Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, February 13, 2014

Lună Plină în semnul Leu



         ”Ce am făcut pentru noi înșine moare în pace cu noi; ceea ce am făcut pentru alții și pentru lume rămâne și devine nemuritor.” Albert Pike

            În data de 15 februarie 2014, ora 1:53', în faza de Lună Plină se realizează aspectul de opoziţie dintre Luna aflată în semnul Leului la grad 26:13' şi Soarele aflat în semnul Vărsătorului la grad 26:13'.
            Influenţa energetică se simte cu câteva ore înainte de aspectul maxim (14-18 ore) dar şi după acest moment. Emoţiile sunt trăite cu intensitate maximă, stări de agitaţie, insomnie, ameţeli, dureri de cap. Este vorba de tensiune psihică şi nervoasă amplificată. Nu se recomandă intervenţiile chirurgicale în această perioadă, existând un risc crescut de hemoragie. Luna Plină însă, poate să confere intuiţie clară, minte deschisă, pertinentă, obiectivitate şi simţul perspectivei dar poate aduce şi confuzie, instabilitate şi ezitare. Luna Plină ne dă putere şi energie să împlinim tot ceea ce am planificat, gândit, iniţiat în perioada de Lună Nouă.  Se reeditează acum discuții, evenimente, întâlniri menite să readucă în vedere ce am gândit, proiectat  în preajma datei de 30 ianuarie 2014.
            Luna Plină  are loc pe axa afectivă  Leu - Vărsător, casele IX-III și ne vorbeşte despre iubirea primită și cea dăruită, despre ambiţie, curaj, hotărâre şi perseverenţă, despre nevoia de a comunica, de a asimila noi cunoștințe. Reușim să realizăm  conexiuni interesante între cunoașterea materială și cea subtilă (cosmică). Se pune mai mult accent pe comunicare, pe informare, studii, cercetare, călătorii și schimburi comerciale. Trebuie să ținem cont totuși de Mercur retrograd aflat în semnul Vărsător care ne trage de mânecă, spunându-ne să fim atenți la ce semnăm, la ce cumpărăm, când și unde plecăm la drum, cui ne împărtășim propriile planuri, dorințe.
            Ascendentul acestui moment, de Lună Plină în semnul Leu, se află în Săgetător (în sistem Placidus). Suntem mult mai deschiși către oameni, ne spunem punctul de vedere, ne aventurăm în tot felul de acțiuni riscante. Ne place să călătorim  mult, să citim despre religie, filozofie, suntem atrași de activități sportive.
            Guvernatorul ascendentului - Jupiter retrograd aflat în semnul Rac în careu cu Uranus (în Berbec); Jupiter retrograd opoziție cu Pluton (în Capricorn). Astfel că avem tendința de a ne concentra pe o direcție,  venindu-ne greu să acceptăm că avem ceva de schimbat în atitudinea noastră, în modul de a vedea lucrurile și viața. Aceste aspecte astrale ne direcționează în mod neașteptat, ajutându-ne să ne schimbăm profund concepția despre viață. Jupiter retrograd în semnul Rac ne dă șansa de a ne reîntâlni cu oamenii și situațiile din trecut, primind acum ocazia să ne împăcăm cu aceștia, apelând la compasiune și înțelegere. Este timpul să reparăm greșelile din trecut față de familie dar mai ales față de noi înșine, conștientizând că am pierdut mult timp inutil datorită ignoranței și a lipsei de credință. Este momentul să folosim forța valului pentru a ajunge la mal, pentru a reuși să vâslim păstrându-ne pe o direcție clară. Un sfat bun de urmat: ”Nu uita că obiectivul tău nu este să învingi valul, ci să ajungi cu bine acasă.” (Adim, simbolurile sabiene).
            Simbolul sabian pentru gradul 26, unde se află Luna în semnul Leu: ”După o furtună puternică, un curcubeu.” În biblie, curcubeul este semnul Pactului stabilit de Dumnezeu cu Noe ce garantează că puterea negativă a Spiritului (aspectul Shiva al Divinului) nu va mai fi folosit pentru a distruge viața pe Pământ. Simbolul curcubeului ne arată nevoia de a meține o stare de comunicare deschisă între Cer și Pământ, din interiorul ființei noastre totale. După fiecare perioadă de tristețe, de necazuri, de pierderi, apare succesul, bucuria, împlinirea. Totul este trecător și oricât de mare ar fi furtuna din viața ta, după ea va ieși soarele. Revelația valorii ajunge la noi și cu ea vine și promisiunea de succes, dacă ne îndeplinim rolul așa cum trebuie.
            Simbolul sabian pentru gradul unde se află ascendentul acestui moment în semnul Săgetător: ”Veterani retrași din armată, împreună pentru a retrezi vechi amintiri.” Întâlnirile cu vechi prieteni, cu vechi colaboratori, colegi pot fi momente pentru a vedea cum au evoluat lucrurile și ce progrese au fost făcute de la ultima întrevedere cu aceștia. Sunt implicate acum camaraderia și activitățile de grup dar strângerea laolaltă este unul din spiritele combative.
            Mercur retrograd în Vărsător se află în conjuncție cu steaua fixă Gienah Cygnus (Aripa de Lebădă - constelația epsilon Cygnus), având o influență planetară Venus-Marte. Influența constelației Cygnus dăruiește starea de visare, meditativă, adaptabilă la situații noi de viață. În această perioadă sentimentele sunt inconstante. Este vorba de o mare atracție pentru artă (muzică și poezie, pictură); kabbaliștii asociau această constelație cu Arcana Majoră din Tarot Judecata: este cartea alegerii și a rezultatului faptelor din trecut. Judecata aduce suma faptelor bune sau rele din trecut; pe de altă parte nu contează intențiile pe care le-ai avut, ci doar rezultatul acțiunilor tale. Chiar dacă ai vrut să faci un bine cuiva cei din jur vor percepe doar rezultatul acțiunilor tale nu și motivul ce a stat în spatele deciziilor pe care le-ai luat.
            Mercur în Vărsător ne dă imboldul de a studia lucruri inedite, originale, de a aduce spre noi informații care ne sunt necesare în derularea proiectelor. Nu ne scapă nimic, știm să profităm cât mai mult și cât mai bine de oportunitățile ce vin acum spre noi. Mercur retrograd ne cere mai multă ordine în viața socială și privată, în relația de iubire. Atenție la schimbările de orice fel, Mercur retrogard putând predispune la probleme de comunicare dar și la piedici în ceea ce privește comerțul, călătoriile. În această perioadă oamenii sunt mult mai răzbunători, invidioși dorindu-și să profite de orice ocazie pentru a intra în competiție. Nu răspundeți la provocări!
            Conjuncţia inferioară dintre Soare şi Mercur, la  27°4`, în semnul Vărsător, în data de 15 februarie, ora 22:21`, este un aspect ce poate fi asemănat, din punct de vedere energetic, cu momentul de Lună Nouă. Urmează perioada prometeică, până în data de 26 aprilie 2014, când va avea loc conjuncția superioară în semnul Taur.  Această perioadă este asemănătoare cu Luna în creștere. În această zi (15 februarie) trebuie să ne dedicăm timp pentru a ne scrie dorințele, proiectele de viitor într-un jurnal sau pur și simplu să medităm la ce ne dorim cu adevărat să împlinim în această viață. Este foarte important să credem în ceea ce facem acum, chiar dacă pare imposibil de realizat. În tot ce ne propunem în această zi Universul va lucra în așa fel încât tot ce vine spre noi să fie în folosul propriei evoluții. Perioada prometeică reprezintă libertatea căutărilor, a alegerilor, a curajului și ambiției, este o perioadă de înfrângere a obstacolelor ce țin de comunicare, de colaborare, de călătorii și studii. Această perioadă este destul de constructivă, începând cu data de 28 februarie 2014, când Mercur va ieși din retrogradare în semnul Vărsător. 
            Asteroidul Chiron aflat în semnul Pești, în casa III-a a comunicării și călătoriilor, în sextil cu Pluton în semnul Capricorn ne spune despre faptul că lucrurile se întâmplă cu un motiv bine definit, nimic nu este întâmplător. Analizând cu deschidere și sinceritate propriile dureri putem ajunge la înțelegerea profundă a drumului de urmat.  Vindecarea vine prin ajutorul oferit celorlalți. Chiar dacă ne vom simți nedreptățiți de către aceștia este timpul să ne ridicăm deasupra recompenselor imediate și să conștientizăm că adevărata recompensă vine de fapt din lucruri mult mai înalte, menite să ne ridice sufletul pe o treaptă superioară. Este timpul să ne vindecăm propriile traume, dureri provocate de rude apropiate arătându-ne dragostea și compasiunea față de acestea, înțelegând că fiecare dintre noi suntem supuși greșelilor.
            Asteroidul Astraea a fost descoperit de către Karl Ludwig Hencke pe 8 decembrie 1845. În mitologia greacă Astraea era fiica lui Zeus și a lui Themis. Atât ea cât și mama ei personificau justiția, deși Astraea a fost asociată cu inocența și puritatea. În traducere, numele ei înseamnă fecioara celestă. În astrologie, Astraea reprezintă sacrificiul de sine făcut cu părere de rău, renunțarea la propriile dorințe și visuri, sentimentele nobile. Ne ajută să lucrăm din greu și eficient și să devenim mai ordonați în unele aspecte ale vieții. Astraea ne ajută să ne organizăm, să ne unim acțiunile pentru a reuși să fim cât mai buni. Ea poate provoca un blocaj îndemânându-ne, în situații limită, să nu ne retragem, ci să rămânem pe loc urmărind astfel efectele acelui eveniment, până la capăt. Ne indică unde sunt de fapt adevăratele probleme, legate de relații sau situații de viață.
            Asteroidul Astraea în conjuncție cu Soare și Mercur retrograd din semnul Vărsător, aflate în opoziție cu Luna, ne dă avertismentul clar că nu trebuie să acționăm acum, ci să așteptăm să treacă această perioadă destul de încordată. Răspunsurile vor veni în timp, important este să ne ascultăm vocea sufletului, să privim cu calm la ce ni se prezintă în această perioadă, fără a lua decizii importante, fie că este vorba de studii, de călătorii, de relația cu rudele apropiate.
            Luna Plină este susținută în mod benefic de planeta Marte, aflată în semnul Balanței. Astfel că beneficiem de multă energie, ambiție, voință pentru a ne împlini propriile idealuri. În ciuda piedicilor puse de oamenii răuvoitori, reușim să ne mobilizăm energia, depășind astfel situațiile mai puțin plăcute. Putem obține acum succesul, promovarea datorită inițiativelor legate de afaceri, activității personale sau publice.
            Există însă acum tot felul de frici, temeri datorate acuzațiilor false, nefondate. Avem însă puterea de a ne ridica deasupra acestor dureri venite din nedreptăți.
            Această Lună Plină în semnul Leu, ne pune în situația de a sta pe loc și a cântări cu mare atenție situația în care ne aflăm, conștientizând cu claritate că este nevoie să ne vindecăm de starea de incertitudine, de teamă, de neîncredere în propriile forțe creatoare.  Este un timp în  care reușim să adunăm roadele muncii noastre susținute, simțind că nu putem înainta eficient până când nu ne sondăm propria conștiință. Înclinăm balanța către iubire, către pasiune reușind să realizăm lucruri de valoare prin implicarea în acțiuni curajoase, originale.
            Luna Plină în Leu are influenţă semnificativă asupra celor născuţi în semnele: Taur, Scorpion, Leu, Vărsător dar şi pentru cei care au axele principale: ascendentul, descendentul, mijlocul cerului sau orice planetă personală aflate în jurul gradului 26.
            ”Niciodată nu putem judeca viața celorlalți, pentru că fiecare își cunoaște propria durere și renunțare.”  Paulo Coelho

No comments:

Post a Comment