Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, September 26, 2015

Eclipsa totală de Lună în Berbec





„Acela care face să răsară zilnic soarele în ființa sa, se pregătește să renască.” Omraam Mikhael Aivanhov
       

           În data de 28 septembrie 2015, Eclipsa Totală de Lună este ultima din tetrada 2014-2015 (o tetradă reprezintă patru serii de eclipse totale de Lună consecutive). Această Eclipsă este una interesantă pentru că se produce chiar la perigeu (Super Luna-Luna Plină ajunge pe orbita sa la cea mai mică distanță față de Terra), iar ultima eclipsa totală de Lună s-a putut observa din România cu 4 ani în urmă, pe 15 iunie 2011 (astroinfo.ro)
          În data de 28 septembrie 2015, la ora 5:50´, se formează  Eclipsa totală de Lună în semnul Berbec. O Eclipsă de Lună se formează în faza de Lună Plină (Luna în opoziție cu Soarele), în apropierea Nodurilor lunare. Luna se află în semnul Berbec la  4°:40´aflată în opoziție cu Soarele din semnul Balanță la  4°:40'. Nodul Sud se află la 0°:38´ în semnul Berbec, Nodul Nord lunar la  0°:38´ în Balanță. În momentul de Eclipsă de Lună, efectele Lunii Pline sunt foarte puternic accentuate, astfel că nu este bine să luăm decizii importante, nu se fac intervenții chirurgicale (decât dacă este absolut necesar), au loc mai multe accidente (decât în mod normal…), cutremure de pământ, explozii, probleme cardiace, violență, suicid, infracționalitate crescută, stare de insomnie, agitație, stare crescută de nervozitate, migrene.  Eclipsa de Lună amplifică frica de viitor, senzația că nu mai avem nici o ieșire dintr-o anumită situație. Tot în această perioadă este posibil să luăm hotărârea bruscă de a merge la un control medical sau să acceptăm un nou tratament, ne dorim un nou regim de viață acordând mai multă atenție propriului organism. Eclipsa de Lună produsă în apropierea Nodului Sud lunar anunță debutul unor boli neașteptate sau este momentul în care descoperim boli care acționează de mult timp pe un fond imunitar slăbit. Eclipsa de Lună se produce pe semn de foc -Berbec- predispunând la incendii devastatoare, fulgere care provoacă incendii, pot fi afectate centralele electrice sau/și nucleare, accidente colective de autoturism, accidente soldate cu arsuri care pot pune viața în pericol.
          Dacă vreți să porniți pe un nou drum, să începeți o nouă afacere, o nouă carieră, o nouă relație, să puneți în practică un nou proiect care să vă aducă rezultatele dorite, este indicat să așteptați  până la următoarea Lună Nouă în semnul Balanță (13 octombrie 2015) pentru a putea lua o decizie fermă și care să fie spre beneficiul vostru.
          Se spune că o relație de iubire începută sub „mantia întunericului” eclipsei, se va sfârși curând sau se va derula destul de anevoios, cu multe probleme. Eclipsele lunare scot la iveală răspunsuri neașteptate, manifestându-se în mod deosebit la nivel individual, în funcție de astrograma natală a fiecărei persoane.
          Luna Plină are loc pe axa Berbec – Balanţă, axa relațională și indică raporturile cu ceilalți, axa Eu-Tu; această Eclipsă de Lună ne aduce în vedere necesitatea de a înțelege că, înainte de toate, este absolut necesar să ne armonizăm cu ceilalți, să ne găsim echilibrul prin acceptare și înțelegerea oamenilor așa cum sunt, cu bune și cu rele. Este momentul în care ne dorim  să ajungem la esența unei relații, să înțelegem rostul unui parteneriat, al unui mariaj, dacă merită sau nu să ducem mai departe o afacere, un proiect în care am investit mult timp, bani, suflet. Această eclipsă de Lună subliniază necesitatea de a înțelege că, înainte de toate, iubirea implică comunicarea sentimentelor pentru a reuși să ajungem la un echilibru cu ceilalți. Eclipsa de Lună activează casele astrologice I-VII, casele colaborării și asocierii; urmează o perioadă trăită cu intensitate care ne va ajuta să cunoaștem mai bine propriile nevoi, dorindu-ne o schimbare esențială în viața personală și relațională. Avem șansasă ne redescoperim prin ceea ce dăruim, pregătindu-ne „nașterea din nou”, eliberați de obsesii, de suferințe, înțelegând că dincolo de „a fi” este foarte important să dăruim, să ne descoperim prin celălalt, prin iubirea oferită.
       Ascendentul acestui moment se află în Fecioară (semn mobil, de pământ, guvernat de Mercur) careaduce în vedere dorința de organizare, gândirea practică, raţională, fiind mult mai ancorați în concret,căutând  stabilitate în relația cu ceilalți. Riscăm însă să pierdem viziunea de ansamblu asupra lucrurilor, împotmolindu-ne prea mult în detalii,cu gândul la viitor, la nevoia de a ne asocia, de a ne urma un țel.
       Simbolul sabian pentru gradul 5 în semnul Berbec: „Un triunghi cu aripi” este simbolul dorinței de a atinge un nivel mai înalt al existenței aspirând la o nouă dimensiune a ființei. Este important să ne eliberăm de vechile concepții, mentalități, atitudini și să ne ridicăm mai presus de orice ne-ar putea frânge zborul, încrederea în propriile forțe.
          Soarele în conjuncție cu Yunona, Lilith, Nodul Nord lunar, Mercur retrograd în Balanță, aduce la lumină frici, traume, teama de a nu fi părăsit, ne redescoperim ființa prin iubire și ură, prin sentimente duse la extrem. Privindu-ne prin intermediul relației cu ceilalți, descoperim acum ce anume ne place și ce nu ne place la celălalt, ce așteptări ne-au fost sau nu împlinite. Este vorba de evaluarea propriei ființe traversând momente de neputință dar și de conștientizare că tot ce vine spre noi are un rol bine definit.
          Venus (în Leu, casa a XI-a, prieteniile, idealurile, valori universale, proiect), guvernatoare a semnului Balanță și Taur, în trigon cu Uranus favorizează preocupările artistice, relațiile de prietenie, manifestarea sentimentelor, câștigurile financiare neașteptate,ne regăsim mai împliniți prin ajutorul oferit celorlalți, prin înțelepciune și iubire, prin transformarea convingerilor și a  aspirațiilor noastre.
          Jupiter retrograd în casa a XII-a accentuează intuiția, abilitățile psihice sau de vindecare, ne dă sprijinul de care avem nevoie, la momentul oportun. Suntem direcționați către interior, fiind ajutați să ne deschidem conștiința către spiritualitate (în special în momentele de neputință), încercând acum să umplem un gol, existând posibilitatea să ne simțim singuri în fața sorții, sentiment ce poate fi alungat doar printr-o mare voință. Jupiter în opoziție cu Neptun, ne sugerează să privim dincolo de problemele personale, fiind foarte important să ne racordăm la nevoile universale, globale, fiind absolut necesar să nu ne iluzionăm în fața provocărilor sorții. Ne sunt testate acum limitele toleranței și respectul  față de semenii noștri, față de cultură, religie, neamul, grupul din care facem parte, capacitatea de a dărui dar și modul în care știm să primim iubirea și aprecierea celorlalți. Suntem provocați să depășim starea de confuzie și să ne ancorăm într-o lume de care ne îndepărtăm instinctiv, din teama că nu suntem încă suficient de evoluați, din punct de vedere spiritual, pentru a înțelege sensul pe care trebuie să îl urmăm. Neptun ne pune în legătură cu resursele nelimitate ale lumilor interioare, astfel că suntem provocați să explorăm înclinațiile noatre spirituale, să vedem o nouă dimensiune a existenței, de care nu eram conștienți până în acest moment. Ne vom pune tot mai des întrebările: „De unde vine starea de confuzie? Cum putem scăpa de ghinion?”, ba mai mult, avem acum ocazia să descoperim că evenimentele epuizante pe care le traversăm reprezintă, de fapt, un câștig în plan spiritual. Ceea ce era un obstacol, poate deveni acum o mare binecuvântare!
          Aspectele tensionate(Marte careu Saturn, Pluton în careu Mercur retrograd) anunță o perioadă nu tocmai liniștită, punându-ne la încercare răbdarea, echilibrul mental, relația cu grupul din care facem parte, atitudinea noastră față de bani,  modul în care relaționăm, în care ne spunem punctul de vedere, confruntându-ne cu tot felul de pierderi, rupându-ne de relații  ce ne îndepărtau de scopul propus. Dar dincolo de pierderile suferite, dincolo de „arderea” karmei, suntem impulsionați să acționăm, să ne ridicăm mai presus de suferință și să facem ceva pentru a schimba direcția. Suntem prinși într-o mulțime de activități dificil de finalizat, având sentimentul că nu vom putea să ducem la capăt tot ce ne-am propus, că nu dispunem de suficiente resurse, și totuși condițiile exterioare ne forțează să finalizăm, să mergem mai departe. Este sentimentul de blocaj, de neputință, de lipsă de curaj pentru a înainta dar și de neîncredere în Divinitate. Totul este să privim în interior, în propriul suflet să ne vedem așa cum suntem, să cerem ceea ce avem cu adevărat nevoie. Este o perioadă de redefinire a relațiilor, dar îndeosebi de conștientizare a propriului destin, ce anume trebuie să revizuim în propria atitudine pentru a putea să trecem la următorul nivel.
          Saturn este asociat cu restricțiile și limitările, are darul de a structura și a da înțeles lumii noastre. Cunoscătoare a limitelor temporale și materiale, acestă planetă ne atrage atenția asupra hotarelor ființei noastre, a responsabilităților și obligațiilor noastre. Ea conferă claritate existenței noastre și ne face conștienți de necesitatea de a ne controla persoana și destinul. Saturn, ca planetă mediatoare a acestei Eclipse de Lună în Berbec, ne ajută să facem față încercărilor, pierderilor apărute în plan relațional, să găsim răspunsul la problemele cu care ne confruntăm, să întâlnim oamenii de care avem nevoie și care ne vor ajuta să ieșim dintr-un impas. Saturn ne arată care este prețul dorințelor și atașamentelor noastre, ne revelează care sunt limitările egoului nostru, dându-ne impulsul necesar pentru a ne dezvolta la un anumit nivel, cât timp ne lăsăm  invadați de credință și iubire. Saturn este ghidul, el ne arată calea pe care trebuie să o urmăm acum, când rătăcim în întuneric, când avem sentimentul apăsător că nu vom mai găsi nicicând drumul către lumină.
          Mesajul Eclipsei de Lună în Berbec este să avem curajul de a împărtăși cu celălalt propriile experiențe de viață, trăirile, sentimentele, gândurile, să ne acceptăm și să-i acceptăm pe ceilalți, așa cum sunt. Este important ca prin ceea ce oferim să simțim că ne redescoprim mai liberi și mai împliniți.
          Această Eclipsă de Lună face lumină în problemele emoţionale din existenţa noastră, mai ales asupra celor născuţi în semnele: Balanță, Berbec, Rac, Capricorn dar şi pentru cei care au axele principale: ascendentul, descendentul, Mijlocul Cerului sau orice planetă personală aflate în jurul gradului 5, sau asupra nativilor: Berbec, Balanță, Rac, Capricorn născuți în preajma datei de 28 (± 3 zile).
          „Sparge tiparele care te țin pe loc și recapătă-ți cheful de viață!”Henri Frederic Amiel



No comments:

Post a Comment