Floarea vietii

Floarea vietii

Monday, March 30, 2015

Luna Plină și Eclipsa de Lună în Balanță

”Acela care face să răsară zilnic soarele în ființa sa, se pregătește să renască.” Omraam Mikhael Aivanhov

            În data de 4 aprilie 2015 Eclipsa Totală de Lună este vizibilă din vizibila din America de Nord, Pacific, Australia, estul si centrul Asiei.
            În data de 4 aprilie 2015, la ora 15:05´, se formează Eclipsa totală de Luna în semnul Balanță la  grad 14:24'. O Eclipsă de Lună se formează în faza de Lună Plină (Luna în opoziție cu Soarele), în apropierea Nodurilor lunare. Luna se află în semnul Balanță, la grad 14:24´, aflată în opoziție cu Soarele din semnul Berbec, la grad 14:24'. Nodul Sud se află la 9:59´ în semnul Berbec, Nodul Nord Lunar la grad 9:59´ în Balanță. În momentul de Eclipsă de Lună, efectele Lunii Pline sunt foarte puternic accentuate. Nu este bine să luăm decizii acum, nu se fac intervenții chirurgicale (decât dacă este absolut necesar), au loc mai multe accidente (decât în mod normal…). În această perioadă pot avea loc cutremure de pământ, explozii, probleme cardiace, violență, suicid, infracționalitate crescută, stare de insomnie, agitație, stare crescută de nervozitate, migrene.  Eclipsa de Lună atinge latura emoțiilor și afectivității, amplifică frica de viitor, senzația că nu mai avem nici o ieșire dintr-o anumită situație.
             Eclipsa de Lună amplifică temerile interioare, emoțiile noastre, riscând acum să luăm decizii pripite. Primim avertismente pe care intuiția ni le transmite cu câteva săptămâni înainte de producerea eclipsei, declanșând o oarecare tensionare în cadrul relațiilor sau în mediul profesional. Tot în această perioadă este posibil să luăm hotărârea bruscă de a merge la un control medical sau să acceptăm un nou tratament. Vrem un nou regim de viață acordând mai multă atenție propriului organism.      
            Eclipsa de Lună produsă în apropierea Nodului Nord lunar implică aspectul emoțional cu impact asupra bolii, cu predispoziție către accidente vasculare, intervenții chirurgicale neașteptate, abcese dentare, litiaze biliare și renale, tulburări de tensiune cardiacă, toate însă cu șanse mari de recuperare și de reechilibrare. O eclipsă de Lună ce se produce pe semn de aer (în Balanță) predispune la acidente aviatice, prăbușiri ale unor sateliți, furtuni devastatoare, izbucnirea unor epidemii.
            Conjuncția Soarelui cu Nodul Sud lunar ne permite să ne amintim sau/și să înțelegem  evenimente din trecut. Soarele face lumină în problemele pe care nu le-am rezolvat, revenind persoane, evenimente în viața noastră,tocmai pentru că nu am reușit să vindecăm o rană din trecut. Luna în conjuncție cu Nodul Nord lunar aduce la suprafață cele mai profunde aspirații și intuiții, ne face receptivi la ceea ce ne-ar putea conduce la împlinirea menirii noastre spirituale.  Procesele evolutive sunt foarte puternic accentuate în această perioadă pentru cei care, într-un fel sau altul, aspiră către acestea. Este o perioadă deosebit de interesantă, trăită cu intensitate, de către fiecare dintre noi. Locul din harta natală unde este localizată această eclipsă de Lună (casele care sunt tranzitate de către Nodul Sud, de Soare, de Nodul Nord și de Lună,) reprezintă părți ale vieții noastre unde această influență se simte mai puternic.
            Dacă vreți să porniți pe un nou drum, să începeți o nouă afacere, o nouă carieră, o nouă relație, să puneți în practică un nou proiect care să vă aducă succes, este indicat să așteptați până la următoarea Lună Nouă (18 aprilie2015) pentru a putea lua o decizie fermă și care să fie spre beneficiul vostru.
            Se spune că o relație de iubire începută sub „mantia întunericului” eclipsei se va sfârși curând sau se va derula destul de anevoios, cu multe probleme. Eclipsele lunare scot la iveală răspunsuri neașteptate, manifestându-se în mod deosebit la nivel individual, în funcție de astrograma natală a fiecărei persoane. Această conjuncție dintre Lună și Nodul Nord lunar ne face mult mai sensibili la calea noastră de urmat în viață, la menirea noastră spirituală.             
Luna Plină are loc pe axa Berbec – Balanţă, axa relațională și indică raporturile cu ceilalți. Această eclipsă subliniază necesitatea de a înțelege că, înainte de toate, iubirea implică comunicarea sentimentelor, pentru a reuși să ajungem la un echilibru cu ceilalți. Eclipsa de Lună activează Casele III (în Balanță, unde se află Luna și Nodul Nord lunar) și IX ( Unde se află Soarele și Nodul sud lunar în smenul Berbec), axă ce corespunde planului gândirii, idealurilor, religiei, esoterismului, călătoriilor îndepărtate dar și relației cu rudele apropiate (frați, verișori), vecini, comerț, examene, studii. Astfel că suntem puși în situația de a conștientiza ce anume avem de corectat, ce ne deranjează în relația cu ceilalți oameni, dacă merită sau nu să mai urmăm anumite studii. Este posibil să începem sau să reluăm o relație cu o persoană aflată în străinătate. Luna eclipsată în casa a III-a, a comunicării, comerțului, avertizează asupra riscului de a ne implica în acțiuni nu tocmai legale suportând astfel consecințele, mai devreme sau mai târziu. Este  bine să fim atenți la ce documente semnăm. Există risc crescut de conflicte, certuri neașteptate cu rudele apropiate, vecini, conflicte ce se pot amplifica, ajungându-se la agresivitate verbală și/sau fizică. (Luna opoziție Soare, Uranus și Mercur). Este o perioadă trăită cu intensitate care ne va ajuta să cunoaștem mai bine propriile nevoi, dorindu-ne o schimbare esențială în viața personală și relațională .
            Ascendentul acestui moment se află în Leu (semn fix, de foc, guvernat de Soare)ne dă dorința de a  atrage atenția asupra noastră, de a ne dedica atingerii scopurilor mărețe, suntem plini de energie, avem voință, determinare de a învinge obstacolele, dorința de a fi la înălțime, ne dorim popularitate. Guvernatorul Ascendentului în Leu este Soarele aflat în Berbec (casa a IX-a, a filosofiei și a religiei, a esoterismului, relației cu străinătatea) reprezintă energia care ne reexaminează credințele, speranțele. Ne analizăm propriile frici, confuzii sau călătorii spirituale, fiind mult mai atenți la la modul în care ar trebui să folosim propriile energii, pentru evoluția noastră în plan spiritual. Soarele, aflat în casa a IX-a în acest moment de eclipsă de Lună în semnul Balanță, iluminează puterea de înțelegere, ambiția, el vitalizează dorința de expansiune a sinelui sau a grupului din care facem parte. Este accentuată atracția față de ceea ce este străin, dorința de a călători în alte țări dar și tendința de a accesa noi domenii ce țin de esoterism, căutări filosofice și religioase. Este momentul să dăm curs marilor vise, evitând însă dorința de preamărire, de glorie, de megalomanie,care ne-ar putea îndepărta de la adevărata misiune. 
            Jupiter retrograd în casa a XII-a accentuează intuiția, abilitățile psihice sau de vindecare, poate să ne dea sprijinul de care avem nevoie, la momentul oportun. Ne ajută să ne deschidem conștiința către orientarea spirituală, îndeosebi în momentele de criză, de suferință, dându-ne forța necesară pentru a depăși obstacolul cu care ne confruntăm.  Putem primi, în secret, ajutorul venit din plan internațional, de la persoane aflate la mare distanță, reușind astfel să ne reorganizăm propriile dorințe, idealurile de viață.
            Venus (în semnul de domiciliu Taur, casa a X-a) ca și guvernatoare a semnului Balanță, în care se află Luna plină, favorizează notorietatea, popularitatea, preocupările artistice. Activitățile ce se derulează la nivel înalt, tot ce ține de politic, de guvernare sunt aduse în prim plan, dorindu-se transformare a situației politice, o reașezare a structurilor. Cu Venus în Taur se caută o reechilibrare între „a avea” și „a fi”. Descoperim că riscăm acum să pierdem o anumită poziție în plan profesional, anumite favoruri, atâta timp cât ne lăsăm ghidați de ego, de dorința de a fi „glorioși”.
            Careul în T pe semne cardinale: Luna plină (axa Berbec-Balanță) și Pluton (în Capricorn) este o configurație astrală ce accelerează producerea unor evenimente neașteptate, bulversante, care ne vor pune în situații aproape imposibile, pentru care ne vine foarte greu să acționăm în mod favorabil. Ne inidcă însă o mare putere de transformare, de rupere de tradiții, de rădăcini (punctul opous focarului se află în Rac, semn guvernat de Lună), astfel că toate lucrurile converg către prezent; ceea ce am fost continuă să ne influențeze orientarea, atitudinile și acțiunile noastre de acum. Cu cât ne vom încăpățâna să rămânem ancorați în trecut, legați de concepții de viață învechite, cu atât senzația de prăbușire va fi mai dureroasă. Are loc o adevărată reformă în tot ceea ce este legat de legi, religie, esoterism, învățământ superior dar și în relația cu străinătatea.
            Simbolul sabian pentru gradul 15 în semnul Balanță: „Poteci circulare” este un mesaj ce subliniază evenimentele repetitive din viața noastră. Astfel că lucrurile pe care le-am lăsat nerezolvate revin în atenția noastră, tocmai pentru a ne achita de o datorie. Este foarte important să acceptăm toate aceste evenimente, tocmai pentru a debloca o situație, pentru a face lumină în anumite evenimente din trecut pe care nu le-am înțeles cu adevărat. Aceste evenimente fie ne înlănțuie, fie ne eliberează, depinde de fiecare dintre noi ce alegem.
            Steaua fixă Alperahtz, aflată în constelația Andromeda, aduce puritate în gândire, onoare și demnitate dar în același timp generează frici iluzorii și tendința de a fi repede descurajat. Constelația Adnromeda este asociată de kabbaliști cu a XVII-a Arcană majoră din Tarot, „Steaua” ceea ce ne transmite că stelele ne ghidează drumul, sunt iluzii pe care le urmăm și care ne fac să acționăm într-o anumită direcție. Arcana Stelei ne arată că suntem pe drumul cel bun. Experiențele din trecut ne-au ajutat să ajungem unde suntem acum și ne îndreaptă către obiectivul propus. Tot această Arcană ne spune că este foarte important să ne bucurăm de momentul prezent, savurând fiecare etapă a vieții noatre. Este cartea speranței și a revenirii dintr-o criză existențială majoră. Dar nu trebuie să uităm că, de fapt ,fericirea se află de-a lungul drumului și nu la capătul acestuia.
            Steaua Alperahtz, numită și Capul Andromedei, indică onoruri și bogății, dorința de independență, libertate, onoruri și un profund intelect, știe cum să atragă popularitate. Steaua Alperahtz în conjuncție cu Soarele predispune la favoruri din partea celorlalți, promovări, onoruri. În mitologia greacă Psyche era inițial o muritoare. Ea semnifică sufletul, fiind simbolizată de un fluture, ce reprezintă vulnerabilitatea și fragilitatea în fața încercărilor vieții. În astrologie, Psyche semnifică o traumă sufletească de care nu putem scăpa niciodată cu adevărat. Asteroidul Psyche joacă un rol important în această perioadă (fiind în conjuncție cu Soarele și opoziție cu Luna) și ne poate aduce suferințe din trecut, situații de viață care ne-au copleșit, ne-au creat adevărate răni în suflet. Astfel că aceste suferințe revin cu insistență, reîntâlnindu-ne cu persoane care au jucat un rol important în destinul nostru, în transformarea personalității noastre. Asteroidul Psyche ne avertizează că este necesar să găsim soluții pentru a rezolva anumite conflicte din trecut, discuții și situații care ne-au lăsat răni adânci. Ambiția, curajul, încrederea, lupta cu propriile frici dar și credința într-o forță supremă, ne sunt necesare pentru a depăși obstacolele cu care ne putem confrunta acum. Asemeni lui Psyche vom fi nevoiți să coborâm în infern pentru a ne îndeplini o misiune, totul este să ne îngrijim de propriul suflet și să nu lăsăm egoul, ura și dorința de răzbunare să ne domine. Este posibil ca, datorită situației de disperare în care ne aflăm în această perioadă, să fim puși în situația de a cere ajutorul chiar celuicare ne-a provocat toată această situație de neputință, de suferință în care ne aflăm(așa cum Psyche îi cere ajutorul Afroditei pentru a-și recăpăta soțul, pe Eros ). Suntem puși în situația de a accepta un compromis pentru care se pare că vom plăti foarte mult, chiar cu riscul de a ne  pierde propriul suflet.
            Această Eclipsă de Lună în semnul Balanță ne aduce transformarea (fie că ne place sau nu), o transformare dură, ce va redescoperi suferințe din trecut, pierderi pe care le ducem mai departe. Important este să redescoperim măreția prezentului, iubirea care ne dă forța de a renaște și de a ne simți împliniți, întregi, dincolo de orice probleme .
            Această Eclipsă de Lună face lumină în problemele emoţionale din existenţa noastră, mai ales asupra celor născuţi în semnele cardinale: Balanță, Berbec, Rac, Capricorn dar şi pentru cei care au axele principale: ascendentul, descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală aflate în jurul gradului 14, sau asupra nativilor: Berbec, Balanță, Rac, Capricorn născuți în preajma datei de 4 (± 3 zile).

            „A trăi înseamnă a te vindeca și a te reînnoi  în fiecare zi”  Henri Frederic Amiel


Astrolog, Gabriela Cernat - Ella

No comments:

Post a Comment