pe o cale îngustă în căutarea iluminării.Calea este deschisă întotdeauna celui cu inima pură, celui conștient din punct de vedere mental, celui ce își învinge emoțiile. Este dreptul fiecăruia să-și aleagă calea pe care va merge către împlinirea sa, după puterile sale și după dorința sa de a ajunge la țintă. Fiecare este liber să-și caute fericirea în felul său, cu singura condiție de a nu face rău altora.
          Luna Nouă în semnul Pești, aduce în prim plan bunătatea, liniștea, retragerea, dorința pentru confort, diversitate, frumusețe și echilibru. Se manifestă atracția către literatură, muzică, imaginația fiind bogată. Sunt favorizați scriitorii, compozitorii, oamenii de artă. Se manifestă atracția către ocultism, fiind mult mai receptivi la mesajele care ne pot veni prin intermediul viselor. Se amplifică amabilitatea, spiritul umanitar, punându-se accentul mai mult pe latura spirituală a vieții. Vom auzi tot mai frecvent în jurul nostru, în următoarea perioadă, vorbindu-se despre intuiție, atracție față de mister, esoterism, percepții extrasenzoriale. Mintea este receptivă la idei noi iar inteligența este folosită acum pentru a discerne calea către adevăr. Există o mai mare predispoziție către depresie, stare de pesimism, acestea stând la baza tulburărilor cardiace sau ale ficatului.
          Luna Nouă în casa a XI – a indică o perioadă de comunicare eficientă cu grupul de prieteni, dorindu-ne acum să participăm la tot felul de întruniri, târguri, evenimente culturale alături de amici. Este forfotă mare, existând permanent dorința de colaborare cu persoanele care au aceleași idealuri ca și noi. Relațiile de prietenie cunosc o perioadă de înflorire maximă. Sunt favorizate întâlnirile cu persoane influente care ne pot ghida pe drumul nostru.
          Luna Nouă în conjuncție cu asteroidul Chiron în semnul Pești, fiind bine susținută de Jupiter staționar în Rac și de Pluton din Capricorn; ne dă mesajul de evoluție, ajutându-ne să ne integrăm în viață cu tot ce este nou și util propriei vindecări. Acum ne simțim împliniți prin ajutorul oferit celorlalți. Suntem alături de prieteni, conlucrând cu aceștia la proiecte curajoase ce țin de sfera preocupărilor comune de artă, de esoterism, sau activități pe care ne-am ferit să le punem în practică, până în acest moment. Dar atenție și la ce anume așteaptă ceilalți de la noi, poate că încă nu suntem pregătiți să oferim ceea ce ni se cere.
          Asteroidul Junona se află în semnul Pești și este bine aspectat de Lilith și Saturn. Junona este o veche regină a Zeițelor Cerului din perioada matriarhală, când zeitatea suverană era femeie și domnea singură asupra misterelor nașterii, maternității și a diferitelor etape ale reproducerii. Junona (Hera) a fost sora și soția lui Jupiter (Zeus). Era frumoasă și începutul căsătoriei lor a fost unul foarte fericit, dar cu timpul mariajul a devenit furtunos și conflictual, Jupiter tratând-o uneori cu brutalitate.
          Din punct de vedere astrologic,  Junona descrie modul în care ne confruntăm cu problemele de compatibilitate în relații, cu încrederea reciprocă, gelozia, posesivitatea și lupta pentru putere în cadrul cuplului. Junona reprezintă și căsătoria, descrie relațiile profunde și adevărate. Junona este asociată și cu fenomenele atmosferice, clima, furtunile. Dezvăluie talentul creator în arta prezentării: imagine, dans, dramă, poezie.
          Junona se află în semnul Pești și în casa a XI –a  momentului de Lună Nouă. Există tendința de a atribui acum calități partenerului pe care acesta nu le are. Suntem mult mai atrași către anumite persoane din milă, compasiune, cedând la rugămințile, insistențele legate de sentimente de iubire venite din partea partenerului / partenerei. Este timpul pentru relații bazate mai mult pe spiritualitate, idealuri comune, simțindu-ne acum atrași de mister, de magie, de persoanele care emană un anumit magnetism. La baza relațiilor apropiate, în următoarea lună, stă prietenia, libertatea de a ne exprima propriile gânduri, idealurile. Se pot încheia căsătorii care au la bază prietenia sau pot apărea implicații comune în cauze sociale.
          Steaua fixă Deneb este în conjuncție cu planeta Neptun, aflată în constelația Cygnus. Kabbaliștii asociau această constelație cu Arcana Majoră din Tarot Judecata – fiind cartea alegerii și a rezultatului faptelor tale din trecut. Este o perioadă în care ne simțim judecați, acuzați chiar pe nedrept. Pentru cei singuri este un aspect dual, aceștia fiind supuși unei analize dure din partea celor din jur. Se decide acum dacă au șansa de a fi aleși pentru o relație de durată sau una trecătoare.
          Steaua Deneb ne dă mai multă imaginație, ingeniozitate, spirit cuprinzător, foarte multă intuiție dar și memorie bună. Sunt favorizați oamenii de știință, artiștii, aducându-le acestora beneficii și faimă. Important este să credem în propria capacitate de a evolua.
          Ascendentul aflat în semnul Taur ne aduce o perioadă în care se pune accentual mai mult pe legăturile cu pământul, casa, gospodăria, punând acum mai multă pasiune în activitățile ce țin de bucătărie. Normal că suntem mult mai dornici să facem bani, să achiziționăm bijuterii și parfumuri. Suntem mult mai încăpățânați atunci când simțim că suntem atacați pe nedrept. Devenim mult mai agitați, mai nervoși. Iubim mai mult frumusețile naturii, arta, muzica și literatura. Puterea de îndurare și perseverența ne permit autocontrolul, prudența în luarea deciziilor, ascultăm mai mult de propria intuiție. Devenim oarecum suspicioși, având anumite dubii în privința oamenilor. Implicarea în tot ceea ce ține de latura materială ar putea să ne dea multe dintre planuri peste cap.
       Guvernatorul ascendentului, Venus, se află în Capricorn, în casa a IX – a, a spiritualității, a călătoriilor îndepărtate și a convingerilor religioase. Astfel că suntem mult mai atrași de artele frumoase, de lectură, de colaborările sociale, de cunoștințe din rândul oamenilor de cultură. Putem obține bunuri materiale de pe urma rudelor prin alianță sau a călătoriilor de plăcere. Ne dorim aceste călătorii, ne interesează filozofia, experiențele care țin de religie dar și de esoterism. Pot apărea însă probleme ce țin de relația cu străinătatea, preocupări de natură juridică, educație, călătoriile pot deveni păguboase sau chiar periculoase (Venus careu Marte).
        Careul în T pe semne cardinale: Venus (în Capricorn) careu Marte (în Balanță) careu Lilith (în Rac) ne predispune la orientarea către o direcție greșită, vis-a-vis de relațiile de parteneriat în afaceri dar și în căsnicie. Este un aspect care ne îndeamnă să alegem calea cea mai ușoară pentru a ne atinge anumite scopuri, care ne satisfac pentru moment. Nu ținem cont de impactul propriilor gesturi asupra oamenilor care ne sunt aproape. Urmează o perioadă destul de încărcată de agresivitate, renunțare, îndoială, ispită, frustrări. Totul capătă un ritm rapid, simțindu-ne cuprinși de o agitație nefirească, pe care o percepem în mod straniu, inutilă. Marte aflat în casa a VI – a, retrograd, accentuează și mai mult problemele de la locul de muncă, relațiile cu colaboratorii dar și problemele de sănătate.
       Înțeleptul Saturn, aflat în Scorpion, ne îndeamnă la prudență, modestie, sinceritate. Relația benefică dintre Saturn și Venus ne dă pricepere în afaceri, tact și metodă, capacitatea de a profita cât mai mult de șansele de evoluție ce ni se oferă în acestă perioadă. Este momentul în care căpătăm mai mult curaj pentru a investi în acțiuni imobiliare și operațiuni bancare. Din data de 2 martie 2014 Saturn va intra în retrogradare, la 23°19´ în Scorpion, până în data de 20 iulie 2014 când va ajunge la 6º38´, tot în semnul Scorpion. Este o perioadă de reevaluare a trecutului, a celor mai ascunse trăiri, relații pe care le credeam pierdute definitiv. Ne vom simți invadați de emoții, sentimente menite să ne schimbe modul de a vedea anumiți oameni din viața noastră. Ni se dă șansa acum, să ne împăcăm cu trecutul, să iertăm și să ne eliberăm de ceea ce ne-a provocat suferință. Este timpul să reparăm ceva sau să terminăm o relație, o activitate ce a rămas în suspans ocupându-ne… „de altceva mai important”. Este o perioadă importantă de înțelegere a rănilor din trecut, acum fiind obligați să înțelegem ce anume ne-a determinat să fugim, constatând că, de fapt, nu aceasta a fost cea mai bună soluție. Saturn retrograd,  ne ajută să reparăm, să ne reorganizăm viața  într-un mod  drastic, specific Capricornului. Saturn este profesorul, ghidul, ascultând de vocea lui, cu siguranță ne vom cunoaște cu adevărat pe noi înșine.  Este timpul să ne eliberăm de ceea ce ne împiedică să ne ridicăm în mod magic, asemeni păsării Phoenix. Dacă nu învățăm să renunțăm la lucruri inutile, oameni ce nu corespund așteptărilor noastre, nu vom face decât să ne afundăm și mai mult în starea de pesimism, de neîncredere, blocându-ne astfel posibilitatea de a vedea oportunitățile de creștere din viața noastră. Este vremea să ne eliberăm de tot ceea ce ne îndepărtează de echilibrul și armonia cu universul. Semnul Scorpion este văzut ca:”Lumina zilei. Aceasta este locul unde se întâlnesc trei lumini: lumina formei, lumina sufletului și lumina vieții. Se întâlnesc, se contopesc, se înalță.” (Alice Bailey)
          Careul în T pe semne cardinale: Pluton careu Uranus și Jupiter continuă să rupă alianțe care țin de politică, guvern, țară. Ne confruntăm cu evenimente bruște, inevitabile care ne obligă să renunțăm la dogme, principii învechite ce nu se mai potrivesc conștiinței la care a ajuns umanitatea. Lumea este plictisită și așteaptă altceva. Acest careu în T pe semne cardinale aduce și dorința de a ne ghida viața într-o direcție clară, fără a mai tolera manipularea și orgoliile. Ne confruntăm  cu evenimente ce ne vor transforma modul în care utilizăm propria cunoaștere, dorindu-ne cu orice preț să punem în practică cele mai curajoase idei, proiecte de viitor. Viața capătă sens dacă ne ridicăm deasupra mândriei și a ignoranței.
Mesajul pentru gradul 27°, Berbec:Prin imaginație, o posibilitate pierdută este redobândită”. Tot ce s-a întâmplat era inevitabil, dar efectele evenimentelor trecute le putem îndrepta, acum și aici. Există mereu la îndemână această putere, de a acționa în prezent pentru a corecta trecutul și a îmbogăți viitorul.
Influența majoră a acestei energii, a Lunii Noi în semnul Pești, va fi simțită asupra semnelor mutabile: Pești, Fecioară, Gemeni, Săgetător, în special asupra celor născuți în preajma datei de 1 (± 3 zile), dar și asupra celor care au planete, ascendent, descendent în preajma gradului 11 din orice semn zodiacal.
          Luna Nouă în semnul Pești, din data de 1 martie 2014, ne spune foarte clar că este timpul să ne ascultăm sufletul, să ne racordăm la cele mai profunde amintiri și să le vindecăm prin iertare și compasiune.

”Zeii nu vorbesc nu voce tare. Duhurile curate care vor să ne ocrotească, ne inspiră în acțiuni, ne îndeamnă și ne dau puterea să înfruntăm obstacolele, pentru a duce la bun sfârșit binele ce trebuie săvârșit.Florian Onitza


No comments:

Post a Comment