Floarea vietii

Floarea vietii

Saturday, May 7, 2016

Conjuncția inferioară între Mercur retrograd și Soare



„Cât de ușor  durerea devine mânie, iar răzbunarea câștigă argumente!”  B. Herbert

Soarele este în conjuncție inferioară cu Mercur retrograd în semnul Taur la  19°25`, în data de 9 mai 2016, ora 18:00.
Mercur se află între Terra și Soare la fiecare 115 zile dar de obicei se află mai sus sau mai jos față de disc, fenomen care nu se poate vedea. Rareori cele trei obiecte se află în același plan și aliniate Soare-Mercur-Pământ moment când, văzut de pe Pământ, Mercur trece peste Soare. Acest fenomen are loc în data de 9 mai 2016, ora 18.
În ciclurile Mercuriene există două perioade: o perioadă care se numește Prometeică; a două perioadă este numită perioadă Epitemiană. Perioada Prometeică, asemănătore Lunii în creștere este în momentul în care Mercur începe să răsară înaintea Soarelui, Mercur aflându-se în spatele acestuia și se produce imediat după ce are loc conjuncția inferioară dintre Mercur retrograd și Soare. Este o perioadă de creștere, de eliberare, de curaj și voință. Este timpul în care vorbim în mod deschis, direct încercând să găsim soluții clare la problemele cu care ne confruntăm. Este momentul în care gândim înainte să acționăm.
Conjuncțiile inferioare din acest an, dintre Soare și Mercur retrograd, au loc în data de: 14 ianuarie, la 10°20`,ora 16:00 în semnul Capricorn; în data de 9 mai 2016, la 19°25`Taur, ora 18:00;  în data de 13 septembrie, la  20°37`, ora 2:40 în semnul Fecioară; 28 decembrie 2016,  la 7°29’ Capricorn, ora 21.
În acest an Mercur și-a început retrogradarea în semnul de aer Vărsător, continuând în semnul Capricorn, unde a revenit la mers direct (în data de 25 ianuarie 2016). Următoarele trei retrogradări din acest an au loc în semnele de pământ (Taur, Fecioară și Capricorn). Se încheie anul 2016 cu Mercur retrogradând în semnul Capricorn (în 2016 retrogradează de două ori în acest semn, în lunile ianuarie și decembrie).
Mercur retrograd în semne de pământ pune accent pe reorganizare (Capricorn),  reevaluare și concretizare (Taur) dar și pe reluarea și perfecționarea informațiilor, a ideilor (în Fecioară). Faptul că Mercur retrogradează în semne de pământ ne ajută să reflectăm cu mai multă obiectivitate asupra propriilor acțiuni. Suntem atenți la detalii, gata să ne dedicăm unor acțiuni serioase: reevaluări, regândiri şi reformulări ale proiectelor, acțiuni asupra cărora ne simțim nevoiți să revenim și să facem corecțiile necesare pentru a finaliza tot ce ne-am propus, încă de anul trecut. Proiecte care, odată ce au fost puse în practică își vor găsi utilitatea, vom culege roadele pentru mult timp de acum înainte. De remarcat faptul că, în momentul producerii a celor trei conjuncții inferioare în semnele de pământ, în acest an (Capricorn și Taur), Mercur retrograd în conjuncție cu Soarele realizează trigon cu Nodul Nord Lunar aflat în semnul Fecioară având astfel șansa să explorăm cu adevărat posibilitățile de care dispunem și să le folosim cu mai mult discernământ pentru a ne împlini misiunea personală.
Simbolul sabian la care are loc conjuncția inferioară dintre Soare și Mercur retrograd în semnul Taur, din data de 9 mai 2016, este: „Fâșii de nori, asemenea unor aripi, străbat cerul.” Mesajul cheie: Conștientizarea forțelor spirituale la lucru. Individul care a reușit să facă un pas înainte în evoluția sa ar trebui să caute sensul a ceea ce urmează să vină. „Fâșiile de nori” simbolizează îngerii care binecuvântează și ne conduc în mod subtil către adevăratul sens al vieții, urmându-ne direcția „vântului” de destin. Este șansa de a primi acum binecuvântarea forțelor supranaturale, primind răspuns la activitatea spirituală.
A doua conjuncție inferioară din acest andintre Mercur retrograd și Soare în semnul Taur aduce tenacitate, stabilitate, pragmatism, spirit practic, realism, confort, siguranță, interes, acumulare având ascendentul în semnul Balanță și Luna aflată în Gemeni (în casa a IX-a, filosofia, religia, justiția;în astrologia mundană: insituții de învățământ superior,comerț internațional, sistemul legislativ) în trigon cu Lilith. Soarele și Mercur retrograd se află în casa a VIII-a, a momentului (casamorții și a renașterii, transformărilor, ocultismului, sexului). Ascendentul momentului este în Balanță. Dispoziția este schimbătoare, capricioasă, se insistă pe reconfigurarea unor relații, înțelegeri și nu mică ne va fi mirarea dacă mulți oameni se vor răzgândi acum, în ceea ce privește alianțele, parteneriate, o logodnă sau pur și simplu se vor lua decizii bruște care vor surprinde opinia publică, prietenii, familia. Sunt  încălcate promisiuni, tratate care vizează planul financiar dar șipe cel politic. Uranus, planeta schimbarilor, a noului, neașteptatului, originalului, independentei, ingeniozitatii și inventivitatii, aflat pe descendent nu face decât să ne aducă în vedere că, indiferent ce ne-am propus, ceea ce trebuie să se întâmple, tot se va întâmpla, relațiile fiind supuse transformărilor bruște.Putem fi luați prin surprindere de anumite acțiuni, decizii legate de finanțe, de instituții naționale.
Venus joacă rolul de mediator al opoziției dintre Jupiter și Neptun impunând  revizuirea  problemelor legate de mariaj, parteneriate, relația cu dușmanii declarați. Conjuncția Soare-Mercur retrograd nu primeste aspecte negative, iar stapânul casei a VII-a, Marte retrograd, este  plasat în casa a II-a astfel că se reiau unele acțiuni destul de durecare vizează resursele naționale, băncile, instituțiile financiare, proprietatea. Saturn retrograd (tradiția, autoritatea, stabilitatea, guvernează clădirile, persoanele în vărstă, minele, terenurile agricole), aflat în casa a II-a vine și el cu restricții, sancțiuni în plan financiar, pierderi, cu atât mai mult că se află în careu cu Jupiter (legea, instanțele și justiția, relațiile diplomatice, convingeri religioase care frânează evoluția, progresul în plan social). Jupiter tocmai ce a ieșit din retrogradare în această zi de 9 mai astfel că ne putem aștepta la restricții, reguli impuse, caracterul opresiv venit din partea statului și care ne poate afecta la salarii, resurse materiale, naționale.
            În general, urmatoarele săptamâni nu par să ridice probleme majore României dat fiind că ascendentul este în Balanță iar stapâna acestuia, Venus se află puternică, în propriu-i domiciliu, Taur. Se revine în forță la analiza unor probleme ce vizează finanțele, parteneriatele de orice fel, legislația, instituțiile statului, discutându-se foarte mult despre sistemul legislativ șicomerțul internațional.
Sunt aspecte astrale care ne transmit mesajul adoptării unei noi direcții a celor implicaţi în acțiuni ce vizează resursele (materiale și financiare), reevaluarea  parteneriatelor, contracte, colaborări cu străinătatea dar și nevoia de aplecare mai mult către popor, națiune, problemele care vizează nivelul de trai. Avem ocazia să revizuim acțiuni din trecut, relațiisă aducem corecții necesare și care să ne repună pe o direcție clară, să  renegociem în condiții mult mai avantajoaseînțelegeri ce au fost făcute pe la mijlocul lunii aprilie 2016. Se recomandă ca, odată ce au fost reevaluate proiectele, să se pună în practică noile idei, după ieșirea din retrogradare a lui Mercur, mai exact din data de 22 mai 2016.

Mesajul acestei conjuncții inferioare dintre Soare și Mercur pentru fiecare zodie

Semnele cardinale – Berbec, Rac, Balanţă şi Capricorn este cazul să-și urmărească realizarea propriilor idealuri, obiective evitând discuțiile în contradictoriu, orice i-ar putea îndepărta de la direcția propusă. Pentru nativul Berbecaduce, în primul rând,o nevoie mai mare de independență financiară. Marte va retrograda (după data de 27 mai) în sectorul banilor celorlalți, taxe, impozite, moștenirifiind foarte posibil ca mulți să resimtă nevoia de a ieși din anumite relații și colaborări, fie ele sentimentale sau profesionale. Daca veți gestiona cu răbdare întreaga situație puteți găsi alternative foarte bune pentru a vă îmbunătăți situația financiară. Dar, dacă forțați lucrurile, puteți avea parte de pierderi. Totuși trebuie să fiți atenți deoarece vă puteți confrunta cu cheltuieli neașteptate.
Pentru nativul Rac, se poate vorbi despre o perioadă de reînnoire, de revizuire a unor proiecte fiind un moment în care reușiși să vă dați seama încotro să o luați, din punct de vedere  profesional. Sunt lucruri noi care pot să apară în viața voastră. Este vorba despre integrarea într-un nou mediu social sau începutul unor colaborări cu diferite organizații sau asociații. Este momentul să ieșiți în față șisă aveți curajul de a vă pune în practică ideile, chiar dacă sunt destul de diferite de tot ce ați facut până acum. Socializați mai mult, participați la tot felul de întâlniri, cursuri.
Pentru nativul Balanțăpoate fi vorba despre parteneriate și relații care pot trece prin transformari radicale. Unele se vor rupe brusc iar altele vor începe oarecum neașteptat. Sursa nemulțumirilor este de natură financiară. Este o perioadă în care ai ocazia să devii mai independent și să clarifici anumite parteneriate/asocieri care nu îți erau convenabile. Se includ aici și rezolvarea unor datorii sau încercarea de a găsi noi resurse financiare.Pentru nativul Capricorn are loc o perioadă de revizuire a vieții sentimentale fiind important să evite promisiunile acum pentru ca ulterior să constate că nu le poate respecta. Pot apărea neînțelegeri și în relația cu propriul copil. Simțiți nevoia de a vă implica într-o nouă relație de dragoste sau să reluați o relație de amor. Este o perioadă de creativitate, de aprofundare a unui nou domeniu, posibil să te dedici unui nou hobby. Este o perioada creativă și ar trebui săo folosești din plin pentru a-ți pune în practică dorințele și idealurile.
Semnele  fixe – Taur, Leu, Scorpion şi Vărsătoreste necesar să țină cont și de părerea celorlalți și să nu se încăpățâneze să schimbe direcția, dacă constată că nu este tocmai ce își doreau. Pentru  nativul Taur această conjuncție inferioară Soare-Mercur retrograd va scoate la suprafață foarte multe lucruri pe care nu le conștientiza. Ca efect imediat se va produce o schimbare de percepție a lumii încojurătoare și mai ales a relațiilor. Poate fi o perioada în care să vedeți unele relații mult mai clar și să vă dați seama că poate e momentul să schimbați atitudinea față de anumite persoane, că de fapt nu sunteți percepuți la adevărata valoare, fiind judecați greșit. Ai ocazia să cunoști noi persoane și să îți faci prieteni alături de care să te simți bine, plin de viață, simțind că reușești să socializezi mult mai ușor.Pentru nativul Leu, este momentul să faci un pas înainte în carieră. Este o perioadă foarte activă în plan social și care te poate pune în contact cu persoane din afara cercului tău de cunoștințe - chiar din alte domenii de activitate. Schimbări pot să apară și pe linie ierarhică. Este o perioadă bună pentru noi proiecte legate de carieră. Pentru nativul Scorpion această conjuncție va acționa în plan relațional, putând să aducă răsturnări de situație. Acest lucru se va manifesta, în primul rând, sub forma unei nevoi mai mare de independență în relație sau această nevoie poate să vină din partea partenerului de viață. Este vorba despre o schimbare de atitudine în relația cu ceilalți oameni și care va surveni brusc, în urma noilor informații aflate. Schimbarea în plan relațional este profundă pentru că vizează concepția ta față de relații.Pentru nativul Vărsător zonele în care apar schimbări importante sunt casa și familia, spațiul privat, domiciliul.Poate fi momentul unei relocari, renovări sau pur și simplu doar ideea din ce în ce mai clară că trebuie să ieși din zona de confort în care te găsești și să mergi pe un nou drum. Pornești de la necesitatea de a face schimbări minore în spatiul  privat (casă, birou) la modul în care să rearanjezi mobila sau poți să adaugi obiecte noi. Pot apărea  probleme cu echipamentele electrocasnice, având surpriza ca acestea să se defecteze subit. Este posibil să apară schimbări neașteptate în relația cu familia.
Semnele mobile – Gemeni, Fecioare, Săgetători şi Peşti știu să se adapteze din mers la schimbări doar că ar trebui să fie mult mai atenți la deciziile pe care le iau. Pentru nativul  Gemeni  poate fi vorba acum despre accesul la anumite resurse interioare, putând fi aduse la suprafață multe lucruri din subconștient. Este o perioadă bună pentru a lucra la dezvoltarea personală. Trebuie să fii atent deoarece pot să apară stări și emoții care nu îți sunt familiare și care pot declanșa o reacție de respingere și teamă, în fața necunoscutului.Poți afla anumite secrete dar care nu îți vor aduce neapărat starea de liniște, de bucurie. Există și o tendință de a dezvolta relații ascunse de ochii lumii. Ar trebui să te concentrezi pe partea de curățenie la nivel fizic și emoțional, eliminând din propria viață, ceea ce nu îți este de folos. Pentrunativul Fecioară este o perioadă ce poate genera destul de multe neplaceri legate de călătoriile mai lungi. De aceea este bine sa verifici de două ori înainte de a pleca la drum. Pot să apară schimbări în orarul zborurilor sau mici incidente care să genereze o stare de stres. Pot avea loc și evenimente care să-ți schimbe percepția asupra propriei persoane, să schimbe principiile și filosofia de viață. Pentru nativul Săgetător, aceștia ar trebui să acorde o atenție deosebită la posibilele probleme de sănătate, o revizuire a tratamentului pe care îl luați. Pot apărea probleme legate de locul de muncă, relația cu colegii, se recomandă atenție la contractele pe care le semnezi acum, să îți organizezi mult mai eficient timpul, programul de lucru.  Pentru nativii Pești, atenție la deplasări și călătorii! Mercur poate genera situații mai puțin plăcute și crește riscul unor accidente bazate pe mișcare (condus, călătorii) sau incidente nedorite. Există riscul să spuneți lucruri sau/și să semnați acte, documente pentru ca ulterior să regretați că ați făcut acest lucru. Nici relația cu rudele apropiate nu este prea grozavă.  

No comments:

Post a Comment