Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, August 7, 2014

Luna Plină în Vărsător



         



”Fantomele supraviețuiesc în inconștient, vai, cu tenacitate subtilă - fantomele lucrurilor ne-făcute, a cuvintelor ne-spuse, a gesturilor mici sau mari pe care inima și mâinile nu au putut să le înfăptuiască.” Dane Rudhya



        În data de 10 august 2014, la ora 21:08’, are loc momentul de Lună Plină în semnul Vărsător, la 18º 02. Pământul se va afla între Soare şi Lună, Luna fiind pe deplin luminată de Soare.
În această zi, Luna este la perigeu, ajungând la cel mai apropiat punct de Pământ (356,896 km).
      Nu se recomandă să luăm decizii în aceste zile de Lună Plină. Subconştientul nostru se află într-un moment de asimilare de energii. Vom simţi o stare de agitaţie interioară inexplicabilă, predispoziții către un comportament violent. Este important să evităm discuţiile inutile, începerea sau implicarea în noi proiecte. Este bine ca acum să nu ne implicăm în  acţiuni riscante. Luna Plină ne dă energie, forță de acțiune și tot ce am gândit, planificat, început la Luna Nouă va da roade acum. Nu se recomandă intervenții chirurgicale, extracții dentare, tratamente de acupunctură. Aceste influenţe variază de la o persoană la alta, în funcție de echilibrul psihic și de încrederea în sine.
Este necesar să avem simţul măsurii şi al echilibrului. Influenţa Lunii Pline este simţită cu 18 ore înainte şi 18 ore după momentul maxim. Această perioadă de influenţă reprezintă toleranţa de ± 8 grade din aspectul de opoziţie dintre Soare şi Lună. 
          Opoziţia dintre Soare şi Lună are loc pe axa afectivă  Leu - Vărsător și vizează legăturile sentimentale, obținerea echilibrului între iubirea primită și cea oferită. Axa caselor VI-XII, a sănătății și a limitărilor, ne oferă acum lecții destul de dure în tot ce are legătură cu problemele de la locul de muncă sau de sănătate. Este o perioadă în care ne implicăm mai mult în acțiuni caritabile, de voluntariat, de a veni în ajutorul celor neputincioși, aflați în suferință. Nu va lipsi însă starea de confuzie, de dependență, evenimentele din această perioadă afectându-ne sufletul.       Este o senzație de scufundare în cele mai ascunse unghere ale ființei, confruntându-ne acum cu sfârșitul unei relații, a unui loc de muncă sau pur și simplu ne desprindem de un vechi mod de a fi, de a ne comporta simțind cu foarte mare intensitate dorința de a ne transforma, de a ne elibera, sătui fiind de suferință, de acuzații, de amenințări. Ne confruntăm acum cu un sfârșit care poate precede un nou început, având loc o tranziție între două lumi diferite.
Luna aflată în casa a XII-a, a limitărilor, a izolării, a dușmanilor ascunși, reprezintă karma, cel mai adânc tărâm al decepției, fascinației și iluziilor magice. Luna Plină subliniază importanța graniței dintre vechi și nou, trecerea pe care trebuie să o facem către omul nou, omul renăscut. Este foarte important acest moment de confruntare cu propriile temeri, cu rezultatul frustrărilor sociale și profesionale, ajungând să înțelegem acum că rezultatele negative se datorează fricii de a trece dincolo de prag, fără remușcări, fără durere. Luna Plină în casa a XII-a poate fi extrem de copleșitoare, de confuză, conducând către un fel de încheiere de conturi cu trecutul, cu anumiți oameni din viața noastră. Luna reprezintă emoția, sufletul, mama, familia, patria. Privim cu nostalgie către trecut, către anumite momente față de care simțim că nu am terminat să ne exprimăm anumite emoții, să ne manifestăm propriile dorințe. Există o teamă profundă, astfel că ne vine mult mai ușor să ne ascundem adevăratele emoții, sentimente ceea ce va amplifica și mai mult starea de nemulțumire. Este o mare contradicție între ceea ce spunem și ceea ce simțim de fapt, fapt care va provoca o mare neliniște, o stare de agitație mentală. Nu va lipsi sarcasmul în exprimare, schimbarea de dispoziție, starea de indecizie și dorința de răzbunare (Luna opoziție Mercur). Toate acestea vor provoca neplăceri temporare de sănătate, tulburări ale sistemului nervos, dureri de stomac, pericol de accident vascular. Se observă o creștere a numărului de accidente, explozii, incendii, se strică mai frecvent instrumentele și dispozitivele electrice.
Ascendentul în semnul Pești (semn mobil, de apă, guvernat de planeta Neptun) conferă  mare intuiție, atracție către tot ce este învăluit în mister, ocult dar și o stare de visare, de evadare din cotidian. Suntem mult mai sensibili la nevoile celorlalți, astfel încât suntem capabili de mari sacrificii, de compasiune pentru cei aflați în suferință. Este un semn dual, alunecând cu ușurință dintr-o extremă în alta. Fiind un semn mobil, se pare că suntem predispuși către capricii, către instabilitate, ascunzându-ne în spatele unor măști, acționăm pentru a ne atinge propriele scopuri, fără să ne exprimăm cu claritate direcția către care vrem să mergem. Suntem tentați să trăim într-o lume ireală, utopică, încercând să fugim din fața realității dureroase.
Mesajul Sabian pentru gradul 18:02´ al Lunii în semnul Vărsător: ”Un om este demascat la un carnaval”. Ceea cea se află în spatele măștii poate fi adus acum în fața mulțimii. Dacă ai lucruri de ascuns, este pentru că ți-e jenă cu ele, dar dacă nu ai nimic de ascuns lumii și ești sincer, deschis, atunci vei descoperi bucuria de a trăi, de a te bucura de viață, de oameni și de încrederea acestora în tine.
Neptun este considerată planeta inspirației, a viselor, a receptivității extrasenzoriale, a iluziei și a confuziei. Neptun stăpânește spiritualitatea, este  asociată cu intuiția și iluminarea spirituală. Neptun retrograd amplifică intuiția, ne dă vise premonitorii, amplifică puterea de a trece dincolo de timp și spațiu și de a ne hrăni cu lumina din sursa divină. Suntem ghidați din subtil, este accelerată creșterea spirituală. Neptun în conjuncție cu ascendentul în Pești, dezvoltă capacitatea intuitivă, sensibilitatea dar ne dă și multă confuzie și tendința către manipulare. Ne implicăm cu ușurință în acțiuni iluzorii, având o oarecare stare de incertitudine sau de confuzie în ceea ce privește propria persoană dar și în modul de a-i percepe pe ceilalți. Acest aspect astral ne poate conduce către dorințe, vise nerealiste, iluzii dacă nu acționăm cu credință, cu încredere și ne lăsăm târâți  în acțiuni ce nu corespund dorințelor noastre profunde, sincere. Neptun în trigon cu Marte ne dă forță, energia necesară pentru a ne urma propriile idealuri. Ascultând de propria intuiție, conștientizăm că începem acum să parcurgem un drum greu. Folosindu-ne de voință reușim să depășim situațiile limită, dar numai prin credință și încredere că Dumnezeu ne ajută, atât timp cât îi cerem acest lucru. Să nu uităm că El ne oferă ce avem cu adevărat nevoie!
Jupiter reprezintă păstrarea credinței, optimismul, energia progresului, speranța. Aflat în casa a VI-a, a locului de muncă și a sănătății, în careu cu Marte pot apărea tot felul de probleme ce țin de obligațiile de la locul de muncă, accidente, trădări, conflicte, contracte încălcate, ceea ce va duce la luarea unor măsuri urgente de schimbare a direcției. Acțiunile sunt impulsive, așa că trebuie să cântărim cu mare atenție alternativele de ofertă de muncă, ce ni se oferă în această perioadă. Sănătatea poate avea mult de suferit datorită problemelor circulatorii, răniri, afecțiuni inflamatorii.
Luna Neagră - Lilith reprezintă latura noastră ascunsă, lucruri pe care nu vrem să le acceptăm despre propria persoană, care ne trag înapoi, ne face să ne simțim vinovați. Lilith este legat de sexualitate, de instinctele primare ale individului care se cer a fi depășite, acceptate, conștientizate tocmai pentru a se putea ridica pe o treaptă superioară de înțelepciune. Lilith aflată în conjuncție cu Soarele în semnul Leu aduce la lumină lucruri ascunse, sunt divulgate secrete. Confruntările, critica, reproșurile se fac în direct, fără scrupule, mulți oameni se vor dezice de anumite promisiuni, trecând brusc în tabăra adversarilor. Este o perioadă de derivă, de dezorientare, evenimentele pot provoca un serios dezechilibru la nivel mental și emoțional favorizând actele de autodistrugere, actele suicidare. Aspect la care conlucrează în mod deosebit și careul cu Saturn aflat în semnul Scorpion, casa a VIII-a, a morții și renașterii, a sexualității.
Chiron, denumit și asteroidul spiritualității, marele medic și preot, simbolizează marea vindecare, mai ales cea sufletească. Chiron presupune autocunoașterea, simbolizează ghidul spiritual, ne oferă șanse, reușite. El era fiul lui Cronos și al oceanidei Philyra. Inițial fiind un dascăl al eroilor și un oracol, a fost un zeu al vindecării, dar în mitologia de mai târziu a supraviețuit ca unul dintre centauri. Spre deosebire de semenii săi, Chiron era inteligent și avea cunoștințe vaste despre arta vindecării, astrologie, chiromanție, muzică și medicină. Chiron simbolizează găsirea puterii prin suferință. Acest vindecător puternic ne îndeamnă mai întâi să ne clarificăm toate lucrurile în psihicul nostru, după care se deschide calea pentru ca spiritul să fuzioneze cu ființa fizică. Reprezintă maestrul spiritual, fie sub forma unei persoane, fie sub forma unor împrejurări care ne determină să învățăm legile și lecțiile existenței.
Aflat între Uranus și Saturn, Chiron (situat între cuplul de centură (Jupiter si Saturn) şi planetele Uranus, Neptun, Pluton, atinge orbita lui Saturn la periheliu și pe cea a lui Uranus la afeliu, are rolul de mediator între revoluție și evoluție, ne ajută să integrăm în viața noastră elementele de noutate, de originalitate, indicându-ne ce atitudine trebuie să luăm față de trecut pentru a vedea perspectiva viitorului.
Starea de vinovăție nu face decât să ne țină legați de trecut, închizând-ne singuri fereastra către lumină. Avem șansa acum să înțelegem că evenimentele neplăcute se întâmplă cu un motiv, totul este să acceptăm realitatea așa cum este ea, să analizăm problemele cu care ne confruntăm pentru a percepe cu adevărat mesajul. Nu este ușor, totul ține de curaj, acel curaj de a nu ne mai pune în postura de victime, ci să acceptăm că putem să fim ”constructorii” propriului viitor. Trebuie să ne schimbăm modul de a ne privi, tocmai pentru a ajunge la înțelepciunea lui Chiron, cel care ne dă vindecarea. Aspectul de trigon dintre Chiron și Saturn ne dă această șansă de ridicare din negura trecutului, din spaimele ce zac în subconștient, ne dă forța de a aduce lumina acolo unde am ascuns atât de bine un anumit eveniment care nu făcea decât să adâncească și mai mult rana din suflet, fâcându-ne neputincioși, vulnerabili. Acum este momentul de înțelegere a propriei existențe, este momentul de eliberare, de schimbare a modului de a privi către viitor.
Uranus reprezintă dorința de schimbare, punând accent pe originalitate și individualitate, acționează împotriva convenționalului, a prejudecăților sau ordinii prestabilite. Uranus este considerat octava superioară a lui Mercur. Dacă Uranus reprezintă înțelepciunea acumultă în urma experiențelor anterioare, Mercur este simbolul cunoștințelor dobândite în circumstanșele date; Uranus este cunoscătorul, Mercur este învățatul. Aspectele benefice pe care le face  Uranus la Lună Plină, ne dă impulsul, dorința de a ieși cu orice chip din situațiile problematice, din starea de încordare. Acționăm în mod instinctiv către o nouă direcție, acceptând noi oportunități de colaborare. Este momentul de respingere a relațiilor inutile, a tradițiilor, a unor tabieturi. Sunt favorizate cercetarile, invențiile, apartenența la cercuri sociale, succesul în profesiile publice, reformele, mișcările progresiste. Sunt  aduse în discuție, tot mai frecvent, un nou mod de abordare a economiei țării, a politicii de stat, se fac declarații pe față, starea de nemulțumire forțând la adoptarea de noi măsuri administrative.
Careul în T pe semne fixe: Luna - (în Vărsător) careu Saturn (în Scorpion) careu Soare, Lilith, Mercur (în Leu). Careul în T are o semnătură saturniană, predispunând la obstacole și la necesitatea de a le depăsi, dar și o ambiție și o vigoare caracteristică planetei Saturn. Pentru a rezolva conflictul arătat de planeta focar este necesară aprecierea acestui conflict, conștientizarea lui. Punctul focar (Saturn în Scorpion) ne dă direcția, sensul în care trebuie să acționăm, în acest punct fiind concentrată întreaga forță a configurației. Saturn, aflat în semn de apă, ne orientează către acțiuni emoționale, perceptive și spirituale. Punctul opus focarului (Saturn aflat la grad 17 în Scorpion), reprezintă calitatea ce trebuie dezvoltată în mod conștient pentru a putea echilibra rezultanta forțelor, fiind ajutați să găsim o cale de a ieși din situațiile problematice. Este necesar să renunțăm la încăpățânare, la inflexibilitate și să încercăm să găsim o cale de compromis, să ne adaptăm la noile situații, oricât de greu ni s-ar părea. Este foarte important să comunicăm, să adoptăm un alt mod de a relaționa, renunțând la rigiditate, la orgoliu. Suntem susținuți în eforturile noastre, dacă reușim să ne debarasăm de starea de pesimism și de neputință.
Saturn ne dă o lecție dură, este ca un profesor exigent, impune disciplina prin exprimarea unor limite, constrângeri, fiind un profesor care ”nu uită și nu iartă”, dar dacă privim dincolo de exigență și acceptăm că toate ne sunt date pentru a crește, pentru a ne maturiza din punct de vedere spiritual, pentru a ne dezvolta în plan personal, nu vom mai avea senzația de neîmplinire, de eșec. Totul depinde din care unghi privim ceea ce ”ni se ia” acum. Aceste abordări depind foarte mult de dezvoltarea spirituală a fiecăruia dintre noi.
Saturn ne îndeamnă să ne orientăm spre noi înșine, să ne recâștigăm autoritatea și puterea prin ceea ce suntem și nu prin ceea ce ne oferă alții. Ne întoarcem privirea, din exterior către interior, către cele mai profunde emoții. Saturn în casa a VIII-a, a morții și renașterii, transformarea, banii pe care-i primim de la ceilalți, înseamnă presiuni materiale, încercări legate de angajamentul spiritual, negarea sau acceptarea, reînnoirea la toate nivelurile (emoțional, spiritual și material). Cu cât ne luptăm mai mult să invingem obstacolele, cu atât vom avea mai mult senzația de neputință, de blocaj. Este o perioadă trăită cu intensitate, timpul se derulează când prea repede, când prea încet, în funcție de starea sufletească a fiecăruia. Timpul joacă un rol deosebit de important în această perioadă. 
Simbolul sabian pentru grad 17 în semnul Taur: ”O bătălie simbolică între ”spade și ”torțe” . Refuzând să mai depindă de trecut, căutătorul se transformă în războinic, luptând din nou în eternul ”Mare Război”. Lumina spirituală din interiorul sufletului trebuie să lupte împotriva voinței ego-ului care știe doar cum să folosească puterile acestei lumi materiale și intelectuale. Nu există posibilitate de scăpare. Este vorba de energia ce răsare  din momentul prezent, pe care individul curajos trebuie să-l folosească în luptă. Cei care au puterea, riscă să facă mari greșeli dacă folosesc capacitățile lor în direcția greșită. Are loc acum o confruntare între putere, ego, ambiții deșarte și lumină, credință, armonie.
Luna Plină în semnul Vărsător ne aduce rezultatele a ceea ce am gândit, proiectat, primind răspunsuri importante legate de acțiunile inițiate în preajma datei de 30 ianuarie 2014, când a avut loc Luna Nouă în semnul Vărsător. Se face lumină acolo unde ne așteptam mai puțin. Ne confruntăm cu durerea, acceptăm noile modificări de direcție ca fiind absolut necesare pentru a ne desprinde de rutină sau dintr-o situație stresantă. Și, parafrazându-l pe Jung: ”Cu cât tensiunea este mai mare, cu atât este mai mare potențialul. Teama în fața destinului este incalculabilă, nemăsurată, plină de pericole necunoscute. Orice om care refuză să experimenteze viața nu face altceva decât să își sufoce dorința de a trăi.”

Cei mai vizați de această Lună Plină în Vărsător, sunt nativii din zodiilor:  Vărsător, Leu, Scorpion și Taur, dar și cei care au Luna sau ascendentul situate în aceste semne sau sunt născuți în preajma datei de 10 (±3 zile).

No comments:

Post a Comment