Floarea vietii

Floarea vietii

Wednesday, August 12, 2015

Luna Nouă în Leu



„Urmărește în viață tot ceea ce te face fericit și Universul va deschide uși acolo unde întâlneai doar ziduri.” Joseph Cambell

            În data de 14 august 2015, la ora 17:35', are loc fenomenul de Lună Nouă la grad 21°31’’ în semnul Leu; ascendentul momentului se află în semnul Capricorn.
             Luna Nouă marchează un nou început de ciclu al fazelor Lunii care are influenţă asupra vieţii pe Pământ. Acest moment de suspendare (prin echilibrarea a celor două energii Yin şi Yang) face să se manifeste energia tainică a unui nou început. Este bine ca, în această perioadă, să gândim pozitiv la orice proiect pe care îl vrem să îl punem în practică, începând cu faza de creștere a Lunii, respectiv din data de 15-16 august 2015. Este important să ne concentrăm voinţa, să ne programăm mental și emoțional către direcţia aleasă. Se recomandă să gândim pozitiv, să ne detașăm de frică, de starea de neîncredere în propria persoană.Ceea ce sădim în această perioadă vom culege la Luna Plină din data de 29 august 2015, respectiv în preajma datei de 24 ianuarie 2016, când are loc Luna Plină în semnul Leu.
            Luna Nouă în semnul Leu, un semn fix, guvernat de Soare, ne dinamizează, ne dă dorința de expansiune, ne implicăm cu încredere și optimism în noile proiecte, beneficiind de forță creatoare,voință, hotărâre, afectivitate, entuziasm, generozitate dar și orgoliu, mândrie, egoism, extravaganță. Ne dorim să fim în centrul atenției, să ne fie recunoscută muncă, beneficiind de calități organizatorice, cu o puternică percepție a problemelor financiare. Trebuie ținute sub control încăpățânarea, sarcasmul, tendința de a ne crede cei mai buni și corecți și să ne aplecăm cu înțelegere asupra celor mai puțin favorizați de soartă. Luna Nouă aflată în casa a VIII-a (a  transformării, sexualității, morții și renașterii), considerată casa lui Pluton, o casă a întunericului, a relațiilor profunde, a ocultismului, magiei, a dușmanilor, manipulării, a investițiilor, banii și bunurile venite din partea partenerului, credite bancare, moșteniri, impozite și taxe. În planul sănătății poate fi vorba de iminența unei intervenții chirurgicale, accidente, tăieturi.Casa a VIII-a este asociată zodiei Scorpion, legată de mitul legendar al păsării Phoenix, ce se mistuie în flăcări pentru a renaște din propria cenușă. Circumstanțele neplăcute ce intervin acum se dovedesc a fi un rău necesar pentru a depăși o etapă de viață și pentru a ajunge la un alt nivel de conștiință. Casa a VIII-a ar putea însemna moartea trecutului, urmată de renaștere sau poate fi vorba chiar de genul de moarte ce ne înconjoară viitorul cu fantome karmice și frustrări nerezolvate. Este o casă ce reprezintă dimensiunile oculte sau sprituale ale eului, negarea sau acceptarea calităților negative, reînnoirea sau transformarea la toate nivelurile: emoțional, spiritual și material. Reprezintă cele mai ascunse secrete ale eului, toate experiențele ce ne afectează prin durere, evenimente care ne schimbă modul de a privi lumea relațiilor și propria conștiință.
            Ascendentul în semnul Capricorn (semn cardinal, feminin, de pământ, guvernat de Saturn) este un semn al organizării, al simțului datoriei, răbdării, perseverenței, dorinței de a concretiza proiectele, folosindu-ne de experiența acumulată de-a lungul timpului. Cât timp suntem cumpătați, orientați către atingerea scopurilor, nimeni și nimic nu ne poate opri din împlinirea unui ideal, a unor obiective ce par imposibil de îndeplinit. Voința esteputernică, ne ajută să ne urmăm scopurile cu mare tenacitate, observându-se însă tendința de a deține puterea și controlulasupra celuilalt.Ne vom pune întrbările: „Oare fac destul?”, „Merit toate acestea?”; timpul nu este suficient sau resursele de care dispunem sunt orientate către o direcție greșită.
            Simbolul sabian pentru Luna Nouă în semnul Leu este:„Un porumbel călător îndeplinindu-și misiunea.”  Este momentul să punem în practică idei, proiecte, îndeplinindu-ne astfel misiunea pentru care am venit în această existență, asumându-ne un rol în această lume. Este important să folosim energiile, pe care le deținem în mod conștient, către atingerea propriului țel. Ne luăm zborul către scopuri mult mai înalte și bine definite, devenind astfel cu adevărat niște „slujitori” ai lumii în care am ales să ne naștem.
            Luna Nouă în Leu, în conjuncție cu Venus retrogradă, (în casa a VII-a, guvernatoare a casei a V-a, a creativității, dragostei și a copiilor, aflată în Taur) în trigon cu Uranus retrograd (în Berbec), ne aduce mesajul iubirii, acea iubire care ne ajută să renaștem din propria cenușă, iubirea care ne face să ne desprindem de prejudecăți, să ne avântăm într-o nouă viață plină de pasiuni, de trăiri, de sentimente manifestate cu deschidere și intensitate. Iubirea este dăruită în mod neașteptat, în împrejurări care mai de care mai ciudate, o iubire învăluită în mantia trecutului, un trecut ce revine în mod obsesiv și ne îndeamnă să facem lumină, ne îndeamnă să acceptăm că iubirea ne poate ridica mai presus de noroi, mai presus de temeri, de traume, de pierderi. Este vorba de o iubire ce poate sparge barierele impuse de societate, acceptând să ducem  mai departe, fără resentimente, un mesaj ce a rămas în suspans, un mesaj  de dragoste și de renaștere.
            Nemesis este socotită fiică a cuplului Zeus-Ananke, dar conform lui Hesiod în Theogonia, ea este fiica Nopții (Nyx).Tragicii o prezintă pe Nemesis în primul rând ca răzbunătoare a crimelor și pedepsitoare a aroganței, înrudită deci cu grupul Erynnys, adică „Furiile".Ca supraveghetoare a echilibrului dintre bine și rău și zeiță,Nemesis veghează destinul particular al ființelor și al lucrurilor, adică menținerea locului destinat fiecăruia și păstrarea măsurii în toate. Nemesis pedepsește orgoliul sau credința că omul își poate depăși condiția cosmică, implicit faptele omenești comise cu intenția de a modifica ordinea naturii, ea veghează aplicarea principiului delfic „Nimic în exces”, principiu scris pe frontonul sanctuarului din cetatea Delphi. Numele Nemesis se traduce prin: „a da ceea ce se datorează”, fiind asociată cu Invidia în mitologia romană. Ea măsura fericirea și nefericirea, având grijă ca fericirea să nu fie prea mare; dacă totuși acest lucru se întâmpla, Nemesis aducea suferință și pierderi.
            Cu asteroidul nr.128, Nemesis, în conjuncție cu Mercur în Fecioară, primim mesajul de a înapoia o anumită datorie, fie că este vorba de planul financiar, fie că este vorba de sentimente, relații. Avem ocazia acum să identificăm greșelile dușmanului sau sursa problemei cu care ne confruntăm, remușcările. Nemesis este umbra ce trebuie descoperită fiind, de fapt,sursa propriei neliniști, dușmanul fericirii sau a succesului. Acum vedem punctul vulnerabil din viața noastră, ce anume ne face să pierdem siguranța, încrederea în noi înșine. Suntem predispuși să dăm vina pe ceilalți pentru propriile greșeli, eșecuri, de a învinovăți pe alții pentru propriile frustrări. Nemesis pedepsește acum infidelitatea, aroganța, imoralitatea, fiind zeița dreptății finale, ne conduce către fericire dar din care avem dreptul să „gustăm” doar atât cât ni se cuvine, iar cel ce își calcă cuvântul dat,  se va confrunta cu starea de nefericire.
            Neptun, octava superioară a lui Venus, reprezintă iubirea superioară, spirituală, o iubire necondiționată, iubindu-l pe celălalt fără a aștepta ceva în schimb. Neptun ne spune că, dacă credem cu adevărat în visul nostru, atunci putem primi instrumentele necesare pentru a ne împlini dorințele noastre.  Este o energie ce face credința dar și iubirea necondiționată să învingă orice limitare din cotidian. Neptun ne aduce mesajul că dincolo de ceea ce este palpabil există energii mult mai înalte, capabile să ne ridice deasupra suferinței, dacă ținem cont de cele mai sincere aspirații.Dacă avem vise putem să le îndeplinim, Neptun ne ghidează către ce anume trebuie să aspirăm, fiind astfel ghidați în mod subtil către ceea ce ne poate ridica cu adevărat. El ne poate ajuta să evoluăm din punct de vedere spiritual. Considerată o planetă a inspirației, a viselor, a receptivității extrasenzoriale, iluziei și a confuziei Neptun stăpânește spiritualitatea și toate subtilitățile ființei umane, fiind asociată cu intuiția și iluminarea spirituală.
            Hermes (în mitologia greacă) era zeul comerțului și al călătorilor, iar pentru acest atribut, i se ridicau statui la toate răspântiile, dar și ocrotitor al hoților și borfașilor. El era protectorul păstorilor și călăuza umbrelor celor morți către meleagurile Infernului. În general, era considerat drept patronul muzicii, al oricărei invenții, al meșteșugurilor. Hermes, simbol al forței profetice (întrucât el dirija spre oameni visele premonitorii emanate de Zeus), era și simbolul planetei Mercur. În mitologia romană zeul mesager purta numele de Mercurius.
         PlanetaMercur guvernează peste semnele zodiacale ale Gemenilor și Fecioarei și este considerată planeta comunicării, a călătoriilor; el desface lucrurile și apoi a le așeză din nou laolaltă.Mercur stăpânește stilul nostru de a ne exprima, verbal sau în scris, dăruind concizie ori eficiență, el ne îndrumă în utilizarea energiei noastre mentale, în felul cum ne transmitem gândurile, în modul cum interacționăm cu ceilalți pentru a învăța și  schimba idei.
            Mercur (în semnul de domiciliu Fecioară)în casa a VIII-a a transformării, a sexualității și a morții, casa moștenirii,aflat în opoziţie cu Neptun retrograd (în semnul de domiciliu Pești, casa a II-a,  bunurile și banii obținute prin efort propriu, folosirea și exploatarea resurselor personale) este un aspect ce aduce în viaţa noastră evenimente care ne perturbă atenţia, concentrarea pe activităţile cu adevărat importante pentru propria evoluție. Se poate vorbi de starea de teamă că nu vom reuși să terminăm la timp ceea ce ne-am propus, confruntându-ne cu stări psihice inexplicabile şi lipsa de precauţie, riscând să rămânem într-o zonă a incertitudinii, a confuziei, a speranțelor ce nu corespund realității, gânduri ce  sunt exprimate în mod denaturat. Problemele apărute sunt cauzate de stări psihice inexplicabile, nervozitate, agitație, lipsa de precauție, ne lăsăm conduși de senzații, dorințe, emoții, dar și necazuri apărute ca urmare a unor calomnii, trădări, fraude, intrigi, corupție. Multe informații sunt folosite în scopuri obscure, injuste, ce pot conduce la pierderi în plan financiar dar și relațional.
        Mercur își „dă mâna” cu Pluton, prin intermediul unui trigon pe semne de pământ, conducându-ne astfel către un tărâm învăluit în mister, ocult, magie, tot ce ar putea fi considerat „tabuu” de către societate. Reușim să impresionăm prin puterea ce se află dincolo de cuvinte, dincolo de ce exprimăm prin viu grai. Pluton în casa I-a este asemeni păsării Phoenix ce moare și renaște din propria cenușă, având loc o  metamorfoză menită să ne conducă către noi culmi, pe care propria ființă nu are curaj să le exploreze până nu s-a „scufundat” în infern. Mercur ne aduce mesajul de a traversa acest infern, ne lăsăm conduși de el, depășind obsesiile, traumele, situațiile de criză, atașamentele, analizând în mod rațional situația cu care ne confruntăm. Privim către propria ființă, resimțind nevoia de a distruge pentru a reconstrui un nou EU, de a muri pentru a putea renaște, depășind propriile limite. „Cotrobăim” acum prin cotloanele propriei minți, descoperind, în mod magic că, la pierderea și suferința pe care o traversăm, contribuie în mod sistematic propria minte, propriul mod de a gândi, de a percepe lumea și viața. Ținând cont de intuiție, putem observa cu cine ne însoțim, ce anume se află în spatele unui „chip surâzător”, ce gânduri obscure se află în spatele unor promisiuni „de mai bine”. Asocierea lui Pluton cu Zeul Hades, zeul lumii subterane; acesta nu este atât de întunecat precum pare, ci mai degrabă ne conduce către experimentarea unor dureri ce ne ajută să ne transformăm în mod profund sufletul. Nu ne rămâne decât să acceptăm, în mod instinctiv, că aceste suferințe fac parte integrantă din viață și că orice am face nu vom putea evita ceea ce trebuie să se întâmple. Pluton retrograd în Capricorn (guvernator de casa a X-a, carieră, imagine publică, șef de stat), induce atitudinea unui judecător, el știe să repare dar și să dea verdicte destul de dure, atunci când este vorba de un compromis, o eroare, abuz de putere, manipulare, jocurile ascunse ale banilor și puterii.Este un moment de cercetare a propriului suflet, stabilind acum ce anume trebuie să facem, de ce și de cine avem nevoie pentru a merge mai departe pentru a progresa.
            Prezența lui Marte în casa a VII-a, a momentului de Lună Nouă în Leu anunță câștiguri și onoruri prin proceduri legale și din relația cu publicul sau obținerea faimei în urma unor alianțe, căsătorii, încheierea de parteneriate convenabile, din punct de vedere al imaginii publice dar și financiar.
            Steaua fixă Tania Australis, aflată în piciorul din spate al Constelației Ursa Mare, predispune la prudență, stare de neîncredere, autocontrol dar și la furie, agresivitate atunci când este provocat. Kabbaliștii consideră această constelație (Ursa Mare) ca fiind în legătură cu Arcana Majoră din tarot „Carul”, ce semnifică o nouă direcție, reușită, călătorii, un nou început, speranțe. Este cartea cu numărul 7 din Tarot, reprezentând uniunea Omului cu Divinitatea. Carul sau „Carul de triumf”, are forță, energia necesară pentru a face față cu brio noilor situații de viață. Ne îndeamnă la acțiuni curajoase pentru a reuși în ceea ce ne-am propus, nu trebuie să ezităm ci să mergem mai departe pe drumul ales.Carul de Triumf, în plan sentimental, semnifică un „nou suflu”, o desprindere de monotonia impusă, noi abordări, implicarea într-o nouă relație dar și desprinderea dintr-o relație ce a devenit excesiv de epuizantă.
           Luna Nouă în conjuncție cu steaua Tania Australis, ne aduce mesajul de reînnoire, de renaștere dar și de prudență, de autocontrol, fiind predispuși la starea de agresivitate, de exprimare a propriilor trăiri, pasiuni, cu multă intensitate riscând astfel să facem greșeli ce ne vor afecta pe termen îndelungat, în plan relațional.
            Această Lună Nouă în semnul Leu ne aduce mesajul de renaștere prin iubire, prin creativitate, prin redescoperirea propriului sens și de înălțare desupra propriilor limitări, desupra obstacolelor autoimpuse. Avem șansa să renaștem, conștientizând că sursa iubirii se află, de fapt, în propria ființă iar starea de eliberare vine atunci când ne deschidem sufletul pentru a ne lăsa invadați de lumină.
            Îndemnul Lunii Noi, din 14 august 2015, se adresează în primul rând nativilor semnelor fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător, îndeosebi celor născuţi în apropierea datei de 14 (± 3 zile), dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte) și Ascendentul,Descendentul, Mijlocul Cerului, Fundul Cerului, se află la 22° pe semne fixe (± 3°).

            ” A trăi înseamnă a te vindeca și reînnoi în fiecare zi, dar și  a te regăsi și recuceri.”Henri Frederic Amiel

No comments:

Post a Comment