Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, January 23, 2016

Luna Plină în Leu

  „Un singur cuvânt dezvăluit ar fi suficient pentru a ne schimba întreaga viață.” Castaneda Carlos

          În data de 24 ianuarie 2016, la ora 3:45´, are loc momentul de Lună Plină în semnul Leu, la 3°29’. Ascendentul momentului se află în Săgetător iar Luna Plină activează axa posesiunilor: casa a II-a (bunurile și banii obtinuți prin efort propriu, folosirea și exploatarea resurselor personale) și casa a VIII-a (bunuri provenite din exterior, banii altuia; casa transformarii și a renașterii, moșteniri, sexualitate, metamorfoză, moarte). Putem primi acum răspunsuri la întrebări, proiecte, culegem roadele muncii depuse încă din preajma datei de 14 august 2015, când a avut loc Luna Nouă în semnul Leu.
          Ascendentul momentului în Săgetător ne vorbește despre înțelegere. Ne dă dorința de acțiune, de încredere în propriile forțe, avem capacitatea să ne orientăm către o nouă direcție, să fructificăm la maxim propriile calități, să vedem că dincolo de orice blocaj, obstacol este, de fapt, o ușă care stă deschisă, doar că trebuie să ridicăm capul din pământ și să privim către  direcția de undevine lumina. Suntem invitați la optimism, speranță, la iubire și credință, la onestitate și moralitate, la studiu, la o mai bună relație cu străinătatea, suntem impulsivi dar și nerăbdători să ne vedem visul împlinit. Ne orientăm mai mult către sport, religie și filosofie, dorim să aprofundăm anumite domenii, să ne perfecționăm.
          Luna Plină pe axa iubirii primite și a iubirii dăruite (Leu-Vărsător), cu Soarele (guvernatorul zodiei Leu) aflat în casa banilor, a resurselorpersonale, ne dă tendința să ne orientăm mai mult către latura materială a existenței, concentrându-ne pe „ce pot eu să obțin dacă…”. Este conflictul între „ceea ce vreau” și „ceea ce știu”, între ce așteptări am și cât sunt dispus să ofer celorlalți oameni, cât sunt dispus să las de la mine, să mă integrez într-un mediu în care am ocazia să dăruiesc, să construiesc, să creez, apelând la originalitate, nonconformism, lăsând lumina să pătrundă în propriul suflet, eliberându-mă de orgolii, de obsesii, de așteptări nerealiste.
          Guvernatorul casei a II-a, Saturn, aflat în Săgetător, casa I-a, trigon Uranus ne spune că suntem ajutați să ne împlinim dorințe, obiective legate de latura materială, să fim recompensați pentru munca susținută, să ne concentrăm pe realizarea confortului personal și al familiei. Și totuși, ni se cere un compromis, un sacrificiu, ni se cere să renunțăm la anumite tabieturi, la un anumit mod de a vedea lumea, ni se cere să ne bazăm pe concret, să privim adevărul în față și să-l acceptăm așa cum este.  Nu este loc pentru jumătăți de măsură iar frica de a nu pierde ceva nu face decât să ascundă esențialul din vedere: SĂ TRĂIM ! Dacă avem ceva de spus, trebuie să spunem! Dacă avem ceva de eliminat din viața noastră, din propria atitudine, trebuie să o facem, fără resentimente!
          Mercur, staționar direct, stăpânul casei a VII-a, a relațiilor, în conjuncție cu Pluton (vârf de careu în T pe semne cardinale) și în careu cu Uranus (Berbec) și cu Lilith (Balanță) este avertismentul pentru relațiile conjugale și parteneriatele care au fost construite  pe minciună și compromis, având la bază, de fapt, câștigul material. Acum există riscul să se rupă, să fie aduse la suprafață lucruri mai puțin plăcute despre astfel de relații. Este eliberarea de constrângeri și presiuni ce durează de ceva timp. Sunt reluateacum discuții care au avut loc și la jumătatea lunii decembrie 2015. La fel de bine pot exista acum împăcări, reluarea unor relați dintre parteneri ce au legături puternice la nivel subtil, sufletesc, reîntâlniri de natură karmică.Suntem ghidați să facem alegeri, ascultând instinctul, reușind astfel să trecem peste prejudecăți și să alegem, de fapt, ceea ce ne îndeamnă sufletul.
          Se poate vorbi acum despre o oarecare încercare de menținere a  echilibrului, între sentimente și rațiune, între ceea ce avem nevoie și ceea ce vrem cu adevărat să oferim (Marte, Yuno sextil Mercur staționar direct și Pluton; Marte trigon Neptun). Este dorința de a ne regăsi echilibrul prin artă șiiubire, prin comunicare și încredere, reușind să depășim cu bine momentele de stres, de neputință, de dezamăgire, care pot invada în această perioadă. Socializăm mai mult, legăm mai repede relații de prietenie cu sexul opus, punând mai mult accent pe seriozitate, pe fapte și nu doar pe vorbe (Venus tocmai ce a intrat în Capricorn).Pot fi reluate discuții ce vizează apartenența la un grup, idealurile, relația de dragoste dar și bunurile materiale, câștigurile. Suntem impulsionați să compensăm frica interioară de singurătate, dăruind iubire, fără așteptări din partea celorlalți altfel riscăm să fim dezamăgiți. Este lecția iubirii necondiționate, o lecție pe care fiecare dintre noi o are la îndemână, numai că trebuie să acceptăm că ea poate fi „exersată”.
          Steaua Vega („Vulturul care se năpustește”) aflată în Constelația Lyra, de natură combinată Venus - Mercur. Kabbaliștii asociază Constelația Lyra cu Arcana Majoră din Tarot „Împăratul” care reprezintă nevoia de siguranță și continuitate, dorința de a dobândi independența, nevoia de a fi respectat, scoate la suprafață lumina, adevăratul mod de a fi. Este necesitatea de a pune în practică proiectele, dorințele noastre arzătoare.
           Pentru templele din Denderah, cel mai probabil în urmă cu 9000 de ani, împreună cu Deneb (din Cygnus) și Altair (din Aquilla), steaua Vega formează marele „Triunghi de vară”; este cea mai strălucitoare stea de pe cerul nordic. Ptolemeu consideră că steaua Vega are o natură combinată Venus - Mercur. Această stea dăruiește suflet caritabil, stare de optimism, rafinament, tendința de transformare, seriozitate, dorința de a ne urma propriile idealuri de viață.
          Steaua Vega, aflată în conjuncție cu Mercur staționar direct în careu cu Uranus, predispune la discuții  în contradictoriu, dorința de a găsi o cale de rezolvare a unor probleme ce țin de documente, de comerț, călătorii, salarii. S-ar putea să nu reușim să ne exprimăm la adevărata valoare sau să nu fim înțeleși astfel că pot apărea confuzii în ceea ce privește receptarea mesajelor. Promisiunile făcute acum riscă să nu fie ținute sau sauputem lua decizia bruscă să urmăm o altă cale decât cea propusă. Trebuie să fim atenți la ce și cum spunem, cui împărtășim ideile, proiectele, trăirile și dorințele noastre, riscăm acum să fim mințiți, dezamăgiți.
          Deciziile care sunt luate acum la nivel înalt nu favorizează națiunea. Luna, în astrologia mundană, reprezintă baza naţiunii, poporul în general dar şi percepţia generală asupra femeilor. Luna guvernează ideologiile de masă şi conceptul de democraţie populară ca formă de guvernare, precum şi capacitatea de a ocroti familia, resursele de hrană și resursele naturale ale țării. Luna (guvernatoare a casei a VIII-a, taxe și impozite, credite bancare), Soarele se află în Vărsător (în casa a II-a, resursele naționale, instituțiile financiare, băncile). Se poate vorbi acum despre starea de nervozitate, de neliniște la nivel național, de calitatea vieții scăzute, ca urmare a unei proaste gestionări a relațiilor dar și a fondurilor monetare pe plan național și internațional. Multe din tertipurile și minciunile care au fost folosite împotriva poporului sunt aduse acum la vedere, în mod neașteptat, cu toate astea, multe informații importante vor rămâne în umbră.Putem asista la evenimente surprinzătoare, cu  efecte importante la nivel național dar și internațional.  Fie că vorbim despre lovituri de teatru la nivel politic, fie că este vorba de explozii, accidente, evenimente mai puțin plăcute, despre dezvăluirea unor informații ce pot răscoli clasa politică. Cert este că, în această perioadă, se întrezărește o schimbare majoră de percepție, de abordare și organizare în ceea ce privește posesiunile, provocată de evenimente neașteptate.
Această Lună Plină în Leu ne dă energia necesară să aducem la lumină daruri minunate, să căutam în noi originalitatea, arta, iubirea, creativitatea, înclinațiile artistice și să manifestăm în exterior propriile abilități, talente prin ceea ce reușim să concretizăm. Reușim să împletim, în mod armonios, inspirația cu originalitatea, credința cu  dorința, pasiunea cu punerea în practică a propriilor abilități, talente. Ne adaptăm la ceea ce ni se oferă acum folosindu-ne de experiența de viață, de darurile de care dispunem. Este o Luna Plină a promisiunilor împlinite, dacă ne-am făcut datoria cum trebuie, vom primi recompensele așteptate, dorite. În schimb, dacă am făcut promisiuni și nu le-am respectat, vom fi  trași la răspundere, confruntându-ne cu pierderi care ne pot afecta pe termen lung. Se poate vorbi despre întâlniri neașteptate, cu persoane din trecut sau cu personalități care reprezintă repere importante în domeniile de viață care ne interesează, întâlniri care ne motivează să schimbăm direcția, în plan profesional dar și relațional, să dăm un nou sens propriei existențe.Pot plecadin viața noastră oamenisau pierdem bani, bunuri, se pot rupe relații în mod neașteptat lăsând loc unei noi percepții asupra lumii.Este momentul să ne întoarcem în noi înșine eliminând astfel frica de abandon, de necunoscut și de sărăcie.
Această Lună Plină în semnul Leu acționează, în mod deosebit, asupra nativilor semnelor  fixe: Taur, Leu, Scorpion, Vărsător. Acest lucru este valabil şi dacă aveţi axele principale (Ascendentul, Mijlocul Cerului, Descendentul) sau orice altă planetă personală în jurul gradului 3 sau asupra celor născuţi în preajma datei de 24 (± 3 zile).

          „Dacă vrei o viață fericită, leag-o de un scop, nu de oameni  sau de obiecte !” Albert Einstein

No comments:

Post a Comment