Floarea vietii

Floarea vietii

Friday, April 18, 2014

Soarele în semnul Taur, 20 aprilie 2014




          LUMINA DIN NOI !

                “Pentru a realiza lucruri mari nu trebuie doar să acţionăm, ci să şi visăm; nu doar să plănuim, ci să şi credem” Anatole France
Soarele tranzitează semnul Taur în perioada 20 aprilie-21 mai 2014. Intrarea soarelui în acest semn are loc duminică, 20 aprilie, ora 6:55', prima zi de Paști. Ascendentul acestui moment este în Taur, semn fix, de pământ, nocturn, feminin, guvernat de planeta Venus; verbul caracteristic ”a avea”. Astfel că ne așteaptă o perioadă de aproximativ o lună de zile în care vom fi mult mai practici, ancorați în concret, dornici de a acumula bunuri, dorindu-ne mai mult și mai bun. Ne dorim confort, ne dorim să fim în mijlocul naturii, să ne bucurăm de viață, să socializăm. Nu acceptăm însă cu ușurință schimbarea, fiind acum mult mai încăpățânați, fixați pe o anumită direcție, manifestându-se mult mai mult rigiditatea în acțiuni. Se manifestă mai mult latura senzuală a existenței. Suntem dornici de a cuceri și a fi cuceriți. Acordăm mai multă atenție vestimentației, modului în care suntem percepuți de ceilalți oameni.
Simbolul sabian pentru grad 11 în Taur este: ”O femeie stropind florile.” Natura ne-a înzestrat cu un corp fizic care are nevoie de o atenție specială. El este instrumentul prin care poți acționa în această lume a planetei Pământ. Oricât de presante sau de interesante ar fi alte obiective, nu uita că pentru a le atinge și a te bucura de ele ai nevoie de acest corp fizic, într-o stare cât mai bună. Ceea ce ai de făcut se poate face cu un minim de efort și de stres, cu maxim de atenție și bucurie. 
Guvernatorul ascendentului aflat în Taur este Venus în semnul Pești. Acest semn este în exaltare, accentuând și mai mult efectele pozitive ale acestei planete. Simțim ne voia de a dărui, de a ne manifesta iubirea în mod necondiționat. Avem capacitatea de a dărui dar și de a recepta sentimentele celorlalți. Este momentul în care împărtășim propriile idealuri spirituale, artistice, umanitare. Ne regăsim prin tot ce înseamnă frumos, fie că este vorba de poezie, muzică, flori, oameni, dar mai ales prin iubire și credință.
Venus aflat în conjuncție cu asteroidul Chiron în semnul Pești în sextil cu Pluton (în Capricorn) și Jupiter (în Rac) conlucrează la armonia spiritului, a sufletului pentru a ne vindeca în mod miraculos de cele mai profunde răni.  Suntem conectați la tot ce înseamnă armonie, fiind mult mai sensibili la nevoile celorlalți. Ne regăsim prin intermediul grupului de prieteni, prin implicarea în activități ce necesită multă imaginație, deschidere spre nou, original, tot ce înseamnă armonie și frumos. Chiron ne vindecă prin acceptarea și depășirea negării, prin înțelegerea unor pierderi suferite în trecutul nostru. Este momentul potrivit pentru a înțelege propriile suferințe cu ajutorul unei noi conștiințe și a unei noi viziuni asupra lumii. Chiron este centrul procesului de vindecare karmică, de multe ori este vorba de vindecare prin suferință. Dar, pentru a ne vindeca trebuie să identificăm mai întâi problemele (fie de natură fizică, emoțională, mentală sau spirituală).
Chiron în sextil cu Pluton retrograd ne ajută să ne transformăm propria conștiință prin depășirea unor traume. Nu este renunțare, ci este înțelegere care vine prin iertare. Este o perioadă magică, în care facem o călătorie în timp, accesând informații, amintindu-ne de anumite probleme pe care le credeam vindecate, rezolvate, dar iată că acum avem șansa de a transforma un trecut dureros în ceva constructiv, înălțător pentru noi. Acum avem șansa să reanalizăm anumite probleme din trecut, să ne reîntâlnim cu oameni față de care avem resentimente.
   Chiron în trigon cu Jupiter (în Rac) ne aduce înțelepciunea, dar mai ales susținerea Divină pentru a ne rupe de ceva vechi, perimat, provocator de suferință. Primim astfel posibilitatea de a renaște, acceptăm  că iubirea este de fapt în noi, întreaga creație este în noi.
Luna în trigon cu Soarele ne dă optimism, deschidere către nou, voința de a ne implica cu mai multă încredere în viitor. Este momentul să dăruim, să ne exprimăm suferința, așteptările, cele mai profunde trăiri eliberându-ne astfel de ceea ce ne-a blocat, ne-a ținut închiși într-un cerc vicios. Nu putem să vedem lumina până când nu alungăm frica de a schimba ceva în propria conștiință. Nu putem să cerem până când nu suntem pregătiți să primim.
 Momentul intrării Soarelui în semnul Taur este însoțit de Crucea cosmică pe semne cardinale formată din patru cuadraturi și două opoziții: Uranus în Berbec la grad 13, Jupiter în Rac la grad 13, Marte retrograd în Balanță la grad 13 (în data de 22 aprilie), Pluton în Capricorn la grad 13. Este o perioadă în care simțim puternic energiile ce ne trag în multe direcții, lăsându-ne purtați de impulsul de moment. Această configurație astrală ne poate aduce mari provocări, tensiuni, schimbări bruște de situație. Este nevoie de eforturi susținute pentru a ne concentra pe direcția aleasă, ba mai mult, ne vom simți constrânși, puși în situația de a renunța la anumite relații, la un loc ce muncă, sau de a lua măsuri urgente legate de problemele de sănătate. Această energie poate fi folisită în sens constructiv, adoptând alte strategii de acțiune, reorientându-ne către un alt grup de prieteni, alt loc de muncă, un alt stil de viață. Este o perioadă benefică pentru noi relații de dragoste, noi prietenii, integrarea într-un nou grup de prieteni, de colaboratori. Venus susține această cruce cosmică aducându-ne acel suflu, acea stare de optimism, starea de respiro ce vine prin iubire, prin speranța că, mai presus de orice, contează sentimentul, emoția de a ne regăsi aproape de cel drag. Avem șansa să ne reechilibrăm privind partea frumoasă a vieții, privind dincolo de piedici, de obstacole ce par de netrecut.
Crucea cosmică cardinală va avea efect deosebit asupra nativilor din zodiile: Berbec, Rac, Balanță, Capricorn.
          În data de 22 aprilie Marte este retrograd în Balanță, Pluton este retrograd în Capricorn, Jupiter în Rac și Uranus în Berbec (se vor afla la grad 13). Numărul 13 poate fi interpretat ca 12+1 și este privit ca fiind numărul inițiatului. Semnificația reală a numărului 13 poate fi discutată amintindu-ne de geometria sacră, mai ales de Floarea Vieții, din templul Osiris.
Simbolul Florii Vieţii are capacitatea de a ne arăta felul cum lucrurile provin de la o unică sursă şi sunt într-un mod intim şi permanent intercorelate între ele. Când se ajunge la experienţa acestui lucru, efectul asupra individului este profund. Dar mai întâi trebuie să învăţăm cum să deschidem una din ferestrele care dau spre Floarea Vieţii, pentru a putea privi înăuntru. Floarea vietii conține un simbol secret care apare desenând 13 cercuri. Facând acest lucru, obținem un model sacru, sursa a tot ceea ce există și care este denumit – Fructul Vietii. Fructul vieții contine 13 sisteme informale, fiecare explicând un alt aspect al realității. Această structură ne dă informații cu privire la tot ceea ce există, de la corpul uman, la galaxii. Pornind de la această structură, putem să creăm orice structură moleculară și orice structură celulară care există în Univers. Floarea completă conține copacul vieții din kabbalah, fructul, oul și sămânța vieții.
Numărul 13 ne arată depășirea granițelor, a blocajelor și a lucrurilor deja stabilite, a situațiilor care au atins limitele. Dacă adunăm 1+3=4 - patru fiind reprezentarea grafică a crucii (pătrat). Pătratul evocă elementul material, pămîntul. Astfel că influența puternică a lui 13 o resimțim în plan concret, material. Crucea, sacrificiul care de fapt a însemnat eliberarea, renunțarea la ceva vechi.
Astfel că această perioadă ne spune foarte clar că am ajuns într-un punct important în care trebuie să facem alegeri fără a privi în urmă, fără a ne ține legați de ceva care continuă să ne ducă spre suferință. Este important ca acum să facem alegerea între a renaște sau de a rămâne în stadiul de rutină, legați de trecut, de suferința care va duce inevitabil la degradarea sufletului și implicit a spiritului.
Astfel că acum ni se prezintă aspecte astrale pline de mesaje care ne îndeamnă să credem în renaștere, să trecem dincolo de limite, ne îndeamnă să privim la: LUMINA DIN NOI!

            “Credinţa este baza tuturor miracolelor şi misterelor care nu pot fi analizate de legile ştiinţei”  Napoleon Hill

No comments:

Post a Comment