Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, July 23, 2015

Soarele în semnul Leu




                „Scopul scuză mijloacele”


            Soarele intră în semnul Leu, în data de 23 iulie 2015, ora 6° 31´, fiind vorba de ora lui Jupiter, ziua și anul guvernat de Jupiter, ascendentul în semnul Leu (semn fix, de foc, guvernat de Soare), accentuând nevoia de acțiune, de manifestare a curajului, voinței, capacitatea de a pune în practică capacitățile creatoare, de joc, de distracție dar mai ales dorința de a iubi. Jupiter este asociat cu norocul și ambundența, cu toleranța, onoarea, justiția, împlinirea, deschiderea către toate căile posibilului. Se remarcă dorința de a străluci, de a ne fi apreciate activitățile, abilitățile noastre, dorim să fim în centrul atenției. Se poate vorbi însă și de impulsivitate, dorința de independență, fiind însuflețiți în tot ceea ce facem, urmărind cu încredere realizarea țelului propus.
            Guvernatorul ascendentului în Leu este Soarele ce tocmai intră în semnul de domiciliu- Leu, aflat în casa a XII-a, al acestui moment (asacrificiilor și izolarii - izolarea impusă, exilul, prizonieratul, suferințele cronice, crizele morale și fizice, sacrificiile forțate, vicisitudinile vietii). Soarele, aflat în casa a XII-a, ne dă dorința de retragere, de a lua distanță față de oameni, considerând că ceilalți sunt de vină pentru eșecurile de care avem parte. Avem însă un mare potențial acum, acela de a vedea propriile defecte, de a ne descoperi Sinele profund, astfel încât să ne depășim propriile frici și să a ajungem să ne exprimăm într-o nouă manieră, fiind mult mai deschiși către umanitate.
            Înainte de a trece pragul în semnul Leu, Mercur va realiza o conjuncție superioară cu Soarele (Soarele aflându-se între Mercur și Terra), la câteva ore după ingresul Soarelui în semnul Leu (la ora 22:25´). Avem șansa să ni se materializeze gândurile, ideile, dorințele noastre,așa că trebuie să fim foarte atenți la ceea ce gândim („ai grijă ce gândești că s-ar putea să se împlinească”).  Trebuie să conștientizăm că fiecare gând ne dă forță, ne poate ridica sau ne poate coborî sau poate strica ceea ce am clădit până în acest moment. Conjuncția inferioară dintre Soare și Mercur retrograd (fiind punctul de plecare al acestui ciclu) a avut loc în data de 31 mai 2015, la grad 8°58´, în semnul Gemeni. Simbolul sabian pentru acest grad este: „O tolbă plină cu săgeți”. Acesta ne poate aduce în vedere relația agresivă a omului cu natura, mediul în care trăiește dar și în relația cu ceilalți indivizi. Mintea omului caută să treacă dincolo de obstacole, care de multe ori pot fi inventate, lăsându-se purtat de propriul ego. Se poate vorbi de cucerirea naturii exterioare, ca una a imboldurilor instinctuale și a puterii limitatoare a ego-ului.
            Axa  Leu- Vărsător, implicând casele I-VII - axa relațională, cu Uranus(nevoia şi capacitatea de schimbare, grevele, revoltele, schimbările bruște, noile tehnologii, inovația), guvernator al casei a VII-a (afacerile externe, tratate, relații de parteneriat),aflat pe Mijlocul Cerului, la Zenit, în careu cu Marte (violența, acțiunea, forţa militară, vitalitatea şi agresivitatea unei naţiuni) este un aspect astral ce aduce în vedere o politică expansionistă, un climat intern de violență, de exprimare fățișă a nemulțumirii poporului. Se poate vorbi de hotărâri bruște, decizii greșite, sub impulsul de moment, ieșiri vulcanice, urmate de impunerea unor restricții dure prin asociere, încheierea unor parteneriate pe ideea de compromis la nivel înalt. Uranus se află pe Mijlocul Cerului, care reprezintă în astrologia mundană (socială) clasa conducătoare, aspirațiile naționale, guvernul și șeful de stat. Se va observa o rată mare a infracționalității, iar relațiile de cuplu sunt sub semnul unor reevaluări, confruntându-ne cu evenimente neplăcute ce pot fi depășite cu tact, diplomație, calm și răbdare.Cu Uranus pe Mijlocul Cerului pot aparea schimbări bruște în viața socio-profesională; este un timp al neprevăzutului, apare starea de revoltă față de conditiile de muncă și de măsurile, deciziile luate de către clasa conducătoare.
            Se poate vorbi acum de promisiuni făcute națiunii, pe un fundament destul de șubred, astfel că nu vor întârzia să apară răspunsuri la tot ce se pune acum la cale, în spatele culiselor, în plan politic dar și financiar. Crucea pe semne cardinale: Uranus (Berbec- Mijlocul Cerului) careu Marte (în Rac - casa a XII-a) careu Luna (în Balanță-casa a III-a)careu Pluton retrograd în Capricorn, casa a VI-a. Pluton indică o schimbare profundă a modului de abordare a muncii, dreptului de munca, poziția de subaltern, șomaj, tehnici de lucru. În astrologia mundană, Luna reprezintă publicul, masele de oameni, agricultura, viața familială putându-se vorbi de o configurație astrală ce aduce în prim plan tendința de conflicte relaționale, la toate nivelurile sociale, oamenii căutând modele de interacțiune cât mai eficiente, reușind cu greu să se concentreze și să găsească soluții viabile la problemele cu care se confruntă acum.Acțiunea se poate întoarce împotriva trecutului, considerând că încă nu au fost rezolvate multe din problemele ce țin de clasa conducătoare. Cele mai afectate sunt relațiile de parteneriat, aspirațiile naționale, imaginea publică, dar și comerțul, probleme ce țin de instituțiile sociale, de medicină, igienă, locuri de muncă. Societățile secrete dar și grupurile subversive, vor juca un rol deosebit de important în a ascunde adevărul ce nu trebuie văzut de popor. Cuplurile care vor să se despartă ar face bine să aștepte să treacă această perioadă destul de incertă, de tensionată, altfel vor regreta mai târziu. 
            Venus este staționar(intră în retrogradare în data de 25 iulie 2015), revenind  în semnul Leului în data de 31 iulie 2015; până atunci, relațiile sunt analizate, dezbătute, mai mult sau mai puțin tacit, căutându-se modalități de rezolvare a unor probleme ce țin de securitate, de siguranță în plan sentimental. Revenirea lui Venus în semnul Leu aduce la suprafață starea de nemulțumire în plan sentimental, tendința de a ne reîntoarce la o relație de dragoste din trecut. Se vorbește mult de trăiri, emoții, sentimente, dorindu-se foarte mult revenirea la o relație de iubire. Nu se recomandă începerea unei relații de dragoste acum, ci poate fi vorba doar de reconciliere, împăcare, iertare. Ne reîntoarcem la persoane care au jucat un rol esențial în existența noastră, fiind vorba de reamintirea unei atitudini de nedreptate ce ni s-a făcut în plan sentimental, relațional. Astfel că este recomandat să fim echilibrați în tot ceea ce facem, în deciziile pe care le luăm, fie că este vorba de planul relațional, fie de cel financiar.Venus guvernează și finanțele, confortul material. Venus staționar în semnul Fecioară ne avertizează că ne aflăm în faza de negociere, de găsirea unor soluții în ceea ce privește înapoierea unor drepturi salariale. Dar ce consecințe implică deciziile luate acum? Vom afla în preajma datei de 9 octombrie 2015,  când Venus se va afla în mers direct, la același grad (0° 41´) în semnul Fecioară.
Tema intrării Soarelui în semnul de domiciliu – Leu - ne indică revoltala nivel înalt, manifestare a maselor, îndeosebi prin intermediul mass-media (Luna în Casa a III-a). Se pare că răspunsurile la problemele cu care ne confruntăm le găsim prin starea de introspecție, de redescoperire a liniștii venită prin rugăciune și meditație, de analiză a celor mai profunde dorințe.
            Saturn retrograd în Scorpion continuă să ne aducă teste legate de intimitate, fidelitate, abuzuri în plan sexual, impozite, secrete, răzbunare, esoterism, moștenire, credite. Egoismul, iresponsabilitatea în investiții, profitul ce poate fi obținut ca urmare a unor compromisuri, vor fi sancționate drastic. Careul dintre Saturn retrograd și Jupiter - jovialul, protectorul, legiuitorul, justițiarul, călătorul fără frontiere (în toate sensurile: fizic, spiritual)ne aduce față în față cu trecutul, cu greșelilerealizate în plan juridic, pierderi ca urmare a realizării unor investiții greșite. Lucurile  trebuie corectate, readuse la o oarecare stare de normalitate, încercând să ne întoarcem într-un punct din trecutul nostru și să conștientizăm unde am greșit, ce anume trebuie corectat pentru a putea merge mai departe.
            Mesajul acestei teme astrale este destul de clar, fiind important să depășim provocările vieții prin iertare, respectarea unor  principii de viață, toleranță, răbdare, tact, întorcându-ne cu smerenie la adevăratele valori existențiale.
         În această perioadă, semnele de foc (Berbec, Leu, Săgetător) sunt cele mai avantajate, beneficiind de forță, intuiție, pasiune, speranță, optimism și perseverență în atingerea țelurilor,  dar și diferite oportunități de dezvoltare în plan financiar și material.Însănativii din zodia Leu, vor fi în centrul atenției, pe tot parcursul tranzitului Soarelui în zodia lor, respectiv până în data de 23 august 2015.


                „Fericirea nu este ceva gata făcut. Ea vine din propriile tale acțiuni.” Dalai Lama

No comments:

Post a Comment