Floarea vietii

Floarea vietii

Thursday, September 1, 2016

Luna Nouă și Eclipsa inelară de Soare în zodia Fecioară



„Prin  sacrificiu obținem atâta putere că se compară cu puterea zeilor.” C.G. Jung

          Luna Nouă în Fecioară din 1 septembrie 2016, are loc la ora 12:02 (ora Romaniei). Aspectul exact al conjuncției luminariilor se formează la 9°21', în Fecioară, în casa a X-a, în apropierea Nodului Nord Lunar aflat la 12°40' în semnul Fecioară, iar Ascendentul evenimentului la  9°41' în zodia Scorpion. În acest moment se produce și o Eclipsă Inelară de Soare (nu este vizibilă din țara noastră). Începând de la mijlocul Oceanului Atlantic, această eclipsă va traversa întreaga Africă Ecuatorială, cât și Nordul Madagascarului, apoi cea mai mare parte a insulei la Réunion (Sudul și Centrul) va fi atinsă de zona de nord a Benzii Inelare (maximul eclipsei inelare se produce la ora 10:10 UTC, la Saint-Pierre din departamentul Réunion), pentru a sfârși în Oceanul Indian.
          Luna Noua în zodia Fecioară favorizează demersurile ce țin de sănătate, pe toate planurile (emoțional, mental și fizic). Este un moment al începuturilor, al noilor proiecte și acțiuni. Este indicat să încercăm să ne schimbăm modul de a vedea viața, lumea cu care interacționăm dar și cum ne orientăm energia, efortul către muncă, cum relaționăm cu colegii, colaboratorii. Ne concentrăm atenția mai mult către activitățile ce țin de curățenia casei, a pământului, a propriului corp.
          Aceasta Luna Nouă în semnul Fecioară, alături de Nodul Nord Lunar, ne ajută să găsim răspunsuri la întrebarea: „Reușesc să depășesc orice formă de limitare pentru a-mi îndeplini Destinul?”. Este necesar să privim cu sinceritate în propria ființă, conștientizând că ceea ce sădim în plan emoțional, mental și fizic poate avea repercursiuni asupra propriei existențe pe termen îndelungat. Privind din această perspectivă ne-am putea aştepta la un nou început, odată ce am identificat propriul defect fundamental, cel de care ne împiedicăm inconştient, pe care îl simţim dar nu îl putem descrie, care se face prezent în momentele importante din viaţă, în domenii în care avem sentimentul că lucrurile se petrec la fel, că nu am evoluat, că repetăm anumite scenarii. Avem ocazia să culegem roadele gândurilor, acțiunilor, proiectelor începute acum în cel mult șase luni din acest moment, mai exact la Luna Plină din semnul Fecioară, din data de 12 martie 2017.  
          În primul rând e vorba de Luna Nouă în casa a X-a, în careu cu Saturn (din Săgetător), Luna Nouă aflându-se în opoziție cu Neptun retrograd. Reflectând la aceste aspecte ne putem aștepta să apară probleme în următoarele sectoare ale vieții: realizării sociale, a carierei și a succesului public, autoritatea, șeful statului, reputația țării, restricții de natură financiară, relația cu familia de origine dar și cu propriile credințe la care am aderat și cu ajutorul cărora ne raportăm la lume. La nivel de grup și societate se poate accentua revolta față de autorități chiar încercându-se o schimbare de administrație și/sau de organizare guvernamentală. Am putea privi această Lună Nouă şi Eclipsă de Soare ca fiind un moment în care vin din interiorul fiinţei, din întunericul necunoscut al propriei minţi acele aspecte care au fost refulate, reprimate, negate pe parcursul dezvoltării noastre ca fiinţe umane.
          Ascendentul în zodia Scorpion, în conjuncţie cu Junona și Lilith, vorbeşte despre imaginea de sine, despre demnitatea noastră, capacitatea de a ne iubi şi manifesta sentimentele, despre modul de relaţionare cu ceilalți. Ne dă imboldul să conștientizăm ceea ce se află în ființa noastră, să aducem la suprafață traume, suferințe, să acceptăm că viața este mai mult decât scufundarea în tenebre având ocazia acum să ne ridicăm în lumină, după ce am luat cunoștință cu întunericul, fricile, dezamăgirile, trădările. Pe fondul perioadei de transformare karmică, este cea care dă startul spre o călătorie de explorare a universului interior. Suntem îndemnați să  ne privim în oglindă şi să învăţăm să ne iubim, să ne acceptăm defectele, să acceptăm că o pierdere ne poate ajuta să accedem la un nou mod de a renaște. Ne putem aştepta (în funcţie de gradul de autocunoaştere la care am ajuns, de compromisurile pe care le-am făcut în trecut) la reuşite şi rezolvări ale unor probleme financiare, sau dimpotrivă, la pierderi considerabile, la procese legate de moşteniri ori, în cazul pozitiv, la rezolvarea unor astfel de conflicte.
          Marte, cel de-al doilea guvernator al Scorpionului, se află în Săgetător, în conjuncție separantă cu Saturn, casa a II-a, casa Valorilor, care pot fi valori materiale, bani și venituri din muncă proprie dar și valori personale sub formă de aptitudini și talente practice. Această amplasare a lui Marte, planeta războiului dar și a curajului, ne îndeamnă la acțiuni riscante ce țin de latura materială, financiară. Pe masură ce ajungem să ne cunoaștem, să conștientizăm propriile abilități, talente, să dobândim încredere în propriile capacități dar și puterea de a ne înfrunta proprii demoni, vom putea accesa resursele de care chiar avem nevoie.
          În acest context al Lunii Noi și Eclipsei de Soare în zodia Fecioară, Mercur are o importanţă deosebită şi datorită faptului că în această zodie el se află în domiciliu și exaltare, deci efectele lui sunt amplificate, fie în sens pozitiv, fie negativ, în funcție de astrograma natală a fiecăruia. Mercur retrograd în conjuncție cu Jupiter în casa a XI-a , în Fecioară, este un aspect care ne aduce în vedere anumite discuții din trecut de natură juridică, pot apărea răsturnări de situație ce țin de studiile superioare, schimbări în legislație ce vizează sănătatea și educația. Acum încercăm să analizăm cu mai mult spirit critic propriile idealuri, credințe încercând să aflăm dacă ne-am integrat așa cum ne-am dorit în cadrul unui grup, organizație. Tot acum este posibil să revină în viața noastră un profesor, ghid spiritual, guru să reluăm unele studii ce vizează latura spirituală a existenței.
          Simbolul gradului Sabian pentru Luna Nouă în semnul Fecioară, este: „Două capete privesc cu atenție și dincolo de umbre.” Dezvoltarea propriei conștiințe se poate produce atunci când privim dincolo de limitările impuse de ceilalți dar și de cele auto-impuse. Pentru a ajunge la starea de libertate a sufletului și de împlinire a propriei ființe, într-o societate contradictorie, agitată este necesar să ne schimbăm modul de a gândi, de a vedea lumea, dintr-o nouă perspectivă.
          Este important ca acum, odată ce se produce fenomenul de Lună Nouă și Eclipsa inelară de Soare în zodia Fecioară, să ne punem întrebarea: „Oare este suficient să îmi concentrez atenția și efortul doar către succes în plan social?”, „Ce anume mă face să mă simt cu adevărat împlinit?”. Este  atât de important să ne preocupăm doar de hrana propriului ego? S-ar putea să ne simțim acum derutați, rătăciți, să simțim că ne scufundăm într-o lume iluzorie, că dincolo de cortina „realității” se află un drum către care încă nu ne-am decis să pășim. Trăim într-o lume contradictorie, timpul se derulează, de cele mai multe ori, cu o rapiditate ce ne poate conduce către starea de panică, reușind cu greu să ne redresăm, la nivel emoțional și chiar mental. Este mesajul să ne dorim ceea ce chiar reușim să și obținem dar nu până când nu ne-am analizat cu sinceritate sufletul, până nu ne-am scufundat în tenebre și am adus la suprafață traumele pentru a le conștientiza.
          Mesajul pentru această Lună Nouă în semnul Fecioară este: „Reușesc să depășesc orice formă de limitare numai după ce voi reuși să obțin încrederea în propriile capacități. Mă deschid schimbării și mă transform.”
          Îndemnul Lunii Noi, din data de 1 septembrie 2016, se adresează, în primul rând, nativilor semnelor mobile: Gemeni, Fecioară, Săgetător, Pești mai ales a celor născuţi în apropierea datei de 1 (± 3 zile) dar şi pentru cei ale căror planete personale (Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte, ascendent, MC, descendent) se află la 10° în semne mobile (± 3 grade). 



No comments:

Post a Comment